Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2008. szeptember 02. 0 hozzászólás
 

Sziasztok!Előző híremnél, amikor a Far-Cry 2-t híreztem ki, sokan megszólták, hogy mi a frászért, kell ilyen hülyeséget kihírezni, közösségi oldalakra, de szép számmal olvashattunk olyan

Sziasztok!
Előző híremnél, amikor a Far-Cry 2-t híreztem ki, sokan megszólták, hogy mi a frászért, kell ilyen hülyeséget kihírezni, közösségi oldalakra, de szép számmal olvashattunk olyan hozzászólásokat is, amelyek a hír mellett tették le voksukat! Esport társadalmi változások
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Hubertus


avagy miért kell kihírezni több játék közösségi oldalára ugyanazt a hírt akár egy másik játékról?

Annak idején amikor még kis srác voltam és bejöttek a kis floppy-k hazánkba is, számtalan játékot másoltunk egyik floppy-ról a másikra(vagy akár 30-at másik 30-ra), sokan még emlékezhetnek a világoskék DOS ablakra, és sorolhatnám. Akkoriban minden egyes játéknak örültünk, kezdve a digitális akasztófától (pedig angol nyelvű volt és egy mukkot nem értettünk belőle!) a prince of persia-n át egészen az FPS játékok, talán egyik őséig, a Wolf 3D-ig. Egy hét után aztán véleményeztük az addig látottakat, mi jó benne mi nem, mi tetszik és így tovább. Aztán jött a CD-k korszaka és megjelentek az első cd-s játékok, de ez inkább P3pp asztala, nem veszem el a kenyerét.
Kénytelen kelletlen aztán az internet megjelenésével egyre több játék fogott meg bennünket ily módon, hisz nem a tudatlan gépek ellen kellett lőnünk avagy harcolnunk, hanem velünk hasonló gondolkodású emberekkel. Az internetnek köszönhetően aztán rengeteg közösség alakult ki, és olyan emberekkel hozott minket össze a sors, akiket holt biztos hogy nem ismernénk ha nem lenne a játék. De meg kell említeni a hátulütőket is. A tömegjátékok megjelenésével ugyanis megjelentek a cheaterek, az internet árának csökkenésével pedig az alacsonyabb korosztály számára is elérhetővé vált a játékok kipróbálása, amit kénytelen kelletlen ki kell jelentenünk, hogy több hátránnyal járt, mint amennyi előnnyel.
De hogy ne csak a közösséget említsük hibaként megemlítek egy konkrét esetet is: Köztudott hogy a Call of Duty 4 megjelenésével az Infinity Ward a Counter Strike játékostáborából is el szeretett volna csippenteni egy picit. Nem egy barátom nyilatkozott arról, hogy ennek hátrányait is érzik, amikor az AWP-t megszokó CS-sek csodájára jártak annak, hogy a csipa a cod4-ben (az előző cod-okhoz hasonlóan) zoomolva a kezükben mozog. Ennek köszönhetően aztán megjelent a csipa-fix, és vele együtt sok cod-os gamer utálata is, ugyanis mégiscsak jobb az ha van egy kis nehézsége is a játéknak.
A DeViance és más híres cracker csapatnak köszönhetően pedig már 4 éve van lehetősége a közösségnek ingyen játszani a tömegjátékokkal, akár multiplayer módban is. Ehhez hozzájárulnak a hosztingok is, hisz lehetőségünk van szinte az összes hosztingnál tört szerver rendelésére, de ez egy másik történet. Aztán persze a PC-s gamerek nagyot csodálkoznak amikor bejelentik, hogy a Gears of War2-t a fejlesztők nem kívánják PC-re kiadni, a kalóz másolatokból eredő veszteségek miatt (sokan játszanak vele, mégsem veszik meg a játékot).
A tömegjátékok gyűrűjét sokan megunva keresik aztán az olyan játékokat, amiket a nagy közönség még nem ismert fel, hisz kisebb közösséget "könnyebb kordában tartani".
Mindezek fényében meg szeretnék említeni pár magyarországi játékosközösséget, ahol a normális etikai szabályok betartásával valódi közösség alakulhatott ki. Az egyik ilyen közösség a Sniper Elite gamerek, melynek Multiplayer játéka sokszor vontatottnak tűnhet, mégis egy stabil körülbelül 400 fős játékosközösséget sikerült kialakítaniuk. (A Sniper Elite egy fiktív sztorival rendelkező II. világháború végén játszódó játék, melyben egy mesterlövészt alakítunk aki a kezdődő béke utáni hidegháború első katonája.)Többekkel beszélve szinte mindenki közülük Medal of Honorral vagy Call of Duty-val kezdte és bár nem hagyták el ezeket a játékokat, az erős közösség miatt továbbra is a Sniper Elite elkötelezett hívei. A közösségbeni már-már családias hangulat pedig tovább erősíti a játékosokat. A másik meglepetés számomra a Team-Fortress2, ahol szintén hasonlóképp vélekedhetünk az egész közösségről. Hozzáteszem multiplayerben csakis eredeti játékkal játszhatunk, talán ezért és a kisebb közösségnek köszönhetően itt még csak elvétve találkozhatunk a sajnos közösségi oldalakon megszokott trágár, mások megaláztatására irányuló hozzászólásokkal.
Mindenki élhetőbb közösségben szeretné magát érezni, ennek feltétele viszont az, hogy betartsuk az alapvető erkölcsi normákat, és tanuljunk egy kis jómodort. A közösségek nagysága miatt ez nem sok helyen valósulhat meg, épp ezért egyre többen "menekülnek" a kisebb játékok által biztosított bizalmas és még meg nem rontott levegőhöz. Mi szeretnénk mindenkinek az igényét kielégíteni. Épp ezért fontosnak tartom - és bátran kijelenthetem - tartjuk, hogy az új játékokat is bemutassuk, ha netán valaki családiasabb hangulatban szeretne játszani, és nem az oltogatásokat hallgatni.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4487
 
3192
 
 
 
kép 202
 
1961
 
 
kép 770
 
1522
 
 
 
kép 4437
 
1894
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu