Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. február 08. 0 hozzászólás
 

Elérkezett a pillanat, amikor az összes tesztelésre szánt egeret nagyító alá téve megszületett a végsõ eredmény. A mai napon választ kapunk arra, hogy mely termék a rágcsálók királya. Több szempont

newspic
Elérkezett a pillanat, amikor az összes tesztelésre szánt egeret nagyító alá téve megszületett a végsõ eredmény. A mai napon választ kapunk arra, hogy mely termék a rágcsálók királya. Több szempont szerint igyekeztünk megindokolni állításunkat, ezzel érvelve az mellet, hogy a tesztek során tényleg hiteles és valóban létezõ értékeket kaptunk. A napi felbontásban tálalt egerek sokszor meglepõ eredménnyel szolgáltak és sok esetben láthattuk, hogy nem minden az, aminek látszik. Ennek az elemzésnek semmi más értelme nem volt, minthogy mindenki láthassa, hogy mire költi felesleges aprópénzét, ha vásárlásra adja a fejét, valamint az, hogy elgondolkodjunk azon, mely termék is lenne a legmegfelelõbb számunkra és melyik az, amit ténylegesen ki tudunk használni. Nem szaporítanám tovább a szót, lássuk a nyers tényeket…. Tovább az eredményekhez
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Izsu


Mint az elején is mondtam, két szempont alapján teszteltük az egereket, hogy meghatározzuk rágcsálónk maximális sebességét. A grafikonok a zöld vonalak segítségével mutatják majd nekünk a kapott értékeket, a függõleges vonalak, pedig az egységeket jelzik majd, melyet m/s-ban adtunk meg. Miután a tökéletes minõséget a zöld oszlop mutatja, így láthatjuk, hogy rendelkezünk egy narancssárgás-barna árnyalatú résszel is. A sárgás régiókban már nem beszélhetünk teljesen tökéletes és hibátlan teljesítményrõl. Ez a rész nem jobb, mint a zöld oszloppal elért teljesítmény, de jobb, mintha semmi sem lenne. Amikor vége van a zöld, vagy sárga oszlopnak, akkor beszélhetünk az egér maximális sebességérõl. Két rágcsáló tekintetében sajnos nem sikerült elérnünk ezt a határt, de 4.5 m/s-nál biztosan nagyobb sebességre lettek volna képesek. Ezeken az értékeken túl az egerünk elkezd saját életet élni.

Tökéletes irányzék szerinti rangsorolás:

Ezen az ábrán a legjobbtól (felül) haladunk a leggyengébb (alul) tökéletes irányzékkal rendelkezõ egér felé. Itt csupán a zöld oszlopban kapott értékeket vettük szemügyre. Láthatjuk, hogy melyik az a maximális érték, melyre a perifériánk képes, a sárga kiegészítõ részt csak mutatóba tettük fel, hogy láthassuk a tökéletes irányzék és a maximális sebesség közötti különbségeket. Szóval, amelyik egér oszlopába van sárga rész is, az azt jelenti, hogy a maximális sebesség meghaladja a tökéletes irányzékot, a grafikonnak köszönhetõen pedig megkapjuk a választ arra is, hogy milyen arányban. Ez csak az egyik grafikon, mely egyetlen információt közöl velünk, mely nem más, mint rágcsálónk teljesítménye igénybevétel alatt.
newspic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A grafikonból kiderül, hogy a DPI nem kapott nagy szerepet ezen a téren, ugyanis a szinte két legöregebb egér az MX 500 és MX 300 végzett az élen. Az újabb rágcsálók közül pedig az A4tech X7-es perifériája múlta felül az MX 518-at és a Diamondback-et.

Az MX 518 az 1600 DPI-s egerek királya, szinte észrevehetetlen elõnnyel bírva a Diamondback és a Krait felett. És szinte hihetetlen, hogy az utolsó négy helyezett között a Razer Copperhead és a Craetive Fatal1ty is helyet kapott, de a tények azt mutatják, hogy rettentõen alacsony tökéletes irányzékkal bírnak. Az utolsó helyen a Microsoft Laser 6000 végzett, melyen valamelyest lehet javítani az USB rate növelésével. Ennek köszönhetõen jó pár hellyel feljebb tudta magát tornászni a rang létrán a 125 Hz-en fellépõ buffer problémákat maga mögött hagyva.

Maximális sebesség szerinti rangsorolás:

Az alattunk lévõ táblázaton szintén a legjobbtól (felül) a legrosszabb (alul) felé haladunk a maximális sebesség értékeinek tekintetében. Ebben az esetben a narancssárgás rész tölti be a legfontosabb szerepet. Az MX 500 és Diamondback esetében nem tudtunk pontos információval szolgálni ezen értékkel kapcsolatban, ugyanis nem tudtuk lemérni a maximális sebességüket.
newspic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A táblázat elsõ helyét a Logitech MX 500, illetve a Razer Diamondback magabiztosan uralja, majd következik a jó öreg MX 500 és kisebbik testvére az MX 300, melyek egy hajszálnyival nagyobb teljesítményre képesek a Razer Krait-al szemben. A listát tovább folytatja a G1, valamint a szörnyû lineáris értékekkel rendelkezõ Creative Fatal1ty 1010-es.

A lézeres rágcsálók meg sem közelítik az optikai egerek teljesítményét a maximális sebesség terén. Mégis a Creative Fatality 2020-nak sikerült a legjobban teljesítenie a lézeres családból. A Razer Copperhead, valamint a két Logitech termék, névszerint a G5-ös és a G3-as megint csúnyán alulteljesített.

DPI szerinti rangsorolás:

A korábbiakban említettük, hogy az alacsony érzékenységen játszó játékosok számára elegendõ a 400 DPI is, de a nagyobb felbontás a magas érzékenységen játszóknak különösen fontos lehet.
newspic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A grafikonon szintén fentrõl lefele haladva csökken a rangsor. Az elõkelõ elsõ helyet a Creative Fatal1ty 2020-as rágcsáló kapta meg a maga 2400 DPI-ével. Ám a méréseink során kiderült, hogy valójában 2700 DPI körüli értéket produkál a gyárilag megadott adatokkal szemben. Többszörösen leellenõrizve is rá kellett jönnünk, hogy a Craetive egy alulbecsült értéket adott meg az egerének.

Ahhoz, hogy meghatározzuk a legtökéletesebb egeret, szükségünk van tesztelési pontokra. Ez olyan mint például egy autónál a 0-ról 100-ra való gyorsulás mérése, a maximális sebesség meghatározása mindez más felfüggesztéssel, futómûvel. A Forma 1-es autó a legjobban teljesít a monzai versenypályán, de vajon egy krosszversenyen is kimagasló eredményt érne el? Ezeket a dolgokat kombináltam az összehasonlítás során és eme szempontok számíthatnak egy profi felhasználónál is. Például a legjobb felbontással rendelkezõ egér a Creative Fatal1ty 2020, a maga 2700 DPI-ével. Ezzel ellentétben ott van a Logitech G1 a 800 DPI-vel, mely az elõbb említett egérnek csupán a 30%-a a maximális felbontás terén. Tehát ezért több szempont szerint kell pontoznunk a rágcsálókat, hogy ténylegesen igaz eredményeket kapjunk. Ezeket a következõképpen oldottuk meg:

Tökéletes irányzék:5 (több, mint 5)
Maximális sebesség: 4
Maximális felbontás: 3
Gombok száma: 2

Ez a sorrend, mely szerint megkapjuk a végsõ rangsorolást a pontszámoknak köszönhetõen. A lista a következõképpen alakult:
newspic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A megemelt USB frissítésû Logitech MX 500-as végzett a lista élén, mely elképesztõ pontszámokat kapott. Szorosan követi utána az MX 518-as, mely nagyobb felbontásra képes, ám a tökéletes irányzék terén alulmarad a nagy öreggel szemben. A sort az MX 300-as folytatja, mely azért nem lehetett szintén elsõ, mert kevesebb gombbal volt megáldva, bár belsõ tartalomban teljesen megegyezik az MX 500-al. A sor folytatódik tovább a Razer Diamondback-el, mely a plusz gomboknak köszönhetõen múlta felül kistestvérét a Krait-et, õket pedig szorosan kövei az A4tech X7-es rágcsálója, mely mondható a tesztsorozat legnagyobb meglepetésének. A hetedik meglepetéshelyre sikerült beérkeznie a legjobb teljesítményû lézeres egérnek, a Creative Fatal1ty 2020-nak.

Végül felállítottunk egy másodlagos listát, mely a Bang4Buck rangsorolását tükrözi. Ezen a grafikonon a legkeresettebb, illetve legtöbb példányban eladott egerek rangsorát láthatjuk, szintén fentrõl lefele történõ csökkenõ sorrendbe. Ebbõl a listából kiderül, hogy valóban melyik a legközkedveltebb rágcsáló a piacon.
newspic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Lézeres vs. Optikai:


A legnagyobb vitát talán ez a kérdés váltotta ki. Minden egyes termék dobozára azt tûntetik fel, hogy a lézer újabb, jobb technológia az optikainál. Ez a felbontásban meg is nyilvánul. De az egyéb méréseket elvégezve rá kellett jönnünk, hogy ez közel sem így van. Az olykor 20.000 forint összegbe is kerülõ rágcsálókat egy szimpla öt éves ócska, elavult optikai egér is felülmúlt. Tehát egy fura és szerintem használhatatlan párosítást alkot a lézer egerek által elért felbontás, a másodlagos, harmadlagos szörnyen gyenge tulajdonságokkal.

Megnövelni az USB port frissítését:

Némely Logitech és Microsoft egér esetében a megnövelt USB frissítés teljesítménynövekedést eszközölt. Itt felhozhatjuk példaképpen a Logitech MX 300, MX500, Microsoft WMO, IE3.0 és Laser 6000 egereket. Tehát a frissítés megnövelése az alap értékrõl, csak abban az esetben ajánlott, ha tényleg plusz teljesítményt tudunk elérni. A felbontás viszont sohasem változik sem az alap értéken, sem az emelt frissítésen.

Tehát a tesztek során kiderült, hogy az álltalunk nagyító alá helyezett termékek közül a Logitech MX 500-as nyerte el a legjobb egér díját!!

Tesztelt perifériák:

Microsoft Wheel Optical 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0

Microsoft Intellimouse Explorer 4.0
Microsoft LM 6000
Microsoft Habu
Razer Krait
Razer Diamondback

Razer Copperhead
Logitech MX 300

Logitech MX 500
Logitech MX 518
Logitech G1
Logitech G3
Creative 1010

Creative 2020
A4tech X7

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 912
 
1594
 
 
 
kép 1687
 
1602
 
 
kép 4883
 
2248
 
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu