Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2011. március 29. 0 hozzászólás
 

Végre megjelent a ma már grafikai etalonná avanzsált Crysis második része, és hozott nekünk hideget és meleget egyaránt. Természetesen a Crytek új játéka sem indulhatott a mostanában megszokott kezdeti

Végre megjelent a ma már grafikai etalonná avanzsált Crysis második része, és hozott nekünk hideget és meleget egyaránt. Természetesen a Crytek új játéka sem indulhatott a mostanában megszokott kezdeti nehézségek nélkül, beleértve a kiszivárgott beta verziót és a multiplayer gyerekbetegségeit. Ám a szárnyalás megkezdődött, már meg is érkezett az első tapasz, ami után nyugodtan elmondhatjuk: a Crytek és az EA ismét maradandót alkotott a Crysis 2 kiadásával!

Ráadásul ha megtetszene a tesztünk alatt a játék, akkor rögtön meg is nyerheted a TotalGaming Crysis 2 nyereményjátékán, melyről bövebb infót itt találtok: Crysis 2 Nyereményjáték

A teszt...
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Sn00PiG


A történet

2023-at írunk, vagyis az első rész eseményei után 3 évvel kapcsolódunk be a történetbe. Az idegen-fertőzés már javában elterjedt szinte az egész világon, a lakott területek nagy részét evakuálták. A fő eseményvonal New Yorkban játszódik, ahol az idegenek már hatalmas pusztításokat végeztek. Főhősünk, kódnevén Alcatraz éppen csapatával egy küldetésre tartott, amikor egy idegen űrhajó elsüllyesztette tengeralattjárójukat Liberty Island közelében. Szinte az egész legénység meghalt, ám Alcatraz a szárazföldre sodródva belebotlik Prófétába, akit már az előző részben megismerhettünk.

Próféta a Crynet által megalkotott NanoSuit második generációját viseli, amely ugyan ellenáll a földönkívüli vírusnak, de hordozójában komoly károkat okozhat idővel. Miután sikeresen kihúzott minket a vízből, és biztonságos helyre érünk, Próféta "megnyúzza magát", vagyis lefejti páncélzatát, amit utánna sikeresen ránk ruház, majd velünk tovább mit sem törődve elengánsan fejbe lövi magát. Átvettük a helyét, átvettük a feladatait, ami nem más, mint a föld megmentése az idegenektől!

Grafika

A Crysis első részének kiadása után szinte mindenki arról álmodozott, hogy olyan számítógépe legyen, amely képes akadás nélkül futtatni a grafikai etalonnak számító játékot. A második rész rengeteg újítást hozott: bár a DirectX11-et nem támogatja, a lehetőségekhez képest mégis sikerült valami eszméletlenül szép látványvilágot megalkotniuk a Cryteknél, ráadásul mindezt úgy érték el, hogy a gépigény nem szökött az egekbe! Viccesek voltak a készítők, hiszen nem a szokásos Low-Medium-High beállításokat találhatjuk meg a grafikai részlegben, hanem High-Very High-Extreme opciókat. Vicces, de nem túlzás: a legalacsonyabb beállításon is olyan élményben lehet részünk, ami rengeteg mai játékot akár magas beállításokon is szégyenben hagy.

New York rendkívül részletes lemodellezése sem lehetett kis munka, mindezt úgy, hogy a futurisztikus, poszt-apokaliptikus hangulat is bele lett építve a nagyváros 2023-as kinézetébe. A Szabadság-szobron kívül olyan helyeket is meglátogathatunk, mint a Wall Street, a Városháza, vagy akár maga Liberty Island. A CryEngine 3 a nagy területeken sem hagy minket cserben: lehet bármekkora nyitott terület előttünk, jöhetnek a legélethűbb hatalmas robbanások, a motor akkor is gond nélkül képezi le a megfelelő effekteket.

Megtalálhatóak a Crysis abszolút sajátos elemei is, mint a kidönthető és felrobbantható tereptárgyak, valamint a készítők nem bántak csínján a motion blur használatával: becsúszások, robbanások és természetesen gyors futásaink alkalmával egészen életszerű elmosódást kapunk. Nem mehetünk el szó nélkül a játék teljes sztereoszkóp 3D támogatása mellett: a Mammutban volt alkalmam saját szemmel megtapasztalni, milyen is az igazi 3D Crysis 2 élmény, és meg kell mondjam, hogy elég meggyőző! Nem csak a menük vannak 3D nézethez kihegyezve, de a HUD megjelenése is olyan, mintha tényleg a szemünk előtt lenne!

Összegezve: a Crysis 2 grafika terén ismét etalon lehet, értve ezalatt a motor optimalizáltságát a megdöbbentően gyönyörű látványvilághoz képest!

Hangok, Zene

Természetesen ebben a részben is a jól megszokott mennydörgő szinkront kaptuk meg a nanoruhához, valamint a fegyverek hangjai is ismerősek lehetnek. A fejlesztők megpróbáltak itt is maradandót alkotni, ami félig-meddig sikerült is nekik: mindig a megfelelő helyről érkeznek a hangok, a lépések és a katonák beszélgetése is jól pozícionált, ráadásul az űrlények hangjai is nagyon el lettek találva. Multiplayerben a hangok és a térkép együttes használata akár vakon is lehetővé tenné, hogy a pályákon gond nélkül navigáljunk.

Zenei téren a nagyobb filmekhez hasonlóan komolyzenével találkozhatunk, és itt meg is állhatunk egy pillanatra, ugyanis a többszörös Oscar-, Grammy- és Aranyglóbusz-díjas zeneszerző, Hans Zimmer dolgozott a Crysis 2 zenéinek megalkotásán. Ez erősen érződik is: mindig alkalomhoz illő zenéket kapunk, amik harmonizálnak a jelenettel és a történésekkel is!

Multiplayer

Az első rész multiplayer része, majd később a Crysis Wars sajnos nem lett akkora siker, mint azt a készítők eleinte elvárták, ám hibáikból tanulva a mostani trendeknek abszolút megfelelő többjátékos módot sikerült kiadni a kezükből. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: Killstreakek, perkek, fejlődési lehetőség, 6 játékmód, és még sorolhatnám. Sokan a Call of Duty sorozat legutóbbi részeihez hasonlítják a multiplayer adta lehetőségeket, ám itt is történtek olyan fejlesztések, amik egyedivé teszik a játék ezen részét is.

Nem csak a fegyverek, de még a nanoruha kiegészítői is teljes mértékben testreszabhatóak, így olyan stílust alakíthatunk ki magunknak, ami minden tekintetben a nekünk megfelelő módosításokat tartalmazza: lehetünk hangtompítós, láthatatlanul lopakodó gyilkosok, de akár nagy tűzerővel és komoly páncélzattal felvértezett mészárosok is, a kombinációk száma szinte végtelen!

Ne feledkezzünk meg az elérhető kitűntetésekről, amiket jelen esetben különböző dögcédulák jelentenek. Játékainkról ráadásul a Crysis 2 állandó statisztikát vezet, ahol akár előző játékunk alatt elért helyezésünket is megtekinthetjük, de még a legtöbbet használt fegyvereinket is. Mindezt lehetőségünk van megosztani a MyCrysis.com felhasználóival, illetve a később megjelenő kiegészítőket akár a játékon belül is megvásárolhatjuk majd!

Különleges kiadások

Úgy gondoltam, hogy külön részt szentelnék a játékból megjelent különböző kiadásoknak. Egyrészt természetesen kapható normál változatban a játék, ami kizárólag csak az alapokat tartalmazza. A Limited Edition egy kis kiegészítéssel tud többet, amely magában foglalja a Threat Awarness pakkot és az egyedi, aranyszínű dögcédulát. A legdurvább kiadás viszont a Nano Edition, ahol komoly extrákat kapunk a játékhoz: a DVD eleve egy különleges fémdobozban található, ezen kívül a csomag tartalmaz egy Artbookot, amiben koncepciórajzokat találhatunk, egy Alcatraz figurát, ami fényeffektekkel lett tarkítva, valamint egy Crysis 2 Nano stílusban megalkotott hátizsákot! Ez aztán a jól felszerelt különleges kiadás!

Összegzés

Általában mindig megpróbálok objektív lenni egy játék értékelésénéll, de jelen esetben akármennyire is szeretném, nem megy, mivel az első óra játék után azonnal beleszerettem a Crysis 2-be. Nem csak a szemkápráztató grafika győzött meg, nem is csak a történetközpontú kampány, vagy a szinte tökéletesre fejlesztett NanoSuit 2.0, hanem az az egység, ami magát a játékot képezi. A történet magával ragadó, a többjátékos mód szinte megunhatatlan, a hangok és zenék nagyon el lettek találva, és még a grafika is elképesztő, pedig nem kell hozzá erőgép! Nyugodt szívvel kimondhatjuk, hogy a Crysis 2-nek sikerült előde érdemeit nem csak megtartani, de túlszárnyalni is. Mást nem mondhatok, mint hogy kihagyhatatlan, ezért ha még nem próbáltátok, akkor itt az ideje, csalódni biztosan nem fogtok!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 818
 
1465
 
 
 
kép 995
 
1557
 
 
kép 291
 
1825
 
 
 
kép 5584
 
1968
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu