Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. április 11. 0 hozzászólás
 

Razer. Egy név, mely unikumnak tekinthetõ a profi egérgyártók piacán. Tökéletes egereket gyárt, és szinte egyetlen olyan szériája sincs, amelyet elrontott volna. Eddig azonban csak a szimmetrikus

newspic
Razer. Egy név, mely unikumnak tekinthetõ a profi egérgyártók piacán. Tökéletes egereket gyárt, és szinte egyetlen olyan szériája sincs, amelyet elrontott volna. Eddig azonban csak a szimmetrikus egerek piacán volt fellelhetõ, éppen ezért nagyon sok profi játékos elpártolt tõle. Azonban nemrég piacra dobott egy DeathAdder névre keresztelt rágcsálót, amely minden viszonylatban megkapta a világ legjobb egerének járó díjat. Több teszttel is találkozhattunk már külföldi oldalakon, volt olyan is ahol sikerült lemérni a valós sebességét. Jelenlegi tesztemben próbálok saját tapasztalataimra támaszkodni, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni az esreality tesztjét sem, mely már helyet kapott az oldalon, de úgy érzem, hogy csak egy szösszenetnyit esett szó errõl az egérrõl.
A teszt
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: tob!as


Amint megjelentek az elsõ hírek eme csodálatos egérrõl, azonnal tudtam, hogy be kell szereznem egyet, még ha csak egy tesztre is. December végén, külföldi oldalakon már ódákat zengtek a DeathAdderrõl, azonban nálunk csak február végén került a boltokba. Sikerült is egyet beszereznem, és szerencsére több hétig tesztelhettem, hogy részletes információt kapjak az egér felépítésérõl, optikájáról.

Kezdjük elõször is a hivatalos promócióval. Mit is tudhat meg egy átlagos felhasználó, ha felmegy a hivatalos oldalra:

• 1800 dpi 3G Infravörös érzékelõ
• 1000 Hz Ultrapolling™ / 1ms válaszidõ
• 5 szabadon programozható, extra-nagy, csúszásmentes gomb Hyperesponse™ technológiával
• 16-bit
• Ultravékony teflontalpak,
• Mindig bekapcsolt állapot
• Díjnyertes On-The-Fly™ Sensitivity Driver
• Jobb kezes kialakítás


newspic
Ezek a magasztos kifejezések ránézésre tényleg jól hangoznak, azonban közelebbrõl is meg kell vizsgálni, hogy mi hasznos és mi nem.
Az 1800 dpi a legnagyobb újítás, ami kétségtelen hogy nem elhanyagolható. Az 1000Hz picit érdekes, hiszen ahhoz, hogy tökéletesen kihasználjuk patchelni kell XP alatt az usbt. Ezek után egy mouseratechecker nevezetû programmal lehet leellenõrizni, hogy valóban képes-e az egér tökéletesen 1000Hz re. Eddig egyetlen olyan egérrel találkoztam, amit akárhogy rángattam fix 999-1000-et írt ki a program, ez pedig az MS IM 3.0, az összes többinél 500-1000 között ugrált. Így volt a DeathAdderrel is. Az hogy a 8ms és az 1ms között játékban mekkora különbség van nemtudom. Profi játékosok biztosan az 1ms re esküdnek, Azonban számomra ez nem jelentett semmit.
Az 5 szabadon programozható gomb is jól hangzik, de lássuk csak hogy a Razer ezt hogy értelmezi. Van a bal-, jobb- és középsõ egérgomb. Akárhogy is nézem, az fps játékosok 99%-a nem nagyon fogja ezeket másra használni. Az oldalsó 2 gomb azonban tényleg hasznos lehet, ráadásul az elhelyezését is sikerül eltalálni, így abszolút kézre esik.
Amit viszont kiemelnék, az a görgõ. Mindig is hihetetlen jó görgõket rakott az egereire a gyártó. Ez most sem maradt el.
Az ultravékony talpak nekem egybõl szemet szúrtak. Szerintem nem egy hasznos dolog, mert hamar kopásnak indulnak, pláne egy keményebb egérpadon. Ráadásul a formája is teltebb lett az elõzõ Razerokhoz képest, így a már piacon lévõ teflon szetteket nem tudjuk rárakni.
Mindig bekapcsolt állapotra az összes profi egér képes, így ez nem világújdonság. Jobb kezes kialakítása hasznos lehet, hiszen a felhasználók zöme jobb kézzel játszik, azonban akik mégsem, azok számára használhatatlan.
newspic
A csomagolásra semmi panaszunk nem lehet. A Razer is átállt a mostanában nagyon népszerû, kinyithatós, megtekinthetõs, dizájnos csomagolásra. Ilyen kiszerelésben érkezik mostantól az összes egerük. Ezzel elõször a konkurens gyártó Revolution egereinél találkozhattunk.
Csomagból kivéve egy CD-t és egy kis tájékoztatatást találunk az egérrõl és a driverrõl.
Elsõ ránézésre azt mondanám az egérrõl, hogy ez egy Habu, ötvözve a Logitech gombjainál alkalmazott technológiával. Az usb csatlakozó aranyozott, így nagyon kicsit az esély arra, hogy oxidálódik. Csatlakoztatás után driver fel, egy restart és már tökéletes pompájában tündököl az egér. Firmware frissítéssel nem bajlódtam, ami azonban elsõre feltûnt, hogy a driver legfrissebb verziója 1.03, tehát valamit nagyon eltaláltak a programozók, mert a kiadás óta nem jelent meg új verzió.
newspic
A Control panel sem hordoz magában semmilyen újítást, hiszen december óta az összes Razer egér hasonló driverrel rendelkezik. A driver automatikusan kikapcsolja az egérgyorsítást, azonban ha mégis szükségünk lenne rá manuálisan visszakapcsolhatjuk.
Beépített memóriájának köszönhetõen 5 profilt tárolhatunk el különbözõ beállításokkal. Így ezentúl nem lesz gond, ha anyu, apu, öcsi vagy hugi jön és elállítja a senzit, mert egyszerûen egy gombnyomással betölthetjük sajátunkat.
450, 900 és 1800 dpi között válthatunk, válaszidõt 125, 500, 1000 Hz között mozgathatjuk, mindemellett szabadon állítható 10-es skálán 0.5-es lépésekben az érzékenység. Gomgokra bármit bindelhetünk, akár makrókat is. (Habár azt nem tudom, hogy mennyire szabályos adott esetben egy gombra bindelni például awpnél a lövét és a gyorsváltást :)
És mindemellett még számos apró részletekre kiterjedõ beállítást adhatunk meg. Vigyázzunk azonban arra, hogy mindig ugyanabba az usb satlakozóba dugjuk vissza egerünket, különben nem ismeri fel a driver hogy valóban Razer egerünk van.
newspic
Ezek után lássuk a híres grafikont, amely megmutatja hogy mire is képes az egér. Amint láthatjuk maximális felbontás mellett, az egér 3,92 m/s-os gyorsulást bír ki tökéletesen, és 4.4 m/s-ig volt az úgynevezett negatív gyorsulásos szakasz, ezen sebesség felett már használhatatlan az optikája. Azonban ha a tökéletes irányítás alapján rakjuk sorrendbe a jelenleg piacon lévõ egereket, akkor a DeathAdder nyújtja a legjobbat. Ezt játékban csak a legkisebb sensitivityvel játszók tapasztalhatják meg igazán.

Mivel szerény személyem maximálisan Razer hívõ, megváltóként vártam ezt a csúcsegeret, és úgy gondoltam, hogy olyan nem létezik, hogy ne vegyek magamnak egy ilyet. A teszt elsõ fázisaiban meg voltam errõl gyõzõdve, azonban ahogy egyre többet játszottam vele, elbizonytalanodtam. Jelen pillanatban egy Diamondbacket gyûrök, és meg vagyok vele elégedve maximálisan, egyetlen bajom talán az, hogy az oldalsó gombjai furcsák, és nehezebb elérni, mint például egy Copperhead esetében. Egy darabig Copperheadet használtam, mert sokkal jobban kézre esett, púposabb is volt, viszont egy-egy rántás után sajnos kénytelen voltam az eget bámulni a játékban, ami kellemetlen. Ekkor döbbentem rá igazán, hogy nekem nem való lézeres egér. Habut is teszteltem, azonban továbbfejlesztett lézer ide vagy oda, képes volt még mindig a visszarántásra. És a Habuval a legnagyobb problémám az volt, hogy hihetetlenül nagyra és nehézre sikeredett.
Amikor megláttam a DeathAddert kibontva, akkor elõjöttek a Habus rémképek, viszont amikor megemeltem, már nem volt olyan vészes. A Diamondback még így is sokkal könyebbnek mondható, azonban a halálosztó teltsége és kényelmesen elérhetõ gombjai kompenzálják mindezt. Hosszabb használat során sem izzadt meg a kezem, köszönhetõ ez a teljesen gumi borításnak. És nem elhanyagolható például az sem, ahogy kinéz az egér a sötétben. Pulzáló kék logot látni csak, ami önmagában azt árasztja, hogy "én vagyok a legjobb". Egyedüli negatív tapasztalatom, hogy a karom iszonyatosan elfáradt akár egy war alatt is.

Ezek alapján döntse el mindenki saját maga, hogy neki bejön-e ez az egér vagy sem. Összegzésként leírnám azt ami tetszett és ami nem.

Ami elõny:
  • Teljesen gumi szerû borítás
  • Tökéletes optika
  • Könnyen elérhetõ oldalsó gombok
  • Minden részletre kiterjedõ driver
  • Teljesen kézbeillõ kialakítás
  • Nagyszerû görgõ

Ami hátrány (lehet):
  • Jobb kezes egér
  • Vékony, könnyen kopásnak induló teflontalpak
  • Egyenlõre nincs driver Vista alá
  • Minden eddigi optikai egérnél drágább
Az egeret a Users Rendszerház kft. bocsátotta rendelkezésemre.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5442
 
2879
 
 
 
kép 183
 
1606
 
 
kép 1311
 
1480
 
 
 
kép 1643
 
3096
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu