Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2009. július 24. 0 hozzászólás
 

Számítógép vásárlás előtt áll? Vagy csak egy kicsit felfrissíteni régebben konfigurációját? Akkor bizonyára jól jönnek az alább szempontok az új gép vásárlása/újítása előtt.

Számítógép vásárlás előtt áll? Vagy csak egy kicsit felfrissíteni régebben konfigurációját? Akkor bizonyára jól jönnek az alább szempontok az új gép vásárlása/újítása előtt.
Szempontok
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: kovacsdenes


1.: A gép háza! Szinte majdnem minden gamer-nek fontos, hogy a gép ne csak jó legyen, hanem tetszetős is, ebben a gépház kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy azért ezeknek a szempontoknak is feleljen meg. Legyen jó a szellőzése vagy meg lehessen benne áramoltatni a levegőt. Kaphatóak világítós ventilátorok és fénycsövek, amik ha plexis a gépünk nagyon sokat dobnak a kinézetén, vagy legyen benne bőven hely, tehát semmiképp ne Micro ATX házat vegyünk erre a célra.

2.:Fogyasztás! Sokaknak fontos az is, hogy mennyit fogyaszt a gép, ezért érdemes erre is odafigyelni. Általában a gép fogyasztását leginkább a videókártya/ák, a processzor, a winchesterek, és egyéb apróságok, pl. lámpák, ledek stb. határozzák meg, hogy mennyit vesznek fel a tápegység áramellátásából, nagyjából ebben a sorrendben. Próbáljunk olyan alkatrészeket válogatni a gépbe, amik már újabb technológiával készülnek, ezek rendszerint a fogyasztás szempontjából is jobbak.

3.: Alaplap! Az egyik legfontosabb része a gépnek, mivel ez a központi egysége olyan szempontból, hogy ez általában marad a helyén, és csak az alkatrészeket cseréljük rajta vagy benne. Nem ajánlgatnék most gyártókat, de érdemes a "jobb" gyártóknál maradni, mert ez az az alkatrésze a gépnek, amire szerintem jobb már az elején egy picit többet fordítani. Logikus, hogy az általunk kiszemelt processzorhoz kompatibilis kell legyen, és arra is figyeljünk, hogy ha lehet ne csak 2db memória slottja legyen, ez az esetleges bővítés miatt nem mindegy. Érdemes arra is figyelni, hogy ha nem is rögtön fogunk több videókártyát használni, akkor is támogassa a Crossfire vagy az SLI technológiákat, mert hátha később ezt szeretnénk rajta kipróbálni vagy használni. A csatlakozókra érdemes még itt kitérni, az alap csatolókon túl, jó ha van benne más is, pl. Esata, Firewire, optikai port és dual lan, persze usb-ből minél több van annál jobb.

4.: Processzor! AMD vagy Intel? Ez az a rész, ami a felhasználón is múlik, hogy mit választ, persze ha már az alaplap megvan, akkor csak abba illő processzort tehetünk. Az Intel egy kicsit fejlettebb processzorokat gyárt, és mivel ő a nagyobb gyártó, több is jut neki mindig a fejlesztésekre, persze ez azzal is jár, hogy drágábbak ezek a processzorok. Sok mindent ezekhez nem fűznék, mert ezek általában jók. Azt érdemes figyelni, hogy már legalább Core 2 Duót vegyünk belőle. Az AMD jelenleg végre észbe kapott, úgy tűnik a jelenlegi processzorai már jobbak lettek. A Phenom 1 családját nem szívesen ajánlom senkinek, ezek úgymond "bukott" szériák lettek, ezzel szemben az Athlon X2 család szinte minden tagja alkalmas, olcsó és jó megoldás Gamer PC-be. A most nemrégiben megjelent Phenom 2 család már a tesztek elején is jól szerepel, ez az első 45 nanométeres technológiával készülő AMD proci ( az Intel már rég ezt alkalmazza), és ez azt jelenti, hogy jobb teljesítményt kapunk úgy, hogy kevesebb energiára van szüksége. Nagyon fontos a jó hűtés a processzorra, de a gyári általában elég szokott lenni, ha mégsem, akkor egy jó hűtőt kb. 5-10 ezer Ft-ból kijöni.

5.: RAM! Ismét egy fontos elem. RAM-ból ha lehet, ne kisméretűt vegyünk (256, 512 stb.), ezek ma már kevesek. Válasszunk úgy, hogy minimum 1Gb-os modulok legyenek, és ha lehet, használjunk minimum 2 db-ot! Erre azért van szükség, mert ha mondjuk 2Gb RAM-ot teszünk a gépünkbe, és az csak egy modul, akkor nem használjuk ki a dual chanel memoria előnyét, tehát az legyen inkább 2x1Gb, minimum 800 MHz-es memória. A gyártó itt szinte mindegy, a garanciára érdemes figyelni, ha lehet az élettartam garanciásat vegyük meg.

6.: Vidókártya! Hát igen, a játékhoz ez sem árt. Ebből ha tehetjük, olyat vegyünk (Ati vagy Nvidia), ami szintén támogatja a Crossfire vagy SLI technológiákat. Nézzünk alaposan körül az árak terén, és ne restelljük megkérdezni mások véleményét is, valamint nézzük meg az adott videókártyák tesztjeit! Gyakorlatilag ez nagyon zsebfüggő kategória, úgyhogy szerintem amit érdemes erről tudni, már le is írtam.

7.: Merevlemez! Ezt mindenki maga dönti el, hogy mekkorát szeretne, a gyorsítótárra érdemes itt is figyelni, az legyen minimum 16Mb-os.

8.: Tápegység! Ez azért fontos, mert sok bosszúságot okozhat, ha ez nem a megfelelő. Ebből lehetőleg csak jobb minőségűt vegyünk! Vicces amit mondok, de ha megfogod és nehéz, akkor az jobb minőségű általában. Legyen minimum 400 Watt-os, de a gépünk összetevői alapján válasszuk meg, hogy milyen teljesítményű legyen!

Ennyit kell csupán tudni egy jó gamer gép vásárlásához. Remélem hasznotokra válnak a fentebb leírt szempontok.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4921
 
2316
 
 
 
kép 565
 
1399
 
 
kép 351
 
2027
 
 
 
kép 1176
 
1424
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu