Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. augusztus 21. 0 hozzászólás
 

Ha a hosszú hétvége folyamán elegendõ idõnk jutott a pihenésre, akkor itt az idõ, hogy újra mozgásba hozzuk a fantáziánkat. Ezen a héten a fõ motívum a játék mellett a mobilitás lesz. Sokan

newspic
Ha a hosszú hétvége folyamán elegendõ idõnk jutott a pihenésre, akkor itt az idõ, hogy újra mozgásba hozzuk a fantáziánkat. Ezen a héten a fõ motívum a játék mellett a mobilitás lesz. Sokan emlegették már, hogy LAN-ra cipelni gépet elég nehézkes, ha nincs egy jó kis verdád amivel ez a probléma áthidalható. Persze ismerõsök mindig akadnak, akik segítenek a bajban, de tegyük fel nem szeretnénk minden LAN alkalmával rájuk támaszkodni. Éppen ezért a mai napon mini PC-t fogunk építeni, a teljesség igénye nélkül.
lássunk hozzá
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: tob!as


A PC-k piacán már nagyon régen jelen vannak olyan lehetõségek, melyek segítségével a szabványosnál kisebb konfigurációkat tudunk összeállítani. Erre a célra a legjobb alap egy microATX-es alaplap és egy hasonlóan mini ház. Azonban még ez a lehetõség is elég nagynak tûnhet ha hordozni szeretnénk gépünket.
Létezik viszont egy olyan lehetõség is, melyet Barebone PC-nek hívnak. Ez a kifejezés nem takar mást, mint egy picike házat, egy, a ház méreteihez tervezett alaplapot és egy tápot. Ez egy úgynevezett elõre szerelt konfiguráció. Adott esetben csupán csak egy háttértároló, egy optikai meghajtó és egy kis RAM szükségeltetik a beüzemelésükhöz. Alapvetõen a barebone rendszereket nem LAN-partyra találták ki, de már itt is léteznek "vadhajtások". Mai cikkemben ezeket a hardvereket szeretném ismertetni.

Ha játékra építünk gépet, akkor fontos tényezõ a kellõen erõs processzor és az átlagosnál nagyobb teljesítményû videókártya. Ha kis méretû gépet szeretnénk összerakni, akkor bizony figyelembe kell venni azt is, hogy egy mai "izmos" VGA nem kis darab, így mindenképpen olyan összeállítást kell választanunk, amibe egy ilyen jószág elfér. Ez nagyban megköti a kezünket, hiszen nem sok gyártó kínálatában találunk kifejezetten gamer Barebonet. A legtöbb nagy hardvergyártónál fellelhetõ a miniPC, de sokszor olyan kivitelben, amiben nem fér meg egy normál gragikus vezérlõ. Ezeket csak az úgynevezett "low profile" kártyákkal tudjuk bõvíteni, de inkább integrált megoldással dolgoznak. A komolyabb teljesítménynek nem csak ára van,  sajnos méretben is megmutatkozik a különbség. De talán még így is kompaktabb megoldást nyújtanak mint a microATX alaplap - ház kombinációk.

newspic A hazai piac ilyen szempontból elég gyatra, legtöbb helyen csak az ASUS termékeit lehet kapni, azonban fellelhetõek a Shuttle XPC-i is.
A Shuttle termékei igazi kincsnek számítanak a Bareboneok piacán, megjelenésükkel és szolgáltatásaikkal is tükrözik a hosszú évek tapasztalatát ebben a szegmensben, és fokozottan odafigyel a gamerekre is. Árban nem feltétlenül a legkedvezõbb, de mindenképpen megköveteli a figyelmet.
Az intel 975X lapkakészlet köré épülõ rendszere méretre 325 x 210 x 220 mm, egy PCI-Express  16x és egy PCI-Express 1x slot található az egyedi tervezésû FD39 névre keresztelt alaplapján. Ezek mellett összesen 8GB memóriát tud befogadni 4 sloton keresztül, találunk rajta 4 SataII, 8 USB, 2 Firewire csatlakozót, a tökéletes hangzásért pedig egy 8 csatornás hangkártya felel. Tuninglehetõségeket ne nagyon keressünk, éppen ezért a hozzá adott 400W-os SilentX táp elegendõ teljesítményt kell nyújtson. Jelen pillanatban a Shuttle kínálatában ez a csúcskategória. Mely csomagolás nélkül 4.5 kg-os súllyal bír. Ára kicsit borsosnak tûnhet, több, mint 100ezer forint feletti.

newspicnewspic

newspicA másik kiszemelt áldozat egy ASUS Terminator T3, mely egy G965 chipsettel szerelt alaplapot tartlamaz. Ebbõl a rutinosabbak kiszûrhették, hogy bizony ez egy integrált grafikás chipset, Intel GMA X3000 vezérlõt tartalmaz. Méretben is más eloszlású, mint a fenti Shuttle, 175 x 290 x 360 mm. Bõvítõhelyekben ugyanaz, viszont memóriát maximum csak 4 GB-ig tud kezelni. 3 SataII és 6 USB portot kapunk hozzá, a firewire itt lemaradt, és tápból is csak 300W-os verziót mellékelnek. A hangzásért itt is egy 8 csatornás integrált vezérlõ felel. A szegényesebb extrákat kompenzálja az ára, mivel ezt a terméket már 50ezer alatt is meg lehet kapni. Ebbõl viszont létezik AMD processzorra ültetett megoldás is, azok kedvéért, akik picivel olcsóbban szeretnének tûrhetõ teljesítményû gépet építeni. Ezért a verzióért ráadásul pár ezressel kevesebbet is kell leszurkolni.

Jelenleg nálunk ez a két Barebone elégítheti ki maximálisan a játékkedvelõk igényeit, azonban külföldön nagyon sok megoldás talál gazdára, melyek hazánkat ritkán, vagy soha nem érik el.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3181
 
1471
 
 
 
kép 5702
 
1766
 
 
kép 5056
 
2346
 
 
 
kép 3081
 
1429
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu