Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2009. március 03. 0 hozzászólás
 

Manapság sok billentyűzettel lehet találkozni a piacon, ráadásul árban ezer forinttól egészen félszázezerig is elmehetünk, ha van rá megfelelő keretünk. Új cikksorozatomban maradok a játékosok (félig

Manapság sok billentyűzettel lehet találkozni a piacon, ráadásul árban ezer forinttól egészen félszázezerig is elmehetünk, ha van rá megfelelő keretünk. Új cikksorozatomban maradok a játékosok (félig magyarosan: gamerek) vonalán, és szeretném bemutatni a kifejezetten nekik szánt billentyűzeteket, a teljesség igénye nélkül. A mai cikkben egy új szerzeményről szólnék, döntésem azért esett erre a típusra, mert idehaza még nem olvasható extra információ erről a termékről. Ez nem más mint a Razer Arctosa. A második részben a Razer Lycosa és Lycosa Mirror párost fogom elemezni, a haramdik részben érkezik egy különös versenyző, a ZBoard, majd végül egy már-már klassziusnak számító darab, a Logitech G11.

Tovább a Razer Arctosa teszthez
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: tob!as


Amit fontos tudni

Ebben a fejezetben szeretném taglalni azokat a lényegi információkat, melyek minden általam tesztelt gamer billentyűzetre igazak lesznek.
Sokakban felmerül a kérdés, hogy mitől is lesz egy klaviatúra kifejezetten a játékosok kedvence. Nos egy igazi gamer sokszor találkozik olyan szituációval játék közben, hogy egyszerre több billentyű lenyomása szükségeltetik egy speciális parancs vagy kombó elővarázsolásához. Egy átlagos billentyűzet tervezésekor nem nagyon figyelnek arra, hogy 4-5 gomb egyszerre való lenyomása esetén megfelelően működjön a termék. Ez a hibajelenség egy gamer billentyűzet esetén soha nem fog jelentkezni.
Másrészről, ha játékosoknak szánt billentyűzetről beszélünk, általában valamilyen extra gombsorral is találkozunk, mely segíti a játék megkönnyítését, vagy adott esetben különböző makrók létrehozását.
Egy tapasztalt fps játékos sokszor találkozott azzal a jelenséggel, hogy a játék hevében véletlenül megnyomta a „Windows" billentyűt. Ekkor bizony a játék a tálcára kerül, és előfordulhat az is, hogy nem érkezünk vissza időben a játékba. Ez akár kulcsfontosságú is lehet, így nem elhanyagolható az sem, hogy vajon ki lehet-e kapcsolni az efféle extra gombokat.
Azonban van egy árnyoldala is ezeknek a billentyűzeteknek. Mégpedig a lokalizáció. Sajnos az esetek többségében kifejezetten angol kiosztással rendelkeznek, így hozzá kell szoknunk a kis enter billentyűhöz és az „í" hiányához is.

A termék bemutatása


Az Arctosa tavaly karácsonykor került a Razer termékpalettájára, hazánkban idén januártól lehet kapni. Aki találkozott már cikksorozatom második részében szereplő Lycosával, annak deja-vu érzése lehet az Arctosa láttán, hiszen kinézetre nem sok különbség van a két klaviatúra között.
Kis utánajárással rá lehet jönni, hogy bizony méreteiben, és kiosztásban is megegyezik a két billentyűzet.
Első ránézésre egy elegáns, slim kialakítású billentyűzetet kapun, extra gombok nélkül. Egy letisztult design, minimális multimédia vezérlőkkel. A slim kialakítású billentyűk kicsit talán magasabbak a notebookokon megszokottakhoz képest. Ilyen jellemzőkkel tudnám illetni eme Razer remekművet.

Lássuk a gyártó által leírt specifikációkat:

• Teljes egészében programozható gomok makrózási lehetőséggel
• HyperesponseTM technológiával rendelkező kiosztás
• Multimédia vezérlőgombok
• Windows gomb kikapcsolása játék közben
• 10 egyedi profilbeállítási lehetőség on-the-fly (menet közbeni) váltással
• 1000Hz UltrapollingTM / 1ms válaszidő
• Levehető csuklótámasz
• Méret:
469mm (hossz) x 168mm (szélesség) x 15mm (magasság) - csuklótámasz nélkül
469mm (hossz) x 221mm (szélesség) x 15mm (magasság) - csuklótámasszal

Ahhoz hogy maximálisan kihasználhassuk a multimédia vezérlőket, és a makrózási lehetőségeket, szükségünk van egy driverre, melyet megtalálunk a billentyűzethez kapott dobozban egy CD formájában vagy letölthetjük a gyártó oldaláról is. Mérete kb 35-40 Mb, és jelenleg az 1.0 verziónál tart, tehát nem kötelező a gyártó oldaláról letöltenünk. Rendelkezik Windows XP és Vista támogatással 32 és 64 bites platformon is. A driver szokásos Razer kialakítást kapott. Semmi extra, a lényeget megtaláljuk könnyen benne. Instalállás után viszont újraindítás szükséges.

Tesztelés

Játék közben semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. A legtöbb gomb, amit lenyomva tartottam az összesen 6 volt, melyre tökéletesen működött a billentyűzet. Normál használat során a gépelés maximálisan kényelmes volt, halkan lehet vele dolgozni, és olyan érzésem volt, mintha szivacsokat ütögetnék, pedig a gombok szimpla műanyag borítást kaptak. Itt azért elárulnék egy lényeges információt, mégpedig azt, hogy már évek óta amerikai angol kiosztást használok, így nem zavart a kis enter, és az í hiánya. Számomra könnyen elérhetőek voltak a billentyűk, sőt a slim kialakítás még plusz pontot is kapott. A multimédia vezérlőknél elsőre kicsit meglepődtem, hiszen érintőgombosra saccoltam őket, azonban nem érintés érzékenyek a gombok. A driverben ki tudjuk választani azt a médialejátszót, amivel szeretnénk használni ezt a gombsort. Az kicsit furcsa volt számomra, hogy nem tudom minden lejátszó programban használni, sőt a gyors beletekerés funkciót is hiányoltam belőle. A szokásos Play/Pause, Stop és előre hátra ugrálás elérhető. Alapesetben Winamp, Windows Media Player, iTunes és Real Player programokat tud vezérelni.

Ami tetszett

  • letisztult, elegáns dizájn
  • kényelmes, kézre álló gombok
  • halk üzem

Ami nem tetszett

  • multimédia vezérlés

Az Arctosa 2 színben kapható, fekete és szürke. A különbség a gombok matricázásában rejlik. Ára megközelítőleg bruttó 15 500 Ft.

Cikksorozatom következő részében a nagyobbik testvérekkel ismertetem meg az olvasókat, melynek a végén a 3 billentyűzetről egy összehasonlító táblázatot is fogok írni.

Köszönetnyilvánítás

A terméket a hivatalos forgalmazó, a Pixel Rendszerház Kft segítségével a PC88.hu Online Áruház adta kölcsön tesztelés céljából.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4693
 
1492
 
 
 
kép 2901
 
1472
 
 
kép 2620
 
2334
 
 
 
kép 2799
 
1470
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu