Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2012. április 15. 12 hozzászólás
 

A családja kiirtásával vádolt kulcsi fiatalemberről kiderült, hogy számítógépes játékfüggő, gyakran előfordult, hogy egész nap a gép előtt ült, nővére szerint emiatt támadhatott rájuk. A hvg.hu által megkérdezett kriminálpszichológus szerint azonban ez önmagában nem elég a gyilkoláshoz, szerinte a férfi skizoid állapotban cselekedhetett.

„Játékfüggőségből nem lesz senki sem gyilkos” – szögezte le Bilkei Pál kriminálpszichológus a hvg.hu-nak, arra a kérdésre, hogy valóban igaz lehet-e a néhány napja terjedő hír, mi szerint H. Csanád Jutas játékfüggősége miatt végezte ki családját. A fiú nővére, Réka szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem a drogok vagy a családi üzlet miatt támadt rájuk Csanád. „Számítógépjáték-függő. Volt, hogy 24 órán keresztül ült a gép előtt, és játszott. Most pedig egyik pillanatról a másikra bekattant” – mondta a szintén megsebesített nő a Blikknek.

„Zárkózott volt, sok problémája volt az apjával, számára menekülést jelentett a játékokkal töltött idő” – magyarázta Bilkei, aki szerint egyáltalán nem jellemző, hogy ez gyilkossághoz vezessen, inkább az eleve zárkózott személyiség miatt alakulhat ki maga a függőség, olyasmi iránt, amibe úgy bele tudja élni magát, mint egy játékba.

Gyerekeknél inkább előfordul, hogy iskolán belüli erőszakhoz vezet a játékfüggés, a gyerek úgy érzi, hogy ő a „világ ura”, hatalma van. A játék, amiben csak „megyek-megyek, én vagyok az erősebb”, önbizalmat ad, azonban nem jellemző, hogy ez gyilkosságig fajuljon – mondta a szakember.

Személyiségzavar a legvalószínűbb

Bár az elmeorvosi vizsgálatra még nem került sor, a kriminálpszichológusnak meggyőződése, hogy a fiatalember borderline szindrómában szenved, amely egyfajta skizoid állapot.

„Általában 18 éves korban jelentkezik először, az egészségügyi statisztikák szerint a lakosság 2-3%-a borderline-os, amelynek tünetei enyhíthetőek, pszichiátriai intézetben kezelhető, azonban nem lehet sem teljesen kordában tartani, sem pedig gyógyítani” – mondta Bilkei.

A személyiségzavar esetén olyan szélsőséges személyiségjegyek kerülnek előtérbe, melyek nagymértékben megnehezítik az egyén beilleszkedését a társadalomba, alkalmazkodását a környezethez. A személyiségzavar tüneteitől többnyire inkább a beteg családja szenved, állandó gondot jelenthet szűkebb, de akár tágabb környezetének is. Emellett gyakran a beteg is szenvedésként éli meg mindennapjait – írja a Webbeteg.hu a borderline-ról.

Később döbbenhet rá, hogy mit követett el

A hírek szerint H.Csanád Jutas jelenleg sem érzi tette súlyát, nem tanúsít megbánást, Bilkei Pál szerint ez is azért lehet, mert nincs egészséges normarendszere, olyan, amit a társadalom elvár, egyszerűen éli az életét tovább.

„Később fordulat következhet be az állapotában, megbánhatja, amit tett, a borderline személyiség váltakozó szakaszai azonban nem kiszámíthatóak, vannak hosszú tiszta szakaszok, majd teljesen váratlanul vált át a viselkedésük, amelyet ők továbbra is normálisnak éreznek” – magyarázta a szakértő. Szerinte az is előfordulhat, hogy a jövőben Csanád könyörögni fog életben maradt családtagjai bocsánatáért, akik azonban a poszttraumás sokk szakaszait élik meg, így egy ideig a fiú nevének kiejtése is tabu lehet számukra.

Bilkei szerint az utóbbi évek gyilkosságai közül leginkább a „salgótarjáni machete-s” gyilkosként ismert férfi esetéhez hasonlítóak a történtek, aki 2009-ben végezte ki volt barátnőjét és annak új párját. A 27 éves férfiról később kiderült, hogy pszichiátriás kezelés alatt állt, és nem szedte a gyógyszereit a gyilkosság idején. A Fővárosi Ítélőtábla később jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta. A büntetlen előéletű férfi az utolsó szó jogán zokogva kért bocsánatot az áldozatok családjaitól, miközben elmondta, maga sem érti, hogy tehette, és önmagának sem tud megbocsátani.

A történtekről

A gyilkossággal gyanúsított H. Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai múlt pénteken fogták el a Fejér megyei településen, miután egy vérző ember kért segítséget a szomszédoktól. A TEK munkatársai a házból elmenekült gyanúsítottat egy közeli bozótos területen fogták el. A férfi nem tanúsított ellenállást – írta korábban a hvg.hu.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat más-más időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Az első támadás 34 éves bátyját érte, még szerdán délután, őt több késszúrással ölte meg. Nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. Előbb 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagyanyját szúrta meg többször egy disznóölő késsel.

A többi családtaggal pénteken, áramütéssel akart végezni. Mivel ez nem sikerült, késsel támadt 36 éves nővérére, akit súlyosan megsebesített. A nő kiabálására a szülők odasiettek, ekkor a férfi a 60 éves apját egy bozótvágóval és egy másik késsel megölte. Ugyanezen eszközökkel 63 éves anyját életveszélyesen megsebesítette, az ő állapota azóta stabilizálódott. A nővér 56 éves barátja sietett a család segítségére, akit szintén súlyosan megsebzett.

A gyanúsított a kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket, továbbá, hogy az orvosi vizsgálat eredményére ő is kíváncsi, mivel a tettére nem tud magyarázatot adni. A Székesfehérvári Törvényszék vasárnap elrendelte a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását.

Forrás: hvg.hu

 

 
HeNtEs
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 12 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

Orpheus

ápr. 16., 21:06
Mindig előkerül ez a hülyeség, már kicsit unom..

 
 
 
 
Madmax  Jódenem. Mondja az neki aki miatt bekerült ártatlanul.

Küldeném be azt is annyi időre, mint ő az ártatlan embert, csak, hogy érezze át a döntését, amivel tönkre tette egy ember életét...

 

GODLESS

ápr. 16., 15:12
Én ezt a kivégzésre írtam... Én kivégzés párti vagyok de csak ilyen 100% ig biztos esetekben.


Egyébként ha engem egy büdös kurva beperelne nemi erőszakért és böribe kerülnék de tisztáznám magam az fix, hogy életfogytiglant kérnék arra a ribancra. És ez így lenne fair, csakhát mint tudjuk a jogban ő jobban van védve mert van pinája. (HA hiszed ha nem ez így van).


Ugyan ez igaz mindenre, ha koholt vádat tol rám valaki és per lesz belőle vagy több alap lenne, hogy a kitalálót minimum 10 de inkább életfogytra be kéne zárni.

 
 
 
 
GODLESS  Amúgy ha 24 órán át Fifa menedzserkedett akkor mivan? :D


Madmax: Ezt mond olyan embereknek, akik x évet ártatlanül ültek gyilkosságért vagy nemi erőszakért börtönben jó? :)

 

Madmax

ápr. 16., 04:30
Jódenem. Mondja az neki aki miatt bekerült ártatlanul.

Küldeném be azt is annyi időre, mint ő az ártatlan embert, csak, hogy érezze át a döntését, amivel tönkre tette egy ember életét...

 
 
 
 
GODLESS  Amúgy ha 24 órán át Fifa menedzserkedett akkor mivan? :D


Madmax: Ezt mond olyan embereknek, akik x évet ártatlanül ültek gyilkosságért vagy nemi erőszakért börtönben jó? :)

 

seven

ápr. 15., 23:15
inkább a sthol féle 10 hónapot kéne szemügyre venni. semmit ült egy komoly tettért. biztos megviselte
 
 
 
 

GODLESS

ápr. 15., 23:08
Amúgy ha 24 órán át Fifa menedzserkedett akkor mivan? :D


Madmax: Ezt mond olyan embereknek, akik x évet ártatlanül ültek gyilkosságért vagy nemi erőszakért börtönben jó? :)

 
 
 
 
GoldBalls  Ez a sziget jó! Én annyival azért megspékelném, hogy legalább 2 Glockot és mellé pár tárat elhelyeznék egymástól független emberektől :D Előbb azért menne a gyilok, hogy összerakják a fegyokat aztán azért mert már össze van rakva. Morbid de még realytinek se lenne rosz :/ de amugy nagyon gáz tényleg hogy megint összehozták ezt a játékos közösségekkel. Nekem valahogy sose fordul meg az agyamban hentelni perdig azért elég sokat játszom ezt azt.
 

br1Koo

ápr. 15., 22:16
Amióta vannak erőszakos játékok azóta meg is van gyanúsítva ez a fajta szórakozási forma a "rejtett agresszió" felszínre hozásával. Viszont ha belegondolok, hogy erőszakos film mennyi van, és hogy (lehet tévedek) azok mennyire vannak támadva, arra kell gondoljak, hogy mint idegen világ a játékok birodalma valami gonosz varázslat lehet az ilyen okoskodó barmoknak, akik azt állítják, hogy idegbajos lesz tőle az ember. Bár ami azt illeti biztos van szerepe egyes embereknél, akik nem képesek megkülönböztetni a képernyőn látottakat a valóságtól, de szerintem nem a videójáték az, amiben a gondot kell keresni, és nem az ami konkrétan ilyen fajta agressziót vált ki valakiből.
 
 
 
 
Szoke  Én mindig is azt mondtam, kell egy sziget ami elég nagy és az ilyen embereket oda lerakni. Aztán éljenek együtt boldogan. Perszer a sziget őrizve lenne kívülről.
 

GoldBalls

ápr. 15., 22:08
Ez a sziget jó! Én annyival azért megspékelném, hogy legalább 2 Glockot és mellé pár tárat elhelyeznék egymástól független emberektől :D Előbb azért menne a gyilok, hogy összerakják a fegyokat aztán azért mert már össze van rakva. Morbid de még realytinek se lenne rosz :/ de amugy nagyon gáz tényleg hogy megint összehozták ezt a játékos közösségekkel. Nekem valahogy sose fordul meg az agyamban hentelni perdig azért elég sokat játszom ezt azt.
 
 
 
 
Madmax  Hát igen, az ilyen és ehhez hasonló elmebeteg embereket, kár börtönbe zárni...

Milliókat költenek az ellátásukra és "gyógyításukra", ahelyett, hogy kivégeznék oszt' jónapot! Pedofiloknak, nemi erőszakolóknak, gyilkosoknak azonnali HALÁLBÜNTETÉS!

 

seven

ápr. 15., 21:56
ez az amit itt sose fognak visszahozni pedig némelyiknek ráférne a fejére egy lövés
 
 
 
 
noavatar
Szoke  Én mindig is azt mondtam, kell egy sziget ami elég nagy és az ilyen embereket oda lerakni. Aztán éljenek együtt boldogan. Perszer a sziget őrizve lenne kívülről.
 

Nick

ápr. 15., 21:29
Ha nem lennének az ilyenek egyenként elkülönítve akkor nem sokáig kéne kívülről sem őrizni őket:DD

Egyébként a leginkább azokat az embereket sajnálom, akik még meghalnak, azért mert nincs halálbüntetés. Gondolok itt elsősorban a börtönőrökre.
 
 
 
 

Madmax

ápr. 15., 20:50
Hát igen, az ilyen és ehhez hasonló elmebeteg embereket, kár börtönbe zárni...

Milliókat költenek az ellátásukra és "gyógyításukra", ahelyett, hogy kivégeznék oszt' jónapot! Pedofiloknak, nemi erőszakolóknak, gyilkosoknak azonnali HALÁLBÜNTETÉS!

 
 
 
 

Szoke

ápr. 15., 20:35
Én mindig is azt mondtam, kell egy sziget ami elég nagy és az ilyen embereket oda lerakni. Aztán éljenek együtt boldogan. Perszer a sziget őrizve lenne kívülről.
 
 
 
 

HeNtEs

ápr. 15., 20:20
Ilyenkor kicsit kár, hogy nincs halálbüntetés... szerintem, mégha nem is tartom túl emberi büntetésnek, vannak olyan esetek amikor simán indokolt lenne. :/ A TV meg nagy kókler, hogy megint a játékfüggőségre akartak kenni valamit.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1343
 
1450
 
 
 
kép 3625
 
1503
 
 
kép 885
 
1573
 
 
 
kép 5124
 
2212
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu