Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. október 01. 0 hozzászólás
 

Ismét a kezünk közé vettünk egy hamarosan megjelenõ játékot, hogy kicsit kinyissuk a szemeteket, bizony a CS és társain kívül is van élet néha. A mostani játékunk több mint 6 éve kéreti magát a

newspic

Ismét a kezünk közé vettünk egy hamarosan megjelenõ játékot, hogy kicsit kinyissuk a szemeteket, bizony a CS és társain kívül is van élet néha. A mostani játékunk több mint 6 éve kéreti magát a megjelenéssel, de úgy néz ki, hogyha nem dobnak atomot a Valve székházára, akkor bizony októberben megérkezik az Orange Box, amiben több játék között ott lapul majd a Team Fortress 2 is. A béta megközelítõleg két hete tesztelhetõ és játszható a neten, így gyorsan én is összeszedtem magam és irány a játék!

Team Fortress 2 teszt
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Egyszer volt hol nem lett

Bizony a játék, az amelynek bejelentése már több éve megtörtént, azonban az elsõ screenshotok után a fejlesztés teljes feledésbe merült, egészen eddig. Akinek azt mondom Team Fortress, annak valószínûleg vagy az eredeti Quake alá irt mod, vagy a Valve Team Fortress Classic-ja jut eszébe. Ez utóbbi a Half-Life megjelenésével került a polcokra és hamar igen nagy sikerre tett szert, hiszen Team DM játékokból akkoriban igen hiján voltunk.

newspicnewspic

newspicnewspic

A tökéletes beharangozás

Teltek múltak az évek és valahogy megfeledkeztek errõl a játékról és szépen lassan a közösség is kikapott, mígnem egy szép napon a Valve bejelentette jön a Team Fortress 2. Ezek után elindult a lavina az elsõ videók és képek után szinte rögtön tudtuk ezt látni kell! A Valve olyan tökéletes kampánnyal csábította a játékosokat, mint a karakterekrõl készült animációs filmek, amikben a Pixar munkatársai is keményen besegítettek, illetve olyan akcióval, hogy aki elõvásárolja 10%-al olcsóbban az Orange Box-ot az a játék megjelenése elõtt 1 hónappal már ki is próbálhatja és játszhat vele.

És játszott is

Bizony ,aki élt és mozogott rögtön játszani akart a játékkal a megjelenés pillanatában, sorra jelentek meg a szerverek és játékosokból sem volt hiány. Az Orange Box nagy várakozásokkal töltötte meg a közösségeket, hiszen egy dobozban ritkán kap az ember 5 teljes játékot egy áráért. Mi kimondottan a Team Fortress 2-t vártuk nagyon és végre feltelepíthettük és indulhatott is a játék. Vagy mégsem? Bizony a Valve nem teljesen készült fel erre a rohamra és gyakorlatilag jó pár óra csúszással sikerült csak a játékot kiadni, miközben a Steam fórumát az elégedetlenkedõk gyakorlatilag kiültették és senki semmit nem tudott. A aztán egyszer csak világos lett a játék neve a listában és go go go!

newspicnewspic

Belépünk

Elindítottuk a játékot izzadó tenyérrel vártuk míg a gyorsnak nem mondható betöltés után pár kép megjelenítésével felcsigázva elénk tárul a menü és máris érezzük, hogy bizony azt fogjuk kapni amit várunk. A szokásostól kicsit sem tér el a rendszer tehát két kattintás után már fenn is vagyunk kedvenc szerverünkön a beállításokat pedig szinte már vakon hajtjuk végre.
A töltés közben a program már rögtön elénk is dobja azt a pályát, amire éppen készülünk bejutni, illetve, ha már játszottunk, akkor az unalmas töltési perceket saját játékos statisztikánk böngészésével tölthetjük el ami bizony remek.

newspicnewspic

Játékban vagyunk

Belépve a játékba kicsit elveszettnek érezhetjük magunkat, mert szokatlan a látvány az MOTD egy vetítõvásznon található meg rányomunk a tovább gombra és mégsem a játékban kötünk ki, hanem rögtön kapunk egy kis ismertetõt, arról, hogy az adott pályán mi is lesz a feladatunk. Akinek nem elég a szöveg az rögtön egy kis vicces videót is megnézhet, hogy megértse m ia tényállás. Minden egyes videó igen jól megszerkesztett és olykor bizony mókás is.

Miután kiszórakoztuk magunkat máris eldönthetjük, hogy melyik csapatba álljunk. Piros, Kék vagy válasszon helyettünk a processzorunk. Természetesen a választó stílusos, hiszen ha valahova be akarunk lépni, min kell átmenni? Hát egy ajtón! Ez itt sincs másképp és az ajtók felett pedig meg is leshetjük, hogy elõttünk hányan lépték át a küszöböt.

newspicAmint sikerül eldönteni milyen színben pompázzunk, jönnek a classok, ki kell választanunk, hogy mivel szeretnénk lenni. A választás igen egyszerû, azzal leszünk, ami tetszik nekünk természetesen a leírásokból kiderül ki mire jó, de a kezdõ játékos azt választja, amit aranyosabb.

Aranyosabb? Bizony mivel mesefigura szerûek a karakterek simán mondhatjuk, hogy aranyosak, viszont a döntésünknél figyeljünk oda, hogy milyen pályára is mentünk, mivel  a karakterek három csoportra vannak osztva, a védésre, a támadásra és vannak a többiek megsegítésére leginkább alkalmas classok. Ez persze nem jelenti azt, hogy az alapvetõen védekezésre szolgáló engineer nem lehet támadó, csak nem célszerû!

A classok

Összesen kilenc class közül választhatunk, amiknek egyesével mind-mind megvan a maguk elõnye és hátránya. De lássuk ki is ezek az emberek?

newspic

Scout

Az igazi közlegyén, gyakorlatilag a legkisebb tûzerõvel, de mégis a legnagyobb gyorsasággal van megáldva. Támadáshoz kiváló, hiszen szinte biztos, hogy elsõként érjük el vele a célpontot

newspic

Soldier

A katona, a leggyakrabban használt class, aknavetõjével igen erõs tûzerõt képvisel közben nem is lassú, de nem is az igazán gyors kategória. Kezdõknek erõsen ajánlott

newspic

Pyro

A gyújtogató. Természetesen fõfegyvere egy lángszóró és közelharcban verhetetlen, hiszen aki egyszer meggyulladt, az szépen lassan el is ég. Lõtávolsága nem túl nagy.

newspic

Demonman

A csapat berobbanó embere. Tele van mindenféle ínyenc robbanó anyaggal és bármikor akár távolról is elintézhet minket egy jól elhelyezett C4-el

newspic

Heavy

A legerõsebb tûzerõvel rendelkezõ class, aminek hátránya természetesen a lassúság. Használatakor figyelnünk kell, hogy barátaink is hamar áldozatok lehetnek.

newspic

Engineer

Az igazi védekezõ class, csupa érdekes dolgokat tud gyártani köztük ágyúkat, életerõ töltõket, és akár teleportokat is.

newspic

Medic

Szerepét talán nem is nagyon kell emlegetni. Gyógyít és segít, hogy a csapattársak sose haljanak meg.

newspic

Sniper

Egy sötét sarokban a pályá szélén csücsükél valaki és csak annyit hallunk bumm és már fekszünk is. Nehéz vele lõni de ha talál akkor talál.

newspic

Spy

Kém, aki a láthatatlanná válástól kezdve akár egy másik csapat classába is képes belebúni így láthatatlanul elrejtõzhet az ellenfél soraiban. Ölni ilyenkor csak késsel tudunk tehát nagyon közel kell kerülnünk és biztosra menni mert ha felfedeznek annyi az álcánknak.


Ebben az alfejezetben láttuk érdemesnek beszámolni az animációkról ismét. Bizony ez a játék nagy erõssége, olyan jól össze vannak rakva az animok, hogy gyakorlatilag már csak nézni is szórakoztató a játékot, mintha csak egy mesefilmet néznénk. Hatalmas nagy piros pont a Valve-nak rég láttunk már ennyi jó ötletet tõlük. És, hogy milyen extra animációkkal szórakoztathatjuk a többieket, álljon itt egy kis videó. A videó megtekintése elõtt annyit érdemes tudni, hogy külsõnézetbe is kiválthatunk és ilyenkor adódik lehetõségünk a bohóckodásra.




Döntsük kivel akarunk lenni és irány a csata mezõ, ahol különbözõ feladatok várnak minket.

A feladatok

A játékban több feladatra osztódnak a pályák. Vannak olyanok,  amiken az ellenfél csapatának iratait kell ellopnunk és a saját bázisunkra visszajuttatni  (ez a régi verzióban még zászlóval oldották meg). Van olyan pálya, ahol felváltva védõ illetve támadó pozícióban az általában a pályán található négy pontot kell megvédenünk az ellenségtõl és kitartani az idõ leteltéig, illetve vannak olyan pályák, ahol bizony területfoglalósat kell játszani és minden egyes új területért meg kell küzdeni és ha megvan akkor érdemes az energiánkat összeszedni mert jön a következõ terület és ha kudarcot vallunk akkor bizony az ellenség visszafoglalhatja a sajátnak vélt mezõinket.

newspicnewspic

Összetett?

Talán egy kicsit igen, de teljesen egészségesen! A kilenc class és a rengeteg feladat a pályákon gyakorlatilag olyan hosszú idõre lekötheti az embert, amirõl van, aki álmodni sem tud. Minden egyes class tulajdonságainak kitanulása és használatának tökéletesítése több órányi játékidõt igényel, és közben ott vannak a pályák, amiket meg kell ismernünk, hogy tudjuk mikor hol lesz a csapatunknak szüksége ránk és az adott class-unkra. Bizony izzig-vérig csapatjáték, az egyén teljesítménye nagyon eltörpül a team rátermettsége mellet. Egymást segítve érhetjük el célunkat és fragjeink száma mellett nagyobb szerepet kap taktikai késségünk és a helyes
class-unk választása.

newspicnewspic

Jó játék?

Ezt a kérdést ki tette fel? Jól van fiam ülj le! Egyes… ilyet nem kérdezünk! A játék maga olyan ötletesen van kitalálva, hogy akinek megmutattam korosztálytól függetlenül, mind azt mondta rá na neeee… ez kurva jó. És igen ez az! A Valve olyan szinten tett ki magáért, hogy gyakorlatilag az XIII után a rajzfilmes felfogás alappillérét követve egy olyan játékot hozott létre, ami minden igényt kielégít. Jól fut, szép, az animációk annyira rendben vannak, hogy néha azt is elfelejtjük, hogy ez Valve játék. A pályák jól kitaláltak, kiegyensúlyozottak és ötletesek. A játékban található megoldások bizony mind arra engednek következtetni, hogy ezen a projekten valaki tényleg hosszú éveket gondolkodott. Nem is hiába.

newspicnewspic

Extra is van benne

Bizony extrákkal is büszkélkedhet a játék, hiszen ez az elsõ Valve game, ami saját statisztikát kapott, vagyis ha játszunk, akkor az összes eddig elért teljesítményünk megjelenik és lementõdik. Ezt késõbb megoszthatjuk barátainkkal, vagy a játék után saját magunk böngészhetjük. Amikor úgy gondoljuk elérkezett az idõ, hogy azt mondjuk, magunkról profik vagyunk egy gombnyomással törölhetjük eddigi statunkat és máris indulhat a harc a pontokért immáron szuper játékosként.

Ez a statisztika persze arra is jó, hogy a pályaváltások között ne unatkozzunk annyira, hiszen ekkor a képernyõn láthatjuk teljesítményünket és ezzel kicsit legalább vizuálisan kielégítettnek érezhetjük magunkat.

További extra még a globális eredmények elérése, számos feladatot kell teljesítenünk, hogy rangunk egyre magasabb legyen. Ezeket a telejsíteni valókat a fõmenü archivments menüjében érhetjük el.

newspicnewspic

Nincs mit tenni várni kell

Bizony, aki nem vette meg az bánhatja és várhat október 10-ig a megjelenésig. Lehet, hogy elfogultak vagyunk, de mivel nagyon régen TF-eztünk erre nem hiszem, hogy sok panasz lehet, minden esetre ez a játék úgy, ahogy van el lett találva. Az hogy valójában meddig maradhat, fenn ez már csak a játékosokon múlik illetve az e-sport szervezeteken, hogy mennyire látnak benne fantáziát. Az biztos, hogyha a CGS-en pár év múlva feltûnne a Team Fortress 2 mi nem lepõdnénk meg egy csöppet sem, hiszen a nézõk számára – és itt olyan nézõkre is gondoolunk, akik a Derik felügyelõ és a Hírek között véletlenül átkapcsol a csatornára – is olyan látványos történetet mutathat, ami bizony nem hagyja, hogy a szemét levegye a készülékrõl.

Képek és videók még

newspicnewspic

newspicnewspic
newspicnewspic

newspicnewspic



Miért nem hosszabb a cikk?

Mert a játék maga bár sok apró részletet tartalmaz teljesen egyszerû, egy szimpla kimondottan multira teremtett játék, ami korosztálytól függetlenül bárkit képes lekötni és nem csak rövid idõre. Nincs sok minden, amirõl írni lehet, hiszen a Team Fortress Classic szerény véleményünk szerint az a játék, amit ha valaki nem próbál ki az olyan élménybõl fog kimaradni, ami a piacon meg található játékok már hosszú ideje nem tudtak nyújtani. Egyszerûen szórakoztató és jó!  

Team Fortress 2
Grafika: 100%
Kezelhetõség: 98%
Játékmenet: 99%
99%

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4740
 
1415
 
 
 
kép 758
 
1533
 
 
kép 4091
 
1501
 
 
 
kép 1486
 
1378
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu