Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. február 02. 0 hozzászólás
 

Gyakran olvashattok pályabemutatókat az oldalon, legfõképpen olyan mapokról, melyeket publikolásra vagy esetleg a Source-ban elrejtett szemet gyönyörködtetõ grafika fitogtatására készítettek. A

newspic

Gyakran olvashattok pályabemutatókat az oldalon, legfõképpen olyan mapokról, melyeket publikolásra vagy esetleg a Source-ban elrejtett szemet gyönyörködtetõ grafika fitogtatására készítettek. A most következõ cikkben viszont egy a de_cpl_mill és de_russka-hoz hasonló babérokra törõ versenymap kerül górcsõ alá. Ahogy a Columbo-jelöltek a címbõl is kitalálhatták, ez a pálya a ca$hed által készített de_season, ami máris helyet kapott a CAL és CEVO elõszezonjában. Szerencsénk van, hisz a Cadred.org-nál tevékenykedõ xilef vette a fáradtságot és közepes szinten kielemezte a season-t, ennek a boncolásnak a fordítását olvashatjátok lejjebb. Ebbõl kiderül, hogy nem igazán éri meg parasztrushokat használni T oldalon és, hogy nagy valószínûséggel a 2-1-2-es felállás a nyerõ. Nem szeretnék több idõt pazarolni a bevezetõvel, bakancsokat bekötni, sisakot a fejre, puskát a kézbe és jöjjön a terepgyakorlat!



Felderítés
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: paTrik


Alaprajz


newspicHa elsõre belekukkantunk a de_season-be, akkor a de_russka-n eltöltött percek juthatnak eszünkbe, viszont találunk egy-két alapvetõ különbséget a két map között. Egy elég összetett pályával állunk szemben, mely sok terelésre és bonyolultabb stratégiákra ad lehetõséget.
 
Spawn szempontjából a kékruhások kedvezõbb helyzetben vannak. Ez azt jelenti, hogyha a két csapat berushol a lerakókra, akkor a CT-knek mindkét lerakón 5 másodpercük lesz arra, hogy betárazzanak és széles mosollyal várják a támadást. Ennek okaként igen kemény feladat lesz egy-egy erõteljes rush megoldása, hisz nem lesz igazán lehetõség, hogy a spawn-elõnyt kihasználva kiszedjünk egy szerencsétlent a védelem soraiból.

"A" Lerakó

A de_season "A" lerakója nem sokban hasonlít más pályák bombarakóihoz, egyedül a de_cpl_mill B lerakóját lehetne megemlíteni. Két bejárata van, felsõ és alsó, ahol könnyen feltorlódhatnak a támadók, védelem szempontjából 2 jó M4-es vagy AWP-s viszonylag könnyen elvégzi feladatát. A kulcs az antiterroristák szempontjából az összemûködõ felállás, melybõl van egy-két igazán brilliáns is, de ahhoz tényleg valós csapatmunka szükséges, összeszokottság, mert a könnyen kialakuló kereszttûzben elbukhat a védelem.

Elõször az alsó pozíciókkal kezdeném:
Az alsó részt többféleképpen védhetjük. A már említett CT-knek kedvezõ spawnolás következtében messzire kitolhatjuk a védelmi pozíciónkat, így arra kényszerítva a T-ket, hogy lassan közeledjenek, minden sarkot átvizsgálva.

Az elsõnek említett pozíció a Híd mögött van. Egy AWP-s vagy egy kemény M4-es számára egy elég biztos hely, kényelmes játékra ad lehetõséget, hisz nagy látótérünk van a támadókról, emellett sok fedezék, ahol újratölthetünk vagy késleltethejük a rusht.

newspic


Védeni szintén lehet közvetlenül a Híd alól is, ahol az árnyékos terület szinte láthatatlanná teszi a CT-t az érkezõk számára, viszont ha egy erõteljes rusht kapunk az arcunkba, akkor nem tudunk gyorsan pozíciót váltani.

 
newspic



A Hídtól közvetlenül balra egy rakat dobozt találhatunk, ahonnan a CT a fejét kidugva a közeledõ támadók egész testfelületét célbaveheti és fedezékben sincs hiány.


newspic


Továbbá, van még néhány hatásos hely az alsó rész védésére a Híd közelebbi oldalánál. Például be lehet állni közvetlenül a kerítéssel szemben lévõ sarokba, M4-el zárva a szöget. Bár ez a kemphely eléggé kiszámítható, mégis hatásos.


newspic


A másik alternatíva, ha a dobozokhoz álluk a létra tetején, így is egy hasonló szögben védhetjük le az alsó részt, de több fedezékünk van és sokkal nagyobb segítséget tudunk nyújtani a felsõ részt védõ társunknak.


newspic

A felsõ rész védése:

Felül is számos védekezési lehetõségünk van, igen sok fedezék áll a rendelkezésünkre. A leghatásosabb védések egyike a legkevesebb kockázattal bíró AWP-zés.


newspic


Innen nagy látóteret kapunk a közeledõ T-krõl, anélkül, hogy igazi fenyegetésnek tennénk ki életünket. Igazán sok lehetõség közül választhatunk, ha felsõt védjük, skillünktõl és fegyverünktõl függõen.


newspic



Errõl a helyrõl is nagy látóteret kapunk a támadókról, és a kerítésnél lévõ csapattársunk segítségével kereszttûzbe küldhetjük a vörösingeseket. Hasonlóképpen, CT kezdõrõl is AWP-zhetünk, beengedve az ellent a lerakóra, mielõtt támadásba lendülünk. 


newspic



Ha a felsõt védõ játékos nem elég magabiztos, akkor kevesebb kockázatot vállalva védhet errõl a helyrõl is:


newspic


Így beengedjük a T-ket a lerakóra, mielõtt kivégezzük õket, tehát oda kell figyelnünk, hogy az alsót védõ játékosunk ne kerüljön veszélybe. Ha valaki közelharcban a leghatásosabb, akkor a következõ két helyet ajánlanám:


newspic

newspic


Bár van idõ arra, hogy kitoljuk az A lerakó védelmi vonalait, mégsem ajánlanám, hogy gyakran tegyük, mert kiszúrhatnak vagy meghallhatnak minket.

Közép védése

A Közép külsõre nagyon hasonlít a russka-ra, viszont több a T bejárat és nincs szellõzõ. Úgy jósolom, hogy ez a hely fog dominálni Közép védésének szempontjából: 


newspic
 

A fentebb említett helyrõl egy AWP-vel a kezünkben igen hatásosan foghatjuk közepet és megállíthatjuk a rushokat. De mivel eléggé tiszta célponttá válunk, könnyen kiszedhet minket egy jó sniper-es, ezért én egy stabilabb védekezést ajánlanék a lépcsõkrõl:


newspic


Innen még mindig hatásosan késleltethetünk egy rusht és kisebb vesély fenyeget minket. A russka-val ellentétben, nem kell figyelnünk arra, hogy valaki végigmászik a szellõzõn. Az egyetlen probléma ezzel a visszafogott védéssel, hogy egy-két jól irányzott fénnyel és füsttel máris elveszítjük az uralmunkat a terület felett.


newspic


Eddig nem sok lehetõséget találtam igazán cseles gránátozásra, de az elsõ próbálkozásaim során felfedeztem egyet. Ha jobb oldalon úgy dobjuk a füstöt, ahogy azt a fenti képen is látjátok (guggolva), akkor a közép balsó felét 2 füsttel könnyen teljes sötétségbe boríthatjuk.

Egy hatásos CT oldali pisztoly stratégia lehet, ha teljes sebességel leszaladunk közép bal oldalán és letisztítjuk a terrorok bejáratát. Körülbelül ugyanakkor érünk oda és kis kockázattal könnyen összeszedehetünk pár puskát.  Ez a lerusholás lehetõséget ad egy gyors átforgatásra A lerakóra, ezzel lekorlátozva a T-k által uralt területeket.

"B" Lerakó


"B" lerakónak két fõ bejárata van, a cikkben alsó és felsõ B-ként fognak szerepelni, de ajánlom mindenk klánnak, hogy találjon ki egy saját nevet ezekre a bejáratokra, mert zavaró lehet, hogy mindkét lerakóra ugyanazokat használjátok. 

Az idõzítés meglehetõsen furcsa erre a lerakóra, ha a védõk úgy akarják, nagyon messze kiszaladhatnak az idõelõny miatt, ami igen váratlanul érheti az elõzõ kör hevétõl még ébredezõben lévõ Terrorokat. Ha a támadók nem a legjobban spawnolnak, akkor CT-ként teljesen leszaladhatunk a lépcsõ aljáig, ezzel egyszerre alsót és felsõt is megfogva, viszont ez elég kockázatos és fegyvert is veszthetünk. Ez okból kifolyólag, ezt a pozíciót ajánlanám agresszív stílusúaknak:

newspic


CT-ként számos helyet választhatunk a lerakón, hogy bevédjük alsót.


newspic

newspic


Az elsõ változat a lerakó közepén, a dobozoknál van. Ahhoz, hogy innen védjük alsót, a fenti társunknak  agresszívan  kell játszani, különben oldalbakapják.  Ha sikerül összhangban maradni, akkor ez egy kitûnõ pozíció, sok fedezékünk van és kis célpont leszünk a Terroroknak, ami természetesen nem könnyíti meg a dolgukat. Védhetünk a felsõ járat alatt lévõ dobozoknál is, de ezt a helyet nem igazán ajánlanám, hisz nem éppen a legjobb szögekben tudunk védeni és ez egy könnyen kiszámítható pozíció.


newspic


Ha jobban kedveljük az AWP-t, két helyet tudok ajánlani. Elsõnek a felsõ járat végébõl való sniperezést:


newspic


A másik AWP-s hely egy igazán passzív választás, a CT kezdõ irányából való védés.
Ha innen játszunk, akkor a felsõt védõ játékosnak  újfent  agresszív játékot kell választania, nehogy egy T rush során oldalba szedjék. Ha viszont sikerül ezt jól kivitelezni, akkor egy igazán ütõs védelmet kapunk, hisz igazán nehéz lesz az ellenfélnek bombát raknia a területre.


newspic


Ahogy mindenhol, itt is van lehetõség közelharci védésre. Ha úgy akarjuk, játszhatunk közvetlenül az ajtó bármely oldalán. Habár a fények elég hatásosak lesznek velünk szemben, mégis nagyon jól keresztbe lehet darálni egy rusht a fenti védõ segítségével.


newspic


Egy furfangos kis védõpozíciót kaphatunk, ha a dobozon keresztül sikerül feljutnunk erre a helyre:


newspic


Végül, de nem utolsósorban jöhet B felsõ védése. Ahogy megszokhattuk ezen a pályán, itt is nagy választékban válogathatunk védekezést illetõen. Elsõként jöjjön az általam legagresszívabbnak  választott változat, amit erõsen ajánlok figyelmetekbe. Ez a hely a külsõ betontömb teteje, innen belátjuk az épületet és korán észrevehetjük a közeledõ Terrorokat.


newspic


Emellett simán leugorhatunk a betontömb mögé és onnan is védhetünk. Jó hely lehet, egy vagy két ember kiszedésére, amikor nagy valószínûséggel tudjuk, hogy nem felénk fognak rusholni, mert az ellen sajnos nincs sok menekvésünk ezen a helyen, szóval azt ajánlom ezt a pozíciót ritkán használjuk.


newspic


Ezenkívül egyszerûen felállhatunk a felsõ lépcsõ tetejére és onnan zárhatjuk a szöget, egy hatékony M4-es könnyedén megfog egy rusht errõl a helyrõl:


newspic


Legvégül pedig jöjjön a legstabilabb pozíció, a piros szobából való védés. Itt AWP-t kell használnunk, de innen besegíthetünk a közepesnek is, ha elveszti uralmát közép felett.


newspic


Remélem hasznosnak találtátok a cikket és néhányotok segítségére szolgált. Kellemes játékot!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2765
 
1508
 
 
 
kép 3365
 
1595
 
 
kép 3826
 
1564
 
 
 
kép 4617
 
1369
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu