Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2008. április 23. 0 hozzászólás
 

Zeebra-t senkinek sem kell különösebben bemutatni, aki végig követte az idei év történéseit. Az RMT-ben is hol fakó, hol kimagasló teljesítményt nyújtó játékos igazából a Nemzeti csapatunkban hívta fel magára a

Zeebra-t senkinek sem kell különösebben bemutatni, aki végig követte az idei év történéseit. Az RMT-ben is hol fakó, hol kimagasló teljesítményt nyújtó játékos igazából a Nemzeti csapatunkban hívta fel magára a figyelmet és került a nyári igazolási listák élére. Mivel köztudottan megszállotja a játéknak és az állítgatásoknak, megkértük, hogy ossza meg velünk a témával kapcsolatos gondolatait. Zeebra némi kiegészítővel is készült, melyet saját feleőségre letölthettek és használhattok. Köszönjük!

Jöjjön hát a csíkos huszár!!

 

Tovább
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter: Röviden mutatkozz be kérlek és mond el, milyen játékokkal játszottál eddig.

Üdv az olvasóknak. Pécsi Olivér a nevem és Nyíregyházán lakom. Életem során sok játékkal játszottam, de az egyetlen, amit sportszinten űztem és űzök a mai napig is, az a Counter-Strike: Source.

R:
Játszottál más fps játékokkal is?

Unreal-al játszottunk sokat LANon az iskolában számitástechnika órákon, amiből mindennap volt 2-3. Ez idő tájt lett itthon beköttetve az internet. Innentől nem volt megállás, sorban jöttek az FPS-ek, de mind csak szórakozás szinten: Unreal Tournament, Unreal Tournamet 2004, Counter-Strike 1.6, Battlefield 2. Amikkel jelenleg is szoktam játszani az a Day Of Defeat: Source, Team Fortress 2. Igazából az összes jelentős FPS-t kipóbáltam már, de mégis a CSS fogott meg valamiért. Talán mert még a BETA idején nagyon jó volt a scene.

R:
Hova sorolnád a Counter Strike-t, ha nehézség szerint kéne az említett és ismert lövöldözős játékok közt rangsorolnod?

Kicsit elfogult vagyok e téren. Mindegyiknek megvan a maga nehézsége, de talán a CS a legösszetettebb. Fontos a taktika része, a csapatjáték, a kommunikáció és az egyéni skill is, a technikai háttérről nem is beszélve.

R: Az összehasonlítási alap akkor adott nálad. Szerinted mekkora előny származhat akció játékokban a beállítások optimalizálásával?

Iszonyatosan sok. Egy átlag felhasználó nem is gondolná, mint ahogy eleinte én sem gondoltam. Mindig meg volt a csúcsgép az asztalomon és mindig maximális beállításokkal játszottam, ha csak a grafikát említem. De itt vannak még az egér beállításai és egyéb furfangos konzolparancsok. Amikor komolyabban kezdtem a CS-vel foglalkozni, akkor néztem utána egyes játékosok milyen beállításokkal játszanak és teljesen ledöbbentem. Lowgrafika! A konzolban olyan beállítások, amikről még nem is hallottam. Egyik nagyon jó példa a CL_INTERPOLATE_0, ami ma már blokkolt beállítás interneten, de régen még nem volt az. Ezzel a paranccsal bármikor ellehetett lőni de_dust2-n az átugró embert terrorként két kapu között, ugyanis elcsúsztatta a hitboxot. Ez viszont csak egy példa. Manapság már nincsenek ennyire jelentős parancsok, de még mindig vannak olyan dolgok, amik előtt még én is csak értetlenül állok és nem értem, hogy az egyik CFG miért ad be mindent, a másik meg miért nem. Persze ez is egyénre szabott, hisz ha valaki megszokik egy CFG-t, akkor annak nem érdemes váltania. De ha nem adja, akkor érdemes kipróbálni egy-két másik CFG-t.

R:
Sokan mondják, hogy ez placebo hatása van a cfg-knek. A játékos fókuszál rá arra, hogy ez jobb lesz és ezért emeli ki a különbségeket. Mi a véleményed erről? Te milyen kontrasztos különbségeket fedeztél fel bizonyos beállítások közt?

Számomra több észrevehető különbség is van. A fegyverek szórása, pontossága, a célkereszt mozgása, "vakulás" erőssége a flashtől, sebzés, sebződés. Vannak konfigok ahol pisztollyal embert ölni kész kihívás, más konfigokban meg egy tár deagle-ből 4 fejet lövök. Rettentően jó példa erre a Magyarország-Lengyelországmérkőzés, amin egy olyan konfiggal játszottam, ami csak a deagle-t adta és rámpán úgy bejöttek, hogy nem tudtam colt-al lelőni egy embert sem :). Sokan most biztos kinevetnek, de sajnos ez a valóság. Tényleg sokat számit a cfg. Lehet ezt egy új trendnek is felfogni, de nem árt utána nézni kipróbálgatni, aztán véleményt alkotni.

R: Miket befolyásolnak főként ezek a beállítások? Internetsebesség függő-e?

Ha ezeket fel kellene sorolnom belezöldülnék. Például: grafika, textúrák, fps, netbeállítás, célkereszt, egérbeállítások, stb...
Az internet sávszélessége fontos. Szükség van arra, hogy rövid idő alatt tudjunk kommunikálni a szerverrel (PING). 70-80 ping felett nem érdemes játszani, ha nem muszáj.

R: Kodiak mondta sokszor, hogy ő teljes grafikán játszik és azzal a konfiggal, amit majd úgyis használnia kell a következő kupákon, ligákban jelentős változtatás nélkül. Ez némileg szemben áll azzal, amit Te ismertettél. Te hogyan látod?

Az én véleményem egyszerű. Nem a config teszi a játékost és egy játékos nem a config által lesz ügyes, megfontolt, okos, körültekintő és szorult helyzetekben is higgadt. Kodiak-nak is igaza van. Viszont ha odalövök és nem "adja be", az nem az én hibám. LAN-on úgy is mindenki ugyanazt használja, ott nincs az a játékos, akit nem lehet ellőni. Ellenben interneten nagyon sok olyannal találkoztam, akik szellemként, lelőhetetlenül szaladgáltak a pályán. Nem csak Kodiak, hanem Raul is ellenpélda. Mindig vannak kivételek. Ez csak egy lehetőség, amit ki lehet próbálni, meg lehet nézegetni. Továbbra is fenntartom azt a kijelentésem, hogy aki úgy érzi jól megy a játék neki, az hagyja a fenébe ezeket, mert a rabjává lehet válni a confiigolásnak.

R:
Mondhatom, hogy Te már rabja lettél? Nem torzul ettől a teljesítményed értékelése?

Én már a rabja vagyok. Igen, én már a rabja vagyok. Valamilyen szinten torzul, de akkor sem a beállításaim játszanak helyettem :). Egy config nem változtat, azon hogy vannak egy játékosnak rossz és jó napjai. Nem "adhat be" mindig mindent. De ezzel meg kell tanulni együtt élni.

R: Mit javasolnál egy kezdőnek, vagy nem annyira járatos játékosnak a konfigolással kapcsolatban?

Ez egy elég jó kérdés. Kezdjük azzal, hogy beállítjuk az egér érzékenységét, ez személyre szabott (például sensitivity 2.0). Ami elengedhetetlen, az a rate beállítás: rate 25000, cl_updaterate 101, cl_cmdrate 101. Ezután jöhetnek a grafikai beállítások, amiket egyszerűen a menüből elérhetünk. Nálam minden LOW, az árnyékokat (shadows) kivéve (HIGH). Hogyha jó gépünk van, akkor nem árt megadni egy értéket az fps maximumának (fps_max 101). Amit még ajánlani szoktam az a dinamikus célkereszt kikapcsolása (cl_dynamiccrosshair 0) és a fegyverváltás gyorsaságának beállítása (hud_fastswitch 1).

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 858
 
1667
 
 
 
kép 1349
 
1444
 
 
kép 499
 
1391
 
 
 
kép 5094
 
2230
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu