Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2006. május 30. 0 hozzászólás
 

Nemrég olvashattatok a Detox Server Plugin megjelenésérõl egy rövid hírt. Most viszont eljött az ideje, hogy egy kicsit jobban átrágjuk a témát és minél többet megtudjunk errõl a nagyszerû szerver

hirkep

Nemrég olvashattatok a Detox Server Plugin megjelenésérõl egy rövid hírt. Most viszont eljött az ideje, hogy egy kicsit jobban átrágjuk a témát és minél többet megtudjunk errõl a nagyszerû szerver oldali pluginról. A Detox-ot a Cyberathlete Amateur League kérésére készítette el Radu "opi" Trambitas. A Gotfrag.com-ról fordított cikkben olvashattok egy leírást a plugin mûködésérõl és egy interjút is találhattok a DSP készítõjével. Érdemes beleolvasni, a Detox jövõje nagyon ígéretesnek látszik.
Bõvebben
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: paTrik


Az utóbbi CAL source szezonok egy CVAR blokkolót használtak, melynek neve CSP (CAL Server Plugin). Nem számít milyen internetes játékról van szó, a legalitás kérdése mindig fennál. Nos, Radu "opi" Trambitas volt olyan nagylelkû, hogy megalkotta a CSP továbbfejlesztett változatát, hogy segítse a játékosokat. Az új verzió neve: DSP (Detox Server Plugin). A DSP-rõl elõször a CAL 4-es szezonjának közepe felé volt szó, amikor sokan találtak hibákat az akkori CSP-ben és rájöttek, hogy lehet kihasználni ezeket a hibákat és átverni mindenkit. Ahogy a DSP béta változata megjelent természetesen ebben is sok bugot találtak, amiket még javítania kell a készítõnek. Magát a DSP-t nagyon egyszerû felrakni akármilyen Source szerverre, csak kitömörítünk néhány fájlt a megfelelõ helyre és már fut is.

A Detox szolgáltatásai:
  • CVAR blokkoló
  • Játékos információ
  • Ready-up rendszer
  • Automatikus frissités


CVAR blokkoló

    hirkep      hirkep      hirkep

A  CVAR blokkoló nagyon hasonló a zBlock-hoz, amit széles körben használank az európai versenyeken. Minden parancsot blokkol, ami elõnyt adna egy játékosnak a másikkal szemben. Olyan paranacsokat, mint az esõ vagy a köd láthatósága, néhány tárgy eltüntetése a mapokról, és egy nagyon vitatott dolog, a cl_interpolate értékének változtatása.

Játékos információ

    hirkep

Talán ez a szolgáltatás válik majd sok ember kedvencévé. A Detox lehívja a CAL honlapról a játékos nevét, jelenlegi csapatát, ligáját és divízióját. Mindez naprakészen, állandóan frissítve. Segít megtudni ki ellen játszol és, hogy az ellenfél a megfelelõ SteamID-t használja-e.

Ready-up rendszer

    hirkep      hirkep

A Ready-up rendszer nagyon hasznos lehet, amikor eljön a meccs ideje. Minden egyes játékosnak be kell ütnie a "ready" szót, mikor készen áll a játékra. Ha mindenki megtette, akkor automatikusan indul a calcss.cfg konfig fálj, ami betölti a ligakonfigot és elindítja a live on 3 /éles 3 restart után/ szkriptet. Szóval a Detox sok munkát elvégez helyettünk.





Interjú a DSP készítõjével, Radu "opi" Trambitas-al. A kérdezõ fél: Brandon "pbmatrix" McLeod.


Gotfrag.com:
Mi késztetett arra, hogy elkezd fejleszteni a CSP-t és az utána következõ DSP-t ?

opi: A CSP fejlesztése akkor kezdõdött, amikor a Powers Gaming tagjaként játszottam. Még az elsõ CAL szezonban, volt egy beépített parancs, a cl_shadowid. Ennek a használatával a shadow id-k átlátszottak a falakon, így a parancs egyfajta ESP wallhack-ként mûködött. Készítettem egy plugin-t, hogy blokkoljam ezt a parancsot. Késõbb, az elsõ szezon után kiegészítettem néhány hasznos parancsblokkolással a plugin-t, és elneveztem CSP-nek, azaz CAL Server Plugin-nak.

A DSP ötlete akkor merült fel, amikor Hamettel beszélgettem novemberben, akkor még õ volt az Anti-Cheat vezetõje. Abban az idõszakban a CAL a CSP 1.1-es verzióját használta, de látszott, hogy a CSP - habár nagyszerû CVAR blokkolóként mûködött - sokkal több lehetne. Szóval fogtam magam, csináltam egy dokumentációt az ötleteimrõl, és azokról a dolgokról, amiket most megtalálhattok a DSP-ben.

Gotfrag.com:
Amikor a Detox-ról elõször szó esett, azt mondtad, hogy lesz egy kliens oldali része is. Valóban érkezik a DSP client?

opi: Az eredeti dokumentáció fõleg az Anti-Cheat kliens-rõl szólt. Nagyon sok munka Decembertõl Márciusig csak magába a kliensbe fordított munka volt.a Viszont abba kellett hagyjam a kliens fejlesztését, mert a CSP 1.1-rõl kiderült, hogy nagyon könnyen át tudják verni és sokan ki is használták a helyzetet. Nem tudom mi lesz Anti-Cheat kliens sorsa a jövõben. Ahogy a DSP oldalán is áll, a kliens fejlesztése egy ideig abbamarad.

Gotfrag.com: Milyen tapasztalatod van programozás terén, ami segített a Detox megvalósításában?

opi: A Detox Server Plugin-nak két része van. Maga a plugin C++-ban íródott, és a Master Server a CAL honlapon PHP/MySQL-ben van kódolva. Voltak elõzetes tapasztalataim ezekben a nyelvekben az egyetemi idõkbõl, és saját magamtól is tanultam a különbözõ alkalmazások és honlapok kódolását.

Gotfrag.com: Vannak más terveid a DSP-vel a CAL-on kívül?

opi: Nem tervezek semmit a DSP-vel ilyen értelembem, azok a ligák amik szeretnék igénybe venni a DSP-t keressenek meg mIRC-en és talán kitalálhatunk valamit. Emelett szeretném a DSP-t az 1.6-ba is átírni.

Gotfrag.com: Mit gondolsz lehet-e a Source a legjobb játék?

opi: Nem vagyok benne biztos, hogy a Source valaha a legjobb játék lehet. Úgy látszik, hogy az 1.6 árnyékában él. A legfontosabb fejlõdés a Source-ban június elsején fog megtörténni, amikor a Valve egy újítást fog kiadni. Egy újabb SourceTV frissítés is várható. Várnunk kell, és meglátni, hogy mennyit fejlesztettek a játékon.

Végszó:

opi: Meg szeretném köszönni Wim Barleds-nek az összes segítséget és munkaórát, amit a DSP készítésébe fektetett velem együtt. Emellett megköszönném a CAL-nak, hogy esélyt adott a plugin megalkotására és a DSP futtatására a webszerverükön. Végül, de nem utolsósorban, megköszönöm az összes játékosnak, aki használja a Béta verziót és idõt fektet a kritikába ezzel segítve munkánkat.




 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5232
 
2368
 
 
 
kép 5615
 
1645
 
 
kép 516
 
1372
 
 
 
kép 5106
 
2270
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu