Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. október 03. 0 hozzászólás
 

Egy játékos, akiről szinte alig hallunk. Egy játékos, aki egy GPS6 első helyezést tudhat magénak. Egy játékos, aki egyszer már ottvolt Korea kapujában. Régen együtt játszottunk, ismertem a stílusát, az a

Egy játékos, akiről szinte alig hallunk. Egy játékos, aki egy GPS6 első helyezést tudhat magénak. Egy játékos, aki egyszer már ottvolt Korea kapujában. Régen együtt játszottunk, ismertem a stílusát, az a fajta ember, aki a legjobbra törekszik, képes áldozatot hozni a sikerért. Mióta az ancients megvált tőle azóta szabalistás játékosként tengeti az életét, de hogy miként arról megtudhattok most mindent. A múlt, a jelen és a jövő, ahogy ő látja. Kellemes olvasást ! Interjú Gio-val
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter:
Sziasztok! Sokszor volt szó már a csapatokról, sokszor beszéltünk már a nagy játékosokról. Kikérjük a véleményüket, hallgatunk rájuk. Volt nekünk egy ancients játékosunk, aki bár brillírozott, mégis mostanra háttérbe szorult. Ő Gio, és hogy mi történt vele, megtudhatjátok most. Köszöntelek Gio! Kérlek mutatkoz be kicsit a Source scene-nek?

Gio:
Hello bB , Horváth Henrik-nek hívnak, 25 éves múltam és Budapesten lakok.


Riporter:
Jólvan, Henrik kérem foglaljon helyet és kezdjük el a játékot! Legyen ön is Milliomos ! :) Mesélj az FPS karrieredről. Az én véleményem az, hogy te inkább egy olyan hátrahúzodó, nem a köztéren mozgó játékos vagy, akire lehet számítani szorult helyzetekben. Olyasfajta csendes sztár.

Gio:
Oh Mit is írhatnék? Karrier? Túlzásokba ne essunk. Csupán az én részemről, arról van szó, ha már játszottam egy játékkal, akkor úgy gondoltam legyen valami értelme is. Azt, hogy a háttérbe, igen, sose voltam középpontba, de ez bonyolultabb dolog szerintem. Nem vagyok az a típus, aki érdekből jópofizik az emberekkel, a háta mögött meg ... hát tudod szerintem, hogy megy ez. Aki bennevolt, benne él ebbe a dologba, az tudja miről van szó. Külső, "egyszerűbb" játékosok ebből a rétegből ki vannak "zárva", és belátasuk sincs ebbe.

Riporter:
Értelek. Lépjünk akkor egy olyan témára, amiről mindenkit kérdeztek csak téged nem és még ilyen távlatból is érdeli a közösséget az eset. Ha azt mondom ancients, te azt mondod, hogy?

Gio:
Ez pont egy olyan dolog, amiről az előbb írtam nagy vonalakban. Konkrét dolgot nem mondtak. GPS6 után, ha jól emlékszem, vasárnap felhívtak ventrillo-ra. Kodi kezdte a mesét meg a hebehebet, a lényeg, lecserélnek. Én elköszöntem és sok sikert kívántam neki. Az, hogy miért döntöttek így, pontosan nem tudom. Kodi mondta, hogy megnézte a gigaligán a screenshotokat, és ebből azt vonta le, ez kevés a WCG-re. Volt igazság benne, amiket mondott, de szerintem nem lógtam ki a csapatból. Én úgy gondolom, nem én nem nyújtottam eleget, hanem hiányolt valamit a csapatból, taktikai dolgokra gondolok, és én lettem ennek az áldozata. Arról nem is beszelve, hogy esett az egész. Amilyen hangulat volt a csapatban GPS előtt, után, nem ezt vártam. Akira olyanokat irt, mondott: "semmi pénzért nem cserélne le", ezek után mit irhatnék? De meg sorolhatnám. Ment a jópofizás szembe, aztán ki tudja mi ment mögöttem. Főleg Deep-től nem vártam ezt. Annyit mondott meg aznap, sajnálja. Utána hozzam se szóltak 2 hétig, 1 hónapig kb. Szal ez így megy... Nekem fontos lett volna ez a WCG, mivel Unreal Tournament-be anno, EQ4-en a döntőt, hogy is írjam...elbasztam , így nem tudtam kijutni Korea-ba.


Riporter:
Értem. Úgyérzem, így teljes a kép, hogy a nyílvánosság előtt elmondta mindkét fél az álláspontját bár biztosan lesznek elégedetlenkedők. Had kapcsoljak vissza egy elöző mondat részedre, hogy a "kicsik" semmit sem tudnak erről a világról. Source-ban is átragad szerinted az, mint ami 1.6-ban volt, hogy lesz egy ELITE és oda bekerülni csak ismerettség alapján lehet? lehet ilyen párhuzamot vonni 1 év Source után ?

Gio:
Azt kell, mondjam, hogy igen. Ha megnézed a jelenlegi top csapatokat itthon source-ba, mind régi játékosok alkotják szinte. Viszont ez sok mindentől függ, eleve, hogy milesz a source-al külföldön és itthon. Ha azok az emberek, akik 1.6-ba az elitet képviselik, átállnának source-ra, akkor ugyanaz menne, mint eddig. Persze kivétel mindig van. Végülis az ancients pont erről szólt volna, mire ezek az 1.6-os játékosok, klánok áttérnek a játékra, mi efelett a trágya felett lettunk volna.


Riporter:
Ezzel tulajdonképpen azt mondjuk, hogy egy igazán tehetséges játékos sem fog odakerülni kellő kapcsolatok nélkül. Neked van némi rálátásod egy más scene-re is valamint a nagyok - kicsik "vitájára". Szerinted külföldön egy kisebb játékos hogyan kerül oda? Mennyire kivitelezhető ez nálunk?

Gio:
Nem feltétlen, ma azért már sokkal több lehetősége van a játékosoknak. Ha kitűník neten, majd bizonyítja lanon is egy kisebb, közepes, x klánba a tehetségét, arra fel fognak figyelni. Más scene, hát nem tudom. Szerintem máshol nincsenek így eldurvulva a dolgok. Nincs annyi "tétje" mint Cs-be, meg eleve nincs akkora tébora. Viszont ebbe ne menjünk bele, nem akarok butaságokat írni. Külföldön fogalmam sincs, hogy megy. Ugyan játszottam egy autós jatékkal, ami itthon nem volt valami elterjedt, ezért külföldi ligákba köröztem. Sokkal barátságosabb, közvetlenebb a kinti legkör, scene.


Riporter:
Térjünk akkor vissza rád. Miként alakul a jövőd? Vannak ajánlataid esetleg csapatoktól ?

Gio:
Voltak, de nemet mondtam. Ezek után, ami történt, nem volt kedvem tovább folytatni, és nem is láttam értelmet. Jövő az majd alakul. Elkezdtem újra sportolgatni, ilyesmik. Játékok terén nem hinnem, hogy belekezdek komolyan akármibe is, de ezt nem lehet tudni. DoD-ot ki fogom próbálni, és várom a Q4-et.


Riporter:
Ezek szerint nem fogsz már csapatjátékot játszani komolyan?

Gio:
Ha lesz kedvem hozzá, és olyan emberek, csapat jön össze, akkor lehetséges, nem tudom. Régi UT-s haverokkal beszélgettem, ha a Q4 olyan lesz, akkor azzal fogunk játszogatni. Majd idővel kiderül, de komolyan nem hinném, úgy érzem kiégtem.


Riporter:
Kiégtél? Menjünk ezen a vonalon kicsit. Én ismertem egy játékost, aki 3x évesen is CoD-ozott velünk és meglehetősen jól játszott. Szintén tanúja voltam, ahogy igi csapattársaként egy szintén 30as éveit taposó emberke odaér EU Top 5-be Enemy Terrority játékban. Bilógiai tény, hogy az ember reflexe az élete során nem lassul, mindössze az mozgás reakciója lassul le. Te aztmondod kiégtél, pedig GPS-en elég jól szerepeltél szerintem, ennek fényében, hogyan gondolkodsz erről ?

Gio:
Nem ment úgy a játék GPS-en, mint ahogy szerettem volna, meglőttem, akit kellett, de semmi különös, többet akartam. Persze igaz, nem tettem ezért semmi pluszt, ott voltam a warokon, és kb ennyi. Viszont ez sok mindennek tudható be. Ebbe pont az a fura, hogy GPS után akartam keményen rágyúrni, a WCG miatt, de így alakult. Kiégés...inkább azt mondanám belefáradtam, ha az ember egy ilyen csapatban játszik, akkor elvárnak tőle dolgokat. Lemondasz olyan dolgokról, amit alapból nem hagynál ki. Ezek így összejönnek, a magánéleti problémákkal, kicsit sok. Nem úgy ül le mar az ember a géphez játszani, hogy kikapcsolódjon, jól erezze magát, mint anno. Hanem csinálod, mert "kell", mert elvárják, ott vannak a társaid, akik számítanak rád.


Riporter:
Igen, ezért különböznek a profik a fun játékosoktól. Egy érdekes kérdés szerintem, hogy te miként vélekedsz most a nagyokról? Te ugye egy csendes sztárja voltál ennek az egész scene-nek, de miként vélekedsz azokról, akik az előtérbe mozognak. Jó irányba terelgetnek , jó ez így ahogy van, avagy ebben is lenne mit tanulni?

Gio:
Hogy mit is gondolok erroő? Leírom neked őszinten... ezek az emberek, tisztelet a kivételnek!, Beképzelt, tapló, kétszinű, és meg sorolhatnám a végtelenségig. Én személy szerint a LAN-okra már utáltam járni, mert nem bírok ezeknek az embereknek a szemébe nézni. Ami megy forumokon, ircn meg úgy általában mindenhol, megy a hebehebe meg jópofizás, a háta mögött meg... Szóval így nagyon röviden ennyi. Persze vannak jó arcok, azokhoz én is másképpen viszonyulok. Ami szerintem hiányzik ebből a "rétegből", az másik játékos, társa iránti tisztelet stb, talán ezért se haladnak, haladunk előre.


Riporter:
Vonjunk azért egy párhuzamot. Az tény, hogy az ember a siker érdekében sokmindenre képes az életben, ez nem sajátunk, ez igaz a világ bármely táján élő emberre. Külföldön is valószínűleg fennál egy hierarchia viszony a játékosok közt, és ott is létezik egy belső kör lévén a nagyobbak szinte mindig egymás közt "cserélgetik" neves játékosaikat. Hol tartunk mi hozzájuk képest? Tényleg ennyire éles kontraszt lenne a két "sztárvilág" közt?

Gio:
Persze, mindenkinek vannak céljai, mint mindenbe, ebbe is, különben nem csinálna. Csak nálam nem mindegy a hogyan, és kivel. Viszont ez bonyolult. Az, hogy külföldön ez, hogy megy, nincs rálátásom, mert jó ideje nem követem, és nem is voltam benne, hogy reális véleményt tudjak írni. Meg igazán nem is érdekel, mert nagyon messze vagyunk tőle, talán ez is az egyik oka, amiről pont beszélgetünk.


Riporter:
Azért ne lássuk ennyire feketén a helyzetünket, reménykedjünk benne, hogy a WCG-n megmutatjuk, hogy helyes lehet az irány és jófele keresgélünk a sötétben. Viszont megint elkanyarodtam, tehát 1on1 játékban láthatunk megint, addig aztmondod DoD-t megnézed. Nem gondolkodtál esetleg azon, hogy a CS tudásod átadod egy fiatal ámde szerinted tehetséges játékosnak? Szerinted van jövője az ilyesféle tehetség "menedzsment"-nek, ahol az ismertebb játékosok megosztják tapasztalataikat a relatíve kisebb csapatok játékosaival?

Gio:
Drukkolni fogok, hogy sikerüljön, bárki is jut ki WCG-re. Most van talán realis esély rá, valami nagyot alkotni. Ez a "menedzsment" dolog szerintem hasznos dolog lenne. Mindenképpen segítség a kezdő, haladó, feltörekvő játékosok számára. A magam példájából kiindulva, nekem se segített anno fejlődni, átállni, rászokni az egyik játékról a másikra. Viszont, ha reálisan nézed, itthon nem éri meg, meg nem is ilyen beállítottságúak az emberek, főleg az a réteg, aki ebbe segíteni tudna, olyan szinten.


Riporter:
Én speciel hiszek abban, hogy a megszerzett tudást átadni jó, hiszen azzal az egész közösség nyer, nem kell az újoncoknak ugyanazt az utat a maga hibáival végigjárni, hanem előrébb kezdhetnek és tovább vihetik. Lépjünk akkor tovább ezen a kérdéskörön is. Végülis az biztos, hogy ez egy szókimondó beszélgetés lett és teljesen biztos vagyok benne, hogy páran más véleményen lesznek, ez így a normális. Kívánsz hozzáfűzni ehhez valamit?

Gio:
Nem igazán, én így látom, lehet rosszul, de ez az én véleményem. Aki eddig bírta a burám, ezután is fogja. Aki meg nem, az nem.


Riporter:
Egy gyors kérdés, ha lesz a Source-nak reális jövője ebben az egy évben, láthatunk-e téged ismét az aktív játékosok közt ?

Gio:
Talán, ahhoz valami nagy változásnak kéne történnie, motiváció szinten.


Riporter:
Ezzel azt hiszem körbejártuk a témákat, bár tény hogy regényt lehetne írni egyes válaszok helyett, hisz annyi vélemény és annyi gondolat vár megfogalmazásra, de mára megteszi ezis remélem. Szeretnél bármit üzenni a Magyar Source Scene-nek ?

Gio:
Legyenek rosszak, semmi több és fokuszáljanak izomból :} , és köszi az interjút és az időt, amit rámszántál.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3906
 
1519
 
 
 
kép 3318
 
1631
 
 
kép 994
 
1440
 
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu