Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2007. február 14. 0 hozzászólás
 

Az, hogy a játék káros vagy hasznos az emberek számára már igen rég óta foglalkoztatja a kutatókat. Most ismét új megvilágításba került a téma, hiszen ezúttal a látásunk felõl lett

newspic
Az, hogy a játék káros vagy hasznos az emberek számára már igen rég óta foglalkoztatja a kutatókat. Most ismét új megvilágításba került a téma, hiszen ezúttal a látásunk felõl lett megközelítve. "A magas szintû akciót tartalmazó videojátékok, akárcsak a Counter-Strike, UT és hasonló társaik, valóban fejlesztik az éleslátást" - olvashatjuk Amerika egyik legjobban elismert iskolájának, a New York-i Rochester egyetem kutatóinak publikációjában. De vajon miért és hogyan? A cikkbõl megtudhatjátok.
Bõvebben
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: paTrik


newspicAz egyhónapos kutatómunka szerint a résztvevõk azon tagjai, akik naponta néhány órát a fentebb említett játékokkal játszottak, 20%-al jobban teljesítettek egy éleslátást vizsgáló teszten, mely hasonló a szemészeti klinikák tesztjeihez. Bizonyára sokaknak közületek eszébe jutott az a kis tábla tele csökkenõ méretû betûkkel, ha ezt vesszük példaként, akkor az akciójátékkal játszók eredményesebbek az alsó sor pontos kiolvasásában. Mindenféleképpen figyelemreméltó tehát a tanulmány eredménye, hisz ha valaki FPS-el játszik, nemhogy nem romlik a szeme, még élesebben is fog látni.


newspic "Az említett akciójátékok megváltoztatják a vizuális információ feldolgozásának módját az agyunkban" - állítja Daphne Bavelier /a képen jobbra/ a Rochester Egyetem emberi aggyal és észleléssel foglalkozó professzora. Dr. Bavelier szerint már 30 óra játék után jelentõs fejlõdést figyelhetünk meg az éleslátás képességében. "Nem volt könnyû alanyokat találni, hisz olyanokra volt szükségünk, akik alig vagy egyáltalán nem játszottak az elmúlt egy év alatt videojátékokkal" - mondja Shawn Green /a képen balra/, egy végzõs diák, aki szintén részt vett a kutatómunkában.


newspic A felmérés elején a diákok egy, a jobb oldali képhez hasonló tesztsorozatot kaptak. A teszt azt mérte, hogy az alany milyen gyorsan tudja felismerni helyesen a T betû irányát egy tucat zavaró szimbólum között, egyfajta elektromos szemészeti táblaként. Ezután két csoportra bontották a részvetõket. A kísérleti csoport tagjainak durván egy órát kellett Unreal Tournament-el játszaniuk naponta , míg a felügyeleti csoport egy vizuálisan kevésbé komplex játékot, a Tetrist kellett bûvölnie.


newspic Körülbelül egy hónap múlva jött el a következõ tesztelés, melynek során a Tetris-el játszók semmilyen fejlõdést nem mutattak, ellentétben az UT-s csapattal, akik sokkal könnyebben felismerték a T betû orientációját.


"Ezek a játékok az ember vizuális képességeit a határokig tolják és az agy alkalmazkodik ehhez. Ennek a fejlõdési folyamatnak az elõnyeit természetesen a mindennapi életben is hasznosíthatjuk" - mondja Dr.Bavelier


A felmérés egyik meglepõ érdekessége, hogy a képesség fejlõdése nem csak a látómezõ közepén történt meg, ahova a játékosok figyelme koncentrálódik. A periférikus látás is fejlõdött, ami azt jelenti, hogy azok az embereknek, akiknek látással kapcsolatos problémáik vannak, fejleszthetõ az éleslátása az akciójátékokhoz hasonló rehabilitációs szoftverrel, melyben gyorsan kell felismerni különbözõ objektumokat.

A kutatócsapat most abba fog belemélyedni, hogy az agy, hogy reagál másfajta vizuális ingerekre. A játékosok álmát próbálják megvalósítani: egy új számítógépet, mely képes 360 fokos virtuális valóságot teremteni. A munka folyik a Rochester Egyetem egyik laboratóriumában és az újabb fejleményekrõl természetesen olvashattok oldalunkon.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 496
 
1464
 
 
 
kép 3280
 
1585
 
 
kép 3409
 
1573
 
 
 
kép 2709
 
2566
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu