Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. október 07. 0 hozzászólás
 

Kezdem magam úgy érezni néha, mint amikor pecázik az ember és a kapásra vár. Mikor megírtam az előző cikkem, éppen a kommenteket olvastam miközben feltűnt egy név. A kis avatar-ja egy hölgyet ábrázolt.

Kezdem magam úgy érezni néha, mint amikor pecázik az ember és a kapásra vár. Mikor megírtam az előző cikkem, éppen a kommenteket olvastam miközben feltűnt egy név. A kis avatar-ja egy hölgyet ábrázolt. Gyorsan utána is jártam, vajon ki lehet ő, vajon tényleg ő van a képen vagy csak egy barátnő? Alig fél napos ember keresés után értem el a d3s3rt klán egyik tagját, egyben kollégámat, f!Qs-t, aki felvilágosított, hogy klántársa bizony a gyengébbik nemet képviseli közösségünkben, gyanúm tehát beigazolódott. Nekem sem kellett több, magamhoz ragadtam tollam és már száguldottam is a helyszínre, mely ezúttal Debrecen. A hölgy nickneve Paz, de hogy ki ő valójában és miként gondolkodik a világ ezen részéről kiderül lentebb. Interjú: Paz
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter:
Debrecen már annyi játékost adott nekünk. Vannak akik sokra vitték és vannak, akik még sokra vihetik. Furcsa módon, akadtam rá eme város különlegességére. Újabb rejtélyre derült fény, mégegy női játékos a Source közösségben. Ezúttal a d3s3rt klán játékosát, Paz-t faggatjuk. Kérlek mutatkozz be a tv néző gyerekeknek!

Paz:
A teljes nevem Dr. G Nagy Árpádné (Hajni), 26 éves vagyok. Dolgozom, Építkezem, tanulok az Agráregyetemen, és CS-zek.


Riporter:
Hogyan kerültél kapcsolatba a számítógépes játékokkal majd az FPS világával?

Paz:
Remélem nem baj, ha a legelején kezdem. Még 1989-ben édesapám angliai útjáról egy Commodore64-essel tért haza. Ekkor kezdődött a játék. Kedvencem a Wizard Of War volt. Aztán jött a többi a 286-os játékok, a Prince, meg a StoneAge például, aztán 386-osak és így tovább. Az Fps-sel csak nemrégiben kerültem kapcsolatba. Az öcsém jóvoltából ismertem meg a cs:s -t, igaz láttam már korábban 1.6 ot is de nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz kedvem hozzá, hogy efféle játékkal foglalkozzam. Egyik nap kisöcsém nem lépett ki a játékból, én meg kipróbáltam és megtetszett.


Riporter:
Mióta játszol a CSS-al ?

Paz:
2005. Júniusától. Azért tudom aránylag pontosan, mert akkor akartam rágyúrni a vizsgákra, de nem tudtam letenni a játékot. (de a vizsgák azért sikerültek :P)


Riporter:
Mit kell tudnunk a d3s3rt klánról? egy baráti társulás esetleg komolyabb alakulat ?

Paz:
Véleményem szerint baráti, de baráti társulás is lehet komoly alakulat. :) Körülbelül egy hónapja vagyok tagja a klánnak, talán egy. :) Szeretek velük játszani, jó fejek, kedvelem öket, van mit tanulni tölük és furcsa módon nem vagyok ideges, ha sorozatosan fejbelönek. :)
A teljes klánnév: D3S3RT P!3RATS(Sivatagi PitePatkányok)


Riporter:
A névből ítélve te vagy az első házas ember, akivel interjút készítek. Mégis hogyan fogadta a környezeted, hogy egy FPS rajba lettél, mindennap embereket írtasz és ventrilon beszélgetsz? Gondolok itt a barátokra, családra, férjedre.

Paz:
:) Kezdeném a barátnömmel, ö személy szerint azt mondta, hogy: Milyen hüjeséget csinálok már? meg jól lefoglalom magam :) Na meg sose növök fel :)
A családom nagyon korrektül áll hozzá, nem vesz el a játék az ö idejükből semmit. :) Az öcsém az jól szórakozik rajtam néha, de én is rajta ha játszik. :P
A férjem pedig el van foglalva a Guild Wars-al. :) Általában párhuzamosan játszunk. Nem nőhetünk fel teljesen ugyebár, kell a kikapcsolódás :)


Riporter:
Ha már így említetted az időt, mennyi időt játszol naponta, hetente?

Paz:
hm :) Lássuk csak...Ha minden jól megy akkor naponta 3 órát, javarészt esti órákban, de elöfordult már, hogy szombaton 7 órát játszottam. :) Kisebb szünetekkel.


Riporter:
Végülis ennyi játékkal, akár már komolyan is foglalkozhatnál a source-al. Milyen célokkal indultál neki ? Esetleg fontolgattad a komoly játékot ?

Paz:
Az elsödleges cél a szórakozás, minél több „kill” kevesebb „death”. Fontolgattam a komoly játékot kb 2 napig, amikor ment a hír meg a fórumozás az oldalon a WCG –ről. Milyen jó lenne majd menni, meg biztos jó buli, meg megismerkedsz személyesen playerekkel.. de ez is csak egy darabig menne, hosszútávon már nem vagyok benne biztos.


Riporter:
Mennyire követed a scene eseményeit, a nagyobb csapatok eredményeit ill a nevesebb külföldi ligák alakulását, az ottani erősebb csapatok történéseit?

Paz:
Megmondom őszintén, ha cs2.hu-n van fenn elolvasgatom, de nem vagyok eléggé informált ezen a területen. Azt hiszem a GPS volt a múltkor, részben láttam a döntőt. meg figyeltem a WCG -s eredményeket is, nagyjából már tudom ki kivel van. Külföldi vonatkozásban nem tudok semmit, abszolút nem jutottam még el odáig, hogy erre is kiterjedjen érdeklődésem. Ami késik, nem múlik, mert most, hogy említetted..lehet kéne nyitni abba az irányba is.


Riporter:
Szerinted mennyire reális amúgy ezt az egész cybersportot sportként kezelni, komolyan venni ?

Paz:
Abszolút sport (Öcsém orvosnál járt ínhüvelygyulladással emiatt :) sportbaleset természetesen), de komolyan reális csak Magyarország mindig lemarad valahol, itt mindig minden nehezebb. Ez már most komoly játék hisz barátságok mennek tönkre ahogy én látom, minél skillesebb valaki, annál kapósabb.. Viszont csak akkor veszik majd igazán komolyan, ha MI mind komolyan vesszük


Riporter:
Ezt az utolsó gondolatot nem értem igazán. Kifejtenéd?

Paz:
Nem igazán viselkednek a klánok sportszerűen egymással, ebből azt következtetem, hogy nem veszik eléggé komolyan.
Tudod mihez tudom hasonlítani a klánokat? Zenekarokhoz, akik vagy szétmennek 1 év alatt vagy hoznak egy sikeres albumot és aztán mennek szét.


Riporter:
Ez valóban egy jó párhuzam. Neked hogyan sikerül alkalmazkodni ehhez a fiúkkal teli világhoz ? Szoktak esetleg bántani vagy kedveskedni ? Segítenek-e vagy inkább lenéznek?

Paz:
Könnyebb. Igazából nem is kellett nagyon alkalmazkodni, lehet furcsán fog hangzani, de inkább fiútól kapjak ki ,mint lánytól. Elismerem ha jobb egy lány, csak feldolgozni nehezebb. Előfordul, hogy valaki sértőn szól hozzám, de megpróbálom nem felvenni. Általában kedvesek az emberek, sok mindenkivel jól kijövök. Fiukkal könnyebb szót érteni, meg máshogy állnak az emberhez. Ők egymás közt is szeretnek beszélgetni, de szerintem lányok nem nagyon beszélgetnek lánnyal (de lehet nem így van csak ez így érzékelem ) Amióta internetezem egyetlen női ismeretségre tettem szert a hálón és ö is lengyel volt.
Régebben nem kaptam segítséget, mostanában többet kapok, de volt, hogy nem kértem csak adták a tanácsokat, de szívesen vettem őket és senki nem nézett még le.


Riporter:
Szerinted egy lánynak mennyi tere lehet a profi világban? Képes elviselni ugyanazt a nyomást, a heteken át tartó feszített gyakorlásokat, a tényt, hogy bizonyítania kell egyszóval a profi létet mennyire képes egy lány kezelni ? Kérdezem annak türkében, hogy a lányok sokkal empatikusabbak, színesebb érzelemviláguk van, mint a fiúknak

Paz:
Ez nem attól függ, hogy lány-e az illető, hanem, hogy milyen ember. Remélem már a XXI. században kell, hogy legyen tere a lányoknak.. Asszem külföldön van is:) Mit mondhatnék, vannak női sportolók. Egy lány is ugyanúgy képes áldozni az ügy érdekében, ha fontosnak ítéli meg.


Riporter:
Szerinted egy fiatal lány/fiú számára mi vonzó a CS-ben ? Miért képes napi 4-5 órát játszani ezzel egyhuzamba, vagy akár jóval többet egy versenyre készülve?

Paz:
Hm..mert úgy érzi ezt szeretné csinálni...mert ez egy jó játék, ok meg még fiatalok gyorsan tanulnak és jobban fejlődnek ...előttük a jövő. Lelkesek nameg ad nemi önbizalmat is gondolom, ha jól szerepelnek... ez a sport egy játék ez a játék egy sport.


Riporter:
Te azért már az „öregebb” generációhoz tartozol, ha egyszer a fiad azt mondja „anya én profi cybersportoló leszek”, mit mondasz neki?

Paz:
mit mondhatnék, támogatom, egyetlen kikötésem lenne, hogy valahol azért húzzuk meg a határt hiszen nem egészséges állandóan gép előtt ülni. Akárhogy is nézzük, ez egy virtuális világ, nem árt, ha ki tud lépni belőle.


Riporter:
Virtuális világ. Engedd meg, hogy elidőzzünk ennél kicsit. A CSS-ben ugye végig egy közösségben mozgunk. Public szerverekről ismerjük egymást, a csapatszobákban, ami végül is a "klubház" funkciót tölti be, beszélgetünk egymással, esetleg lanon is látjuk egymást. Viszont, szerinted ezek a kapcsolatok, barátságok, haverságok mennyire tekinthetők komolynak? Elképzelhető egy CS kultúra kialakulása általuk?

Paz:
Biztos lenne egy mag, ahol meglenne ez a haversági kapocs. Én nem nagyon hiszek benne, előfordulhat,de ha a cs2-n a játékosokat elnézem, még itt se vállalják fel magukat. Nincs is annál jobb, mint amikor WCG után megy az üzenet, „láttalak kint de te nem láttál mert nem tudod ki vagyok...” na erre mit lépjen az ember? Most akar egy közösség részese lenni vagy csak jön megy? Arról nem is beszélve, hogy nagyon különböző a korösszetétel, egy nagy közösség sosem lesz, inkám több kicsi. Nevezhetjük akár klánoknak vagy klán-klán haverságnak :)


Riporter:
Mivel már tagja vagy a közösségnek egy ideje, mit javasolnál az éppencsak most belecsöppenő lányoknak annak érdekében, hogy sikerrel járjanak?

Paz:
Játszanak, gyakoroljanak sokat, mert különben végük lesz, mint a botnak :), és nem kell beállni az első klánba, aki hívja őket.


Riporter:
Pár bulvárkérdést had tegyek fel neked, ezekre gyorsan válaszokat várok! kedvenc pálya?

Paz:
de_prodigy


Riporter:
kedvenc fegyver ?

Paz:
desert eagle; galil


Riporter:
kedvenc klán?

Paz
D3S3RT P!3RATS :D


Riporter:
A pohár félig tele van avagy félig üres?

Paz:
Félig üres.


Riporter:
A kék vagy a piros kapszula ?

Paz:
Kék


Riporter:
Jólvan Mrs. Anderson, azthiszem a végére értünk ennek a túrának is és szeretném megköszönni, hogy ennyi témában hallgathattuk meg szubjektív véleményét. Szeretne valamit üzenni a Magyar Source Közösségnek?

Paz:
Igen! Ne mossanak zokniba lábat és „Az élet nem habostorta, de van benne mazsola.” Ne offoljatok, játszatok :P




 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3934
 
1895
 
 
 
kép 509
 
1266
 
 
kép 3534
 
1472
 
 
 
kép 765
 
1594
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu