Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. szeptember 23. 0 hozzászólás
 

Aki kilátogatott a WCG-re nemcsak jó meccseket láthatott, hanem azon női játékosokat is láthatta, akikkel már készült interjú. Illetve egy kivétellel, de hibám egyből javítottam. A SLY klán, akik "a

Aki kilátogatott a WCG-re nemcsak jó meccseket láthatott, hanem azon női játékosokat is láthatta, akikkel már készült interjú. Illetve egy kivétellel, de hibám egyből javítottam. A SLY klán, akik "a poén kedvéért" indultak a WCG-n szintén a soraikban tudhatnak egy játékost ki a gyengébb nemhez tartozik. Ezúttal is próbáltam eltérni az általatok sokat emlegetett "sémától" remélem sikerrel. Fogadjátok hát szeretettel, Kaoru-t, kérlek foglalj helyet! Interjú Kaoru-val
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter:
Nos ismét itt, a helyszín megint Magyarország. A WCG-n a már ismert női játékosok mezőnye mellé egy új nevet kellett feljegyeznünk. Ő nem más mint a SLY klán büszke játékosa, a C!ca interjúban is említett Kaoru. Kérlek mutatkozz be a rádiónéző gyerekeknek !

Kaoru:
Szia, Kaoru vagyok, 19 éves, jelenleg tanuló és szeretek csézni . Hobbim photoshop és weboldalak készítése, filmek, küzdő sportok.


Riporter:
Engedd meg,hogy a szokásos FPS kérdéskörömből kicsit kiszakadva, had engedjek a kíváncsiságnak és megkérdezzem, honnan ez a név ? Láttam már sokfajta nevet, de ez valamiért olyan furcsa.

Kaoru:
Kaoru egy japán név. Szeretem a japán kultúrát, zenét és filmeket. Egyik kedvenc rock együttesem tagját (Dir en Grey) is Kaorunak hívják.


Riporter:
Gondolom a küzdő sportok szerete is a japán kultúra szeretéből eredhet. Node térjünk vissza az alaptémához akkor, hogyan ismerkedtél meg az FPS-ek világával ?

Kaoru:
Ez kezdődött egy pentium 1-gyel annak idején, meg a Blood és Sin nevű játékkal. Majd jött az internet, és akkoriban volt 1 német barátnőm, aki már a béták óta nyomta a fejeseket, s ő beszélt rá, hogy ugyna játszak már vele. Nem vagyok benne biztos, de azszem még 1.2 idején lehetett, mert emlékszem milyen izgatottan beszélt az 1.3 updateről, hogy minden cséző vágya, h megjelenjen végre már.


Riporter:
Oh, tehát egy ősrégi játékossal van dolgunk. Teljesen aktuális a kérdésem, mivel WCG után vagyunk és tudjuk, hogy az 1.6-t fogják továbbiakban játszani, te miként vélekedsz arról a SOURCE-ról amivel a WCG kvalit játszottátok ti is? Mit hoz a jövő számunkra?

Kaoru:
Szerintem előbb, vagy utóbb a source játékosok lesznek döntő többségben. Ez régen is így volt, sokszor hallottám, már: "elbaszták, ez így játszhatatlan, maradok a réginél" (pl amikor nem lehetett gyorsan settenkedve menni, a bunny hopot megszűnt és nem lehetett egyből futni ugrás után). Azt ma már szinte midnenki vagy source, vagy 1.6. A másik probléma amiért még a source annyira nem közkedvelt az a hardver követelmény, de szerintem csak időkérdése az egész.


Riporter:
Erős géped van otthon ?

Kaoru:
Most igen, kénytelen voltam beszerezni egy újat, pentium 2vel annak idején még 1.6ozni sem tudtam igazán. Kaoru üzenete: (Konfigjaim: P1 + voodo 2; P2 450mhz+ gf2mx + 512mb ram; amd 64 3200 + x800xl, 1gb ram)


Riporter:
Akkor te kicsit másképp vélekedhetsz a sourceról révén nemhiszem, hogy FPS gondjaid lennének. Ha jól számolom, akkor te 16-17 évesen kezdted el a játékospályafutásod CS-al mérve. Hogyan zajlottak a családi harcok a gépért ?

Kaoru:
Elején rossz volt, mert 1 gép volt a családban, aztán mindenki más is érvényt akart szerezni, főleg én és apám között volt nagy vita a gép terén. Aztán a szüleim külön utakra tértek, most már saját gépem van, anyám és a húgom meg csak levelezget, úgyhogy ez már nem probléma.


Riporter:
Mikor elkezdted a játékot, gondoltál valaha arra, hogy felzárkozz az élmezőnyhöz talán még komolyabban klánhoz igazolj ?

Kaoru:
Nem. Elején nem vettem komolyan a cs-t. Inkább azért játszottam, mert nem lehet ráunni, mindig vissza lehet hozzá térni. Amikor a SLY-hott csatlakoztam 2002 elején, akkor is elsősorban a fun csapat tagja voltam. Aztán 1 LAN-party-n, ahol erősebb géppel játszhattam mint az otthoni, akkor határoztam el, hogyha erősebb gépem lesz, a war team-be akarok menni. Ez az elhatározás egészen idén májusig váratott magára, de megérte. Pro szinten soha nem fogok tudni játszani, de nem is szeretnék, túl sok stresszel járna szerintem. Most si 1-1 nagyobb war idején is néha úgy érzem,h majd kiugrik a szívem a helyéről, pedig ezeknek igazi tétje nincs.


Riporter:
Hogyérted, hogy sohasem fogsz tudni úgy játszani? Ezekszerint te hiszel abban, hogy ebben a fiús szakmában egy lány képtelen felvenni a versenyt az élvonallal ?

Kaoru:
Nem hiszek benne, csak a magam képességeivel vagyok tisztában, illetve nekem nem életcélom a pro mezőny. Szerintem az a lány akiben megvan az eltökéltség és pro akar lenni, az az is lesz. Ez a kérdés majd akkor fog érdekessé vállni, amikor a női játékosok aránya megközelíti a férfiak arányát.


Riporter:
Szerinted ez reális ? Mármint, amit az arányokról mondtál. Előtérbe helyezve azt, hogy a fiúk szoktak inkább számítógépen játszani ráadásul ez akció játék plussz még a lányoknak szembe kell nézni egy komoly nemi megkülönböztetéssel sokszor.

Kaoru:
Én reménykedem, hogy a most felnövő generációban a lányokat is jobban megfogja majd a számítógép és benne rejtőző lehetőségek, s nagyobb tért hódít magának majd a lányok körében az FPS is, nem csak a Sims és a hozzá hasonló játékok. A nemi megkülönböztetés meg szerintem már most sem egy nagy veszély. Én úgy veszem észre, a többség örül neki, hogy ha kiderül, hogy tényleg 1 lány játszik, s kisebb arányban vannak azok, akik emiatt beszólnának.


Riporter:
Volt már ebből fakadóan problémád? Mármint ezekből a beszólásokból, mert lány vagy.

Kaoru:
Többségéban abból fakadt a probléma, hogy nem hitték el ("perszee 9 éves kis p*cs vagy" és társai), erre azt szoktam mondani, nekem mindegy mit hiszel. Egy kisebb vitám abból fakadt, hogy egy srác megjegyezte, jó hülye vagyok, hogy még 19 évesen is ezzel játszok lány létemre. Ez szerintem olyan hozzáállás, hogy a nő főzzön, mosson, gyereket szüljön, mert ennyi a szerepe az életben. Az ilyenekkek meg nem vitázom.


Riporter:
Hogyan fogadták a barátaid, a külvilág, a családod, hogy te egy ilyen hobbit választottál ?

Kaoru:
Osztálytársaim (lány osztályba jártam középsuliban) furcsálották, egészed addig, amíg valami gond nem volt a számítógéppükkel. A barátaim egy részének köze van a számítógéphez, vagy a cséhez a másik része és a családom pedig tudja, hogy multimédia fejlesztő szeretnék lenni, így alapnak veszik. Akik nehzen emésztik, azok a nagyszüleim, mivel nem értik ezt az egész számítógép dolgot.


Riporter:
C!ca már említette, hogy ti lányok kiálltok egymásért és ennek jegyében létre is jött egy triumvirátus köztetek és Panther közt. Mesélnél erről ?

Kaoru:
:) sx-esek nagyon jófejek, ha véletlenül egymás ellen állnánk be, akkor viccesen megjegyezzük, hogy "csak finoman és nőiesen", ha egy csapatban vagyunk, akkor retteg az ellen. De szerintem alapvetően nem csak köztünk lányok között, hanem a [SLY] és Sx között is van 1 baráti kapcsolat. Akik pedig beszólnának az egyikünknek, hogy ilyen vagy olyan lány azt közös erővel elküldjük egy melegebb éghajlatra.


Riporter:
Hogyan vélekedsz a magyar közösségről, mint egészről ? Mennyire jellezmő a csorda szellem, mennyire fejlődő képes, milyen lehetőségek vannak egy újonc lány előtt, ilyenekre gondolnék.

Kaoru:
Szerintem kultúrált játék szinten lenne mit fejlődni, elégé elszomorító, de vannak olyan szerverek, ahonnan 5 perc után már menekülhetnékem van, mert a csíterzés és az anyázás mind játékosok, mind az adminok részéről szerepel mindenegyes leírt mondatban, külföldi szervereken ez azért annyira nem jellemző.
Egy újonc lánynak annyi esélye van, mint egy újonc fiúnak, ha sikerül jó klánt és szervert kifognai, ahhol nem veszik el a játékkedvét, akkor hamar felfejlődhet.
Egy dolgot viszont hiányolok. Ha jól emlékszem 1.5 idején próbáltak szervezni egy 1.5-ös csak női játékosokból álló klán, akik képviselhették volna magyarországot. Máig nem tudom mi lett ennek az ötletnek a sorsa, illetve most sem láttok rá törekvéseket, míg külföldön azért a női játékosoknak/klánoknak nagyobb figyelmet szenteltek.


Riporter:
Ezt még senkitől sem kérdeztem meg, de egy komolyabb fiú játékosnak szinte biztos, hogy problémát okoz egyről a kettőre felállni a gép elől és többet rá sem nézni. Hogy állsz ezzel te ? ha most aztmondanánk, hogy kikell lépned a scene-ből, képes lennél rá? Avagy ez már életed része?

Kaoru:
Huh remélem ilyet soha nem fognak nekem mondani. Véglegesen szerintem soha nem tudnám abbahagyni a cszést, ahhoz nagyon kikéne ábrándulnom a közösségből és a játékból. Biztos eljön majd azaz idő, amikor kevesebb időm lesz játszani, de otthagyni.. nem hinném.


Riporter:
Értem, én is így vagyok ezzel. Hát "rövid" interjúnk vége felé közeleg, de azt had kérdezzem meg, a női játékosok mikor belépnek ebbe a fiús közösségbe, választanak maguknak ideált, akire felnéznek vagy akinek a játékstílusát követni akarják, vagy ez nem jellemző és marad az "önfejű" tanulás ?

Kaoru:
Hm, a kezdetekben szerintem mindenkinek egy célja van: megtanulni lőni, és megismerni a pályák kritikus helyeit. Egy friss játékos szerintem nincs tisztában a scene nagyjaival, az majd csak később jön. Én például egy dolgot szeretnék megtanulni nagyon: úgy lőni a p90-nel mint angelo.


Riporter:
Ezzel a végéhez is érkezdtünk kicsiny, de véleményem szerint annál tartalmasabb beszélgetésünknek. Szerenél valamit üzenni a Magyar Source Közösségnek?

Kaoru:
Köszönöm a lehetőséget, és annyit üzennék, hogy hajrá lányok, a fiúk pedig szedjék össze magukat. :)





 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1647
 
3466
 
 
 
kép 5074
 
2482
 
 
kép 1155
 
1442
 
 
 
kép 452
 
1421
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu