Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2006. március 13. 0 hozzászólás
 

A napokban egyik lelkes olvasónk DEDALUS, egy igen jó ötlettel állt elõ, ami késõbb mindenki számára igen hasznos lehet, fõleg akik szeretnének új gépet vásárolni. A misszió lényege, hogy a CS:

A napokban egyik lelkes olvasónk DEDALUS, egy igen jó ötlettel állt elõ, ami késõbb mindenki számára igen hasznos lehet, fõleg akik szeretnének új gépet vásárolni. A misszió lényege, hogy a CS: Source-ban található Video Stress Test nevû alkalmazást kell két állapotban lefuttatni majd az eredményeket elküldeni, amiket azután DEDALUS összevet és a végén egy táblázatból mindenki mazsolázhat a pénztárcájához leginkább közelálló konfigurációból és a letölthetõ legjobb driverekbõl. A teszt mindenki érdekét szolgálja és örülnénk, ha mindenki, aki tudja elvégezné! Elõre is köszönjük! Bõvebb információkat a kibõvített részben találhattok. Mega Stress Test információk és útmutatás
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


A Valve Video Stress Test-je természetesen csak a Source motor tesztelésére szolgál, és az eredmények ritkán tükrözik a játékban elérhetõ FPS-t, mégis ha mindenki úgy hajtja végre a teszteket, ahogy azokat kiírtuk akkor a végén egy átfogó képet kaphatunk.

Kezdjük is el.
A játékot két beállítás szerint KELL lefuttatni. Az elsõ beállításnál mindent kapcsoljunk LOW-ra és állítsuk a felbontást 800X600 ba! A mellékelt ábra alapján. Az így kapott eredményt a teszt lefuttatása végén jegyezzük fel!

Ezután a videó beállításunkat emeljük maximális szintre, az ábra alapján. Ne feledjük, hogy a felbontást is növelnünk kell 1280X1024 (LCD) vagy akinek CRT-je van annak 1280X960-ra. Az így kapott eredmény jóval alacsonyabb szám lesz, ezt is jegyezzük fel.

Ezzel elérkeztünk a teszt második fázisába, vagyis hogy meghatározzuk a gépünk adatait. Ezt azoknak is ajánljuk, akik tisztában vannak a gépükkel, hiszen pontos információkat könnyedén kiolvashatjuk ennek az ingyenes programnak a segítségével.
Elõször is töltsük le az alig 3 megás telepítõ fájlt, majd telepítsük a gépünkre. (A program bár ingyenes semmiféle Spyware-t vagy vírust nem tartalmaz!)

A telepítés után a következõ információkat kell kinyernünk:

  1. Processzor (CPU) információk

kepkepItt amikre kíváncsiak vagyunk az a processzor neve és órajele. A PC Wizard 2006-ot elindítva a bal menübõl navigáljunk az árán is látható harmadik ikonra, majd kattintsunk a processzorunkat tartalmazó sorra ezzel az alsó részben megjeleníthetjük az adatokat. Innét jegyezzük fel az „Internal Specification” sorban található értéket!
Ezt az értéket jegyezzük fel, majd jobb felül most kattintsunk a „Frequency” nevû sorra és az ábra alapján olvassuk ki az „FSB Frequency és a „Multiple” mezõket, az értékeket pedig jegyezzük fel.
Feljegyzés: CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz

  1. Alaplap (MB) és chipset információk

kepItt gyakorlatilag nem kell sokat idõznünk, a menübõl válasszuk ki az ábra alapján a második ikont majd a jobb felül megjelenõ mezõbõl, olvassuk ki a „Mainboard” és a Chipset mezõket és ezeket jegyezzük fel valahova.
Feljegyzés: MB: ASUSTeK Computer Inc. P4P800-E (Intel i865P/i848P)

  1. Memória (RAM) információk

kepkepItt ismét két lépésbõl tudhatjuk meg az információkat, továbbra is az elõzõ menüben maradva most kattintsunk a „Physical Memory” sorra és az alul megnyíló ablakból megtudhatjuk, hogy hány memória a van a gépünkbe. Alatta a felsorolva megtaláljuk az összes RAM-unk egyesével történõ elemzését innét csak a „Manufacturer” illetve a „Type” mezõbõl a bekeretezett rész érdekel. Az adatokat rögzítsük majd a következõ ábra alapján a felsõ menüben, kattintsunk a bekeretezett gombra, ami az „Overclock Information” nevet kapta a felugró ablakból jegyezzük fel a „Timings” sorban található négy számot. Ha ezzel kész vagyunk, indulhatunk az utolsó elõtti lépéshez.
Feljegyzés: RAM: Kingston 2X512MB PC3200 (3-3-3-8)

  1. Videókártya (VGA) információk

kepA baloldali menübõl most válasszuk ki a második sor elsõ ikonját, így jobb oldalt elénk terülnek az információk ahonnét nekünk most a „Video Card” sor az érdekes, erre kattintsunk rá. Az alul megjelenõ adatokból a bekeretezetteket jegyezzük fel, tehát a „Total Memory”-t a „GPU Frequency”-t, a „Memory Frequency GPU”-t amit azonban ha képesek vagyunk rá szorozzuk is egybõl be. Aki saját tudomása szerint húzza a kártyáját az értelemszerûen a vékonnyal bekeretezett rész értékeit írja be, a „3D Performance Core és Memory” mezõket! Ezután a BIOS Informationban kinézhetjük milyen VGA-nk is van valójában.
Feljegyzés: VGA: ASUS V9999GE 256M (400/1100)

  1. Videókártya driver információk

Ennek a teljesítéséhez nem kell az elõzõ menübõl kijönnünk, hanem az utolsó elõtti bekeretezett kalitkában megtalálhatjuk a „ForceWare (ATisoknál Catalyst) Version” címû sort ahol megtaláljuk a jelenlegi driverünk sorszámát. ForceWare esetében természetesen az utolsó négy szám adja a verziót (jelen esetben 83.90). Az értéket jegyezzük fel.
Feljegyzés: VGA Driver: ForceWare 83.90

Ezzel el is érkeztünk a felmérés végéhez most már nincs is más dolgunk mint elküldeni az adatokat az erre kijelölt fórumon vagy az igazán kényelmesek itt a hozzászólásokban is megtehetik az alábbi formában, a feljegyzett adatok alapján:

Az értékek beküldése

CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
MB: ASUSTeK Computer Inc. P4P800-E (Intel i865P/i848P)
RAM: Kingston 2X512MB PC3200 (3-3-3-8)
VGA: ASUS V9999GE 256M (400/1100)
VGA Driver: ForceWare 83.90
Result 1: 113,11 FPS
Result 2: 93,78 FPS

Amint elegendõ adat gyûlt össze elkészül egy táblázat amibõl mindenki kedve szerint mazsolázgathat. Megkérünk mindenkit, hogy a fórumba csak eredményeket írjon beszélgetni máshol is lehet! Akik részt vesznek a tesztben azoknak elõre is nagyon köszönjük, hiszen ez mindenki érdekét szolgálja!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3001
 
1557
 
 
 
kép 291
 
1821
 
 
kép 4726
 
1439
 
 
 
kép 1399
 
1377
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu