Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2006. január 14. 0 hozzászólás
 

Mivel elég sok kérdés érkezett a "Frag movie" topicba, úgy gondoltam, hogy megkönnyítem azok dolgát, akiknek fejfájást okoz, hogyan is kezdjenek bele egy movie készítésébe. Mindenek elõtt szeretném

Mivel elég sok kérdés érkezett a "Frag movie" topicba, úgy gondoltam, hogy megkönnyítem azok dolgát, akiknek fejfájást okoz, hogyan is kezdjenek bele egy movie készítésébe. Mindenek elõtt szeretném leszögezni, hogy nem két perc összedobni egy átlagos szintû mozit sem. Senkinek sem szeretném kedvét szegni, de aki valamennyire is maradandót kíván alkotni, annak sok-sok szabadidejébe és erõforrásába fog kerülni egy ilyen project elkészítése. A Valve kiszámíthatatlan frissítései miatt minden készítõnek ajánlom, hogy a legszebb pillanatait minél hamarabb szedje ki!

Updatelve! Az alapok:
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Abdul Mohamed


Elõször is nyersanyag kell a movie-hoz. A konzolt megnyitod, és begépeled a "record demonev" parancsot. Ha úgy gondolod, egyenlõre megfelelõ mennyiségû/minõségû fraget sikerült megörökítened, akkor egy rövid "stop" paranccsal véget is vethetsz a felvételnek.



Mielõtt elkezdenéd lejátszani a demót, elõtte néhány jó tanács. Elég illúzióromboló tud lenni egy movie-ban, ha látszik a radar, a chat stb. Ezeket elõször el kellene tüntetni.
Jöjjön tehát pár parancs, amivel orvosolni tudjuk a problémát:
"hud_saytext_time 0" chat elrejtése
"voice_enable 0" játékban használt kommunikáció eltüntetése
"hideradar" a radart rejti el
"net_graph 0" a netgráf kijelzésének megszüntetése (már aki használja)
Természetesen ha srctv felvételekbõl dolgozunk, akkor szinte semmi dolgunk nincs a likvidálásukkal.
A lustábbaknak (én is ezt használom) ajánlom az INpact CSS HUD Tweaker nevezetû programot, amit ezen a portálon is megtaláltok a Letöltés/Programok menüpont alatt. A program kicsomagolása majd indítása után elõször is meg kell adni a source cstrike mappáját (például E:Program FilesSteamSteamAppsfelhasználói_nevedcounter-strike sourcecstrike) Francia nyelv ismerõi elõnyben, de azok se ijedjenek meg, akik hadilábon állnak vele. Nagy-Britannia zászlajára kattintva angol nyelvûvé változik a kezelõfelület. Rákattintasz a Show/Hide the elements gombra, és szinte azt rejtesz el, amit csak akarsz, de ne felejtsd el kivenni a pipát a Show all elöl, különben semmi sem fog változni. Ha beállítottad a hudot, akkor az Apply to CSS:S gombra kell kattintani, majd a kérdésre OK-t nyomni. Azt viszont megjegyezném, hogy ha még játszani is szeretnél, kapcsold vissza az eltüntetett dolgokat, miután végeztél, különben kellemetlen meglepetésben lehet részed.



Ezután csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy hozzon ki a gépébõl minden cseppnyi szuflát. Amit csak tudsz, állíts maximumra, hogy majd a movie-d szépen nézzen ki. A felbontást elég 800x600-ra állítani. Ennél kevesebbet nem érdemes, mert csúnyácska lesz, magasabbat pedig azért nem, mert így is rengeted helyedbe fog kerülni az alapanyag.

A demód lejátszására többféle parancs is létezik. Az egyszerûbb a "playdemo demonev" utasítás. Ekkor sok mindent nem tudsz csinálni lejátszás közben, tehát ha a demód végén van az a rész, amit felvenni akarsz, kénytelen vagy megvárni, amíg az események eljutnak addig. Ezért inkább a "demoui" parancsot ajánlanám. Ekkor egy kis konzol jelenik meg a képernyõn. Válaszd ki a "load" menüpontot, ekkor megjelenik egy kis fájlkezelõ felület. Ott kiválasztod a demót, és már gyönyörködhetsz is benne. Ez a módszer azért jobb, mert itt tudod gyorsítani, lassítani az eseményeket, a timeline-on tekerni tudsz stb. A "demoui" konzolát a jobb felsõ sarokban lévõ x-el el tudod tüntetni. Ezután már ki tudsz lépni konzolba, ha közben valamit állítani szeretnél. Ha visszalépsz, már nem fogod látni, de aggodalomra semmi ok, mert konzolban a demoui parancs újragépelésével elõ lehet hozni.



Ha elértél a megörökíteni kívánt részhez, a konzolba gépeld be a "startmovie nev"parancsot. Ekkor a program elkezdi gyártani a tga-kat és a wav fájlt. Nem kell megijedni, a géped eléggé meg fogja dolgoztatni, még az izmosabb konfigurációkat is megizzasztja rendesen. Ha elegendõ anyagot gyûjtöttél, az "endmovie" paranccsal véget vethetsz a géped szenvedéseinek. Érdemes elõtte és utána kicsit ráhagyni, hogy majd a videószerkesztõvel megfelelõen tudd vágni!
Most van egy halom fájlod, ami a movie-d alapanyaga.

 A következõ cikkben varázsolunk ezekbõl nézhetõ kis videókat. Ha kérdésed van, felteheted a "Frag movie" topicban, vagy írj az abdul@counter-strike2.hu e-mail címre. Mivel ez egy source-al foglalkozó portál, nem kívánok kitérni az 1.6-os movie készítésére, de segítséget abban is szívesen nyújtok, ha tudok. Jó szórakozást és addig is gyártsátok az anyagot! :D

Update!!!
Mivel néhányan már kérdeztétek, hogy is kell a konzolt elõhívni, így most jöjjön a megoldás.
1, a tálcán lévõ kis steam ikonodra jobb klikk/games/my games/jobb klikk counter-strike source/properties/set launch options... és oda beírod, hogy -console.
2, ha ki van rakva parancsikonban az asztalra a source, akkor jobb klikk az ikonra, tulajdonságok és ott a cél mezõben a legvégére -console.
Ha ez megvan, akkor nyisd meg a config.cfg fájlod, és ott írd be ezt: bind "0" "toggleconsole". Természetesen más billentyûre is rakhatod, nem csak a nullárara.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1194
 
1389
 
 
 
kép 667
 
1352
 
 
LAN Party_822
 
2111
 
 
 
kép 3746
 
1485
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu