Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2008. július 18. 0 hozzászólás
 

Július 24-én kezdődik Dániában az eXperience lan, melyen egy magyar csapatnak is szurkolhatunk, ez az együttes nem más mint az [OBi]. A résztvevő játékosok közül PIGSTICK-et sikerült elkapni néhány kérdés erejéig. Jó

Július 24-én kezdődik Dániában az eXperience lan, melyen egy magyar csapatnak is szurkolhatunk, ez az együttes nem más mint az [OBi]. A résztvevő játékosok közül PIGSTICK-et sikerült elkapni néhány kérdés erejéig. Jó olvasgatást. Tovább
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Légiós, Rockstar


Légiós: Szia PIGSTICK! Elég sokan ismernek, de azért kérlek mutatkozz be újra azok számára, akik most vették kezükbe a játékot és még nem tudják ki is vagy.

Pigstick: Szia Légi, Rocky, hello olvasók. Szakács István a becses nevem, 21 éves emberke vagyok, az [OBi] csapatának 2005 óta tartó igazgatása mellett, számítástechnikával foglalatoskodom.


Légiós: A közelmúltban Olaszországot sikerült meghódítanotok, az egyetlen valamirevaló ellenfeletek az Inferno esports volt. Milyen tapasztalatokat szereztetek a pizzák és az antifoci hazájában?

Pigstick: Hol is kezdjem!? Nézzük a LAN részét. A szervezés förtelmes (értsd 0) volt. Ez sajnos a legnagyobb probléma egy olyan szintű rendezvénynél, mint a PRO-LAN. Ekkora támogatók mellett úgy vélem, nem lehetne ilyen mértékű hanyagsággal versenyt szervezni. Mint az OBi olvasói tudják, egy SourceTV sem működött, sőt, az egész verseny helyszínén egy megás net "állt" rendelkezésünkre. Egyszóval szörnyű. De megemlíteném az érem fényesebb oldalát, az embereket.

Szinte hihetetlen, milyen vendégszeretettel rendelkeznek, és mennyire barátságosak. Mintha tízéves haverságban lettünk volna, úgy jöttek oda gratulálni egy-egy meccs után. Ez olyannyira szembetűnő volt, hogy teljesen elnyomta az előzőleg említett fekete foltot. A tapasztalatokról annyit, hogy az első nagyobb megmérettetésünk volt, ahol a január óta nálunk játszó stawros-t tesztelhettük nyomás alatt. Az eredmény magáért beszél, azonban nem húzhatunk nagy vitorlát, mivel valóban nem volt nagy felhozatal a külföldi részlegen.


Légiós: A Cadred oldalán Res1st publikálásában olvashattuk, hogy olasz felebarátaink nem sietik el a lanon nyert összeg átutalását. Megkaptátok már, vagy még mindig jegelik?

Pigstick: Ez egy igen kényes dolog. Az előzményekről írnék egy picit. Tavaly szeptemberben a negyedik helyet szereztük meg. A nyeremény február(!) végén érkezett meg (hozzáteszem, akkor már letettünk róla). A 800 euróból olyan 650-et kézhez is kaptunk. A miértbe nem nagyon mennék bele, a lényeg, hogy minden adót, költséget a mi számlánkra írtak. Voltak olyan csapatok, akik a lan következő állomásán kapták csak meg nyereményüket. Katasztrofális... Annyit azonban tudni kell, hogy ez nem az olaszok hibája. Az ESL-t vezető admingárda szervezte, bonyolította le a lant. Nem egy visszajelzés érkezett, hogy az ESL-es pénzekkel is igencsak hadilábon állnak.

Egy szó mint száz, tanulva az előző lanból, elkértük az eredményhirdetés után a megnyert összeget. Természetesen a válasz az volt, hogy nincs nálunk pénz, és majd utalják két-három hét múlva. Ebből lett két-három hónap, kitalálták, hogy megint adózzuk, stbstbstb. Az OBiNetnek köszönhetően ezt a gondot megoldottuk, és a pénz, csodával határos módom a Cadred.org-os publikálás után, egyből megérkezett.

Légiós: Az oldalatokon néhány nappal ezelőtt bejelentettétek, hogy indultok az  eXperience versenyén. Mi alapján született meg a döntés, hogy belevágtok?

Pigstick: Nos, mivel tavaly is sikerült volna a selejtezőkön átrágva magunkat kijutni, úgy határoztunk, idén mindenképpen kimegyünk. Mint köztudott, ez Európa legnagyobb versenye, és tényleg a legnagyobb csapatok utaznak ki. Szeretnénk megmérettetni magunkat igazán nagyok ellen. Lassan egy éve, hogy a netes TOP csapatokkal nap mint nap játszunk, de csak neten. Úgy éreztük, eljött az idő, hogy megnézzük, mit tudunk ugyanezek ellen offline.

Légiós: Gondolom belekalkuláltátok a költségekbe azt a pénzt is amit Olaszországban söpörtetek be. Mivel még jegelve van az összeg, miből és hogyan álljátok a borsos számlákat?

Pigstick: Az olasz pénzt még nem kalkuláltuk bele. A csapat költségvetése egy kicsivel előbb jár mindig, mint a soron következő lan. Azzal a nyereménnyel például csak jövőre számolunk. A borsos számlákat jelen esetben ismételten az OBiNet KFT, valamint az újonnan bekerült Pigi KFT kontójára írhatjuk, a fennmaradó összeget pedig a játékosok zsebében kell keresni. Meg kell említeni, hogy a magyar eSport (ha létezik ilyen) sajnos még mindig fényévekre van attól, hogy önköltség nélkül kijuthassunk egy versenyre. Igen, jól olvassátok, ez mind mind bőséges mínusz. Még úgy is, ha az összes nyereményt visszaforgatjuk a csapatba. Természetesen nem úgy megyünk ki, mint egy frissen összeállt, fél éve lövöldözgető csapat, mert meg kell mondani sokat hozzátesznek a szponzorok, de amint említetted, ez igencsak "borsos" (nagyságrendileg félmillió forint/lan).

Légiós: Olvashattuk, hogy a csapat Ricchi nélkül készül a versenyre, a helyét te magad vetted át. Kedvenc Forma-1es kommentátorunkat idézve, hová tűnt  Ricchi?

Pigstick: Ricchi-nek magánéleti problémái miatt (dolgozik konkrétan) le kellett ülnie egy kis időre a kispadra. Mivel a csapat készülése az [OBi]-ban nem öt hanem hét emberre korlátozódik átvettem a helyét, ennyi. Millióan kerestetek MSN-en, hogy „ hallom szétmentetek, mert nincs időtök gyakorolni", de ez nem így van. A csapat gőzerővel készül!

Légiós: Mennyit és hogyan készültök a versenyre, mert az információim szerint elég elfoglaltak a srácok?

Pigstick: Napi szinten este 18-19 órától körülbelül éjjel egyig játszunk. Mindenkinek vannak magánéleti elfoglaltságai, de ez nem mehet a gyakorlás rovására! Ezért van hétfős felállásunk, ha bármi gikszer adódik valakinél, a csapat visszaesés nélkül menetelhet tovább. Hogyan készülünk? A jól begyakorolt taktikákat bedobtuk a sarokba, újakat készítettünk, valamint ezeknek a hatékonyságát teszteljük, és beírjuk a playbookba. Egyénileg pedig a jó öreg: bot-demo-deathmatch trió pörög. Valamint nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelekből is készülünk rendesen.


Légiós: Mennyire elismert az [OBi] külföldön?

Pigstick: A feketeleves. Mivel semmilyen komolyabb lanon nem voltunk (az olaszországi Pro-Lan külföldön nullának számít) ezért semennyire. Tartanak tőlünk, de nem ismernek el. Legjobb példa erre az ex-eSuba. Mindenki netplayerezte őket, nem ismerték el, sőt, vádolták ezzel-azzal a csapatot és láss csodát! A LAN79-en mindenki csak pislogott, ezek az idők elmúltak, újra megy a susmus mögöttük...  Ha nem jársz el minden nagy versenyre akkor „3rd world noone" és nyomorék maradsz a „SZTÁROK" előtt. Hogy egy csapat mire képes valójában, elég ritkán kerül felszínre.


Légiós: A felkészülés alatt mennyit játszottatok külföldi top-csapatok ellen, a lanon résztvevő csapatok taktikáit mennyire ismeritek?

Pigstick: Úgy látom vissza-visszatérnek a válaszaim, akkor kicsit részletesebben...
Csak top-csapatokkal játszunk, mivel másokkal nem sok értelme lenne, hiszen az idő mindig szorít, és nincs felesleges egy-két óránk a bohóckodásra. A csapat már nem így tekint erre a „játékra". Javarészt próbálunk a lanon résztvevő csapatokkal játszani, mivel ők az európai elit közé tartoznak. Mint említettem taktikailag is sokat készülünk belőlük, de sok csapatban az embercserék miatt komoly felfordulások vannak, még maguk sem a saját játékukat játszzák. De nyilván nem csak mi csináljuk így, mindenki készül mindenkiből, mindenkinek lesznek meglepetései... ;)


Légiós: Melyek azok a csapatok amelyektől legjobban tartotok, illetve melyek azok, amelyek a torna esélyesei?

Pigstick: Úgy gondolom, ez elég egyszerű képlet. Nézzünk csak rá az induló gárdákra... Magnitude, Crossed, Reason, mTw, Redline, epz, MGC, 4Kings, Logitech. Egytől-egyig profi csapatok, profi játékosokkal. Már az előbb említett meglepetések, és a jó öreg szerencse fogja ezt a lant is rangsoroltatni.  Úgy gondolom az "alaptudás" közel egy szinten van minden TOP között, de meglepetések mindig vannak.

Légiós: A realitás talaján maradva milyen helyezéssel lennél elégedett?

Pigstick: Szerény személyem a TOP8-at tűzte ki, mint „elégedett hely". A csapatban azonban mindenki másról beszél. Ez tulajdonképpen a játékos szemszög. Ha pénzügyileg nézem, mivel elég érdekes díjazási rendszert találtak ki, nem könnyű. Tulajdonképpen lehetünk úgy 4. helyezett, ami valljuk meg nem rossz, hogy egy árva euró nélkül jövünk haza.
Ahogy említettem, az élmény és a tapasztalat miatt megyünk, meglátjuk mi lesz.

Légiós: Nem zaklatlak most már tovább, sok sikert a csapatnak, és rettegjenek a dánok az obi kiálltásoktól. Szia

Pigstick: Így van, zendüljön 3x fel! :D Köszönöm, hogy megkerestél, köszönöm a támogatóknak, valamint az egyre inkább csökkenő szurkolótábornak a kitartást, üzenném nekik, hogy remélem örömet szerzünk a jövő héten!

 

És a végére egy kis ízelítő mi vár a fiúkra

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1312
 
1435
 
 
 
kép 85
 
1463
 
 
kép 3913
 
1573
 
 
 
kép 1453
 
1481
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu