Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2007. február 07. 0 hozzászólás
 

Tegnap este felkeresett a Steam jelenlegi fordításaiért felelõs Valve munkatársa Dan  LeFree. A kérdése igen egyszerû volt, lenne-e kedvem egy csapatot összetoborozni, hogy a Steam FAQ-ja, és késõbb a

newspic
Tegnap este felkeresett a Steam jelenlegi fordításaiért felelõs Valve munkatársa Dan  LeFree. A kérdése igen egyszerû volt, lenne-e kedvem egy csapatot összetoborozni, hogy a Steam FAQ-ja, és késõbb a Steam is tudjon magyarul. A válaszomat szerintem mindenki kitalálta, mondtam neki, hogy minden tõlem telhetõt megteszek és összetoborzok egy minimum 10 fõs csoportot, a nem kis munkára. Így született meg ez a cikk. Hogy miért nem kis meló és, hogy mégis mit kell csinálni, mennyi idõ alatt? Minden kérdésetekre megtaláljátok a választ a kibõvített részben. Jelentkezni nálam lehet a hentes[at]lamas.hu címen, illetve lejebb (kibõvített részben) találhattok egy linket is rá. A jelentkezés feltételeit és menetét szintén megtaláljátok a kibõvített részben. Fogjunk össze, hogy a Steam magyarul szóljon hozzánk! Információk a Steam honosításához
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Elõször is üdvözlök minden tovább olvasót, ez azt jelenti, hogy egy kicsit is érdekel, hogy mi lesz a sorsa a Steam honosításának. A feladat nem kicsit hiszen közel 450 mondatról van szó, ami elsõ lépésben olyan 10000 szó lefordítását jelenti. A legelsõ fázisban kimondottan a Steam FAQ-jának honosítása lenne a feladat. Daniel ígérete szerint ha ez megvan akkor már egyenesebb az út, hogy maga a kliens is magyar legyen. A lengyeleknek már sikerült, hiszen több mint 30-an álltak össze és két hónap alatt elérték, hogy mind a FAQ mind a kliens a saját nyelvükön tekint vissza rájuk.

A magyarosítás nem csak a Steam FAQ-jában jelenhet meg, hiszen azt a fordítók közül bárki szabadon felhasználhatja saját honlapján. Idõbeli megkötések nincsenek, de természetesen minél gyorsabban haladunk annál jobb. Jelenleg a németek dolgoznak aktívan, és közel egy hónapon belül befejezik a munkálatokat. Ekkor Daniel új társaságokat keres más nyelvekhez, mi pedig szeretnénk, hogy a magyar benne legyen a következõ körben.

Megkötöttség nincs mindenki annyit tesz bele amennyit a szabadideje engedi. A fordítás egy Wiki oldalon keresztül történik, tehát az adott szövegeket bárki módosíthatja a fordítók közül így az elnyerheti a végleges tökéletes formáját.

A Valve részérõl minden biztosítva van, tehát amit kérünk azt kiharcolják a vezetõségben de ehhez le kell tenni valamit az asztalra.

Összefoglalva tehát a dolgokat:

Feladat: elsõ körben a Steam FAQ-jának honosítása
Mennyiség: megközelítõleg 450 mondat és kifejezés közel 10000 szóval
Menete: Wiki oldalon keresztül folyik a munka (elegendõ ember esetén)
Kötelezettség: nincs, mindenki amennyit akar annyit tesz bele
Határidõ: nincs, minél elõbb annál jobb

Jelentkezni bárki jelentkezhet, nincs korhatár nincs felekezethez való tartozás minden jó szándékú angolul tudó embert várunk a csapatba a jelentkezéshez az alábbi adatokat kell megadnotok:

  • Igazi vagyis polgári nevetek
  • Fizikai levelezési címetek
  • Saját e-mail címetek
  • Steampowered fórum hozzáférés szükséges

Ezeket az adatokat kell nekem a hentes[at]lamas.hu címre elküldeni az alábbi címmel: Steam honosítás - jelentkezés, vagy a lejebb található linkre kattintva. Az adatokat én illetve a Valve is bizalmasan kezeli a Steam felhasználási feltételeinek megfelelõen. Ezen adatokat harmadik félnek nem adjuk ki.
A jelentkezõknek elengedhetetlen, hogy a Steampowered fórumán legyen egy account-juk, hogy be tudjanak lépni. Erre az accountra kapnak késõbb jogot, hogy betekintést nyerjenek az amúgy elrejtett fórumhoz, ahol a fordításokról olvashattok bõvebben.


Késõbbiekben megkönnyítheti a munkát, ha a csapatban olyan ember is van aki ért a Steam skineléséhez, hiszen a magyar karakterek miatt elengedhetetlen némi módosítás a rendszerben.

Reméljük, hogy minél többen jelentkeztek és a hónap vége felé beindulhat az éles munka. Addigra lesz egy kisebb oldal is, amin a jelentkezõket tekinthetitek meg az aktivitásukat illetve, mindenki tájékozódhat a projekt fejlõdésérõl.
Köszönjük a figyelmeteket, fogjunk össze a Steam magyar jövõjéért!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 597
 
1648
 
 
 
kép 2572
 
2316
 
 
kép 2660
 
2422
 
 
 
kép 674
 
1410
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu