Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. október 21. 0 hozzászólás
 

Furcsa, hogy először mindenki fröcsögött mennyire rossz ez a Source. Utána átjött pár srác megmutatni nekünk, hogy az 1.6-ból szerzett tudásuk mit ér itt. A vége az lett, hogy két emlékezetess meccset

Furcsa, hogy először mindenki fröcsögött mennyire rossz ez a Source. Utána átjött pár srác megmutatni nekünk, hogy az 1.6-ból szerzett tudásuk mit ér itt. A vége az lett, hogy két emlékezetess meccset produkáltak számunkra. Előbb 1.6 szkill majd egy fondorlatos névváltás után n1ce 6aming-ként láthattuk őket játszani. A WCG-nek vége, megvan a győztes, de vajon ezután hova kerül a Source az életükben? Az 1.6-osok véleményét ezúttal ziTi tolmácsolja nektek. Interjú: ziTi
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter:
Egy WCG-vel beljebb vagyunk. Pár csapattal viszont mínuszba. Minden híresztelésnek és pletykának elejét véve elkaptam ziTi-t, a n1ce-gaming (aka 1.6szkill) egyik tagját, hogy meséljen a klán további terveiről, valamint pár érdekes dologról. Kérlek, mutatkozz be szépen!

ziTi:
Sziasztok! Zentai Péter a polgári nevem, 20 éves vagyok és Szolnokon élek. 6 évvel foglalkozom a játékkal, és ki tudja még meddig.


Riporter:
Bár az 1.6-ban sokan, itt kevesebben ismernek. Mesélj kicsit a múltadról, honnan hoztad az "1.6 skill"-t ?

ziTi:
A sokak által ismert FoP klán tagja vagyok már 4 éve. Szinte a kezdetektől a csapat tagja vagyok, úgyhogy mindent megéltem, ami a csapattal történt.


Riporter:
Mindent megéltél. Bár az olvasók még nem, én tudom, hogy a WCG-k alatt kísért téged egy furcsa "átok". Mesélnél erről és magáról mostani ancients elleni meccsről?

ziTi:
Oh persze. 2001 óta részt veszek a WCG kvalikon. Eddig négyszer voltam második, és egyszer harmadik. Most mindenki vonja le a következtetéseket... Sokan azt mondják, hogy azért nyert az ancients, mert régebb óta együtt játszanak, blabla.. Szerintem nem ez a fő oka a győzelemnek, hanem, hogy mi engedtünk le egy kicsit és hibát hibára halmozva, rontottuk el a köröket. Egyébként ez minden kvalin így volt, hogy megszereztük a vezetést, majd egy nyert helyzetből bukni az egészet. Hozzáteszem, hogy mindentől függetlenül az anceints szépen játszott.


Riporter:
Viszont mély nyomokat hagytatok a közönségben. Elég impresszív játékkal és meglepő formában játszottátok végig a meccset. Mi lesz a folytatásban? Minek köszönhető az új név?

ziTi:
Természetesen maradunk együtt, mert ez egy remek csapat. Tökéletes összhang, azonos gondolkodás. Indulunk obinet kupában, clanbase opencupon, úgyhogy lesz mire gyakorolni. Az 1.6szkill már gps6 előtt létezett, én nem rég csatlakoztam a csapathoz. Egyik gyakorláson jött Flaviusnak az az ötlet, hogy nice gaming néven kellene játszani Mindenkinek megtetszett, és az én "kreatív" agyammal, beleépítettem a számokat a csapatnévbe, NAGYON NEHÉZ VOLT! :) (mielőtt bárki megkérdezné)


Riporter:
A te képességeiddel nem csodálom, hogy nehéz volt. : ) Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen izgalmas meccs után, te az 1.6 világát tökéletesen ismerő játékos, hogyan vélekedsz a Source-ról, annak jövőjéről és múltjáról?

ziTi:
Nekem nagyon tetszik a source, igazán megszerettem a gyakorlás során. Remélem, hogy minnél több lanos source verseny is lesz, mert a lanos source mindent überel.


Riporter:
Ezt jó hallani egy ilyen "öregtől". Ha jól emlékszem te majdnem minden lanon más egérrel játszottál. Megosztanád velünk ezen tapasztalataid? Mi miért volt jó és rossz, melyik gyártót favorizálod, mire figyeljen egy kezdő választáskor.

ziTi:
Mivel egér és egérpadmániás vagyok, ezért minnél több egeret szeretek kipróbálni éles helyzetben is. Nem mind1, hogy mennyire izzadsz rá, és mennyire csúszik Sokan kértek tőlem tanácsot, hogy segítsek nekik egeret választani. Azt tudom ajánlani, hogyha van rá mód, akkor szánjon rá időt, akkor élőben is próbálja ki az egeret. Lehet, hogy nagy az egér, vagy nem fekszik a kezére, ki tudja. Pl.: nekem az mx500-as feletti egerek nagyok. Nem tudom olyan stabilan tartani, célozni az egérrel. Ez nem tudható be a csak a kéz nagyságának, a milyensége is számít. Jelenleg egy mx310em van. Eléggé fekszik nekem, kis gyors egér. :) Úgynézki, hogy heteken belül sikerül szereznem egy alienwares ms 3.0at. Álmaim egere :)


Riporter:
Mióta játszol a Counter-Strike-al ?

ziTi:
1999-ben kezdtem, valamikor úgy ősz környékén. Azóta szinte folyamatosan.


Riporter:
Mikor elkezdte mi motivált arra, hogy a legjobbak közt jegyezzék a neved később?

ziTi:
Kezdetben egy lan klubban játszottam, és az elsődleges cél a "helyi erők" leverése volt Ezután bekötötték otthonra az internetet és volt megfelelő gépem, amin futott a cs, és német public serverekre kezdtem el járni. Majd jött életem első komoly (nem helyi) versenye. Ez volt az EarthQuake TeamWarz. Negyedik helyezést értünk el a csapattal(LG), és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam a játékommal kapcsolatban. Ez azt jelentette számomra, hogy van esélyem az élmezőnyben. Pár hónappal később kaptam egy meghívást a FoP-ba.


Riporter:
Térjünk vissza a Source-ra. Mondtad, hogy megszeretted, most mégis egy 1.6os tornán fogtok résztvenni Flavval. Mikor lesz képes a Source felváltani az 1.6-t ? Egyáltalán képes lesz?

ziTi:
Nem hinném, hogy fel fogja váltani. A 1.6-ot nagyon sokan játsszák, és ennyi ember, amit megszokott az évek során, nem könnyen tér át. Őszintén szólva én is először kényszerből sourceoztam, de szerencsére ez megváltozott. Nem tudom meddig lesz még 1.6, mert ahogy elnézem a source megjelenésével kicsit felborult az egyensúly a sceneben. Szerintem nincs olyan profizmus, mint 1 évvel ezelőtt. Kevesebb az elit csapat. Nincsenek riválisok, mint régen az xDk és a FoP volt. Most randomcsapatok vannak, akik esélyesek a trónra. Ez már a jövő zenéje, hogy kinek sikerül feljutni és _ott maradni_.


Riporter:
Sokan vélekedtek úgy, hogy az 1.6 és a Source közt nagy a különbség. Erről te hogy vélekedsz most, hogy mindkét oldalt volt alkalmad éles szituációban "tesztelni" ?

ziTi:
Alapokban ugyanaz, de valahogy mégis átszokni az egyik játékról a másikra nehéz. A fegyverek, a gránátok, a pályák. A mozgás is teljesen más. A beidegződések néha meg tudjak zavarni az embert


Riporter:
A source közösség sokak által más mint az 1.6. Szerinted ez pozitív vagy negatív ? Képes lesz ez a scene felnőni a profi elvárásokhoz?

ziTi:
A source még nagyon gyerekcipőben jár. A kérdés az, hogy fel kell e nőnie a profi elvárásoknak? Lesz e egyáltalán a sourcenak komolyabb jövője. Sajnos nem vagyok jós.


Riporter:
Neked mennyire szövi át a magánéleted a játék? 4 év hosszú idő ebben az "iparban".

ziTi:
Általában a hétköznapi esték, mindig a játékról szóltak. Péntek, szombat pihi, majd egy józanodós vasárnap több játékkal Vasárnap szoktam a legtöbbet játszani, ilyenkor még a botozásra is rászánom magam. Amúgy a hét többi napján nem viszem túlzásba a játékot.


Riporter:
Hova vezet ez az út ? Úgyértem, mikor mondhatja egy játékos, hogy kell abbahagyni. Siker, kor függő?

ziTi:
Sehová nem vezet az út ezt mindenki, tudja. Én addig fogok játszani, amíg az időm engedi kortól és sikertől függetlenül. Akik abbahagyták, azokat kéne megkérdezni, miért hagyja abba egy játékos


Riporter:
Jólvan, aktualizáljunk akkor. OBiNet kupa és Opencup. Mire számítotok? Teljes erőbedobás vagy olyan "1.6szkill féle" játék lesz?

ziTi:
Teljes erőbedobás. A WCG után megbeszéltük, hogy együtt maradunk, mert mindenki jól érzi magát. Ezek mellett, az Ancients felkért minket, hogy legyünk az edzőpartnerük a WCG-re való felkészülésben. Úgy érzem mindkét csapatnak hasznos lenne az együtt való gyakorlás. Nekik a WCG-re, nekünk az Opencupra. (Főleg)


Riporter:
Mennyire erős most a Source scene, már amennyit ismersz belőle ?

ziTi:
Sajnos még semennyire nem ismerem a scenet az eliten kívül. ( akiket persze még az 1.6ből ismerek) Szerintem az Ancients és az n1ce-6aming simán megállná a helyét nemzetközi szinten is.


Riporter:
Egy utolsó technikai kérdés. Ha egérben a Ms 3.0 akkor fülesben ?

ziTi:
Fülhallgató: Sennheiser HD595 - A kedvenc fülesem. Headset: Plantronics DSP-500 és Sennheiser PC160.


Riporter:
Szeretnél valamit üzenni a Magyar Source Scene-nek megragadva a média erejét?

ziTi:
- Láttátok már falon pókot? És fűben nyuszit? -


 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5298
 
2275
 
 
 
kép 586
 
1803
 
 
kép 3649
 
1435
 
 
 
BGS 2010_963
 
1388
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu