Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. február 25. 0 hozzászólás
 

A nemrégiben Counter-Strike 1.6-ról a Source-ba lépõ  compLexity csapata létrehozta talán a világon egyedülálló „csapat házát”. Az öt játékos gondolt egyet és kerestek egy számukra megfelelõ

newspic
A nemrégiben Counter-Strike 1.6-ról a Source-ba lépõ newspic compLexity csapata létrehozta talán a világon egyedülálló „csapat házát”. Az öt játékos gondolt egyet és kerestek egy számukra megfelelõ környezetet, ahol együtt lakva, teljes mértékben a játékra koncentrálhatnak. A ház utáni kutatás és az egyéb nehézségek megoldásáról láthatunk egy igazán közeli híradást, valamint benézhetünk a sok játékos álmát képezõ játékbarlangba. Nem szaporítanám tovább a szót, beszéljenek a compLexity tagjai és a képek…
Tovább a cikkhez....
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Izsu


Trevor "Midway" Schmidt egy kis betekintést tett a compLexity házába, láthatjuk a gyakórló szobát és a játékosok életét a Texas-i Dallasban.

Minden olyan ember, aki eljutott egy játékban a profik közé és egy magas játékkészséggel és következetes csapatjátékkal megáldott LAN csapatot szeretne annak, a következõket kell tennie: öt srác, akik nem dolgoznak, Counter-Strike-ot játszanak és egy cél lebeg elõttük. A compLexity a maga LAN házával megvalósította ezt az elképzelést. newspic
Jason Lake, a Complexity tulajdonosa, a világ legjobb játékszervezetét szeretné magáénak tudni, ezért hozta létre ezt a házat. A „compLexity ház” megalkotása közben figyelni kellett arra, hogy ez az 5 férfi, akik 18 és 24 év között járnak, teljesen lakható környezetben éljenek. A legfõbb feladat a súrlódás és az unalom elkerülése a játékosok körében.
A megoldás a tényezõk egy szellemes kombinációja. Elsõdleges feladat a gyakorló idõ beosztása. A gyakorlat az USA középsõ államai idõszámítása szerint du. 6 órakor kezdõdik, és addig dolgoznak, amíg a csapat el nem fárad. Ezen kívül rengeteg olyan tevékenység választható a csapat számára, melyet a játékon kívül ûzhetnek. Az elsõ a listán a pingpong volt.

„Jason “Anomoly” Bass és én, Trevor “midway” Schmidt kezdtük otthonossá varázsolni a házat, mely a kezdetekben elég üresnek tûnt. Megfogtuk Ron „Rambo” Kimet és elmentünk a szülei házába hogy segítsenek olyan helységet találni, amilyet a csapat szeretne. Kim szülei nagyon fontos szerepet töltöttek be mind a ház berendezése, mind pedig a megvétele szempontjából. A szülei hatalmas támogatók és nélkülük soha nem juthattak volna hozzá egy ilyen házhoz.„

„Mindössze 15 percre laknak tõlünk és a legnagyobb támogatásukat nyújtották ehhez a dologhoz” mondta Kim

A ház utáni keresgélés és nyomozás a csapat számára egy igazi kihívás volt. A legnagyobb problémát a hellyel kapcsolatban az okozta, hogy elérhetõ-e a Verizon FIOS, vagy sem. Matt “Warden” Dickens megoldotta a problémát és elsõ alkalommal fel is hívta a Verzion-t telefonon.

„Rambo felderítette a számunkra megfelelõ házcímeket és felhívott telefonon. Ekkor felhívtuk a Verzion-t és megérdeklõdtük, hogy elérhetõ-e a FIOS az általunk kinézett helyeken. A beszélgetés kicsit fura volt az elsõ alkalommal. A hölgynek elmondtuk az eszmecsere során, hogy öt srác szeretne beköltözni egy olyan helyre, ahol a FIOS szolgáltatás elérhetõ és õ megkérdezte, hogy „Minek az nektek srácok, hogy sört igyatok és videó játékot játszatok?””

Dickens nem tudta, mit válaszoljon a rajtunk viccelõdõ hölgynek, de végül is tréfának vette, és azt mondta, hogy „Mi eléggé összpontosítóak vagyunk a jóra és a jövõben, hozzá szeretnénk jutni a szolgáltatáshoz.”

Még mindig folytatódott tovább a vadászat, mivel a számukra megfelelõ helyeken nem volt elérhetõ a FIOS. Egyszerûen nem találtak egy olyan helyet, mely mindenki számára elég nagy és rendelkezik FIOS hozzáféréssel.

„Olyan házra volt szükségünk, melyben van öt szoba mindannyiunk számára és egy olyan helyiség, ahol gyakorolni tudunk és a FIOS határa, megáll egy mérfölden belül. Felhívtuk ismételten õket és megkérdeztük, hogy mi lenne, ha csak nekünk húznának egy kábelt az elérhetõséghez, de azt mondták, hogy beszélnünk kell egy mûszaki felügyelõvel, de sajnos ezzel sem értünk el semmit,” mondta Dickens.

Az öt hálószoba mellé szükség volt legalább négy fürdõszobára, amely ismételten egy nagyon fontos tényezõ volt. A szobák kinevezése nem volt egyszerû feladat. A tehetséges Danny “fRoD” Montaner és Marcus “zet” Sundström vállalta, hogy a két emeleti hálószobába költözik és megossza egymással a két helységre jutó egyetlen fürdõszobát. Dicken a saját fürdõszobájához kapott egy emeleti hálószobát és a gyakorló szobát úgy helyezték el, hogy a játékosok hálószobájához és a mellékhelységekhez közel legyen.
newspic
A földszintet a maradék két tag uralta; Kim és Tyler “Storm” Wood. Wood kapta a nagyon elülsõ hálószobát, melyet a maga barlangjává varázsolhatott, Kim pedig a fõ hálószobát foglalta el.

„A szülei segítettek hozzájutni a házhoz, ezért mintegy tiszteletként kapja a fõ hálószobát, és ha már a fõ szobát megkapta, ahhoz dukál a hozzá tartozó hatalmas fürdõszoba is. Talán neki éppen szüksége van arra a hatalmas térre, hogy reggel harcra kész legyen,” viccelt Dickens.

Mégis a legnagyobb pénzösszeget a házban a DLP 56’ TV-re szántak. A csapat összes tagja hozzájárult a hatalmas televízió megvételéhez. A DirecTV ellenére a Championship Gaming Seriesnek köszönhetõen, a csapat elsõdleges szponzora lett a filmcsatornák közül a Dish Network, melyben az összes mozi csatorna megtalálható.

„Ez eléggé a hellyel jött,” mondta Kim, „DirecTV-t is kapni fogunk egy bizonyos ponttól kezdve.”

„Héj a filmcsatornák közül szinte kapjuk mindegyiket, ez csinos dió! „Egy ideig élvezni fogom azt,”” mondta Montaner.

Két jó kanapé szintén ült a TV várt otthona elõtt. A fõ nappali szoba volt az egész ház összeköttetése. Az emelet átsiklott a boltozatos plafonnappali szoba fölött, ami az emeleti hálószobában levõ játékosok közül mindegyiknek ad egy könnyû nézetet, az elõre közelgõ TV-re a hálószobájukból. A fõ szobától nem messze található a konyha is. newspic

„Lake nem segített nekünk a dolgok beszerzésében. Fizette azokat, de mindent magunknak kellet intézni,” magyarázta Dickens. „Mindenki kivette a részét a munkából és próbáltunk más utakat is keresni, például a kanapékat is Kim, szüleitõl kaptuk.”

Nem ez volt az egyetlen tervük a srácoknak. A pingpong-asztal mellett a csapatnak másik álma egy pókerasztal volt, ami kényelmesen a pingpong-asztal mellett kapott volna helyet. Végül az emeleten található gyakorló szoba, ahol a legjobban tudnak koncentrálni és játszani.

Mivel a FIOS hálózathoz nem jutott hozzá a csapat, kénytelenek voltak egy DSL, vagy Kábel kapcsolatra elõfizetni. A ház szabálya, hogy a DSL vonalon nincs letöltés. A kébelnet már jobban bírta volna a dolgokat, ezért a híres helyi játékvezetõ Larry “glostik” Laurent, megjelent és bekábelezte az egész házat.

„Igazából fogalmunk sem volt a kiépített hálózatról a házunkban, de eljött Laurent és mindent megmutatott számunkra. Még azt is kiválaszthattuk, hogy milyen elérhetõséggel szeretnénk kommunikálni a külvilággal, anélkül hogy bármilyen kábelt el kéne távolítanunk…. nagyon édes telepítés,” mondta Kim.

A csapat nem tûnt úgy, mintha bármilyen problémával is küszködnének a játékvilágban. Az öt számítógép sorban állt a jobb oldali fal mentén. Kim csapatkapitányként foglalt helyet a középsõ ponton, amíg Sundström Svédországból az ajtóhoz legközelibb ponton tartózkodott.

Az egyetlen probléma a csapat számára úgy tûnik, hogy a monitor ragyogásában nyilvánul meg. Sundström-ot látták, ahogy megragadott egy párnát, amikor távoztunk. Dickens megmagyarázta, hogy a probléma a játékosok mögött elhelyezkedõ ablak miatt van.

Az összes játékos közül, Sundström utazott Svédországból, hogy részt vegyen a LAN ház kialakításában. Néhány tendencia már elkezdett megjelenni, bár a csapattársai szerint õ a legpiszkosabb, a szobáját tekintve, úgyhogy ez nem volt a legjobb üzlet nekik.

Dickens mindenkinek beosztotta a feladatát, melyet a házon belül végeznie kellett. Wood felelt a szemétért, Kim irányította a sütést-fõzést, Dickens mosogatott, Sundström tisztította a sütõt, Montaner pedig a padlókért és a nappali szobáért felelt. A legfontosabb pedig, hogy minden játékos a saját fürdõszobáját takarította!

Sundström-nek meg kell osztani a csapattársaival, hogy neki csak egy 90 napos vízuma van és ha elérkezik az idõ, vissza kell mennie Svédországba.

Lake és Sundström keményen dolgozott azért, hogy a kormánytól szerezzenek egy kiterjesztett vagy állandó vízumot, ami egyelõre nem járt sikerrel. A játékmód, mely a csapatnak eddig nem adatott meg, sokkal többet jelentett innentõl kezdve.

„A játék egy móka és én élvezem, azt gondolom, hogy ez az igazán nagydolog,” mondta Sundström.

A csapat biztosított arról, hogy 100%-ban a Source-é a fõszerep a házban és soha többet nem néznek vissza az 1.6 felé. Mégis volt egy játék, ami elvonhatta a figyelmet a Counter-Strike felõl, ami nem más, mint a World of Warcraft. A játékosok közül mindegyiknél úgy tûnt, mintha elmenekülnének a kötelezõ dolgok elõl azáltal, hogy különösen WOW-ot játssza, ahelyett, hogy a pingpong-asztalt, a póker szobát, vagy a TV beszerelését csinálnák.
newspic
Az augusztusig szóló elõre kifizetett albérlet lejáratáig a csapat egy kivárásos játékot játszik, akárcsak a közösség többi tagjai.

„Azt tervezzük, hogy megvárjuk a CGS (Championship Gaming Series) és meglátjuk mi lesz utána és remélhetõleg augusztusig lesz a csapatnak valami ötlete,” mondta Kim.

Nem számítanak sok problémára a kvalifikációval kapcsolatban, a hat csapat közül viszont, hogy miként fognak játszani és hogyan jutnak el, az még egy rejtély számukra. Próbáltak kihúzni több információt Bass-bõl és belõlem. A visszhangzó következtetés a játékosok közül mindegyiktõl ebben az évben az volt, hogy szeretnének meglepetésszerû gyõzelmet elérni a helyi LAN rendezvényen (a csapat azt tervezi, hogy bemutatkozik a helyi Mug-N-Mouse LAN központban) a CSA országos eseményén, vagy a biztos Counter-Strike 1.6-os ESWC-n.

„A gyakorlat néhány hetével így nem gondolom azt, hogy nekünk még egy ESWC USA kvalifikáció túl sok bajt jelentene. Ez még mindig egy olyan dolog, ami függ a volt CGS-tõl is,” mondta Montaner.

Végül ez lehetne annak az öreg ötletnek a tökéletes tesztje, amit minden játékos csapatként ki akart próbálni. Öt fickó, aki együtt él, létre tudja hozni a tökéletes csapatot? A compLexity meg fogja adni erre a választ.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5304
 
2337
 
 
 
kép 2670
 
2448
 
 
kép 3813
 
1732
 
 
 
kép 233
 
2131
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu