Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. február 28. 0 hozzászólás
 

Pontosan két hete, hogy vége lett a ClanBase NationCup X-nek amin mint köztudott, a Magyar csapat, Németországot legyõzve még felállhatott a dobogóra, bár sajnos csak annak harmadik fokára. Azóta nagy a

newspic
Pontosan két hete, hogy vége lett a ClanBase NationCup X-nek amin mint köztudott, a Magyar csapat, Németországot legyõzve még felállhatott a dobogóra, bár sajnos csak annak harmadik fokára. Azóta nagy a csönd a fiúk felõl, bár itt ott azért megjelennek kupákon, azonban bazsowicz egy tõle megszokott interjú erejéig elkapta a NT két oszlopos tagját, akik az ominózus meccsen is képviseltették magukat. Az interjúból megtudhatjátok, hogy a srácok miként értékelik a válogatott szereplését az NC-ben, és hogyan érezték magukat az „öregek” társaságában. Emellett persze sok más érdekes dologra is fény derül, kellemes olvasgatást. Res1st & dhizzy interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


bazsowicz: Bemelegítésnek: abban a szerencsében részesültök, hogy kaptok egy lakást a klán számára, de azt meg kell osztani egy másik csapattal, kiket választanátok magatok mellé és miért? No és mihez lenne közelebb a vityilló, a tengerparthoz vagy egy sörözõhöz, ahol szilikonmellû szõkék szolgálnak ki?

dhizzy: Az ancients-t tuti nem választanám, mert Npp horkol, Kodi meg füttyög : ) A vityillónk pedig azt hiszem valahol a francia síparadicsom közepén lenne mesterséges tengerparttal, mûanyag lányok helyett pedig, az igaziakat választanám.

Res1st: Én a tengerpartot választanám, mivel nem szeretem a mû dolgokat, de a tengert és a bikinis röplabdázó lányokat na azt nagyon! Csapatnak pedig egyértelmûen a fnatic.css-t választanám, nagyon jóban vagyunk velük, és szoros meccseket jászunk egymással, nagyon sokat tudnánk tanulni tõlük a játék terén, nem utolsó sorban pedig nagyon jó fej emberek alkotják azt a társaságot.

bazsowicz: A bemelegítõ kör után egy bõvebb bemutatkozást kérnék azon olvasók számára, akik még nem ismernek titeket!

newspicdhizzy: Sass Botond vagyok, 17 éves tanuló, jelenleg az ÖSB-be járok. A CS-vel körülbelül 4-5 éve játszom, 1.5-el kezdtem. Elõször egy lanklubban találkoztam a játékkal, az akkori osztálytársaim játszogattak néhanapján vele, és nagyon megtetszett a játékmenete, a hangulata. Ekkor azt hittem, hogy csak lanon lehet játszani, de mint számomra késõbb kiderült a legelterjedtebb netes multiplayer játék. A játékot public szervereken kezdtem, volt néhány komolytalan klánom, majd mikor az 1.6 bejött, nekem olyannyira nem tetszett, hogy bele kezdtem valami egészen másba, a KZ mapok versenyszerû megugrálásába, ahol sikerült a legnevesebb ranglistán az elsõ helyet megszereznem. Ezekután próbáltam megbarátkozni a játék lövöldözõs részével, eközben a Source is megérkezett. Körülbelül két év alatt háromszor váltottam egyikrõl a másikra. Késõbb a fooze csapatával indult meg az a folyamat, mely idáig elsodort, Res1stel szinte már összenõttünk, és számos embert megismertem. Az életem elsõ lanja a PGCC LAN volt, azt az akármi mixxel megnyertük, majd KODIAK megkeresett bennünket az ancientsel kapcsolatban, hogy próbáljuk ki nálunk magunkat, majd a sors a dalay lamas-ba, aztán a végsõ állomásomhoz, az OBi-ba vezetett.

newspicRes1st: Gáspár Péternek hívnak, 16 éves vagyok, jelenleg a Hunfalvy SZKKI-ban tanulok, tavaly októberben ismertem meg ezt a játékot, elõtte Call of Duty-val játszottam a volt FoP.cod-ban eredményesen. Az [OBi] elõtt a hA-ban játszottam körülbelül félévig BugBeaR révén, eleinte a kispadot koptattam, tanultam a játékot, hogy mit merre hogyan kell csinálni és nem utolsó sorban, hogy miért. A bemutatkozó meccsem az elsõ GLT döntõ volt, mely számomra több mint jól sikerült, ezután kerültem be a kezdõcsapatba, de sajnos ez nem tartott túl sokáig, mikor a klán szétesett voltak kisebb kilengéseim a játék terén, de késõbb rátaláltam a fooze csapatára, ahol örökre szóló barátságok szövõdtek és negyedikek lettünk a D-LAN /-on. Mindezek után egy mixxel sikerült megnyerni a legelsõ PGCC LAN-t. A LAN után megkeresett KODIAK, azzal a kérdéssel, hogy mi lenne ha kipróbálnám magam és dhizzy-t az ancients-ben. Igent mondtunk, bár ez csak egy napos álom volt részünkre, ezekután kerültünk az [OBi]-hoz.


bazsowicz: Hogyan értékelnétek röviden a magyar válogatott szereplését a ClanBase NationsCup X szezonjában?

dhizzy: Az egyik szemem sír a másik nevet. Nagyon élveztem, szerintem nagyon jól teljesített a magyar válogatott minden egyes meccsen, kivéve ugyebár egyet, ami nem a mi napunk volt. Sajnálom, hogy nem sikerült megcsípni a svédeket, vele együtt az elsõ helyet. Azt is sajnálom, hogy nem tudtam itt lenni minden meccsen a téli sportok iránti megszállottságom miatt. Remélem mindenki meg volt elégedve a teljesítményemmel, ha a következõ NT szezonra is megkapom a lehetõséget, megpróbálok majd magamból sokkal többet kihozni.

Res1st: Ez attól függ, mihez viszonyítjuk. Például, ha a tavalyi eredményeket nézzük, akkor ez egy nagyon jó eredmény, de ha a válogatott tudásához viszonyítunk, akkor sokkal jobb is lehetett volna az eredmény. Szerintem mindenki érezte, hogy ennél ez a csapat többre lett volna képes, de ha más nem is én így éreztem. Belülrõl nagyon rosszul esett így felállni a svéd válogatott ellen, mert tudtam, hogy meglehetett volna akár az elsõ hely is, de már késõ siránkozni, ez a hajó elment. Én ehhez az egészhez annyit szeretnék hozzáfûzni, hogyha jövõre is megkapom a lehetõséget, megpróbálok 110%-ot produkálni, hogy meglegyen az elsõ hely.


bazsowicz: Alapvetõen ti ketten alkotjátok a válogatott gerincét, ebbõl következik a kérdés is: a korotokból adódóan nem akadtak nehézségeitek a felkészülési szakaszban, valamint a meccsek alatt? Nem éreztetek magatokon nagy nyomást, melyet a túlzott megfelelési kényszer aggatott rátok, vagy ilyenrõl egyáltalán nem is beszélhetünk?

dhizzy: Egyáltalán nem volt ilyen problémám, talán az elsõ lanomon és az elsõ NT mérkõzésemen. A meccseknek ugyebár csak a síeléseim tettek keresztbe, semmi más. Sokszor megeröltetõ volt koncentrálni a harmadik map végéig. Komoly meccseken mindig az van bennem, hogy csakis 100%-ot teljesíthetek, máshogy bele se kezdenék.

Res1st: Én nem éreztem magamon nagy nyomást, bár azt se mondhatom, hogy olyan lazán kezeltem ezt az egészet, mint egy pcw-t. Néha például, rendkívül kényelmetlen volt olyan helyeken védeni, ahol nem szoktam túl gyakran, gondolok itt cbble-n az átzáró szerepkörre, vagy train-en a 4-es aztán a középvédésre. Igazából ez az egész NT olyan volt, mint egy kicsit szervezettebb esti mix hivatalos körülmények között, amiért nem okolok senkit, mert mindenkinek van saját élete és csapata, amivel foglalkoznia kellett.


bazsowicz: Sokszor lehetett sokfelõl hallani, hogy egyes játékosok, szurkolók, olvasók nem értették, hogy ilyen korral és ennyi játéktapasztalattal, miképp lehet NT tagságig jutni és nem is lenne helyetek még a keretben sem. Fiatalság és bolondság vagy fiatalság és gyakorlás/tehetség?

dhizzy: Szerintem mindkettõben van igazság, sokszor elgondolkozok rajta, hogy mi ennek az egésznek a jövõje, hova visz ez. De mindig arra jutok, hogy megérte, az emberek miatt, akiket megismertem és a kellemes pillanatok miatt is. Próbálok a játék és a tanulás között egyensúlyt tartani, ami néha nem sikerül. A gyakorlásról annyit, hogy szerintem az ész játssza a legfontosabb szerepet, nagy a hangsúly a gondolkodási módon és a játék megértésén is, az aim pedig fejleszthetõ, bár ezek mellett a tehetés is igen fontos tényezõ.

Res1st: Érdekes kérdés, nagyon szubjektív, hogy ki mit gondol. Szerintem tehetség és gyakorlás, mert e kettõ nélkül sehol se lennénk, se dhizzy, se én. Az NT-be jutáshoz kellenek kapcsolatok, mint mindenhez az életben, de nem elhanyagolható egyáltalán, hogy ki miként s hogyan teljesít a „pályán”, amihez szükséges minimális lövéstudás és nagyon sok elmélet, azaz látni kell, tudni kell, hogy mi történik a pályán, és nem utolsó sorban a miérteket és tudni kell, ezek után már csak az egyéni megoldások döntenek. Mi a PGCC LAN gyõzelemmel hívtuk fel magunkra a figyelmet, és az ott nyújtott teljesítményünkkel (döntõben mind a ketten 20 felé lõttük magunkat), valamint az utána történõ mixeken, innentõl már minden ment magától. Én személy szerint nagyon sok kritikát kaptam pár meccsen szerintem jogtalanul, de annak örültem, hogy aki befolyásosabb játékosnak számít, azoktól inkább pozitív kritikát kaptam, mint sem negatívat, ez engem sokszor elgondolkodtatott, de õszintén nem tudok mit tenni ezzel. A legnagyobb kritikus magammal szemben mindig is én magam maradok, mert nagyon maximalista vagyok, és néha egy gyõzelmet is vereségként élek át magamban.


bazsowicz: Veretlenül jutottatok ki a csoportból, a finnek egy arcpirongató vereséggel lettek gazdagabbak, az eddigi legjobb eredményt érte el a NationsCup-ban a magyar válogatott. Minek köszönhetõ mindez, az alázatos készülésnek vagy a nagyöregek tapasztalatának, esetleg nektek mint fiatal titánoknak?

dhizzy: A válogatottban szerintem egy olyan harmónia volt meg a fiatalos lendület és az "öreges" tapasztalat mellett, amely hajtotta a csapatot, ilyen lendülettel nem is csodálkozom, hogy veretlenül jutottunk tovább. Más válogatottaknál nem éreztem ezt az összhangot, mintha mindenki csak privát játékosként publicolt volna egyet. Készülésre nem sok idõt fordítottunk, mindenki inkább a saját csapatával gyakorolt hét közben.

Res1st: Ebben a csapatban minden volt, fiatalos lendület, öreges higgadtság és tapasztalat egyben. Összetett volt a csapat, dhizzy, raul és én általában szolgáltattuk a fiatalos lendületet és a hajtást, néha én még irányítottam is például, a németek elleni inferno-n és train-en, vagy az oroszok ellen pár körben cpl_mill-en. A sikerhez elengedhetetlenek voltak Flavius tapasztalt megmozdulásai, stawros higgadtsága, dhizzy-ben rejtezõ svéd vér, KODIAK mindent megmentõ lövései, kuLi awp-je, az én entry frageim, egyszerûen így volt jó. Készülésrõl igazából nem beszélhetünk a fentebb leírtak miatt, maximum egy két bemelegítõ war volt a fontosabb meccsek elõtt.


bazsowicz: Az elõdöntõben érkezett a svéd válogatott, akik ellen eltûnt az eddig jól megszokott magabiztosság és két pályán is vereséget szenvedtünk tõlük. Hozzá kell tenni, hogy kuLi-nak infernon nem volt sok köze az FPS-dús játékhoz, miért nem sikerült a nagy bravúr?

dhizzy: Sajnos nem volt jó napunk, szépen indult de annál rosszabbul ért véget a meccs. A train-es gyõzelem után azt gondoltam, hogy összeesnek a svédek, de tévedtem. Leginkább az infernot sajnálom, a védésnél a 15 körbõl körülbelül 13-szor elfoglalták a lerakót. Mire észbekaptunk, már késõ volt. A csere infernon hasznos lehetett volna kuLi FPS gondjai miatt, bár dust2-n szerintem teljesen mindegy lett volna, mert ott nagyon erõsek voltak, köpni-nyelni nem tudtunk. A mérkõzés után mindenki a másikban kereste hibát, de hála istennek láttuk magunk elõtt a még megszerezhetõ bronzérmet, melyet egy nagyon élvezetes meccsel hoztunk el.

Res1st: Sajnos azon a meccsen nem volt jó napunk, szinte semmi nem jött össze, inferno-n a védésünk katasztrófa volt, gyakorlatilag úgy jöttek be, ahogy nem szégyellték. Semennyivel nem voltak jobbak, mint mi csak jobb napjuk volt, a dust2-t elszúrtuk. A train-nel nem volt gond, bár az is nagyon vészesen indult, de a legnagyobb problémának még mindig az inferno ct oldalt tartom. Én személy szerint örültem volna egy kuLi stawros cserének infernon, vagy akár már dust2-n is a fent említett problémák miatt. Ezután a meccs után mindenki nagyon sok bírálatot kapott a csapat tagjai közül, a szeretetbõl hirtelen utálat lett, de hála istennek ezt csak az emberek fele mutatta felénk. Szeretném megragadni az alkalmat és mindenkinek megköszönni a belénk vetett hitet és szurkolást, az egész kupa során.


bazsowicz: Flegby sokszor került szóba a válogatott menetelése kapcsán, most azonban fordítunk egyet a dolgokon, nektek van lehetõségetek elmondani a véleményeteket a csapatkapitánnyal kapcsolatban!

dhizzy: Véleményem szerint Flegby jobban nem is végezhette volna a dolgát, úgy gondolom mindenki köszönettel tartozik neki, hogy elvállalta és véghez is vitte azt, amire eddig még nem volt példa. Az alkalmat megragadva szeretném megköszönni neki, hogy beválogatott, és remélem a következõ szezonban is õ lesz a csapatkapitány, számítok rá, hogy újra képviselhetem kis hazánkat.

Res1st: Elõször is nagyon örülök neki, hogy beválogatott. Szerintem jól végezte a dolgát, mindent elintézett amit kellett, bíztatott amikor szükség volt rá. Szeretném ha õ lenne a következõ évben is a kapitány, mert tényleg egy szavunk se lehet rá, de ha bárkit megkérdezel az NT-bõl mindenki ezt fogja mondani.


bazsowicz: Meglepõdtetek, hogy az elõzõ szezont megnyerõ Anglia és a második helyezett Németország válogatottja be sem került a legjobb háromba?

dhizzy: Angliát nem tartottam jónak, teljes mértékkel verhetõnek véltem õket. A jóslat bejött. Németországgal máshogy voltam, nekik például nagyon jó játékosaik vannak, a top3-ba vártam õket. Szenzációs, hogy pont mi ejtettük ki õket, viszont Dánia második helyét nem tartom túl jogosnak. Németország megérdemelte volna a harmadik, svédek a második, mi pedig az elsõ helyet. Ez is azt igazolja, hogy minden elõfordulhat, azt hogy hasonló helyzet álhatott fenn a német-dán meccsen, mint a magyar-svéden, játékot mindig az fogja a legjobban befolyásolni, hogy a szerencse kinek az oldalára áll. Ez teszi a mérkõzéseket változatossá, izgalmassá vagy meglepõvé.

Res1st: Anglia egyáltalán nem lepett meg, gyengének tartottam õket és verhetõnek idén, de úgy tûnik ez a számításom be is jött. Németország már nehezebb, õket a top3-ba vártam én is, de nagyon örülök neki, hogy pont miattunk nem kerültek be a legjobb 3-ba, bár kikapni attól a dán válogatottól, akiket mi szó szerint nullára vertünk a lengyelek elleni meccs elõtt… Mindezek mellett nem tudom ki emlékszik még a cadred.org-os esélylatolgatásra, ahol a magyarokat csoport másodiknak hozták ki, és azt gondolták, hogy a playoff elsõ körében kiesnek. Nagyon vigyázni kell azzal, hogy elõre hogyan ítéljük meg egy csapatnak a kupában való szereplését, mert bizony még a leggyengébb is okozhat meglepetést. Például, ott a magyar válogatott, vagy az oroszok elleni meccsünk, akikkel egyáltalán nem számoltunk ennyire szoros küzdelmet.


bazsowicz: Ugyebár a svédek majdnem tripláztak, már csak az EuroCup gyõzelem hiányzott a sorból az shgOpen és a NationsCup mellõl, mi a véleményetek az shgOpen-rõl, melyek voltak meglepetésmeccsek a számotokra?

dhizzy: Engem nagyon meglepett a Volt Gaming gyõzelme az shgOpenen. Nem követtem túlzottan az eseményeket, de az elsõ helyre a fnatoc-ot vagy a Logitech-et vártam. A Cadre-ben nagyot csalódtam, sokkal többet vártam tõlük. Sok meglepõ eredmény született, remélem egyszer mi is kijutunk egy hasonló méretû, színvonalú versenyre, és hasonlóan meglepõt produkálunk. A svédekrõl meg annyit, hogy a jóból is megárt a sok, rájuk férne már egy kiadós magyar náspáng!

Res1st: Ha bárki megkérdezett volna engem a top3-al kapcsolatban shgOpen elõtt, én biztosan azt feleltem volna, hogy fnatic, vG, Logitech. Kettõt ezekbõl sikerült eltalálnom, én nagyon nagy meglepetésnek tartom az elsõ csoportkört, ahol egybõl két overtime-ot is játszottak és majdnem meglepetések születtek, gondolok itt a fnatic vs multigamer összecsapásra vagy az attax vs xpre-re. Mindegyik csoport úgy alakult, ahogy gondoltam kivéve a B jelzésût, ahol egy titokzatos helyi csapat név szerint a Profanity megverte a FORGE csapatát, evvel kiharcolva maguknak a helyet rájátszásban. Itt még korántsem volt vége a meglepetéseknek, ismét a multigamer játszott overtime-ot, de most a cadreval, akiket sikeresen le is küldtek alsóágra, ezen nagyon meglepõdtem, de miután megtudtam a háttér információkat teljesen jogosnak találtam, hogy õk jutottak tovább. Hosszabításban 3-0-ra védte az mG train-t, T-ben az elsõ kört elbukták, a második körben lerakták a bombát és 3v1 szituációban maradt effeCt három cadressal szemben, aki ezt meg is oldotta, ezzel tovább lõve csapatát. Véleményem szerint ilyen szintem már nem megengedhetõ, hogy 3v1 szituációt bukjon egy csapat. A további meglepetéseket az RLR magabiztos negyedik helye és a fnatic 16-6-os veresége a Logitech ellen, amikor pont ezelõtt a meccs elõtt verték meg õket 16-5 arányban a EuroCup döntõbe jutásáért.

bazsowicz: Köszönöm a válaszokat és a rám szánt idõtöket. További szép napot, az utolsó szó joga a tiétek!

dhizzy: Elsõsorban mindent köszönök anyunak, az NT-nek a felejthetetlen pillanatokat, és szponzorainknak a támogatást: az OBiNet-nek, a PGCC-nek, a RedTower-nek és a MasterPC-nek. Mindemelett köszönet bazsonak az interjúért.
Mindenkinek sok sikert kívánok!

Res1st: Szeretném megköszönni a csodálatos élményeket a NC során és a szponzorrációt a, RedTower-nek, az OBiNet-nek, a PGCC-nek és nem utolsó sorban a MasterPC-nek. A végére egy kis bölcsesség mindenkinek: „Hogy tegnap te voltál a legjobb, az ma már nem számít, a holnapról nem is beszélve.”

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1448
 
1436
 
 
 
kép 4381
 
2171
 
 
kép 3976
 
1519
 
 
 
kép 3097
 
1554
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu