Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2010. március 20. 0 hozzászólás
 

Az egér anno egy ötletes input eszközként indult, manapság viszont egy egészen új és gyümölcsöző iparággá fejlődte ki magát. A hardware gyártó cégek egyre jobban észreveszik az ebben rejlő

Az egér anno egy ötletes input eszközként indult, manapság viszont egy egészen új és gyümölcsöző iparággá fejlődte ki magát. A hardware gyártó cégek egyre jobban észreveszik az ebben rejlő lehetőségeket, és dobják ki hónapról-hónapra a legújabb „hiperdurva" rágcsálót a piacra. Manapság tehát divattá vált egy stílusos gémer egeret használni, azonban magával az egérvásárlással, és főként a használattal a döntő többség nincs tisztában. Ebben az első részben az egér vásárlásban szeretnénk segítséget nyújtani.
Bővebben
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: medve a maci


Kezdődjék hát a vásárlás. Elindul a delikvens „fél pénzzel a vásárba", és igyekszik kiválasztani azt az egeret, amelyet az elkövetkezendő 3-4 évig nem érdemes lecserélni. Ez az a bizonyos idő intervallum, mely általában meghatározza az alkatrészek cseréjét a gépeinkben, ami természetesen változhat az egyén igényeitől és anyagi helyzetétől is.
Az átlag ember sajnos hajlamos az internetes tesztek, esetleg a szomszéd Pistike véleményének bedőlni, azonban tisztában kell lenni azzal, hogy mi mire is fogjuk használni és főleg miképp az egerünket. Az internetes tesztek többsége sajnos elfogult, és jelentős summákat nyelnek be egyes márkák nevének folyamatos szajkózásával. Ezért mindenek ajánlanánk, hogy nézzen körül minden márkában.

Elsősorban ne a designt nézzük meg, hiszen nem mindig előnyös például egy erős ledfényű divategér, amely olykor az esti war folyamán rendkívül zavaró lehet (főleg kevés lámpafénynél). Igyekezzünk olyan egeret választani, amely nem csak kiválóan követi a tenyerünket (A Razer egerek például azoknak kényelmesek, akik vállból és nem csuklóból játszanak, hiszen nem érik el a gombokat), de megfelelő fogás is van oldalt a nagyobb rántásokhoz. Manapság ezeket a részeket gumival, vagy egyéb 3D-s erezet mintával látják el, a könnyebb markolás végett (Icon7 Z500).

Nagyobb boltokban lehetőségünk van egy kirakott bemutatói példányt is „megtapizni". Ilyenkor igyekezzünk felmérni nem csak az alakot és fogást, de magát az egér súlyát (ha érzékenyebb kézfejünk van, akkor a súlyozhatóságot is), és a gombok számát valamint elrendezését is (főleg Microsoft termékeknél problémás). Manapság már nem nagyon árulnak PS/2 portos egereket, de érdemesebb is USB-set venni, hiszen laptopoknál is működik, valamint teljesen használható driver telepítés nélkül is. Amit nagyon sokan elfelejtenek, az a tisztíthatóság. Az egér sajnos napról napra koszosabb lesz, és ez erőteljesen csökkenti a tapadását. Ezért igyekezzünk az eladótól eligazítást kérni, miként távolítható el a burkolat, teljes kitisztítás céljából. Ez sajnos a garancia elvesztését is jelentheti, így ezzel egy ideig ne bajlódjunk (ebből a szempontból nem ajánlott a Logitech G5, ahol a csavarokat a ragasztható talp alá rejtették, ezúton is üdvözlöm a tervezőket).

Örök dilemma a vásárlók között a lézeres vagy optikai, valamint a wireless vagy drótos. Emlékezhettek, hogy anno a lézeres egeret azzal reklámozták, hogy az üvegen is lehet vele játszani. Kipróbáltuk, láttuk, és tényleg működött...de mikor is játszunk mi üvegen? A helyzet az, hogy egy megfelelő profi egérpadnál ez a különbség nem létezik, hiszen azok felülete úgy van kiképezve, hogy megfelelő módon verjen vissza minden egyes kicsi jelet. Ezzel tehát nyerhetünk akár 1-2 ezer forintot is a vásárlásnál.
A wireless egerek nagyon csábítóak. Nem gabalyodik bele mindenbe, nincs az asztal mögött egy „drót zuhatag", mégis azt kell hogy mondjuk, a wireless egerek ideje még nem igazán jött el. A legtöbb vezeték nélküli egér olyan jelkéséssel rendelkezik, amely alatt körülbelül kétszer le tud lőni az ellen. Ezen felül munkahelyen sem igazán ajánlott több ilyen egér, hiszen egymás jelét a legtöbb esetben nem tudják megkülönböztetni. Habár vannak már olyan gamer egerek, amelyek minimális jelkéséssel dolgoznak, nem feltétlenül drágábbak annyival, mint amennyi bosszúságtól megszabadítanának.

A mai új egereken egyre nagyobb dpi számot találhatunk. Ezek hasonlóan egy scannerhez, azt jelzik, hogy milyen pontosan tudják lekövetni az alattuk elhaladó felületet. Ez inkább ember függő, de mindenképpen ajánlott hogy a minimális 1600 dpi körüli értéket érje el (ami egy átlagos „gazdaságos" egér teljesítményének duplája).

Ha ezeket betartjuk, nem lehet nagy melléfogás a vásárlás, és boldogan birtokba is vehetjük az egeret. A következő részben az egér szoftveres beállításáról olvashattok. Lezárásként jöjjön egy másik "medve" tesztje, aki a "kántörsztrájk-szorsz lövődözős játékon" tesztelte az ismertebb mouseokat:

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 177
 
1648
 
 
 
kép 4782
 
2365
 
 
kép 2572
 
2321
 
 
 
kép 5614
 
1599
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu