Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. április 01. 0 hozzászólás
 

Van aki ne ismerné azt a nevet hogy HeNtEs? Nos, ha van is ilyen akkor legalább most olvassa el ezt a cikket, ugyanis bár nem akarom lelõni elõre a végét a történetnek, de lehet hogy nem lesz már alkalma

newspic
Van aki ne ismerné azt a nevet hogy HeNtEs? Nos, ha van is ilyen akkor legalább most olvassa el ezt a cikket, ugyanis bár nem akarom lelõni elõre a végét a történetnek, de lehet hogy nem lesz már alkalma megismerni, maximum az archivumokból a mi „vezérünket”.

############
*** UPDATE ***
############
Az interjú a kibõvített részben megtalálható!
De lássuk honnét indultunk és hová tartunk...
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: GeRgO


Réges régen jó pár éve, HeNtEs kitalálta, hogy megveszi a counter-strike2.hu domaint, de sajnos a játék csúszásával az oldal is csúszott, viszont a CS:S megjelenése után karrierje úgymond felemelkedõ ágba került. A sok információ éhes játékos ezen az oldalon élte ki perverz hírszomját, és „beszólok mindenkinek” fórumbetyárkodási vágyát.

Aztán jött az új portál, melyben mindent újrapofoztunk, és sorra indítottuk el az oldalakat, de ezzel szépen lassan HeNtEs vállára hatalmas nyomás került. Jó persze nem mindenhol fõszerkesztõ, de mégis aktív hírezõ, és ha belegondolunk napi több órát csak azzal tölt, hogy az oldalak szépen rendbe legyenek téve, mint egy virágos kert.
Minden szép és jó, mégis a háttérben sokkal több minden történik, mindenki jól tudja, hogy az oldalak non profit üzemben vannak, tehát a szerkesztõk maximum egy „gratulálok szép munka volt” felszólítással vannak honorálva. Nos Hentinek ez nem elég, ugyanis mint mások Õ se szeret ingyen dolgozni és valahogy el kell tartsa piciny családját. Ez mindig is hatalmas probléma volt az oldal fenntartásával kapcsolatban, tárgyalások sora alatt nem voltunk képesek döntést hozni, de most kénytelenek leszünk, hiszen HeNtEs döntés elé kényszeríti a portálokat.

Meg kell érteni õt is, hiszen õ az, aki tényleg a legtöbbet szöszmötöl az oldalakon, hogy zsírozottan mûködjön a gépezet, de mindezt ingyen? Egy darabig ok, de 3 évig már nem biztos...
Tegnap esti szerkesztõségi megbeszélésen arra jutottunk, hogy egy nevesebb pénzes szponzor után kell nézni, aki az oldalak látogatását úgymond megveszi. Természetesen ennek elõzménye is volt, hisz múlt hét hétfõn egy levél érkezett szerkesztõségünkbe, miszerint az Origo csoport érdeklõdik az oldal látogatottsága iránt. A levél konkrétumokat nem tartalmazott  így formája sem titkos, nincs mit szégyelni ezen.

De visszatérve a döntésre. HeNtEs úgy döntött, ha az Origo, vagy más cég bevállalja a támogatást, akkor minden marad a régiben, viszont ha nem, akkor lehet, hogy egy kis idõre, tanulmányaira, magánéletére és egy játékosok körében is jól ismert multi felkérésére hivatkozva kiszáll a fõszerkesztõi székekbõl.

Mindezt szeretné úgy megtenni, hogy megértsük döntését, természetesen D-Lan-on még megjelenik, sõt most jelenleg úgy néz ki, hogy szerepel is majd rajta. A Lan végeztével viszont ha nem születik döntés, akkor számíthatunk arra, hogy tollából kifogy a tinta, és leteszi a lantot.
Mi várjuk, hogy mit hoz a jövõ, reméljük, hogy mindez nem megy a közösség rovására, hamarosan (remélhetõleg a nap folyamán) egy interjú keretein belül megtudhatjuk a felmerülõ miértekre a választ.

Az interjú


PorkoláB_: Üdvözöllek Fõnök! Tegnap este mint köztudott már volt némi kupaktanács ennek a végeredményét nemrég megtudhatta a nagy közönség is. Többeket megrázott, a konkurenciák pedig biztosan felsóhajtanak, végre. Három év elnyomás után eltávozik az, aki addig már nagyon sok fejfájást okozott. Te hogy gondolod jogos a fellélegzés és tényleg akkora a veszteség, ha feladod a posztot?

newspic HeNtEs: Szervusz! Elõször is enged meg, hogy azzal kezdjem, hogy semmi nem végleges! Nem veszett a fejsze nyele, de kilazult az ék. Az oldal egy hét múlva ünnepli a harmadik születésnapját, ami valljuk be nagy szó, hiszen néha nagyon közel állt a véghez és a lelkesedésem, illetve néha a szerkesztõk lelkesedése nélkül már régen roló lehúz lett volna. A hírben leírtak egyéb iránt igazak, sajnos ismét igen mély pont van, ha nevezhetjük annak, hiszen azért nem egészen igaz. Az elmúlt egy év alatt öt portált indítottunk el, ezek közül az utolsót alig egy hete. De sajnos attól függetlenül, hogy elvileg sokan vagyunk a csapatban a hírek 80%-a mellett az én nevem szerepel. Amíg csak a CS2HU létezett nem is volt ez gond, hiszen vígan megírtam a híreket és volt idõm, azonban 5 oldalra napi szinten legalább 2 hírt megírni... számolja ki mindenki. Ha csak 20 percet foglalkoznék egy hírrel az is 3 óra lenne. Gyakorlatilag erre untam picit rá ismét, azonban egy ajánlat is lökött most a dolgokon.

Az hogy a konkurencia fellélegezhet-e? Milyen konkurencia? :D na jó a viccet félretéve, mondhatjuk, hogy fellélegezhetnek bár sajnos muszáj görbetükröt tartanom és elhihetik Õk sem bírják sokáig. A hírezõkbõl egyre kevesebb van. Az új generáció lehet, hogy játszani tud, de közösséget építeni vagy egyáltalán magyarul fogalmazni és írni azt nem. Ebbõl a szempontból kicsit veszni látom a dolgokat és ezért most a saját „tehetségem” átcsoportosításába kellene kezdenem.

PorkoláB_: Huh! Ezek bizony kemény szavak de sajnos van bennük nagyon sok igazság, fõleg ha a közösséget nézem. De említettél itt nekem egy ajánlatot, ami sokat mozdítod azon a tényen, hogy az egészre azt mondod: itt a vége. Tudhatunk meg ezekrõl valamit., vagy teljesen titkos?

HeNtEs: Sokat nem árulhatok el a dolgokról, hiszen elõször is függõben vannak, másodszor pedig nem lenne túl etikus. Az elsõ lehetõséget GeRgO már felvázolta a cikkben, ez a szponzori támogatás és a portálok reklámokkal elárasztása, ami egy felhasználó számára csak zavaró egy picit de oldalakat menthet meg globális szinten.
A második rész is teljesen reális, ahogy fel lett vázolva a cikkben, vagyis, hogy elkezdek komolyabb figyelmet fordítani a magánéletemre és ennek biztos pontja lehet a felkérés, amit egy amerikai multi cégtõl kaptam. Ha valaki egy kicsit is képben van a dolgokkal, amik körülöttem történtek az elmúlt hónapokban az nagy valószínûséggel rájön, hogy a gõzhöz sok köze van.

PorkoláB_: Fõnök, egyre több és több kérdés merül fel mert kapom a hideg zuhanyt. Tény hogy kapirgáltam, miként állsz a külföldiekkel de azért ez engem is meglepett. Belemehetünk jobban is a témába?

HeNtEs: Mint ahogy mondtam nem kívánok nyilatkozni ezekrõl egyelõre! Ha eljön az ideje minden megtudhattok.

PorkoláB_: Jó akkor ugorjuk a témát, és vegyük a legrosszabb estet, vagyis, hogy itt hagyod azt, amit felépítettél. Szerinted megér? És ha igen hogy látod a közösség kártyavárként omlik majd össze és eljön az apokalipszis?

HeNtEs: Ez egy igen jó kérdés. Sajnos úgy látom, hogy ha nincs egy erõs kapocs, legyen ez egy ember vagy egy oldal akkor, ahogy mondtad a kártyavár darabokra hullik. Én csak remélni tudom, hogy a Source közösség ezalatt a három év alatt megerõsödött annyira, hogy ne legyen vége. Nem viszek magammal semmit. A CS2HU megmarad csak a posztomat hagyom üresen és kétlem, hogy a naponta engem fikázó beszóló, majd LAN-on jól megverni akaró névtelen flamer-bõl lesz egy is, aki beül a székembe és megmutatja, hogy „HeNtEs ez tényleg lóf@sz meló, amit eddig csináltál, kirázom az egy ujjamból.” Tény, hogy sok ilyet kaptam és ezek mind mind levágtak belõlem egy részt, amit a dicséretek visszatapasztottak de a seb megmarad. Egy-egy beszólás után néha azt mondtam magamban: Itt a vége... ezeknek többet semmit. Aztán mégis összeszedtem magam és folytattam. Az utóbbi idõben már nem is nagyon mertem benézni a híreim kommentjéhez, hogy ezzel is hosszabbítsam az itt töltött idõt mert tényleg pengeélen táncoltatnak a „bekiabálók”. A küzdelmet azonban feladtam rájöttem, hogy volt egy közösség anno, amit tudtam/tunk formálni, de azóta sokkal többen lettek és sajnos Out of Control.

PorkoláB_: Ebben egyet kel értsek, hiszen én is kapom meg adom, de tényleg ennyire rossz a helyzet? Hiszen ha azt vesszük 1 év alatt öt oldal indult el, amik fejlesztésében részt vettél (a design minden esetben HeNtEs egerét dicséri és közben programozta is a site-okat. [a szerk.]) és itt az OGC, amit elindítottatok. Mindezt semmiért? Vagy csak tesztre volt jó?

HeNtEs: Teszt vagy valóság? Semmi különbség, csak a megnevezésben. Ha azt mondanám teszt volt hazudnék, hiszen komolyan gondoltuk az pedig, hogy egy olyan dolgot kezdtünk el felépíteni itthon, ami világszinten egyedülálló, az a mi bajunk. Kicsit bele buktunk kicsit nem, én hiszek azért abban, hogy a végsõ megoldás a talpon maradás lesz, hiszen szívesen csináltam eddig is de az életemre is gondolni kell és nem tehetek fel mindent a fekete lóra! Az OGC egy kiváló ötlet kiváló emberektõl. Ha itthon nem jön össze külföldön még mindig tuti befutó és eladható. És miért itt kezdtük el építeni? Mert magyarok vagyunk! És miért lesz ilyen vége? Mert magyarok az olvasók.

Hiányzik egy normális internetes morál, és ennek az a vége, hogy mindenki azt hiszi mindent szabad. Ez pedig csak káoszt szül a káoszból pedig eddig mindig csak a katonaság profitált. :) Viccet félretéve a koszra nem lehet építeni, márpedig itthon nincsenek meg az alapok arra, hogy bármi is felépüljön. Mi megpróbáltuk lerakni az alapokat de a kavicsos rétegnél elakadtunk és hol van erre még az aszfalt.

Büszke vagyok ara amit felépítettem és örülök, hogy tudtam csinálni, de be kellet látnom, hogy változtatni kell. Változtatni kell mert ez így nem mehet tovább. Az pedig, hogy a változás szele honnét fúj majd az a jövõ zenéje. Remélem jó szelek fognak fújni és a fejlõdés folytatódik.

PorkoláB_: Ez amolyan végszónak is beillene, bár rengeteg kérdésem lenne még de gyanítom, hogy az olvasók nagy részének ez a nagy számú karakter mennyiség két napig emésztendõ. Bízom benne, hogy nem utoljára adtál nekem riportot és amikor legközelebb téma leszel, akkor csupa szép dolgot mondasz majd nekem, amiben a jövõ bús feketesége már szép rózsaszín lesz, ahogy azt szeretjük.
Én bízom benne, hogy lesz jó megoldás mert túl szép ez ahhoz, hogy így legyen „vége” még ha nem is teljesen errõl van szó. Köszönöm, hogy szántál rám pár percet és remélem hamarosan többet is megtudhatunk! Jó éjt!


HeNtEs: Én is köszönöm, hogy válaszolhattam. Három év alatt senkinek nem jutott eszébe megkérdezni a véleményemet, pedig mindig lett volna. Ez az elsõ komolyabb interjúm itt a CS2HU hasábjain ami a sors iróniája. Lehet, hogy be kellet volna vezetni egy havi „HeNtEs mondja” rovatot és akkor több gõzt engedhettem volna ki, de ez most már picit késõ. Meg látjuk mi lesz! A legjobbakat és jó8 neked is.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1609
 
2007
 
 
 
kép 4112
 
1528
 
 
kép 4257
 
1442
 
 
 
kép 5469
 
2304
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu