Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2013. július 17. 2 hozzászólás
 

A legtöbb 20-40 éves ember csak álmodozik arról, hogy számítógépes játékkal keresse meg a kenyérre valót, vannak azonban olyanok a világon, akiknek ez összejön. Egyrészt ott vannak a játékokról hírt adó újságok és internetes oldalak munkatársai (mint például mi), bár az ő esetükben a munka nem kizárólag abból áll, hogy játszanak, valamikor az újságot is össze kell rakni, ami bár még mindig nem uránbányászat, azért nem is olyan vidám, mint sokan gondolják.

Az e-sportolók azonban szép pénzeket kereshetnek, és nekik nincs más dolguk, mint a legjobbnak lenni egy-egy, a teljesítményt objektíven mérő játékban. Az E-sports Earnings című weboldal elkészítette a legjobban kereső játékosok listáját, és van pár érdekes apróság már akkor is, ha az első tizenöt helyezettet nézzük meg.

Az amerikaiak mellett a volt szocialista blokk országaiból is vannak gazdag e-atléták, de a világ legdurvább e-sport hagyományaival rendelkező dél-koreaiak is szép számmal képviseltetik magukat a listán. Kétszázezer dollár össznyereménnyel már az első harmincba sem lehet bekerülni, viszont a következő nagy ugrás, háromszázezer dollár csak az ötödik helynél jön.

Az első helyezett a gémervilág élő legendája, Johnathan Wendel, alias Fatal1ty 454 544,98 dollárt, vagyis nagyjából 100 millió forintot nyert össze különböző versenyeken. Érdekesség azonban, hogy míg a játékosok többsége általában egy játékban keresi magát kövérre, Fatal1ty csak a pénz felét nyerte a Painkiller nevű, amúgy nem túlságosan jó játékban. Ez főleg azért érdemel szót, mert Wendel már 2000 környékén is mindent megnyert, ahol a Quake III Arena volt a versenyszám, azonban a versenyek pénzdíja akkoriban olyan alacsony volt, hogy a végső összegben szinte csak a 2005-ös CPL World Tour megnyerésével járó 150 ezer dolláros fődíj látszik.

109611828
Fatal1ty és rajongói

Fatal1ty mögött a top10-et nyomasztóan uralják a Starcraft dél-koreai csúcsmenői, illetve a DOTA 2 orosz-ukrán-észt vonalról kikerülő legjobbjai, a Na'Vi csapat játékosai. A videojátékok világában az elmúlt évben messze a legnépszerűbbnek számító Call of Duty sorozat profijai éppen csak beférnek a legjobb 50-be - ez a játék egyszerűen nem támogatja annyira a látványos versenyek szervezését. A legnagyobb játékkiadó, a Blizzard igyekszik nagyobb sebességre kapcsolni a kompetetív számítógépes játékok terén, és egy globális Starcraft világkupa-sorozat keretében 1,6 millió dollár pénzdíjat oszt szét a játékosok között (ennek nagy részét minden bizonnyal a dél-koreai profik fogják bezsebelni).

Fontos tudni, hogy az oldal csak azt a pénzt számolta össze, amit a játékosok versenyen nyertek. Azonban ahogy a hagyományos sportok profijainál, úgy itt is tudni kell, hogy a pénzdíj csak a jövedelem egy részét teszi ki, az e-atléták ugyanúgy szponzorpénzekből, illetve a nevük márkává tételéből élnek, mint a reklámokban vendégszereplő olimpiai bajnokok. Fatal1ty nevével például egész sor alaplap és videokártya került a boltokba, amiért valószínűleg nem kevés pénzt ajánlott a gyártó.

Magyar viszonylatban talán az Ancients nevű csapatot érdemes megemlíteni. Az azóta az Indexnél dolgozó Török Balázs vezetésével a World Cyber Gamesre is kijutó Counter-Strike klán tagjai igazi legendák azóta is, de a Kodiak néven ismert játékos szerint az ő sikerük nem igazán volt pénzre váltható. „Igazi pénznyeremény ritkán volt, persze nyertünk pár fülhallgatót, egeret meg tápot – ezek értéke is csak ritkán haladta meg az utazás meg a versenyzés költségeit. Egyszer Szingapúrban kaptunk egy csomagot, amiben volt egy akkor elég jó processzor, azt el tudtam adni százezer forintért.”

Kodiak szerint a listán szereplő játékosokkal szemben a Counter-Strike-ban indulók eleve hátránnyal indulnak, mert az nem egyéni játék, márpedig egy csapat versenyzésének és felkészülésének költségeit csak kevés szponzor fizeti - miközben más játékokban egyéni indulók is tudnak sikereket elérni.

Forrás: index.hu

 

 
HeNtEs
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Bone DaDDy

júl. 18., 00:24
Szép... Ne is foglalkozzunk azzal a magyar CoD4 csapattal, amelyik 1,5 éven át uralta Európa szerte a kis és nagy LAN-okat. Legalább megemlíthették volna őket ....
 
 
 
 

Szoke

júl. 17., 11:43
Nagyon nincs miről írni meg unatkoztak az Index szerkezetőségében ahogy látom :/

Pontatlan hiányos, kodiak záró gondolata meg értelmetlen ha a teljes iparra vetítve nézzük (Dota, Lol,BF series, COD series, mind csapatjáték és nem 1v1, külföldön meg nincs hátrány a többiekhez képest , max helyi jellegzetességek változtatnak rajta mint  Koreában a SC/SC2 népverseny)

 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3342
 
1404
 
 
 
kép 3205
 
1564
 
 
kép 3197
 
1520
 
 
 
kép 166
 
1532
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu