Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2006. július 07. 0 hozzászólás
 

Üdv mindenkinek! Álmatlan éjszakáim során megszállom a netet és böngészek minél érdekesebb dolgok után. Egy ilyen éjszakán találtam rá egy számomra értékes kis  külföldi oldalra, melyen Whisper

hirkep

Üdv mindenkinek! Álmatlan éjszakáim során megszállom a netet és böngészek minél érdekesebb dolgok után. Egy ilyen éjszakán találtam rá egy számomra értékes kis  külföldi oldalra, melyen Whisper összeszedett írásai találhatók a kezdõ klánok  hibáiról,  war stratégiákról, ct és terror oldali alapokról, etc. Maga az oldal, mint már említettem fõleg kezdõ klánoknak készült, de úgy gondolom, hogy talán néhány haladó játékos is találhat benne olyan infókat, ami a használatára válhat, sõt a publik szerelmesei is okosodhatnak. Mindenkinek ajánlom az olvasást, kicsiknek nagyoknak, low-oknak & high-oknak, ha csak funból is. Bár az elsõ rész tényleg az alapokról szól és sokaknak talán túl "n00b"-nak tûnhet, de a kezdõknek segítségként szolgálhat.  Megpróbáltam hû maradni a szöveghez és kiszûrni a felesleges részeket. Kellemes olvasást mindenkinek!
War Strats 1. - Rövidítések, alapok
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: paTrik


Elõször is szeretném tisztázni, hogy mirõl is szól ez a cikksorozat. Talán a "war stratégiák" cím nem is elég találó, illetve félreérthetõ. Mindannyian tudjuk, hogy a jó játékosok és klánok kitûnõ helyzetfelismerõ és -megoldó készséggel rendelkeznek, és lehet akármilyen elõre gyártott taktika, azt gondolkodás nélkül és saját improvizációval senki nem tudja helyesen alkalmazni. Ez a sorozat sem arról fog szólni, hogy megmondja hova állj, hogyan tudsz pontosan lõni vagy hogy lehet bevenni B lerakót. Elsõsorban azokra a hibákra fog rámutatni, amire talán sok-sok játék után jönnek csak rá az emberek és néhány olyan okos tanáccsal fog szolgálni, ami segítheti az elsõ warok döcögõs menetét. A következõkben olvasható tanácsok és segítségek egy játékos személyes tapasztalatai alapján készültek, hogy másoknak segítségül szolgáljon, szóval kérek mindenkit ne a hibákat keresse, hanem a segítség szándékát lássa benne.


1.Rövidítések, kifejezések
Azt hiszem, nem ritka az olyan CS:S játékos, aki már tudását nem csak a publik szervereken, hanem a klánok és mixcsapatok közötti csatákon, szép magyarosan szólva warokon is kipróbálta. Talán mindannyian emlékszünk, milyen az az érzés, amikor zavartan próbáljuk felfogni az elsõ warokon írt rövidítések és kifejezések jelentését. Úgy gondolom, a legjobb, ha elõször ezeknek a rövidítéseknek a jelentését tisztázzuk, ahelyett, hogy gondolkodás nélkül vagdalózunk velük ^^


ACE
Egy játékos akkor csinál ACE-t, ha egy kör alatt õ egyedül öli meg az ellenfél csapatának 5 emberét.

BUY UP
Mi magyarok a "megveszem" kifejezést szoktuk használni "buy up" helyett. Ilyenkor teljes vásárlás történik, puska, teljes páncél, he, flash és füst gránát + ct oldalon bombaszedõ.

CHOKE POINT

Talán legegyszerûbben "csomópont"-nak vagy "harctérnek" nevezhetjük, ez a map azon része, melyen az akció egy kis területre koncentrálódik. Például dust1-n, a sötét alagút ct oldali kijárata. Egy olyan terület, ahol egy egész csapatot meg lehet állítani egy vagy két védõjátékossal. Vagy olyan területre is gondolhatunk, mint péládul dust2-n a az A hosszús fakapu, ahol 3 darab gránát kivégzi az egész csapatot, és a kör egyetlen lövés nélkül ér véget. 

COVER
Fedezés.  Kétféleképpen tudják a játékosok egymást fedezni. Az elsõ lehetõség, hogy a játékos közvetlenül a csapattársa elõtt áll és úgy fedezi, például ct-k egymást bombaszedéskor. A másik pedig az lehet, ha egy bizonoyos területet védünk, így fedezve társunkat, akit az ellenség csak akkor lõhet le, ha elõbb a mi területönkön áthaladt, minket eltávolított az élõk sorából.

DE RUSH

Az ún. Desert rush, amikor is a csapat összes tagja ezzel a nagy sebzésû pisztollyal és páncéllal erõteljesen betámad egy gyengébb védéssel rendelkezõ területre.

ECO vagy SK.
SK, azaz spórkör. Ebben a körben a játékosok semmit nem vesznek, fõleg puskát nem. Jelentõsége, hogy a következõ körben több pénz áll majd rendelkezésre, amivel sokkal esélyesebb nyerni, mintsem állandó pénzszûkével.

GG
"Good Game". Magyarra fordítva: Jó játék. Egy általános kifejezés, melyet a war végén használunk, megköszönjük a játékot és elismerjük az eredményt, egy udvarias cselekedet. Ezzel szintén jelezhetjük, hogy a kívánt eredmény megvan, és vége a war-nak.

GH
"Good Half". "Jó félidõ". A gg-vel ellentétben, itt csak a kemény, szoros félidõk után szokás beírni.


GL HF
"Good Luck, Have Fun". "Sok szerencsét, jó mulatást". A warok elején szokás beírni, szimpla udvariasság.

LO3
Live On Three, azaz 3 restart után éles a játék. A 3. restart után elkezdõdik a meccs. Ehhez hasonló rövidítés a KO3, ami a késkör elõtti 3 restartot jelöli.

MR12

Maximum Rounds 12, azaz maximum 12 körös a félidõ, azután csere. Az elsõ csapat aki eléri az összesített 13 pontot, nyeri a mapot.

MR15
Maximum Rounds 15, azaz maximum 15 körös a félidõ. Az elsõ csapat aki eléri a 16 pontot, az nyeri a mapot. 

NL
No Live/Not Live, azaz nem éles. Egy gyors rövidítés arra az esetre, ha a 3 restart után mégsem áll készen a csapat az éles játékra.

OT

Over-Time, azaz hosszabítás. Ha döntetlen az eredmény, akkor a csapatok az elõtte megbeszélt szabályok alapján hosszabítást játszanak. 

PCW
Practice Clan War, magyarul gyakwar. Az ilyen meccsek eredménye nem számít, a klánok ilyenkor taktikokat gyakorolnak és saját tudásukat mérik fel.

RUSH
Erõteljes támadás, a csapat összes tagjával, egy igazán agresszív akció, melyet egy tapasztalt játékos okosan, pár flash segítségével feltarthat, míg a többiek segítségére sietnek.

TERELÉS
Amikor a terroristák elterelik a ct-k figyelmét arról a lerakóról, ami az elsõdleges célpont. Lényege, hogy a ct-k minél nagyobb része a másik lerakóra összpontosítson, mialatt a t-k könnyûszerrel beveszik a fõ célpontot.

ZÁRÁS/ÁTZÁRÁS

A ct-k helycseréje. Akkor következik be, ha a ct csapat elveszti egyik emberét egy kulcsfontosságú helyen, ilyenkor az egyik társa lép a helyébe, otthagyva egy kevésbé fontos terület védését.

TD or TEAM DOWN
Egyenlõ a jelentése a halálos ötössel, az ACE-val.


2. Alapok

Ha már mindannyian tudatában vagyunk a rövidítések jelentésének, akkor itt az idõ, hogy belekezdjünk az alapok elsajátításába. Nemcsak a játékban elkövetett hibákról olvashatunk, hanem azokról a dolgokról is, amik könnyen zsákutcába vezetik a klánokat, olyan dolgok, mint az ego és a csapattársunk lenézése. Lesz szó néhány olyan fontos dologról is, amit jobb, ha elsõként tudatosítanak a kezdõ klánok játékosai, még mielõtt kitör a botrány, a csíterezés és az egyik napról a másikra való klánelhagyás, majd örömteli könyekkel való visszatérés. A következõ sorok tényleg csak az alapjai a jól mûködõ egységnek.

1. Öld meg az ellenfelet. Ne lõdd le, ne flasheld és ne gránátozd a saját csapattársad. És mindig emlékezz az ellenfél ellenfél, nem pedig ellenség.

2. Az ego a legnagyobb oka sok klán bukásának. Valami miatt, sok ember túlértékeli önmagát és úgy gondolja neki nincs szüksége olyan alap dolgokat csinálni, ami igazából nagyon fontos a gyõzelemhez. Add fel a büszkeséged, tanulj az erõsebbtõl és tiszteld a tapasztaltabb játékosokat.

3. Ne a reflexeidre és a célzóképességedre építs, ha wart akarsz nyerni. Sok klán úgy gondolja, neki elég annyi, hogy aimozik egész nap. Azok a klánok, melyek fõleg AWP-t használnak sokszor esnek ebbe a hibába.

4. Ismerd önmagad és minden csapattársad tudását és képeségét. Páldául ne küldj egy gyengén AWP-zõ játékost olyan helyre, ami ezt a fegyvert kívánja meg. És ne csak ct oldalra gondolj, a taktikát is próbáld úgy éptíeni, hogy a csapat minél több tagja ki tudja használni az erõsségeit a taktikban.

5. Tanuljátok be a mapokat, az elõbb említett choke point-okat, kempelõ pozíciókat. Keressétek meg a legjobb helyet a bomba lerakására és felszedésére és próbáljátok meg úgy ismerni a mapot,  hogy akár egy vakulás alatt is tudjatok közlekedni.

6. Tanuljátok meg, hogy mennyi idõtök van egyik lerakóról a másikra érni és úgy visszafoglalni az elvesztett területeket, hogy nem csak a refexre és az aim-ra alapoztok.

7. Nagyon fontos a radar helyes használata, sokszor menti meg a helyzetet egy esetleges TK-tól.

8. Az "eredménytáblázat" gombja közel legyen a mozgáshoz használt gombokhoz, így ha gyorsan le kell csekkolnod mennyien élnek a csapatból, nem kell abbahagynod a mozgást.

9. Az egész csapat egy elõre megbeszélt modellt válasszon, mert így az ellenfél ha meglát titeket, sokkal nehezebb dolga van bemérni az ott lévõ csapattagok számát.

10. Néhány map-on könnyen és gyorsan rá lehet jönni az ellenfél védekezõ és támadó taktikájára, használjátok ki a helyzetetet és építsetek az ellenfél gyengepontjaira.

11. Soha ne vegyétek fel az ellenfél fegyverét, ha valamelyik csapattársatoknak szüksége van rá, mert ha a felvétel után adjátok tovább akkor maximum egy tárnyi lõszer marad benne.

12. Ha nem kell senkinek az ellenfél fegyvere, és van idõ, akkor ürítsd ki a tárat, hogyha késõbb azt az ellen fölveszi üresen találja.
 
13. Ha közel az ellen és nincs idõd újratölteni, akkor gyorsan kapd fel valamelyik halott csapattársad fegyverét, melyben bizonyára még van töltény.

14. Ha AWP-s emberrel találkozol kerüld el az egyhelyben állást és a felé irányuló mozgást. A legjobb, ha oldalazva haladsz, így nagyobb esélyed van a túlélésre.

15. Nagyon fontos megtanulni a gránátok helyes használatát, nem lehet kihangsúlyozni ennek a fontosságát. A legtöbb jó csapat az egész stratégiáját a gránátozásra építi, és nem a reflexeire. Természetesen aimban sem szenvednek hiányt, de gránátok nélkül halálra vannak ítélve.

16. Elõzetesen gyakoroljátok a gránátok megfelelõ ívben való dobását, nézzétek meg, hogy eléri-e a kívánt hatást, vagy csak egy pillanatnyi villanást okoz a célterületen lévõ ellennek és lehetõleg tanuljatok meg úgy gránátot dobni, hogy az ne bennetek okozzon kárt. 

17. Gyakoroljátok be a fegyverváltást normálisan, ne kelljen végigpörgetni az egész fegyverarzenált egy flash miatt és lehetõleg kerüljétek a scripteket, mert például LAN-on úgyse használhatjátok õket.

18. A célkeresztet fejmagasságban tartsátok, hisz nem elég az ellenfél felismerése a lelövéshez. Oda is kell rántani a célkeresztet és nem mindegy a reakcióidõ. Ez nem az a játék.

19. Ha a gyõzelmet a jobb aim-ra és pontosabb lövésekre alapozod, akkor felesleges tovább olvasnod a cikket.

20. A túléléshez is kell skill. Próbálj minél elõbb kikerülni a veszélyes helyzetekbõl, mert 1 ember 1hp-val többet ér, mint egy halott ember.
 
21. Ha van különbség skillben közted és a csapattársad között, ne lámázd le õket, ha valamit rosszul csinálnak. Inkább mondd el, hogy kellett volna cselekedniük és miért. A lényege ennek, hogy megmutassa azokat a dolgokat, amik akadályozzák és segítik a klánod játékát.

Ennyi volt mára, remélem elég kezdetnek, folytatás következik.



 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1018
 
1467
 
 
 
kép 216
 
2123
 
 
kép 4093
 
1398
 
 
 
kép 4755
 
2348
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu