Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2006. augusztus 15. 0 hozzászólás
 

Sok idõ eltelt a legutóbbi rész óta, de bízom benne, hogy még mindig fel tudja kelteni néhányotok érdeklõdését ez a cikk és tartogat valami újdonságot a Source-al  kapcsolatban, olyan dolgokat, mint



Sok idõ eltelt a legutóbbi rész óta, de bízom benne, hogy még mindig fel tudja kelteni néhányotok érdeklõdését ez a cikk és tartogat valami újdonságot a Source-al  kapcsolatban, olyan dolgokat, mint például a körök végén kapott dollárok mennyisége. A mostani rész hosszabbra sikeredett, mint az elõzõ kettõ, a témája pedig a Counter-Terrorist és Terrorist oldalak "okosságai", melyek waron és publik szerveren egyaránt a segítségetekre szolgálhatnak. Kellemes olvasgatást!
War Strats 4. CT & T Notes
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: paTrik


6. Terrorist

1. A csapat AWP-s embere soha ne cipelje a bombát.

2. Ajánlatos, hogy a leggyengébb játékotosok legyen a bombarakó, mivel a jobban lövõ játékosoknak inkább a fedezéssel kell foglalkozniuk, bombát rakni mindenki tud. Najó azért vannak kivételek ^^

3. Ha kemény rush van, akkor természetesen csak az elsõ két ember dobjon flasht illetve gránátot, különben az egész támadás egy tömeges öngyilkosságba torkollik.

4. Ha elvesztette a csapat a bombát és neked kell fölvenned, akkor, ha elég közel vagy a bombához, dobd el a fegyvered és vedd fel újra, így a bomba körül kempelõ CT-k kiugranak a rejtekhelyükrõl, mivel meghallják, hogy felvettél valamit, õk a bomba felé figyelnek, te pedig szépen kilõheted õket.

5. Ha nem vagytok biztosak a támadás irányában, dobjátok egy mindenkihez elég közel lévõ biztos helyre a bombát, amit bármikor felkaphattok, ha hirtelen elindultok.

6. Ha lassú támadást intéztek valahová, mindig figyeljétek a kijáratokat, nehogy egy ECO CT rush hátbatámadása miatt bukjatok el egy igen fontos kört.

7. A bombahordozó ne az elsõ legyen a sorban és ne is az utolsó, legyen a 3. vagy 4. ember, hogy a bomba ne legyen elhagyva egy keményen védett helyen, vagy ne érkezzen túl késõn a lerakóra.

8. Fontos, hogy próbáljátok minden körben letenni a bombát, hisz azért pénz jár. Ez fõleg ECO körben nagyon fontos, ilyenkor ügyes terelésekkel le lehet tenni a bombát, ami nagy lökést jelent a pénzügyekre nézve.

9. Itt egy lista a kapott pénzmennyiségrõl a különbözõen alakulú körök után:
  • Ha elfogy az idõ és nem raktátok le a bombát semmit nem kaptok, ha nem mentitek a fegyvert, akkor ez soha ne történjen meg. 
  • Ha elfogy az idõ és az utolsó pár másodpercben halsz meg, semmit nem kapsz és a fegyvered is elveszted. 
  • Ha meghalsz bombarakás nélkül 1400$-t kapsz (ami minden folyamatosan vesztett kör után nõ 500$-al a maximum 2900$-ig) + 300$ per ölés
  • Ha lerakjátok a bombát, meghalsz és felrobban a bomba 3500$-at kaptok + 300$ per ölés
  • Ha lerakjátok a bombát és túlélitek 3500$-at kaptok + 300$ per ölés
  • Ha megöltök minden CT-t bombarakás nélkül, akkor 3250$-t kaptok + 300$ per ölés. 
  • Ha lerakjátok a bombát, túlélitek a kört és megöltök minden CT-t mielõtt felrobban a bomba 3250$-t kaptok + 300$ per ölés.
  • Ha lerakjátok a bombát, túléled és meghalt az összes CT miután robbant a bomba, akkor 3500$-t kaptok + per ölés
10. Ne rohanj be a bombalerakóra bombával a kezedben, mert akárhol kempelhet egy CT, jó példa erre a de_cbble-s B lerakó, ahol sokszor van probléma ebbõl a figyelmetlenségbõl.

11. Ne állj egy helyben és nézd a bombát rakó embert, hanem inkább figyelj a lehetséges veszélyes helyekre, ahonnan kijöhetnek a CT-k.

12. Lehetõleg olyan helyre tedd a bombát, hogy a legtöbb helyrõl ráláss és ki tudd lõni a bombaszedõ CT-t.

13. Tudjátok, hova soha nem szabad tenni a bombát. Egyes mapokon van néhány terület, ami abszolút elkerülendõ bombarakás szempontjából. Kiemelendõ map a de_train, ahol sokszor a CT-k teljes fedezékbõl tudják szedni a bombát, és defuse kit nélkül is elõbb szedik fel, mint ahogy te odaérsz. Szintén oda kell figyelni a bug-os bombarakásra, nem szabad olyan helyre rakni ahonnan nem tudják felszedni a CT-k a bombát, mert azt sok ligában pont- esetleg meccsvesztéssel büntetik.

14. A bomba védése is igen fontos, mindig közölje a bombarakó honnan lehet bevédeni a bombát. Jó példa erre de_dust2-n A lerakó, ahol lehet hosszúról és rövidrõl is védeni, attól függ, hova van lerakva a pokolgép.

15. Ahogy a bomba lekerült egyetlen cél van: Késleltetni! Késleltetni! Késleltetni! Minél tovább kell küzdeni a CT-kel, minél tovább kell velük játszani és húzni az idõt, mindent meg kell tenni, hogy késleltessétek a CT-ket, ne pedig aimcsatázzatok velük.

16. Ha lenn a bomba érdemes lõni a sarkokat, dobozokat és ajtókat, ahonnan CT-k jöhetnek elõ, ezzel késleltetni, lesebezni akár megölni õket.

17. Ha leraktátok a bombát, ajánlatos úgy berendezkedni, hogy a sniper-es figyelje a lerakót a közelharcosok pedig õt védjék. Ezenkívül, ha van egy elég kevés élettel vagy pénzzel rendelkezõ játékosotok, akkor érdemes otthagyni a bomba közelében, nehogy sunyiban felszedjék a bombát.



7. Counter-Terrorist


1. Ha fel kell szedned a bombát és nincs nálad defuse kit, akkor ajánlatos végignézni a földön heverõ cuccokat, hátha valamelyik csapattársadnál találsz egyet. Tudom, hogy ez is egy alapdolog, de higgyétek el, hogy nagyon sokan elfelejtik a kellõ pillanatban.

2. Míg a bombát nem rakják le máshová, soha ne hagyd el teljesen az általad védett lerakót, hiába támadják a másikat, mert lehet, hogy az csak terelés. Ezért mindig egy embert legalább kell hagyni a lerakón vagy a közelében, nehogy a T-k egy hirtelen döntés után könnyedén bevegyék a figyelmen kívûl hagyott területet és elhelyezkedjenek védekezõ pozícióba, mert akkor biztos a bukott kör.

3. Ha CT vagy és a bomba a hozzátok közel esett le, akkor mindenkinek CT oldalon be kell kempelni a bomba köré, így nagyon megnehezítitek a T-k dolgát, hisz ti is és õk is tudják, hogy egy területet kell bevenniük, amire ti teljesen be vagytok kempelve és kicsi az esélye, hogy ez sikerül nekik. 

4. Ne védjétek minden körben ugyanúgy a lerakókat, kell egy kis "változatosság", különben, ha okos ellenféllel találkoztak pár kör után feltérképezik a védekezéseteket, és kigránátoznak.

5. Ha rád rusholnak és be vagy flashelve, akkor vakon is próbáld õket visszaflashelni, így idõt nyersz a menekülésre, lelassítod õket, sõt talán elõbb fogsz látni, mint õk és kiszedsz egy párat, amíg megérkezik az erõsítés.


6. Ha biztos vagy benne, hogy nem tudod idõben felszedni a bombát, vagy beérni a lerakóra, akkor kempelj be szépen valamelyik kijáratot figyelni és belõni a kifutó T-ket, hogy minél többet kelljen a következõ körben vásárlásra bírnod.

7. A következõ tanács mindkét csapatnak szól: Ha nem lehetséges, hogy nyerjétek a kört, akkor a másik csapatnak minél több veszteséget kell okozni, minél többet megölni közülük vagy ott tartani õket a bomba körül, hogy felrobbanjanak, a lényeg, hogy újra kelljen vásárolniuk mindent. Ez eléggé meg tudja törni a klánokat a warok alatt, például, ha egy klán nyer egy kört és mindent megvesz, majd nyeri a következõt, akkor a játékosainak kb. 3000 dollárja van. Ha újból nyernek, úgy, hogy nem halnak meg, akkor mindenkinek kb. 6000 pénze van. Na, ha most meghalnak, akkor a 6000 nagyrészét fel fogják használni új fegyverekre, gránátokra és páncélra.

8.  Ha  ECO körben vagytok és bombalerakás után is éltek öten, akkor meg se próbáljátok visszafoglalni a lerakót. Sokkal többet használ, ha jól bekempeltek a menekülési útvonalakra és belövitek a menekülõ T-ket, vagy benn tartjátok õket a bomba körül, hogy a robbanás végezzen velük. Így elvesztitek az eleve bukott kört, de ahelyett, hogy egyenként berohantatok pisztollyal megöletni magatokat, inkább a másik csapatot végeztétek ki teljesen. Így, ha a következõ kört nyeritek biztosak lehettek egy Terror oldali ECO-ban.

9. Ha a bomba elkezd a leggyorsabban csipogni, az azt jelenti, hogy 7 másodperc múlva felrobban. A bomba felszedése defuse kit-el 5 másodperc, anélkül 10. A defuse csíknak legalább az egyharmadánál kell lennie, amikor beindul a leggyorsabb csipogás és te szedõ nélkül vagy, különben futhatsz az életedért.

10. Ha lerakták a bombát, ne próbálj egyedül bemenni a lerakóra. Várd meg a többieket, egyszerre dobjátok a flasht és gránátokat, és mikor bementek beszéljétek meg ki merre fordul, hova figyel. Ezt elég nehéz begyakorolni, úgy, hogy jól mûködjön, de az igazán jó klánok ezt teljesen elõre kitalálják és könnyedén visszafoglalnak egy lerakót, nemúgy azok a klánok, akik a bombalerakás után bepánikolnak és lelövetik magukat. Hogy milyen gyorsan és milyen könnyedén tudtok visszafoglalni egy lerakót az kitûnõen demonstrálja a csapat szintjét a skill terén.

11. Mindig a defuse kit-es ember szedje a bombát, mert ha véletlenül az utolsó T belövi a szedõt, akkor a defuse ott lesz a bomba tetején, nem kell még külön elmenni érte. Ha defuse-olni szeretnél, mondd el a többieknek, hogy védjék a segged, különben az is megtörténhet, hogy négyen szaladtok a bombát szedni, közben pedig az egyetlen maradék T mindenkit hátbalõ.

12. Ha a társad elkezdi szedni a bombát ne ezt a csodás eseményt kövesd figyelemmel, hanem az esetleges helyeket nézd, ahonnan a Terrorok megjelenhetnek.

13. Ha mondjuk 1v2 szituáció van és nem találod az utolsó T-t, akkor tartogasd az utolsó pillanatra a szedést, mert ha le is lõ, már nem tud elmenekülni a robbanó bomba elõl, így a következõ körben újra kell vásárolnia.

14. Guggolj le, ha szeded, kisebb célpont vagy.

15. A szedõ ember kiválasztási sorrendje legyen a következõ:

  1. A bombához legközelebb lévõ személy defuse kit-el, legtöbb élettel, legtöbb pénzzel, a csapat leggyengébb tagja.
  2. A bombához legközelebb lévõ személy defuse kit-el, legtöbb élettel és legtöbb pénzzel.
  3. A bombához legközelebb lévõ személy defuse kit-el és legtöbb élettel.
  4. A bombához legközelebb lévõ személy defuse kit-el. 
  5. A bombához legközelebb lévõ személy.

16. Ha úgy akarod felszedni a bombát, hogy csinálsz egy kamu defuse-t, hogy kiugrasd a T-t a helyérõl semmi esetre se mozdulj meg, mert ha meghallja, hogy el kezdted szedni aztán lépsz kettõt, akkor tudja, hogy kamu volt és ül a helyén tovább.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5107
 
2282
 
 
 
kép 497
 
1452
 
 
kép 278
 
1918
 
 
 
kép 359
 
1871
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu