Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Hazai scene 2012. november 15. 8 hozzászólás
 

Sokak nagy meglepetésére október elején eltűnt a sok év után visszatérő [OBi] felállása, miután a csapat kapitánya egy másik alakulóban lévő együttesben kötött ki. Eleddig kérdés volt, hogy mi lesz a megmaradt négyessel, és hogy egyáltalán folytatja-e az [OBi] a játékot. Jelentem, folytatja.

Ha az archívum nem akar megviccelni, akkor a Hungary Old Boys Incorporated csapata 2008. novembere óta hallatott magáról sem a hazai, sem pedig a nemzetközi mezőnyben. A nevet a föld felszínére még 2005-ben Szakács „PIGSTICK” István és Gáspár „BugBear” József hozták, amely név egészen a nemzetközi top10-es listáig menetelt még Counter-Strike: Source-ban. Persze az az [OBi] is már a múlt, ahogy a CSS is, ám a Counter-Strike: Global Offensive még csak most bontogatja szárnyait, ahogy az új „öreg fiúk társulata” is.

Még augusztus végén, a CSGO megjelenése után számolt be nektek Kovács „sultankah” Zoltán kolléga arról, hogy egy nem kisebb név, mint az [OBi] tér vissza és megpróbálja odatenni magát annak érdekében, hogy merész álmaikat megvalósítsák. A visszatérést nem más, mint Gáspár „Res1st” Péter kezdeményezte, aki régi jó „cimboráit”, Végi „Beny” Bencét és Póczak „Raul” Balázst is magával hozta. A maradék két helyre az egykoron még a Hungary RG.Enuzi színeiben a 30P LAN-on emlékezetes produkciót nyújtó párost „szerződtettek”, Kis „advanced” Dániel és Hidvégi „ZEN” András csatlakoztak a három ős-[OBi]-s mellé.

Ez a történet sokak nagy bánatára csak október elejéig tartott, amikor is Res1st úgy döntött, inkább máshol folytatja pályafutását – egészen a Hungary volgare Counter-Strike 1.6 csapatáig „rohant”. A megmaradt négy játékos, advanced, Beny, Raul és ZEN sem folytatták tovább együtt a kapitányuk nélkül, az új [OBi]-ban is csak egyetlen egy játékos szerepel közülük: ZEN. A jelenleg Dániában tanuló játékos volt az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy megéri időt fektetni a Counter-Strike: Global Offensive-be, ám ezt természetesen ő sem egyedül szeretné megtenni.

Az óraszámának növelésében és reméljük a szép sikerek elérésében Birgány „NOFEAR” Adrián is segédkezni fog neki. A maradék három játékos közül kettő már egy ideje jelen van az alakulófélben lévő Counter-Strike: Global Offensive szcénában, ám a harmadik talán még csak most ismerkedik a játékkal, az újdonság varázsát még ott láthatjuk a szemében. Előbbi kettő a Hungary Budapest Lycans csapatával már itt, a CS2HU hasábjain is szerepelt, Fodor „FoDa” Dániel és Málovics „mage” Gábor végül dobbantottak abból a csapatból nem sokkal a hír megjelenése után. Új felállást nem sikerült találniuk maguknak, míg végül a ZEN vezette [OBi]-ban kötöttek ki. Az ötödik és egyben utolsó játékos néhány napja még az ICL Counter-Strike 1.6 döntőjében szerepelt a Hungary WiLD CM Storm színeiben, melyet végül meg is nyert Iváncza „kHRIS” Kristóf, akit 2011-ben az év 1.6 játékosának választottak idehaza. Pályafutása során olyan együttesek felállásaiban szerepelhetett, mint a már említett volgare (persze még 1.6-ban), a Hungary stYle, a Hungary teamwork és a Hungary gNu, csak hogy néhányat említsek a jól csengő nevek közül.

Én nem is húznám tovább a szót, a következő villáminterjú alanya természetesen ZEN volt:

Hej ZEN, hvordan har du det? Hogy szolgál az egészséged a messzi Dániában? Sikerült már revánsot venniük rajtad az egykori XAYA játékosoknak?

Helló, eddig hála az égnek minden baj elkerült, beleértve a XAYA játékosok bosszúját is.

Térjünk is rá egyből a lényegre, az [OBi]-ra. Augusztusban még nagy reményekkel vágtatok bele a CSGO-ba közösen, ám ez október elejére véget is ért. Milyen célokat tűztetek ki magatok elé akkortájt? Hogy ment a játék ezen rövidnek mondható időszak alatt?

Viszonylag gyorsan és tömören össze lehet foglalni: nagyratörő célok pocsék teljesítmény és amatőr viselkedés kíséretében. Lehetőségek voltak benne, azonban hamar látható lett a rés a pajzson.

Mit értesz azon, hogy amatőr viselkedés? Illetve a „rés a pajzson” kifejezés is elég titokzatosan hangzik.

A csapatból mindenki hangot adott motiváltságának, azonban csak kevesen tudták ezt tettekkel is alátámasztani. Csak annyira hangzik titokzatosan, mint amilyen valójában is az volt… sajnos a történet végét ködös rejtélyek övezik, ezért konkrét problémát nem lehet megnevezni, de abban mindenki egyetértett, hogy gond volt - valahogy nem passzoltunk egymáshoz.

Ezek szerint volt némi belső ellentét, talán még konfliktusok is. Számítottatok tehát arra, hogy Res1st hamar elejét veszi a dolgoknak és máshol folytatja a játékot? A volgare játékosa, nkRRRR kissé sejtelmesen fogalmazott, miszerint a kitűzött célok eléréséért csatlakozott hozzájuk Res1st. Mit gondolsz erről?

Nem voltak konfliktusok, akit mélyebben érintett a dolog, az egy-két napig másoknak sírdogált/értetlenkedett steamen/magában morgolódott (én), de viszonylag békésen búcsúztunk el egymástól. Az, hogy miért csatlakozott a volgare-hoz Res1st, csakis Ő tudhatja. Akárhogy is, sok sikert neki az új színekben.

Azt érzem, hogy van még benned ezzel kapcsolatosan bőven, amit kiadnál magadból, de nem lehet - ám lehet, hogy ezzel kapcsolatosan tévedek, így inkább haladjunk is tovább.  Maradt az [OBi] prefix, ám a korábbi felállásból csak Te maradtál. FoDát, mage-et, kHRIS-t és NOFEAR-t láthatjuk most az oldaladon. NiP mintára formálódott a csapat?

Ha arra a koncepcióra gondolsz, hogy egy sikeresebb/elismertebb csapatnak a nevében indulunk a hódító utunkra, akkor nem, nem ez a minta volt a cél. Viszont ha a két korábbi Counter-Strike játékosainak az összemixelése a szempont, akkor igen, ez jelentősen befolyásolta a dolgok alakulását.

Tehát úgy véled, hogy a sikerek kulcsa az egykoron még 1.6-ban és Source-ban tevékenykedő játékosok úgymond fúziója lehet? Miben jobb egyik a másiknál? Mit adhat a két véglet az adott csapatnak? Sőt, inkább maradjunk nálatok…

Nem jobb egyik a másiknál… másabb… egy új perspektívát adnak a játékunkhoz. Szerencsére nincsenek úgymond végletek, mivel meglehetősen egy hullámhosszon vagyunk, sokkal könnyebben haladunk, mint amire az elején számítottam.

FoDa és mage már egy ideje „űzi az ipart”, elég csak a Budapest Lycans csapatát megemlítenem velük kapcsolatosan, ám kHRIS alig egy héttel ezelőtt még 1.6-ban nyert ICL-t. Gyorsan alkalmazkodott ő is – bátran mondhatjuk – a merőben új játékhoz? És úgy egyáltalán, miért ezen négyes mellett tetted le a voksodat, miért pont ezzel a felállással tűnik fel újra az [OBi]?

Van még hova fejlődnie, de ez idővel kialakul… mindig lesz mihez alkalmazkodnia, ennek a folyamatnak nincs se eleje, se vége… biztos vagyok benne, hogy sikeresen fogja venni az előtte levő akadályokat. Azért velük kezdtem újra csapatozni, mert szerettem volna kipróbálni valami mást, valami olyat, amit csak az 1.6-osok tudtak megadni, másrészt szerintem ugyanúgy, mint egy akármilyen másik [OBi] lineupban, ebben is rengeteg lehetőség van, képesek vagyunk valami nagyot alkotni, ez mind idő kérdése… vajon most meddig bírjuk együtt… egyelőre mindenki motivált, rég éreztem ilyen jól magam egy csapatban.

Sokáig úgy tűnt, hogy Ti is ott lesztek a hétvégén Belgrádban az ASUS Gaming Festivalon, a csapat regisztrálva is volt a rendezvényre, ám mégsem jön össze a 400 km-es túra. Miért döntöttetek végül amellett, hogy nem látogattok el déli szomszédainkhoz? Mi lehetnek a következő úti célok az új [OBi]-nak?

Túl sokat kellene kihagynom az iskolából és sajnos anyagi problémákba is ütközik a dolog. Az elkövetkezendőkben nincs konkrét úti cél, ahova tudunk menni, oda menni fogunk.

Az első mondat második felén bizonyára Ti is hamar szeretnétek változtatni. Nincs esetleg olyan szervezet a láthatáron, mint volt anno a RG.Enuzi a Te játékos pályafutásodban, akik mögétek állnának és segítenének Titeket minden téren? Volt már bármilyen kapcsolatfelvétel ez ügyben akár az egyik, akár a másik fél részéről?

Eddig nem volt, remélhetőleg a közeljövőben tudunk ezen is változtatni.

Én a magam nevében sok sikert szeretnék kívánni a csapatodnak, remélhetőleg megtaláljátok a számításaitokat. Köszönöm, hogy a rendelkezésemre álltál, utolsó szó jogán…?

Köszi a lehetőséget. Megkérném FoDát és kHRIS-t, hogy kezdjenek ismerkedni a dm szerverekkel.

Tehát az [OBi] felállása a következő:

Hungary Fodor „FoDa” Dániel
Hungary Iváncza „kHRIS” Kristóf
Hungary Málovics „mage” Gábor
Hungary Birgány „NOFEAR” Adrián
Hungary Hidvégi „ZEN” András

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 8 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar
Nick  Én már csak azt nem értem, hogy miért kell ehhez az OBi név. Sok sikert meg minden, de ezen cikk alapján gyakorlatilag semmi köze nincs ennek a felállásnak az OBi-hoz.
Nem bántásból, de hiába volt ZEN tagja a Resist és Benny féle OBi-nak is, attól még szerintem nem "igazi" OBi-s. Persze ki vagyok én, hogy ezt eldöntsem, csak nekem ez furcsa. Én ha meglátom ezt a nevet, akkor a régi nick-eket képzelem mögé egyből és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Szerintem magának az OBi nevet meg kéne hagyni egy szép emléknek a régi időkből, az "új" játékosoknak meg új névvel kéne folytatniuk (akár nagyobb sikereket elérve).
Na mindegy, ez csak az én véleményem, ahogy már mondtam, azért sok sikert!
 

Nick

nov. 17., 10:44
Sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy a komment javítása hol van, úgyhogy: magát*
 
 
 
 
noavatar

Nick

nov. 17., 10:42
Én már csak azt nem értem, hogy miért kell ehhez az OBi név. Sok sikert meg minden, de ezen cikk alapján gyakorlatilag semmi köze nincs ennek a felállásnak az OBi-hoz.
Nem bántásból, de hiába volt ZEN tagja a Resist és Benny féle OBi-nak is, attól még szerintem nem "igazi" OBi-s. Persze ki vagyok én, hogy ezt eldöntsem, csak nekem ez furcsa. Én ha meglátom ezt a nevet, akkor a régi nick-eket képzelem mögé egyből és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Szerintem magának az OBi nevet meg kéne hagyni egy szép emléknek a régi időkből, az "új" játékosoknak meg új névvel kéne folytatniuk (akár nagyobb sikereket elérve).
Na mindegy, ez csak az én véleményem, ahogy már mondtam, azért sok sikert!
 
 
 
 
noavatar

edgR

nov. 16., 18:26
nem fognak áldozni soha annyit a játékra, h komoly célokat érhessenek el. ha meg mégis, akkor negyedúton feladják vmi nevetséges indokkal
 
 
 
 
edgR  játék vagy annak nevezett és gondolt, amatőr keretek közé szorított és gondosan megtervezett bolondos mulatság helyett jobban járnánk ha inkább ide fordítanának írásokat. ebben az esetben tényleg lesz lehetőségük vmi "nagyot" alkotni amúgy nemnagyon :D
 

n0Rb1

nov. 16., 17:43
Fél munka nem munka... Miért nem lesz lehetőségük?
 
 
 
 
noavatar

edgR

nov. 16., 14:12
játék vagy annak nevezett és gondolt, amatőr keretek közé szorított és gondosan megtervezett bolondos mulatság helyett jobban járnánk ha inkább ide fordítanának írásokat. ebben az esetben tényleg lesz lehetőségük vmi "nagyot" alkotni amúgy nemnagyon :D
 
 
 
 

bLoodcsi

nov. 15., 23:10
Az előző felállásnál csak sikeresebb lehet :D glhf
 
 
 
 

SancheZsnz

nov. 15., 19:55
gl
 
 
 
 

P4TR1K

nov. 15., 18:41
sok sikert!:) 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4712
 
1461
 
 
 
kép 1130
 
1409
 
 
kép 876
 
1552
 
 
 
kép 232
 
2056
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu