Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Hazai scene 2009. december 23. 0 hozzászólás
 

Pár nappal ezelőtt megkezdődött a Team Speak 3 nyílt béta tesztelése. A tesztelés annyira jól zajlik, hogy már az ötödik béta látta meg a napvilágot. A változás a szembetűnő az előző verzióhoz

Pár nappal ezelőtt megkezdődött a Team Speak 3 nyílt béta tesztelése. A tesztelés annyira jól zajlik, hogy már az ötödik béta látta meg a napvilágot. A változás a szembetűnő az előző verzióhoz képest, hiszen mind külsőleg mind belsőleg alaposan megváltozott. A tesztelés után bátran mondhatjuk, hogy nagyjából ez az, amire vártunk kezelhetősége egyszerű működése és hangátviteli teljesítménye maximálisan igazodik a kor követelményeihez, tehát jó lett. És már csak jobb lehet, hiszen folyamatosan jönnek ki az új béták, amelyekben javítják a közösség által lejelentett hibákat. A program külsőleg mondhatjuk, hogy végre valahogy kinéz, ráadásul teljes mértékben átalakítható skinekkel és ikonokkal. Az új felhasználóknak sem kell elriadniuk, hiszen a program telepítése után egy varázsló segít minket az alapok beállításában. Szerverek tekintetében egyelőre kár bármit nyilatkozni, hiszen magánszemélyek működtethetnek 32 slotnál nagyobb public szervereket, úgy hogy ne kelljen rettegniük a kitiltástól, de a folyamatosan megjelenő béták miatt egyelőre korai lenne beszélni a tömeges átállásról és szerver inditási vágytól. Egy viszont biztos, ha készen lesz a végleges TS3 egy új trónkövetelőt tisztelhetünk majd benne, ezen a hosszú évek óta lefedetlen voice com piacon. Most pedig lássuk mik is a változások, amelyek segitségével elkészült az, amire már három év óta (első bejelentés) várunk... TeamSpeak 3, egy új voice jövő hajnala
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Hangminőség
A Team Speak 2-nél sem voltak ezzel általában gondok, de az óta már több év eltelt, így volt min változtatni. A Team Speak 3 egy sokkal jobb belső kodeket használ, aminek köszönhetően tiszta és zajmentes hangot kapunk. Támogatja a Speex és CELT kodekeket, amelyek manapság a legelterjedtebbek és ezeket spékelték meg olyan új tulajdonságokkal, mint beépített mikrofon zajszűrés, visszhang kizárás és automata mikrofonigazítás.

3D hangzás
A Team Speak 3 teljes mértékben támogatja a 3D hangzást, ami azt jelenti, hogy akinek ehhez megfelelő rendszere van az úgy is fogja érezni magát mintha egy valódi beszélgetés közepén lenne.

Jogosultsági rendszer
Lévén az ilyen tömegek fogadására alkalmas beszélgetős program a Team Speak 3 is igy igen komoly hangsúlyt fordítottak a jogok kiosztására és a jogosultsági rendszer átdolgozására. A mumble-hoz hasonlóan itt is létrehozhatunk előre jogosultsági csoportokat, de ezeken belül is állíthatunk szinteket akár felhasználói mélységig is. Összességében tehát végre mindent megtehetünk a szerverünkön, amit szeretnénk, és ez mindenképp nagy előrelépés.

Talk Power
Ez egy nagy újítás a Team Speak 3-ban, és nagyjából arra hivatott szolgálni, hogy komolyabb konferenciák esetén, akire kevésbé kíváncsi egy szoba hallgatósága, annak a hangját az adminok le tudják halkítani így tehát elérhetjük, hogy egyesek hangosabbak mások pedig halkabbak legyenek vagy akár szónoklat tartás szempontjából mindenkit lehalkíthatunk, amíg osztjuk az eszet. Ez nagy segítség lehet eligazításoknál, vagy akár taktikák kiosztásánál.


Alcsatornák végtelenítése

Mostantól egy szobán belül akármennyi alcsatornát létrehozhatunk, amely az előző team Speak verzióhoz képest hatalmas változás. A beálltások tekintetében nem a szülőcsatorna tulajdonságait és beállításait örökli az új szoba, tehát arra külön tudunk beállítani jogokat jelszavakat, stb. Erre csak egyet mondhatunk VÉGRE!

Tabolt beszélgetés
Hihetetlen, hogy a fejlesztők arra is gondoltak, hogy sokan néha csak át ruccannának egy másik szerverre körülnézni ott mi a helyzet. A fülekre bontott kapcsolatoknak köszönhetően akár egyszerre három Team Speak szerverre is felcsatlakozhatunk és attól függően, hogy melyik fülön vagyunk belefolyhatunk az adott szerver kommunikációjába, de ahhoz hogy átlépjünk egy másik szerverre nem kell lecsatlakoznunk, hanem egyszerűen csak átkattintunk a másik fülre, ahol a kapcsolatunk folyamatosan él.

Könyvjelzők
A Team Speak 3 fejlesztői úgy döntöttek, hogy a böngészőkhöz hasonlóan kezelhetjük kedvenc szervereinket, hozzáadhatunk eltávolíthatunk átnevezhetünk, ami jól esik a lényeg, hogy pillanatok alatt megtaláljuk azt a szervert, ahová valóban szeretnénk csatlakozni.

Avatarok kezelése
A fórumokhoz hasonlóan feltölthetünk magunkról képet, amelyet a többiek ránk kattintva láthatnak is. Sok értelme, nincs de azért jó kis feature ez is.

Billentyűparancsok
A Team Speak 3-ban különböző billentyűparancsokat rendelhetünk a program egyes funkcióihoz. Elvileg a TS3 támogatni fog minden fajta beviteli eszközt bindelés tekintetében, tehát mind a gamepadokat, egereket és természetesen a billentyűzeteket is.

Szöveges üzenetek küldése
Az Instant Messengerekből már jól ismert módon küldhetünk írásos privátüzeneteket a szerveren tartózkodóknak, amely üzenetekben a BB kódokkal akár formázhatjuk is mondani valónkat. Mostantól tehát nem kell linkjeinket közös chatbe vagy a nevünk mögé írni. Egyszerűen csak küldjünk üzenetet

URL Catcher
A mIRC-ből már jól ismert szolgáltatás, amely a webes hivatkozások szűrésére szolgál, hogy még véletlenül se kapjunk direktbe vírusokat, például.

Két füles két szerver
Egy nagyon furfangos kis újítás a Team Speak 3-ban miszerint, ha mondjuk két USB-s lejátszó eszközt (mondjuk két füles) bedugunk a gépbe a Team Speak ezt képes észlelni. Ilyenkor két külön TS3-at is indíthatunk két külön szerverre csatlakozva így bár egy gépen vagyunk mégis egy szobán belül két külön személyként jelenhetünk meg, amely hasznos lehet akkor ha barátunk nálunk van de szeretnénk őt is bevonni a beszélgetésbe különálló partnerként.

Hang csomagok
Egy kis szórakoztató lehetőség, amely által hangcsomagokat hozhatunk létre és oszthatunk meg barátainkkal igy minden egyes művelet vagy bebindelt dolog külön hangot kaphat, ez a Ventrilo használónknak talán nem akkor újdonság, de még annál is jobban lett megoldva.

Fájl átvitel
Egy fejlettebb fájlátviteli rendszer került a programba, amely segítségével könnyedén oszthatunk meg fájlokat barátainkkal, és az átviteli sebesség miatt sem kell aggódnunk, hiszen kielégítően gyors.

Többnyelvűség
A program támogatja a legkülönbözőbb nyelveket, de azoknak sem kell elkeseredniük, akikét nem, hiszen UTF8-as karakterkódolásban mindenki saját maga lefordíthatja mind a programot mind a szervert, tehát mostantól ugranak a nyelvi akadályok minden szinten.

Szerver lekérdezés
Gyorsított lekérdezés és csatlakozás a szerverekhez ezt nyújtja a Team Speak 3, amely a korábbi TCP Query-t váltja fel. A technológia folyamatos fejlesztés alatt van ugyan de már most érezhető, hogy a gyorsasággal nem lesz probléma.

Webes adminisztrációs felület
Minden hosting álma, egy felület, amin keresztül piszkálgathatjuk a szerverünket anélkül, hogy be kellene lépnünk. A felület egyszerre több szerver kezelésére is alkalmas és gyakorlatilag mindent tud, amire szükségünk lehet egy távoli karbantartáshoz.

Adatbázis plugin rendszer

A TS3-ban megtalálható adatbázis plugin rendszer lehetővé teszi, hogy a plugin rok saját zárt adatbázisukhoz csatlakoztathassák a Team Speak 3-at igy a pluginokkal akár saját extra feature-ok is létrehozhatóak.

Testreszabhatóság
A program teljes mértékben mind külsőleg (skinkkel és ikonokkal) mind belsőleg (pluginok) testre szabható, igy válik teljes értékű és a mai kor követelményeinek maximálisan eleget tevő Voice kommunikációs rendszerré.

Ezek lennének tehát a fő újítások a programban, aki szeretné letölteni az aktuális bétát az megteheti a Letöltések között vagy a lenti linkek valamelyikén.

A tesztelésünk során nem igazán tudtunk olyan problémát felróni, amit ne lehetett volna betudni a jelenlegi béta állapotnak, de ha voltak is ilyenek annyira a program mélyén lapultak, hogy azzal egy átlagos Voice felhasználó soha nem fog találkozni. A beállítások egy kicsit sokrétűek, de ha az ember egyszer 5 percet ráfordít, az amúgy igen jól összerakott beállítási oldal átböngészésére, akkor nem lesz problémája a program használatával sem, de itt érdemes megemlíteni, hogy a beállítás varázsló is valóban jól sikerült és pár klikk után máris csatlakozhattunk a szerverre.
Kicsi problémaként felróható, hogy a szerverhez kapcsolódást nem rakták ki alapértelmezetten az ikonsávba, de ezen még biztosan korrigálnak még. Mi tiszta szívből tudjuk majd ajánlani a végleges verziót, hiszen valóban jóra sikerült és a piacon található Mumble, Ventrilo, TS2 triumvirátusból magasan kiemelkedő program született.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 611
 
1393
 
 
 
kép 5413
 
2410
 
 
kép 4962
 
2409
 
 
 
kép 4614
 
1418
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu