Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. október 07. 0 hozzászólás
 

A kedd este kikerült interjú folytatását olvashatjátok a kibővített részben. A válaszok szerzője továbbra is Res1st, de az érintett témák merőben mások. Szó esik a TGL-ről, a külföldi és hazai

teadelutan

A kedd este kikerült interjú folytatását olvashatjátok a kibővített részben. A válaszok szerzője továbbra is Res1st, de az érintett témák merőben mások. Szó esik a TGL-ről, a külföldi és hazai közösségekről, de a lanokról sem feledkeztünk meg. Szintén a nagyobb terjedelmű cikkek közé tartozik a mai rész is, ezért a múltkorihoz hasonló tanácsok most is élnek. Ismét jó olvasgatást!
Tovább az interjúhoz
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: saxxo


--- AZ ELŐZŐ RÉSZ ÁTMENET NÉLKÜLI FOLYTATÁSA ---
(az előző részt itt olvashatjátok)

Említetted, hogy ha a netes formátokat tudjátok hozni, akkor nem lehet nagy baj. Pontosan mit kell érteni a „netes formán"? Kikkel gyakoroltok és milyen eredményekkel?

Európa legjobb csapataival gyakorlunk nap mint nap. Gondolok itt az SK-ra, a VERYGAMES-re, az eXelonra, az új FM TOXIC-ra és csomó más csapattal. A netes forma alatt pedig azt lehet érteni, hogy igenis versenyben vagyunk ezekkel a csapatokkal. Nem az van, hogy játszunk és imádkozunk, hogy hozzunk 4 kört, hanem képesek vagyunk megverni őket, sőt... Hozzá kell tennem, hogy ezek a gyakorló meccsek nem számítanak túl sokat, de nagyon pozitív visszajelzés nekem a csapatról, hogy nem kell minden egyes pillanatban a csapattal foglalkoznom, mert értjük, amit csinálunk. Ha megtanulunk még jobban lőni, akkor úgy érzem nagy bajunk nem történhet.

Ha mégse jönnek be a számításaid és nem szerepeltek jól a lanon, mert ez is benne van a pakliban, akkor hogyan tovább? Változtatásra lehet számítani csapattagok terén, vagy megy tovább a gyakorlás?

Biztosan együtt fogunk maradni, azt még nem tudom, milyen formában, de most nem szeretnék ilyen dolgokról beszélni a LAN előtt. Az a cél jelenleg, semmi más nem nagyon tud érdekelni ilyen témában.

A BECUP eredmények alapján úgy néz ki itthon egyedül az Endless az a csapat, akik még komolyan veszik a játékot. Róluk mi a véleményed?

Egy feltörekvő csapat, akik ha nem követik el azt a hibát, hogy feloszlanak a közeljövőben valami apróságon, akkor még vihetik valamire a távoli jövőben. Rengeteget kell még fejlődniük. Szerintem ezt úgy tudják elérni, ha minden egyes lehetőséget megragadnak és játszanak, amennyit tudnak. Ez alatt értem a netes kupákat, ligákat. Minnél több tétmeccset játszanak, annál tapasztaltabbak és jobbak lesznek. Nagyon sok lehetőség rejlik bennük, csak tényleg ott van az fránya de; hogy mi van akkor, ha nem bírják tovább elviselni egymást és feloszlanak. Én a legjobbakat kívánom nekik és, hogy járják végig azt az utat, amit elkezdtek.

Nos, az előző interjúalanyomtól, ZEN-től megkérdeztem, hogy a hamarosan elstartoló TGL-től mit várnak, milyen eredményt szeretnének elérni. Ő igen diplomatikusan válaszolt, de a kérdésem feléd irányulva is ugyanaz. Milyen eredményt szeretnél elérni a TGL-en?

Egyértelműen az első helyet. Nem fogok itt köntörfalazni, mindenki tudja mi a célunk, én nem érzem problémának ezt kimondani. Bolond is lennék bármi mást mondani, hiszen ilyen csapattal bármi más eredmény csalódás.

Egy általános kérdést szeretnék most feltenni. Összegezve mi a célotok? Az az előző válaszból kiderült, hogy itthon a legjobb csapat címét szeretnétek birtokolni, de külföld felé mit szeretnétek elérni? Megelégedtek azzal, ha számolnak a magyarokkal, esetleg az európai elitbe szeretnétek tartozni?

Szeretnénk ismét odakerülni az elitbe, ahova régen tartoztunk az OBival. Jó lenne megint, ha kimondják a nevünket, tudnák kihez párosítani, nem csak azt mondanák, hogy jaaa igeeen azok a buta magyarok... Nagyon eltűnt a magyar scene az európai palettáról. Szeretnénk visszatűzni a zászlónkat, pontosan ahova tartozik. Itt például rendkívül sajnálom, hogy az EMS kvali a szervezők impotensége miatt zajlott le úgy ahogy és a két legesélyesebb magyar csapatot, az Endlesst és minket is kihagytak emiatt. Ha ezek a szabotálások is megszűnnek a saját hazánk felől, akkor hiszek benne, hogy újra el lehet érni egy magas szintet.

Egy pár kérdés erejéig térjünk át a source közösségre. Ez az a téma, ami minden olvasót érint, akkor is, ha csak pubozni szokott és akkor is ha komolyabb szinten játszik. Szerinted rosszabb a hazai közösség helyzete, ahhoz képest mikor elkezdtél játszani?

Ez egy nagyon összetett kérdés. Szerintem játéktudásban nem hogy rosszabb lett a hazai közösség a régihez képest, sőt... javult! Viszont ennek meg van a másik oldala is. Míg régen teljesen barátságos volt mindenki mindenkivel, nagyon jóízűen eljátszogattunk egymás mellett, az összes beszólás egymás felé vicc jellegű volt és ezt mindenki értette, addig a mai napra ez átfordult valami undorító önpusztító mechanizmussá. Azért önpusztító, mert ha tovább fogják folytatni az emberek ezt a fajta viselkedést, ami a mai napokban zajlik, az összes értelmesebb ember abba fogja hagyni, szimplán azért, mert elege lesz ebből a stílusból. Manapság akkor vagy menő, ha mindenkinek beszólsz, lenézel vagy kioktatod. Ez nagyban köszönhető annak, hogy az átlag életkor szerintem csökkent az idő múlásával. Sokkal több a fiatalabb játékos és hozzák magukkal azt az ordenáré buta hozzáállást, amit a mai generáció sajnos képvisel. Nem kell megijedni, vannak kivételek, de szeretek sarkítani, mert akkor az emberek jobban megértik, amiről beszélek

Mi jelentené a kiutat ebből? Egyáltalán kinek a felelőssége lenne ez szerinted?

Ezen csak úgy lehet változtatni, ha azok az emberek, akik ezt gerjesztik és csinálják észrevennék magukat egyszer s mindenkorra, de erre nagyon kis esélyt látok. Erre meg, hogy kinek a felelősége, lehetetlen válaszolni. Leginkább azoknak az embereknek a felelősége, akik így viselkednek.

Nyilván sokkal jobban belelátsz a külföldi közösségek alakulásába, mint egy átlagos TotalCS olvasó. Ott is hasonló a helyzet, és csak mi gondoljuk azt, hogy külföldön minden sokkal jobb, vagy ezek a problémák más országokban is gondot jelentenek?

Külföldön is megvan ugyanez a jelenség, onnan is kezdenek kikopni az öregebb játékosok és veszik át a helyüket a fiatalabb tehetségek, viszont a legfelsőbb rétegekbe a mai napig nagyon nehéz bejutni, ami nagyon jó dolog. Arról meg, hogy mennyire normális a viszony a nagy országok közösségein belül fogalmam sincs, mert én csak a top réteget ismerem, ők meg tökéletesen elvannak egymással. Van körülbelül egy olyan 200 fős közösség Európában, ahol megtalálni mindenkit, aki valaha is jól játszott, vagy ott van a mai topban, ahova szinte lehetetlen bekerülni ismeretlenül, ezen belül pedig nagyon jó a légkör.

Említetted, hogy játéktudásban még talán fejlődött is kicsiny országunk az elmúlt évekhez képest. Akkor mégis miért lehet az, hogy nem tudunk „kitermelni" egy valóban európai szintet képviselő, esetleg eutop10 source csapatot?

Pontosan a mentalitás és a negativitás miatt, ami árad ebből az országból. A fejlődés meg teljesen természetes, hiszen eltelt egy pár év a régi idők óta, de ugyanennyi eltelt a külföldiek számára is és ők is ugyan úgy fejlődtek, mint a magyarok. Ahhoz, hogy be lehessen kerülni, akár egy eu top10-be rengeteg idő és összetartás kell. Folyamatos gyakorlást igényel és nagyon sok rutint, ezt meg csak úgy lehet elérni, ha öt ember kibírja egymás mellett legalább egy évig és ez idő alatt folyamatosan játszik, mint mi anno az OBival. Gondolkodásban is át kell tudni lépni azon a szinten például, hogy: "úristen mit lőttem" vagy "de durva vagyok egyedül szétlövök mindenkit", itt már csapatként kell tudni működni, nem számít, hogy egy egyén mennyire jó, ha mellette a másik négy ember szenved emiatt. Mai napig emlegetem, amiben a PhP-ék is megerősítettek, hogy semelyik országban nem lőnek úgy a kiscsapatok, mint Magyarországban, mégis képtelenek vagyunk csapatokat kitermelni, ez pedig visszavezethető a közösség folyamatos lehúzásához és negativizmusához.

Reméljük újra sikerül majd megnyitnotok a külföld felé vezető kaput. Evezzünk más vizekre. Mi a helyzet a magyar LAN-okkal? Az első kivételével egy ICL-en sem jelentetek meg, holott mára már tagadhatatlanul részét képezik a hazai lanszervező brigádoknak. Mi ennek az oka, illetve mivel tudnának meggyőzni például téged, hogy megjelenj a csapatoddal? Biztos vagyok benne, hogy nem csupán neked vannak fenntartásaid velük szemben, hiszen a már említett első versenyük óta maximum 8-9 source csapat jelent meg.

Nem szeretem azt a környezetet. Szerintem nyilvános lehúzás az egész rendezvény úgy ahogyan van. A helyszín az nevetséges kondícióban van. Rendben van egy hajógyár, de ezért például nem lehet takarítani a wct? Kétszer voltam, mindkétszer az adminoknak fogalmuk sem volt, hogy mit csinálnak. Egyszerűen nevetségesen gyenge színvonalat képviselnek, azokhoz a LANokhoz képest, amiken én voltam életemben. Megmerem kockáztatni, hogy a valaha volt legrosszabb, amiken részt vettem életemben, pedig ezt a helyet mindaddig a Vista café vezette a 20 nm-eres szobával, ahol 40 gép van, és 30 centin kell elférned billel egérpaddal.

Ne feledkezzünk meg a BECUP-ról és D-LAN-ról sem. Mik a véleményid összegezve az összes magyar lan-t? Ha sorrendet kéne állítanod mindent figyelembe véve, hogy alakulna a listád?

Kétségkívül a BECUP lenne az első helyen toronymagasan. Az utolsó versenyükre nagyon büszkék lehetnek, hiszen minden időben volt, kivéve a source döntőt (köszönjük a codosoknak) és nagyon korrekt volt az egész. A második helyre a régi PGCC-ket tenném, mert nagyon jó kis LAN volt az összes és mindig szerettem oda járni. A harmadik helyre kerülne a D-LAN azzal a családias feelinggel, amit hoztak. Ők mindig is a játszatok és érezzétek jól magatokat hirdették és ezt sikerült is mindig elérniük, holott voltak borzasztó nagy csúszások stb. A negyedik helyre a Vista kerül, amiről jót semmit nem tudnék elmondani, maximum annyit, hogy kevésbé volt rossz mint az ICL. Az ötödik helyre, pedig ott van az ICL, ami számomra egy komplett vicc úgy, ahogy van.

Mivel nem egy külföldi rendezvényen is részt vettél, érdekelne, hogy mennyivel voltak jobbak azok a lanok, ha egyáltalán jobbak voltak.

Egyáltalán nem állunk annyira rosszul szerintem. A BECUP nemzetközi szinten is egy nagyon jó rendezvénynek számítana, hogyha nagyobb nyereményt össze tudnának hozni, de tökéletes ez így, ahogyan van. Az olasz LAN, ahol voltam kétszer valahol a D-LAN és BECUP közt helyezkedne el, mert nem volt annyira profi, mint a BECUP, de azért verseny orientáltabb volt és a szervezés is jobb volt egy kicsit. A TeX az egyértelműen minden másik LAN-t üt, amin valaha is részt vettem, de az a baj, hogy azt nem nagyon lehet összehasonlítani semmivel. Egyrészt a csapatok színvonala miatt, másrész én olyan szintű profizmussal én még életemben nem találkoztam azóta. Úgy kell elképzelni a LAN-t mint egy nagy termet, amibe egy hatalmas ajtó vezet. Megvolt adva az időpont mikor kezdtél, és ha nem értél oda időben, akkor kikaptál automatikusan, hiszen bezárták ezt az ajtót és már csak meccs végén nyitották ki legközelebb. Összegezve az egészet, nincs miért panaszkodnunk, mert minden évben van egy csodás BECUP-unk, ami mint mondtam, nagyon jó színvonalat képvisel.

Úgy gondolom elég sok témát érintettünk, és lenne még mit. Szívesen folytatnám még, de lassan egy hosszabb novellává alakul a beszélgetés, így itt az ideje, hogy befejezzük. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, és ne lepődj meg, ha nem olyan soká újra felkereslek pár kérdés erejéig. Az utolsó szó jogával természetesen te élhetsz.

Szeretném megköszönni a TotalGaming-nek és saxxonak a támogatását a LAN-hoz és minden máshoz, de megígértem a csapatomnak és kifejezetten kuLinak, hogy így fogom befejezni: Ne baszd el!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2614
 
2321
 
 
 
kép 3440
 
1690
 
 
kép 4082
 
1475
 
 
 
kép 1006
 
1367
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu