Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. július 10. 0 hozzászólás
 

A diGestive Gaming név bizonyára sok játékosnak ismerősen cseng és akik hallottak már róla, azok nagyrésze szorosan összekötik Sequence nevével. Mindezt helyesen teszik, hiszen Sequence a diG kezdetei óta

Sequence

A diGestive Gaming név bizonyára sok játékosnak ismerősen cseng és akik hallottak már róla, azok nagyrésze szorosan összekötik Sequence nevével. Mindezt helyesen teszik, hiszen Sequence a diG kezdetei óta vezető szerepet tölt be a szervezetnél. Nemrég készült el új weboldaluk, mely lehetőséget nyújt az eSport közösség számára, hogy mindig naprakész információt kapjon a multigaming alakulásáról. Részben ennek is köszönhető, hogy elkészült ez az interjú, de az új honlap mellett sok más dologra is kitérünk, ezért érdemes elolvasni.
Tovább az interjúhoz
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: saxxo


Szia Sequence! Kérlek mondj pár szót magadról!

2003 óta játszok különböző internetes játékokkal. Ezalatt a 7 év alatt megfordultam több magyar csapatban és külföldi csapatokban is kipróbáltam magam több kevesebb sikerrel. 2008 óta szinte csak a digestive csapattal foglalkozom, egyengetem a csapat útjait.

diGDigestive Gaming. Honnan jött ez az elnevezés?

Ezt még nem kérdezték tőlem, de akkor elárulom a nagy igazságot:) Én 2008ban végeztem el egy mixer tanfolyamot és ugye ott tanultunk az italokról, étkezés előtti illetve utáni italokról ( aperitif és digestive ). Mivel pont ebbe az időszakba kerestünk nevet az új csapatnak ezért felvetettem a digestive nevet . Jól lehet rövidíteni, kiejtése is könnyű így megszavaztuk ezt a nevet. A többit meg tudjátok.



Nos, szerintem ez sok olvasónknak új információ volt. Ehhez kapcsolódva rákérdeznék a logora is. Mit ábrázol?

Nonfiguratív - amikor megkaptuk ezt a tervet tudtuk,hogy ez lesz a befutó. Nálunk a cél az volt a logoval, hogy ha az emberek meglátják a logonkat akkor a digestive ugorjon be róla és vica versa. Az évek alatt sok logot kiprobáltunk, sok tervet láttunk de valahogy egyik se tetszett annyira mint a mostani. A jelenlegi a végleges logonk, több mint egy éve használjuk és szerintem ez is marad végig. Mivel mindenkinek az volt az első teendője amikor meghallotta ezt a nevet, hogy beírja egyől a szótárba, hogy megtudja mi a pontos jelentése a szónak, ezért is volt nehéz egy olyan logot csinálni aminek tényleg az a funkciója ami egy logonak kell.

A közelmúltban elkészült az új weboldalatok. Mondanál róla pár fontosabb információt? Mennyi idő volt míg elkészült? Mik voltak a fő szempontok a készítés során? A honlap kinézetét ti határoztátok meg, vagy a készítők szabad kezet kaptak?

Régóta tervezgettük az új honlapot. Ugye ha szétnézünk a magyar csapatok honlapjain szinte mindegyiknek ugyanolyan a felépítése - ugyanaz a sablon -, csak a színek meg a logok változnak, ezért szerettünk volna valami újat csinálni, ami különbözik a többiekétől és természetesen mivel külföld fele is egyre jobban nyitunk a honlapnak egy komoly kinézetet kellett adnunk. Fontos szempont volt még, hogy az oldalt lehessen bővíteni, fejleszteni, hisz nem akartunk minden egyes alkalommal új honlapot csináltatni. A honlap kinézetében szabad kezet adtunk, de természetesen a tervek alapján mi is adtunk egy-két ötletet, de a legnagyobb érdem mégis Kristófé ( xjx studio grafikusa ). Xjx stido-nak köszönhetően a honlap 3-4 héten belül kész lett, elég sokat dolgoztak rajta a srácok, amit ezúton is köszönök Nekik!

Mivel a nyár elején COD4 csapatotok elpártolt, ezért 1 squadra csökkent a szervezet létszáma. Tervezel a jövőben bővülést? Ha igen, akkor mely játékok felé szeretnétek nyitni?

Természetesen szeretnénk bővíteni a csapatunkat. E hónap végén jelenik meg a StarCraft 2, mindenféleképp szeretnénk benne képviseltetni magunkat - lehet,hogy már meg is találtuk a megfelelő embert, illetve novemberben jön ki a COD7 amit mint minden COD-os én is nagyon várok. Ha LAN játék lesz belőle akkor természetesen szeretnénk egy CoD7-es csapatot leigazolni magunkhoz, ha nem lesz az akkor vissza a COD4-hez illetve ahhoz a játékhoz ami LAN-on lesz.

Jelenleg csak CSS csapatotok van. Mik az elvárásaid a legközelebbi magyar offline megmérettetésen velük szemben?

NdiGyár van....én a fiúkkal megbeszéltem,hogy nem kötelezzük Őket arra, hogy ilyen jó időben a gép előtt ülljenek, döntsék el Ők mennyi idejük van és úgy osszák be. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érdekel minket a verseny, nem készülnek fel rá, félre ne értsétek, de azért tudjuk, hogy nyár van és ilyenkor a játék az eSports háttérbe szorul és mindenki a Balatonra, külföldre,fesztiválokra megy agysejtet pusztínani. Én úgy gondolom, hogy évközben sokkal több LAN-on tudunk résztvenni,hisz akkor tényleg a tanulásé,sportolásé és a gépezésé a főszerep, nem úgy mint nyáron. Mi megbízunk a srácokban és tudjuk, hogy rendesen fel fognak készülni és nem dől össze a világ ha a következő offline versenyen egy kicsit rosszabb helyezést érnek el! ( Remélem azért nem így lesz:))

Játszottál valaha "versenyszerűen"? Vagy mindig is az eSport szervezés része érdekelt téged?

Annyira soha nem kötött le egyik játék sem, hogy versenyszerűen űzzem, hisz ahhoz, hogy tényleg jó ( profi ) játékos legyek sok-sok órát kellene eltöltenem gyakorlással. Én mindig a hangulat illetve a csapattársak miatt játszottam,játszok. De azért néha-néha én is gyakorlok a többikkel - ellesek pár trükköt, spot-ot -, hogy egy középszinten legyek. Nekem elég annyi, hogy a jobb játékosok vért izzadjanak egy-egy pontért ellenem/ellenünk. A szervezés része meg jött, nem terveztem előre egyszerűen csak belecsöppentem és azóta csinálom.

Mi a véleményed a hazai eSport közösségről? Az talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem most éli fénykorát, de véleményed szerint mi lehetne a kiút?

Az évek alatt egyre jobban süllyedtünk lefele....akik régebb óta játszanak, jelen vannak az eSports-ban belátják, hogy ahogy írtad, nem most éli a fénykorát ez a "sportág". Szerintem az első és legfontosabb amikben különbözik a régi és az új közösség az a neveltetés, felfogás, hozzáállás. A régebbi generációban megvolt az egymás iránti tisztelet, egyszerűen le se tudom írni, hogy milyen érzés volt régebben egy magyar csapat ellen játszani meg most. Ég és föld...... A kiút egyértelműen az új generáció kezében van, hisz az öregeket már nem érdekli ez téma vagy olyan kevesen vannak, hogy ha akarnak akkor se tudnak ellene tenni semmit. Mi direkt ezért csináltunk egy public szervert, ahol tényleg normális játék megy és nem toleráljuk az egymás piszkálását, szidását, de sajnálattal vettük észre, hogy nincs rá kereslet. A fiataloknak kell eldönteniük, hogy akarnak játszani: úgy, hogy szid mindenki mindenkit, megy a szájkarate stb stb, vagy összefognak és kulturáltan játszanak, segítenek egymásnak, hogy könnyebben tudjanak egyről a kettőre jutni.

Mik a legközelebbi céljaitok? Milyen offline és online versenyen szeretnétek képviseltetni magatokat?

BECUP-on ott lesz a CSS csapatunk további versenyekről nem tudok nyilatkozni mivel nem tudom,hogy a csapat tagjai ráérnek-e illetve,hogy le tudunk-e menni rá, de mindent megteszünk,hogy minél több offline versenyen ott legyünk.

Hogyan látod a hazánkban kialakult "LAN-helyzetet"? Én azon a véleményen vagyok, hogy nem teljesen jó és szerintem sokak egyetértenek velem. Szerinted kéne valamit változtatni, és ha igen, akkor kinek és mit?

Én úgy gondolom, hogy jelenleg még Magyarországon egy mérvadó diGLAN van, ez a BECUP. Sajnos ez is egy üzlet, attól, hogy egy időben szerveznek meg több LAN-t, nem kell egyből felháborodni a csapatoknak, hanem fel kell venni a szervezőkkel a kapcsolatot, hogy halasszák el, tegyék át egy másik időpontra vagy egy helyre kell mennie az összes csapatnak - amelyik szervezés, nyeremény szimpatikusabb. De amíg játékonként ( tisztelet a CS1.6-os csapatoknak ) 12 csapat SE jelenik meg addig nincs mit tenni....El se tudnám képzelni, mi lenne ha 250 euro/team lenne a nevezés ahogy a külföldi LAN-okra, természetesen ekkor ugyanolyan feltételek lennének megteremtve mint külföldön. ( Gondolom most mindenki azt írja majd, hogy dehogynem lemennek ha ugyanazok a feltételek, de majd meglátjuk.....) Hál istennek én tudok egy kezdeményezésről amit hamarosan, ha jól tudom és minden jól alakul a BECUP után fognak bejelenteni. Itt is a csapatoknak kell lépnie és el kell dönteniük akanak-e negyedévente egy jó LAN-on részt venni és pénzt félretenni vagy sírnak, hogy nincs LAN amikor meg van akkor meg azért mert nincs pénzük. Úgyhogy addig maradnak a külföldi LAN-ok ahol legalább összegyűlik 16 vagy több csapat és izgalmas versenyen vehet részt az ember.

Nemrég olvashattunk a blogok között egy felsorolást, ami a mai magyar multigamingeket vette sorba. Ez viszonylag nagy felháborodást keltett, hiszen nem volt sok valós alapja a sorrendnek. Éppen ezért emelném ki, hogy a te szubjektív véleményed alapján kiket sorolnál a legjobb 5 szervezet közé?

Huh nagyon nehéz ez a kérdés hisz több évet kell hirtelen átgondolni és bármyilen sorrendet is állítok fel lesz olyan akinek nem fog tetszeni. Leszögezem multigaminget kell rangsorolni és nem csapatot! Nálam a sorrendet az offline versenyen való részvétel, helyezés döntötte el: 1.: diGestive, 2.: Redstars, 3.: WiLD, 4.: infinity, 5.: n1ce-6aming (mivel van css és Sensibel Soccer így már multik közés sorolhatjuk Őket is). Indoklás: Nem azért tettem a saját csapatomat előre mert a vezetője vagyok, idén 2 külfödli versenyen 2 csapattal jelentünk meg ami a magyar csapatoknál igen nagy szónak számít - nem is akár milyen eredménnyel. RS: azért raktam őket a 2. helyre mert idén ők is megjelentek külföldi LAN-on és Ők is jó helyezést értek el. A WiLD-ban érzem azt, hogy Őket nem lehet leírni és ott kell lenniük a TOP3-ban - főleg ilyen jó hazai LAN eredmények után. Ezek után voltam gondban, hogy kiket is kéne beraknom még a TOP5-be, 4. helyre az infinity csapatát raktam be mivel Crossfire-n 4. helyezést értek el - mivel inf névvel szerezték és az inf-nek voltak még külföldi eredményei cod1-ből, uo-ból ezért ketültek erre a helyre. És nálam a szépek végeztek az 5. helyen akik szintén idén képviselték hazánkat külföldön. A régi csapatokat - obscure, TCFC, haxx, wod stb stb azért nem írtam be az első 5-be, mivel régebben sokkal nagyobb nevek voltak mint manapság....most teljesen eltűntek ezek a nevek - nem megszűntek, ez olyan dolog, hogy tudjuk, hogy létezik de nem látjuk.....
(zeropoint külföldi multigaming, csak cod4es csapata magyar ezért nincs benne a felsorolásban)

Lassan elérkezünk az interjú végéhez. Pár villámkérdést tennék fel.diG

Szerinted melyik a legjobb LAN Európában?

Gamersject Lan 3 - nagyon jó helyen van, díjazás is jó

Melyik a kedvenc szervezeted?

Itt nehéz dönteni, de hirtelen dignitas mellett voksolok.

Szerinted mi a legjobb játék 2010-ben?

StarCraft 2

Ki nyeri a foci vb-t?

Hollandia, illetve amit Paul a polip kihúz :)

Elérkeztünk beszélgetésünk végére. Szeretném megköszönni, hogy válaszoltál a kérdéseimre! A hagyományoknak hódolva természetesen az utolsó szó joga téged illet.

Én köszönöm a lehetőséget. Szeretném megköszönni természtesen a támogatóinknak, hogy mögöttünk állnak: Cromax Kft., xjx studio és a TotalHosting-nak. Illetve a mi skillzsákunk Öcsike ( squer ) mondta - akit régóta ismerek, kb 6 éve - , hogy említsem meg Őt, ez most meg is történt és még azt is kéri, hogy említsem meg a testvérét ( preturus-t ), aki csak próbálkozik a játékkal.:) Hát igen ez a testvéri szeretet....Jó nyaralást kívánok mindenekinek és látogassatok el az oldalunkra - ha minden jól megy a héten már a fórumon is beszélgethettek egymással illetve velünk.

 

 

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4678
 
1434
 
 
 
kép 5257
 
2327
 
 
kép 1212
 
1402
 
 
 
kép 5820
 
1859
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu