Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. július 25. 0 hozzászólás
 

RMT. Egy olyan név, amit ha meghall egy "régi" játékos rögtön az a csapat jut eszébe akik akár az OBi csapatát is meg tudták szorongatni azokban az időkben mikor az öregfiúk verhetetlenek voltak

RazoR interjú

RMT. Egy olyan név, amit ha meghall egy "régi" játékos rögtön az a csapat jut eszébe akik akár az OBi csapatát is meg tudták szorongatni azokban az időkben mikor az öregfiúk verhetetlenek voltak hazánkban. Bronzéremmel távoztak 2007-ben az első BECUP-ról, és 1 évvel később egy fokkal rögtön feljebb léptek a dobogón és 2008-ban már ezüstéremmel tértek haza. Emellett számos online eredményük volt és igazán sikeres csapatnak mondhattuk őket. Aztán egyszercsak eltűntek. Már majdnem feledésbe merült a név, ám most hirtelen ismét fellelhetjük egy ligában és nem titkolt céljuk 2010-ben is a dobogón végezni a BECUP-on. Minderről RazoR adott nekünk tájékoztatást, hogy miért hagyták abba, most mégis miért kezdték újra és mik a céljaik, terveik. Jó olvasgatást!
Tovább az interjúhoz
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: saxxo


Üdv RazoR! Régóta megtalálható a neved a scene-be, mégis arra kérnélek, hogy mondj pár szót magadról!

Szervusz saxxo, idén leszek 20 éves fiatal lázadó titánja az életnek, várom július 22-ét hogy megtudjam merre tovább, ezen cseprő dolgok mellett imádok a konditeremben leizzadni és nézni a többiek pihenését, valamint kedves ismerőseim miatt játszok még.

Hogyan ismerkedtél meg az elektronikus játszótér világával?

Az online játékokhoz a kapu számomra az a pillanat volt amikor megnéztem a HL2 dobozának hátulját, amikor megláttam a cs:s-t hogy ez nekem is megvan egyből felraktam mert egy kedves ismerősöm megmutatta már rég a játékot, ha jól emlékszem a Smalla szerverén. Nagyjából ennyi a történet hogyan is kezdtem a játékot, viszont előtte offline játékos voltam. Vettem 5 éven át havonta a PC Guru-t, ismertem milyen játékmotorok léteznek, a legújabb hardvereket, cheateket különböző játékokhoz. Olyan srác voltam aki a foci helyett a need for speedet tolta suli után.

Milyen csapatokban fordultál meg CSS pályafutásod során?

Első csapatomra a CSBT/CAT ötösében illetve több mint ötösében találtam rá, 2005 novembere környékén. Nascar felvette velem a kapcsolatot, tanitgatott, elmondta mi az a mix, lo3, lagg, megmutatta az alapokat, tulajdonképpen neki köszönhetem elindulásom. Sajnos többre vágytam, gyorsan fejlődtem, meccseket néztem, érdekelt a játék, kinőttem a CAT nyújtotta korlátokat és tovább álltam az Inter Pro alakulatába. Itt ismerkedtem meg egy újabb remek sráccal (akkoriban még az volt:)) Hardstyle-al, valamint barátjával Hyperrel aki mostanság van visszatérőben. Ezen két ember miatt jól éreztem magam, de Én megint többet akartam, beadtam a derekam egy másik csapatnak, ahol megismerkedtem pandával(Nagy Tamás) és aTroxxal. Lementunk ezzel a csapattal életem első versenyére, a D-LAN 6ra. Nemtudom hanyadikok lettünk de ez azért van mert nem top3-ban végeztünk. A LAN végén összeszűrtük a levet két idősebb játékossal, Catsalamival és Zen-nel, a diverse nevét kezdtük el viselni egészen szeptemberig (áprilistól). Jól működtünk, megvolt a csapatban a humor, kitartás, akarás, feltudtunk állni a padlóról is, egyedül a profizmus hiányzott. D-LAN 7 előtt 2 hónappal tekintve hogy zen-nek kikellett mennie ha jobb életet akart mint Mi itt lecseréltük Hardstyle-ra. Még dinamikusabbak lettünk, fiatalosabbak, a csapat a harmadik helyet szerezte meg. Most lapozok kétszáz oldalt a töri könyvben és kinyitom ott hogy 2007 nyár, ancients, CGS, az n6ból kialakult egy új, a becupra összeálló mix , ancients néven, felállása drew Hardstyle Npp stawros BA RazoR volt. A nyarat csúnyán zártuk, köszönhetően nekem is. Egyedüli vígaszom az volt hogy Október hónapjában új fába csesztük a baltánkat, Npp és stawros folytatta az életét, mi fiatalok pedig kiegészültünk Moltessal akiben szintén remek játékost és embert ismertem meg, valamint HelmCorral, akivel nem szoktuk meg egymást de a csapat együtt volt márciusig azthiszem, egy remek Vistalan vetett véget nekünk.

Véleményem szerint az egykori RMT sikeres csapatnak mondható. Mi volt az oka annak, hogy mégis abbahagytátok az aktív játékot?

Sikeresnek a 2008 nyári RMT-t mondanám, és azt gondolom, ha velük maradok átvettük volna az OBi-tól a magyar koronát, de ott meg is álltunk volna, mert bár tapasztalt és kiváló játékosokból tevődött össze, ezenkívül semmi hátterünk nem volt. De mivel Én elmentem az OBi-ba, onnantól nem igazán lehetett hallani az RMT-ről kivétel azt, hogy most zEEbra és Eszi megy az OBi-ba. Majd 2009 telén újra lett egy RMT, de az messze nem volt az igazi, hiányzott belőle az erő, stabilitás, magabiztosság, és ekkor már javában kezdett a scene játéktudása egybemosódni. RMT talán mindig volt, 2009 tele, sőt 2008-as becup után is, csak inaktív, erőt magában nem érző játékosokkal benne. Ezért szép lassan, kimondatlanul letette a név a kompetitív játék kesztyűjét, amit csak most vett fel újra.

Örülök, hogy megemlítetted a visszatéréseteket. Ebből adódik a következő kérdésem. Ha ennyi ideig nem volt meg bennetek a motiváció az aktív játékra, akkor most mi változott?

Talán semmi, bennem legalábbis, az mindenképpen segít, hogy olyan emberekből áll most a csapat, akikért érdemes egeret ragadni, és nem azért hogy egy három oldalas taktikkönyv betűit kövesse minden játékos, hogy esetleg hozzon egy kört egy olyan csapat ellen, akik rendesen készülnek és amely bevan még zsongva ha látja a cs:s menü képernyőjét. Most elsődleges a szórakozás, egymás szórakoztatása, és csak azért maradt meg a minimális követelmény magunkkal szemben, mind játékos/játékos mind a csapattal szemben, mert 1.: ettől a névtől hajdan még remegett az egér, 2.: mert egyik játékosunk sem volt kutya, kezdő, itt mindenkinek volt csúcspontja, volt olyan 1 napja, 2 hete, 4 hónapja amikor még a csillagot is lelőtte és ha álmából felkelt volna akkor is tudta volna mondani hogy 1p 04nél hova dobja a flesst. A becsület az, amiért kritizáljuk önmagunkat, csapattársainkat, sarkalva a jobb teljesítményre.

Ebből a válaszodból számomra nem egyértelmű, milyen szintet is szeretnétek képviselni hazánkban. Újra a csúcsra törtök idehaza, esetleg szeretnétek külföld felé nyitni?

A csapat célja egy egészséges, színvonal elérése, amely valamelyest hű a régi időkben elértekhez. Nem fogunk nyílt abszolutizmusra törekedni, a csapból is folyó személyi kultusszal, szerintem ott megnyugodna mindenki, ha az iNcentive, lion, n6, wild előtt lennénk kicsivel, és az RS mögött, a munka nehéz része nem a mi feladatunk.

Jó, hogy említettél más csapatokat is, hiszen következő kérdésem a hazai közösséget érintette volna. Azt tudjuk, hogy nem jó, ami most van. Feladatotoknak érzitek a példamutatást a kisebb csapatok számára, vagy inkább "csak" a saját magatok által kitűzött célokat szeretnétek teljesíteni?

Nem érzem sem magam sem a csapat bármely tagját a magyar közösség nagymamájának, aki csak a dogmáiról beszél reggeltől estig. Nem igyekszünk papnövelde módjára viselkedni, de mivel a játékosaink múltja több évre nyúlik vissza, joggal mondhatom hogy egy jobb, tisztelet teljesebb, egymást jobban becsülő és versenyképesebb közösségben nőttünk fel. Ami jelenti azt, hogy nem úgy játsszuk a játékot mint ma minden tarzan, hanem esetleg kevésbé vagyunk bunkók, szókimondók, a fórumokra ASDolok. Másmilyen szellemben nőttünk fel, ennek jegyeit hordjuk, de szerintem feleslegesen. Egyre több az új játékos, és kevesebb a régi, aki még csak annyira régi, hogy tudja mi az, hogy becup, nemhogy WCG 2005, pusztulóban van a scene, mert nincs utánpótlás. Az RS-ben vannak régi játékosok, iNcentive-ben, mTeam-ben, ennyi, jah és ha a dl neve is feltűnik valamely source szerveren egy LAN előtt 2 órával akkor már ha jól számolok 20 ember jut a százmilliofillió új, "tudatlan" játékosra, valamint van kb 5 csapat aki öregedésen megy keresztül nem pedig már öreg.

Ha már egy "öreg" játékossal beszélgetek, akkor kíváncsi lennék a te véleményedre is az update-el kapcsolatban.

Más lett a játék ez egyértelmű, Én pl. azt vettem észre és szoktam meg 5 perc után, hogy lassabban dobod a gránátot, gyorsabban zoom-ol az awm, bejön egy ablak a kör végén és a többi. Megszokható, bőven játszható most is a játék, látszik, hogy igyekszik a Hidden Path, de szerintem 100ból 90 ember gondolja azt, hogy minek volt ez? Idegesítő dolgokkal zsúfolták tele a játékot az átlag felhasználók számára, akik minden körben sotit vesznek, nagy szerencse hogy játszható maradt.

Pár válaszoddal ezelőtt említettél néhány csapatot, akiket szeretnétek túlszárnyalni. Ennek kapcsán kérdezem, hogy eleget tudtok gyakorolni a régi-új RMT-vel?

Időnk van, általában apró dolgokon csúszik el a gyakorlás illetve meg sem történik. Ha normálisan állnánk hozzá akár a heti 4 alkalom is meglenne, de jelenleg rendszertelenség van, illetve dolgozik a jobb kéz a bal tudta nélkül.

Köztudomásul regisztrálva vagytok a TotalGaming által szervezett ligára, ahol a nyertes csapat ingyen nevezést nyer az idei BECUP-ra. A ligára való nevezéskor az elsődleges szempont a nyeremény volt, vagy inkább vissza szerettetek volna rázódni a játékba?

A jegyek megszerzése egyértelműen hiú ábránd volt számunkra, így játékra való felpörgés volt a cél, valamint a hazai erőviszonyok első sorból való megtekintése, szülői felügyelettel. Úgy hiszem ezekkel többet is nyerünk mint amit lehetne.

A ligán az első meccsetek már le is zajlott. Rögtön a mélyvízbe lettetek dobva, legalábbis első pillantásra így tűnt a meccs előtt. A n1ce-6aming csapatán azonban sikerült felülkerekednetek. Mit gondolsz, ez elég lesz mondjuk egy BECUP döntőre?

Azon az estén soha nem látott teljesítményt láttam mind a pályán, mind ventrin. A lehető legjobban álltunk ki a pályára ellenük, és az eredmény is 16-4 lett, mégsem hiszem azt, hogy ennyit tudnának, de nem látom értelmét azóta sem miért nem harcoltak úgy ahogy tudtak, mert van rá kb 20% esély hogy talizunk becupon, és annyit adtak ezzel nekünk hogy "mi vagyunk az a csapat akik most nem félnek tőlük de jól seggbe leszünk rúgva". A döntőhöz pedig hosszú vészterhes gyakorlással eltöltött órák kellenek még.

Beszélgetésünk során világossá vált számomra, hogy nem csupán BECUP-ra álltatok össze újra. Mik a hosszú távú terveitek, milyen hazai, esetleg külföldi LAN-okon szeretnétek részt venni?

Hosszú távú célunk csupán az együtt maradás és egy bizonyos szint megtartása, de jelenleg csak az a lényegünk hogy szép helyezést érjünk el a Becup idei állomásán. Természetesen azzal, hogy együtt leszünk így vagy úgy azt is jelenti, hogy leköszönünk a hazai tornákra, de külföldire nincsen már bennünk elég nafta, kényszer, affinitás.

Mi történne akkor, ha a teljesítményetek alapján felkarolna titeket egy szervezet? Hajlanátok a dologra, vagy ennyire azért már nem szeretnétek komolyan játszani?

Ha adódna is egy ilyen alkalom és mivel erre csak a magam nevében tudok válaszolni azt mondanám hogy "köszi haver de már korábban kellett volna" és játszanék tovább a saját életritmusom szerint. Azért mondom ezt, mert volt már pár csapatom, ami megérdemelt volna egy akár iciripicuri támogatást, de ehelyett végignéztem hogy a TLR-be meg a 4Kings-ben még az anyám is játszott.

Ezt sajnálattal hallom. Mindenesetre én sok sikert kívánok nektek a jövőben és remélem eléritek céljaitokat. Zárlatként mondanál esetleg még valamit?

Utolsó szavaim jogán meg szeretném köszönni a lehetőséget, valamint a csapatiránti érdeklődést is. Valamint arra kérném fel a közösséget, hogy 1, másfél év romlás után, azt hiszem, ideje lenne elkezdeni legalább, mint játékost, egymást tisztelni, elismerni, terelgetni, nevelni, mert most olyanok vagyunk, mint egy óvoda. A sikeresen felvételizőknek pedig grat, teljesítettetek egy célt, szerintem jó érzés. Viszlát a BECUP idei állomásán valamint a Sziget 2010 Muse előadásán, bár ott nem érdekel senki : D.


 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4498
 
1337
 
 
 
kép 3627
 
1521
 
 
kép 3268
 
1835
 
 
 
kép 3064
 
1565
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu