Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2010. november 14. 0 hozzászólás
 

Egy kisebb szünet után újra teázgattunk, most West volt partnerem ebben. A magyar CSS scene egyértelműen legjobb LoL-osa, a Redstars-ban is megcsillogtathatta képességeit, de legtöbbünknek a LION ugrik be

Egy kisebb szünet után újra teázgattunk, most West volt partnerem ebben.

A magyar CSS scene egyértelműen legjobb LoL-osa, a Redstars-ban is megcsillogtathatta képességeit, de legtöbbünknek a LION ugrik be Westről. Jelenleg sajnos inaktív, de így is volt olyan téma, amiről átfogóan tudtam kérdezni, többek között az "oroszlánokról", a GrandLAN, a BECUP, de még ezeken kívül is jó pár témát kiveséztünk.

A kibővített részben ismét egy viszonylag hosszabb interjút olvashattok, előtte forraljatok vizet, és egy teafilterrel ízesítsétek azt, hiszen teadélután van.

Teadélután Westtel
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: n0Rb1


Szervusz kedves West! Ahogy tudom, Te még új vendégünk vagy, így kérlek, mesélj magadról egy kicsit! Mi jót csinálsz, ha éppen nem a fejeseket osztogatod?

Üdvözlöm a kedves olvasókat, igen jól tudod, én még nem adtam meg magam a tolladnak eddig a percig. Szilágyi Tibornak hívnak, Budapesten tanulok hangmérnöknek, igaz most konditerembe dolgozok, mint teremvezető. Lassan 22 évesen ez nem kifejezetten egy életcél, akárcsak a Counter-Strike pályafutás, így már nem osztom a fejeseket. Igaz eddig sem voltam nagy aimer.

A kis hazánk játékosainak ha egy olyan mondatot említünk, melyben szerepelnek a West és a Counter-Strike: Source kifejezések, azoknak egyből a LION ugrik be. A karriered összefonódott már ezzel a névvel, de gondolom nem az volt az első csapatod, illetve „próbálkozásod". Mesélnél nekünk kicsit a kezdetek kezdetéről?

A kezdetek kezdetén fogalmam sem volt mi fán terem az fps. Sessa rángatott le egy gameclubba 2004 körül. Rengeteg pénzt elvertünk ott, mivel nem volt internetünk, vagyis neki volt, de a lan hangulat mindennél többet ért. Akkoriban jött ki a Source, mindenki szidta, mint a bokrot így sz**, úgy sz**. Nekem kifejezetten tetszett, így elkezdtem vele játszogatni, otthon botozni, nagyon mást nem tudtam. Pár kisebb klánba játszottam, nagyon nem emlékszem már a nevükre... talán a Veterans volt, ami komolyabbnak mondható. Egy kis ugrás jött a virgin - esports (talán mostani haxx !? blade féle). Éjszakákba nyúló játék, jó hangulat, magas egyéni skill. Ez jellemezte legjobban a csapatot. Talán sokkal többre is vihettük volna a srácokkal, ha nem oszlunk, mondjuk ez minden magyar csapatra igaz. Késöbb Sessával gondoltunk egyet és megpróbáltunk összehozni egy teamet a győri régióban. Ez lett a PRO-ba :) Köszönet a csornai fiuknak, szép emlékek fűződnek hozzájuk. Szerintem, amit lehetett kihoztunk a csapatból. Lényeg a lényeg, tovább kellett lépnünk a skill különbségek miatt. Talán most jött el az oroszlánok ideje...


LION

Life is over now. Érdekes nevet választottatok magatoknak. Na de honnan jött ezen angol kifejezés első betűiből származó LION név? Úgy gondoltátok, hogy felhagytok a hétköznapi élettel, és csak a Source-ra koncentráltok majd?

Nem, semmi efféle dolog nem ált a név mögött, hogy mi csak a CS-re koncentrálunk és mással nem törődünk. Igaz, néha sikerült akaratlanul is elérni :D Maga a név Sessa fejéből pattant ki, nagyon hozzáfűzni valóm nincs, felvetette, mindenkinek tetszett és elfogadtuk.

Nagyjából 2 éve lettetek igazán népszerűek, bár akkor még úgy tekintettek rátok, mint akik nem tiszta eszközökkel játszanak, az ICL-es sztorit pedig már mindenki ismeri. Hogy élted meg ezt az időszakot?

 

Akárcsak az Endless, mi is röhögtünk a markunkban.. Mondjuk néha mi is néztünk mit művel ez a Skorpio gyerek Szekszárdról az akkor 1 mb-os nettel. Sq-val való utazás a lanokra egy élmény volt. Nem volt olyan perc mikor, ne folyt volna a könnyem a röhögéstől :D Magát az eredményeket vegyes érzelmekkel éltem át. Szerintem sokkal több is lehetett volna a csapatba, túl sok volt a tagcsere, lehet csak 1-1 embert cseréltünk, de akkor szinte kezdhettünk mindent az elejéről. Az első ICL-t meg meg kellett volna nyerni, bátran állítom jobbak voltunk mindenkinél. A rutintalanság miatt kaptunk ki reggel a DL ellen. Megjegyzem azon a meccsen nem hibáztak az öregek :) Későbbiekben már nem volt akkora lelkesedés az elvárásokat illetően, mondjuk az eredményeken ez nem látszódott meg. Így is sok mindenkit padlóra küldtünk, szoros meccseket játszottunk külföldi top teamekkel is.


A bukottak hazája - BECUP 2010

 

BECUP-on ezt az eredményt már nem sikerült megismételnetek, ezután a csapat egy hosszabb inaktív időszakot élt meg. Mi volt ennek a passzivitásnak az oka?

Többet vártunk magunktól azon a becupon. Ha jól emlékszem top 3 volt a cél, ami elég reálisnak is tűnt ismerve magunkat. Mikor kiestünk, mindenki összeesett fejben. Nem erre számitottunk. Lan után ez kihatással volt mindenkire, legfőképpen rám... valami nem stimmelt, nem éreztem elég motivációt a következő versenysekre. Szerintem az inaktivitás ennek is köszönhető. Innentől kezdve már semmi sem volt a régi.

Következett számodra egy hosszabb-rövidebb Redstars-os időszak, ahol többek között egy EMS VII kvalifikáción elért második, illetve a Hungarian Invite League-en elért harmadik hely került fel az eredményeid közé. Nagyobb eredményekre hivatott felállások szerepeltek akkoriban az RS szárnyai alatt, de mégis, miért lett vége annak a csapatnak is?

Ha jól emlékszem, ez egy 3 ex LION-ossal felvértezett RS volt. Sagona, Skorpio, SESSA, dikioneR, West. Semmivel se volt több, mint a LION, se kevesebb. Ígérgetések mentek az RS részéről, volt szó nagy pénzekről, támogatásról .Igazából nem lett belőle semmi, így a team se maradt meg.


Az alvó oroszlán

Végül a LION visszatért ezen év tavaszán, egy nem is akármilyen eredménnyel. Korábbi kiugrásotok színhelyén sikerült begyűjtenetek első LAN győzelmeteket, tehát a visszatérésetek egy igazán jó döntésnek bizonyult. Viszont az a fránya BECUP... megint nem sikerült olyan teljesítménnyel előrukkolnotok, amit sokan elvártak volna Tőletek, de bizonyára magatoktól is jóval többre számítottatok. Mi volt a különbség a 2 LAN közti teljesítményetekben?

Az idei ICL-en nem vettem részt ez a győzelem kimaradt a LION-os pályafutásomból, így részleteket sem tudok mondani. Becup egy elég érdekes téma. Mármint a megmagyarázása, hogy miért estünk ki ilyen csúnyán. Őszintén, én már a csoport köröknél éreztem, hogy itt később gondok lesznek, mert azokat se hoztuk le simán. A rájátszásban beigazolódott, az Endless simán átgázolt rajtunk. A magyarázatról: Kevés időm maradt a játékra, nem sok wart toltunk le a fix 5-össel neten. Lan előtt 3 napot bootcampeltünk nálam, kb. ennyi volt a felkészülésünk. Tehát mondhatni, miattam kaptunk ki a többiek szerint. Ha nem is mondták ki nyíltan, tudom mire gondolnak :) Személy szerint ezzel csak félig-meddig értenék egyet, mert egyéni teljesítménybe nem vallottam szégyent közel 0 órával. Tudom ez nem magyarázat, de ez csak egy játék, idézem Sq-t: LÖDD LE!!! Továbbiakban nem szeretnék erről vitát nyitni.

Deja vu. Ahogy tavaly, idén is BECUP után széledt szét a csapat. Mi az oka annak, hogy ismét eltűnik a LION a magyar CSS radarjáról?

A Lan után mindenki rájött, hogy ez így együtt nem fog működik. Nem is volt kedvünk egymással játszani. Mindenki ment, amerre látott más csapatokba vagy éppenséggel a League of Legends nevű játékot csépelte.


Csak befért minden - GrandLAN-ról hazafelé

Ha jól tudom, az első LAN győzelmedet nem Magyarországon, hanem a határon kívül, Szlovéniában érted el. Milyen volt a verseny?

Egy napos mixszel mentünk le, gondolván mindenkit elverünk. Erre minden esélyünk is megvolt, egy elég erős lu-t sikerült összehoznunk: White, Sagona, dikioneR, Res1st és Én alkottuk az ötöst. A döntőben találkoztunk az n6-tal, úgy hírlett sokat készültek, csak az első hely elfogadható számukra. Az első mapot simán nyertük, a második szoros volt, sagona eldöntötte a lan sorsát, én picit elizgultam a szituációt :D
Összegezve, remekül éreztem magam, sikerült megismernem 4 értelmes embert, akikkel mai napig tartom a kapcsolatot. Megjegyzem, ha Res1st nem vállalja lan előtti nap, hogy velünk jön, egészen máshogy alakulnak a dolgok. Nem vallott szégyent irányítói posztján, nekünk csak darálni kellett. Nem véletlen van ott, ahol van. Öröm volt játszani, régen élveztem így a játékot. Ezzel az lu-val későbbiekben is játszottam volna de ez egy másik story.

Összehasonlítva például a BECUP-pal, milyen különbségeket véltél felfedezni a 2 LAN között?

Azért a két lant nem lehet összehasonlítani, a becup egy magas színvonalú rendezvény, évről évre, magasabbra teszik a mércét. Ezt a külföldi top csapatok is lassan kezdik észrevenni. A szlovén lan egy kis terembe zajlott, fennakadás nem volt, minden simán ment, de méreteit nézve nem lehet párhuzatom húzni a két lan között.

Az a fránya 0 óra... Az elmúlt 1 évben nagyjából ennyi időt szántál a CSS-re, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy teljes mértékben inaktív lettél volna, hiszen itt-ott, de mindig meg lehetett találni a nevedet. Mi vonz még mindig ebben a „lövöldözős-bombalerakós" játékban?

Jó kérdés... nehéz válaszolni rá. Jelenleg nem játszom, mégis néha-néha követem, mi zajlik a CSS életben. Talán az vonz leginkább, hogy tudom, sokkal messzebbre is eljuthattam volna, mint a szlovén lan. Persze ehhez rengeteg gyakorlás szükséges, amihez idő kell. Úgy vélem, ezt 14-18 éves korig simán teljesíthető, utána már a fontosabb dolgok rovására megy.


West

Amikor Ti kerültetek be a CSS hazai közösségébe, akkor olyan csapatok voltak még, akiket Európa szerte elismertek, gondolok itt az OBi-ra vagy az ancients-re. Voltak olyan együttesek, akik nem széledtek szét egyik hétről a másikra, úgymond volt olyan csapat, amelye fel lehetett nézni, ám ez a helyzet mára teljesen átalakult. Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy manapság annyi csapat széled szét? Kikről lehet most példát venni?

Ez egy elég nagy témát átfogó kérdés, szerintem erre megvannak a megfelelő emberek, akik benne vannak a scene témában. Amugy is ezerszer ki lett beszélve. Nincs elég motiváció, ha valami nem sikerül, változtatni kell, magyar mentalitás stb. nem kívánok belefolyni ebbe a kérdésbe, mert csak flame lenne a hozzászólásokban.

Az interjú bevezetőjében említetted, hogy már nem osztogatod a fejeseket, ennek ellenére mégis ott látni a neved a bestaimers újdonsült felállásában. Ellentmondás, vagy csak ideiglenes állapot?

Volt róla szó, hogy újra játszani fogok, de így utólag visszanézve csak hirtelen fellángolásnak tűnik az egész. White is hívott dl-be, de nem tudtam eleget tenni nekik, nagyon kedvem se volt újra előröl kezdeni mindent. Nemrég beszéltem cr00py-val, kérdezte, hogy nem-e megyek hozzájuk, egy laza mixként indulna az egész. Mondtam, lehet meg tudom oldani, ergo lesz elég időm rá, de nem ígértem semmit. A nevem ott szerepel a bestaimers keretében, de nem hiszem, hogy fogok is játszani.

Tehát akkor most már végleg letetted a lantot?

Az online szereplésben végleg, maximum 1-1 beugróra jövök, ha nagyon kell. BECUP-on mindenképp ott szeretnék lenni egy erős mixszel, megnehezíteni a felkészült csapatok dolgát :)


Sagona sem lesz már fiatalabb - dikioneR és MIKO társaságában

Ha teljes mellbedobással tudnál koncentrálni a Counter-Strike: Source-ra, illetőleg az időd ezt engedné, akkor kikkel képzelnéd el a jövődet, kikkel lenne kedved újra, komolyabb szinten belevágni a virtuális harcba?

Akikkel szívesen játszanék és tudom, motiválnának, hogy ne legyek utolsó a fraglistán: white, Res1st, Sq, PDZ.

Gondolom, azért még nem teljesen léptél ki az online világból, tehát valamennyire képben vagy a magyar csapatok erőszivonyaival. Az elmúlt néhány hétben ment is a fórumharc, hogy mely csapat a legjobb jelenleg kis hazánkban. Nálad hogy néz ki a mostani top3? Miért pont őket tennéd a képzeletbeli dobogóra?

Nem nagyon követtem a fórumfightot, így nem is vagyok képben. Tippre az Endless-t mint feltörekvő csapatot, akik lanon is már megmutatták a foguk fehérét,a TG-t, mint „az öreg rókák is tudnak még játszani" és a 3. helyre bárki odaérhet.

Végezetül nem maradt más hátra, minthogy megköszönjem, hogy elfogadtad a felkérést és rendelkezésemre álltál. Utolsó szó jogán üzennél valamit?

Én köszönöm, hogy szólhattam pár szót, a kérdések rendben voltak öröm volt felidézni a múltat. Talán egyszer még előbújnak az alvó oroszlánok, egyelőre téli álmukat alusszák :) Üdv és jó teázgatást mindenkinek!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5697
 
1562
 
 
 
kép 82
 
1428
 
 
kép 3339
 
1497
 
 
 
kép 4740
 
1413
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu