Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Külföldi scene 2010. május 24. 0 hozzászólás
 

Újabb interjút készítettek a  Reason-Gaming legendás játékosával, Marek „PhP" Kadekkel. 2008 óta a szlovák együttes oszlopos tagja, évek óta a CSS közösség emblematikus figurája a szlovák

Újabb interjút készítettek a  Reason-Gaming legendás játékosával, Marek „PhP" Kadekkel. 2008 óta a szlovák együttes oszlopos tagja, évek óta a CSS közösség emblematikus figurája a szlovák játékos, a Vakarm.net francia oldal készített vele egy tartalmas interjút, aminek a fordítását olvashatjátok. Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: n0Rb1


 Szia Kedves Marek, tudnál pár szót mondani magadról az olvasóinknak, akik nem ismernek téged?

Szia, a Reason-Gaming és a szlovák nemzeti csapat játékosa vagyok, PhP néven játszom már régóta.

Először mesélj nekünk arról, hogyan ismerkedtél meg a játékkal és hogyan vált belőled top játékos!

Nagyjából akkor kezdtem el játszani a játékkal, amikor megjelent, csak később kezdtem el csapat szinten is játszani, de akkor is csak szórakozásból. Később Csehország második legjobb csapata, az ERAISERS hívott, hogy csatlakozzam hozzájuk. Nagyon meglepődtem, hiszen sose tekintettem úgy magamra, hogy jó játékos vagyok, de elfogadtam a felkérésüket.
Ebben a csapatban tanultam meg sok mindent, többek között hogy hogyan kezeljem a különböző szituációkat, hogyan oldjam meg ezeket. Kicsit később már minden cseh LAN-t megnyertem, amin elindultam a csapatommal, ezért úgy gondoltam, hogy jó lenne egy új csapatot csinálnom, hiszen elég ismert játékos vált belőlem. Így is tettem, a ProLanon való részvételünk nem volt túl sikeres, de megtanultuk, hogyan játszanak a csapatok LAN-on. Ezek után megfordult a kocka és a LAN79-en már diadalmaskodni tudtunk.
Ez egy fordulópont volt számomra, ezután kezdtek rám úgy tekinteni, mint egy top játékosra.

Sokak szerint jelenleg a világ egyik legjobb játékosa vagy. Érzel-e nyomást ez miatt magadon, vagy épp ellenkezőleg, ez csak erősebbé tesz?

Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz megmondani, ki a legjobb játékos, hiszen a CSS egy csapatjáték, egyedül nem tudsz uralkodni, csak ha a társaid is segítenek ebben. Természetesen, ha sokan néznek engem, nyomást érzek, de ez csak magabiztosabbá tesz, tudván, hogy képes vagyok bevinni azt a lövést.

Hogy tartod magad formában, hogy vagy képes mindig a legmagasabb szinten teljesíteni?

Én inkább azt preferálom, ha a csapat együtt játszik, de néha órákat töltök deathmatch-ezéssel. Nem mondhatni, hogy sokat játszom, csak akkor, ha fontos verseny vagy LAN közeleg. De akkor annyit játszom deathmatch szervereken, amennyit csak tudok.

Milyen tanácsokat adnál azon játékosoknak, akik szeretnének a legmagasabb szinten is eredményeket elérni? Ez gyakorlástól függ, a mentalitástól, a képességektől stb... vannak fő tényezők?

Először is, élvezned kell a játékot. Ha azért játszol, hogy híres legyél, ez nem fog összejönni. Akarnod kell, hogy a legjobb legyél, utálnod kell azt az érzést, ha elrontasz valamit, vagy ha bonyolult néhány helyzet. Sose másokat hibáztass a te hibáidért, mert nem fogsz előrébb jutni.
A mentalitás változni fog, ahogy halad az idő, mint ahogy nálam is. Az első LAN-omon nagyon ideges voltam, mára már nem tudom, hogy mi az a stressz. Az elején még nem ment a dolog, viszont mára már belerázódtam.
De néha szerencse is kell, hogy jó csapatba kerülj be, jó játékosokkal játssz együtt.

Mi a véleményed a jelenlegi scene-ről? Nem gondolod azt, hogy ma már kevesebb a jó csapat, ha összehasonlítjuk a korábbi évekkel?

Igen, úgy gondolom, hogy a scene most egy kicsit gyengébb, de a játékosok képesek arra, hogy ezt megfordítsák. Új csapatokat csinálnak, szóval kíváncsi vagyok, hogy meddig jutnak el. De szomorú vagyok az miatt, hogy nem látjuk az új játékosokat a csúcson, sőt, csapatot sem, akik meg tudnák szorongatni a jelenlegi elitbe tartozókat

Mi a véleményed a CSPromodról és a CSS bétáról?

A CSPromod rendben van, de sok munkára lenne még szükség. A CSS béta egy nagy ugrás lehet a CSS számára, egy teljesen új szintre emelhetik a játékot, ha a tervezők betartják az ígéretüket. Én személy szerint nem tudok várni, remélem, hogy amit ígértek, azt meg is csinálják, többek között kijavítják az összes bugot. Ezek után nem lesz szükség már a CSPromodra.

Az eSubából kerültél a Reason-Gamingbe bő egy éve, de úgy tűnik, hogy a kelet-európai eSport nem fejlődik kellőképpen. Egyetértesz ezzel vagy a távozásod oka teljesen más volt?

Egyetértek ezzel. Nem sok minden változik, nem találkoztam még olyan csapattal, amely megpróbált volna kitörni vagy jobbá válni, vagy akár esélyes lehet arra, hogy minket megszorongasson.

Szerinted hiányoznak a keleti országokból a jó játékosok?

Igen. Szlovákiában például maximum 10 ilyen CSS játékos van csak.

A Reason-Gaming jelenleg az egyik legjobb csapat Európában, már évek óta stabil teljesítményt nyújt a csapat. Egyetlen nagy változás volt, hogy WT és STR elhagyták a csapatot, mert új felállást akartak csinálni. Mi stabilitás kulcsa? Mesélj nekünk erről a változásról kicsit.

A stabilitás kulcsa, hogy mindig beleadj mindent. De ha nem értesz egyet a csapattársaddal, vagy úgy érzed, hogy nem akarsz már többet vele játszani, akkor változtass. Sose hozz elhamarkodott döntést, mint például kirúgsz valakit a csapatból. WT és STR úgy döntöttek, hogy távoznak, mert - mondjuk úgy - allstar csapatot akartak csinálni, amelyben nem szerepelt volna se pR, se UN. Én elutasítottam a csatlakozást, és azt mondtam nekik, hogy távozniuk kellene, ha nem akarnak pR-rel és UN-nel egy csapatban játszani. Sok szerencsét kívántam nekik az új csapathoz.

Mindenki úgy gondolja, hogy a Burning az egyetlen csapat, aki lépést tud veletek tartani a kelet-európai scene-ben. Miért gondolod, hogy ez nem igazán sikerült?

Úgy kezdték el, mint egy teljesen új csapat, minden nap gyakorolniuk kellett, hogy elérjék azt a szintet csapatmunkában, mint ahol mi vagyunk. Én már 3-4 éve játszom együtt pR-rel és UN-nel.
Szerintem nem gyakorolnak eleget.

A közelmúltban bazy helyére sneix érkezett. Fontos változás volt ez? Szerinted ez jobbá teheti a csapatot?

Korábban már játszottunk együtt sneix-szel, Icyboxon és több nagy LAN-on. Úgy éreztük, hogy bazy nem elég elkötelezett. Egyetlen dolog van a Reason-Gamingnél, amit nem tolerálunk, ez pedig az, ha valaki nem hozza ki magából a maximumot. Az ő lecserélése sneixre valóban jót tett a csapatnak, jobbak lettünk vele.

Úgy tűnik, hogy kicsit lelassultak a dolgok a Reasonnél, több online versenyen is váratlanul rossz eredményt értetek el. Hogy látod a csapatodat most?

Legutoljára 2 éve voltak jó eredményeink online, még a LAN79 előtt. Azóta nem nyertünk semmilyen nagy online versenyt, ellenben sok LAN elsőséggel büszkélkedhetünk.
Ha valakitől nagyon kikapsz online, de LAN-on megvered őket (akár többször is), ez egyfajta motivációt ad, hogy online is meg tudd verni őket.
Ez velünk többször is megtörtént, de már nem érzünk ez miatt csalódást.

Milyen céljai vannak a szlovák nemzeti csapatnak az ENC-ben (Europeans Nations Championship)? Szerinted képesek vagytok megverni a francia, a német vagy az angol válogatottat és fel tudtok érni a csúcsra, mint ahogy a cseh válogatott 2008-ban?

Nagyon nehéz megjósolni. Jó csapatunk van, de majd meglátjuk.

Egyes pletykák arról szólnak, hogy a nyári LAN szezon után nem fogunk már látni Téged játszani, hiszen tanulmányi kötelezettségeidnek kell eleget tegyél. Igazak a hírek?

Meglátjuk majd a nyár folyamán, nehéz megjósolni, hiszen ebben a pillanatban sok dolog folyik most az életemben,

Azon játékosok köré tartozol, akik ismertebbek a nyugodtságukról és a figyelmességükről, nem úgy, mint ritch vagy krL. Mi a véleményed erről? Gondolod, hogy ez rossz hatással lehet az eSportra?

Egy kicsit. Úgy gondolom, hogy ritch már túlszárnyalta a rasszizmus határait. KRL az egészet viccesen csinálja. A játékostársad ugratásával nincs semmi gond, de itt sem szabad átlépni egy határt.

Mit gondolsz a francia csapatokról, mint például a VeryGames vagy a ROCCAT? Hogyan látod a francia scene-t, érdekel valamennyire?

Mindkettő top csapat, de ez talán minden, amit mondhatok. A francia scene nagyon erős, hiszen mindig vannak újak, akikre tudsz csapatot építeni. Mindig vannak versenyképes játékosok, akik ki tudnak törni a semmiből. Ez teszi a legerősebbé a francia közösséget. Mellesleg sok szerencsét a hf.MOTHER csapatának!

Mi a legjobb és a legrosszabb emléked a pályafutásodról?

A legrosszabb a legutóbbi TeX elvesztése, de ugyanilyen rossz volt, hogy miután megvertük az Imperialt train-en, kikaptunk tőlük nuke-on a döntőben.
A legjobb pedig megnyerni a LAN79-et, ahol megvertük az emuLate-et, a H2k-t és a Logitech.fi-t, meg persze a Dreamhack győzelem, ahol többek között megvertük a H2k-t, az Imperialt és a Verygames-t is.

A régóta rólad készülő movie-nak már meg kellett volna jelennie. Mi a helyzet ezzel projekttel?

Halott ügy. Nem találok olyan moviemakert, akinek elég ideje lenne ahhoz, hogy befejezze a filmet. Már 12 moviemakerrel volt dolgom, de egy idő után mindegyik feladta vagy eltűnt a demóimmal.

Mik a csapat tervei a jövőre nézve? És a személyes terveid?

A terv az, hogy megnyerünk minden rendezvényt a nyár folyamán. Egyéni célom pedig, hogy minden meccsen 30+ fraget lőjek :D

Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat. Tiéd az utolsó szó.

Szeretném megköszönni a támogatást a szponzorainknak: a Razernek, a Saphhire-nak, a VeryGames-nek és a GamersUniformnak!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1078
 
1356
 
 
 
kép 3786
 
1305
 
 
kép 5509
 
2709
 
 
 
kép 4987
 
2418
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu