Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
LAN 2012. október 31. 3 hozzászólás
 

Elérkeztünk hát az első nagyszabású nemzetközi Counter-Strike: Global Offensive rendezvényhez, mely a Paris Games Week keretein belül megrendezésre kerülő ESWC „lészen”. Nagy mérkőzéseknek nézünk elébe már a csoportmérkőzések során is, nézzük, ki milyen eséllyel vág neki a megmérettetésnek. Szubjektívan.

A külföldi médiában, így a HLTV.org-on és a Cadred.org-on már a múlt héten elkezdték posztolgatni az ESWC-t felvezető cikksorozataikat. Előbbi egészen pontosan interjúkkal próbált még nagyobb nézősereget a számítógépek elé csalni, míg utóbbi csapatelemzésekkel hangolt a Párizsban megrendezésre kerülő Electronic Sports World Cupra. Mi pedig itt, a Counter-Strike2.hu hasábjain egy szubjektív esélylatolgatással próbálunk kedveskedni nektek. A továbbiakban összesen 10 csapatról olvashattok, mindnyájan ott lesznek péntektől kezdve egészen a csoportmérkőzések végéig – aztán 6 csapat bizony búcsúzik a további küzdelmektől.

Svédország Ninjas in Pyjamas

Svédország Robin „Fifflaren” Johansson
Svédország Patrik „f0rest” Lindberg
Svédország Adam „friberg” Friberg
Svédország Christopher „GeT_RiGhT” Alesund
Svédország Richard „Xizt” Landström

Ha nem történik nagyobb meglepetés a csoportmérkőzések vagy az elődöntő során, akkor bizony a NiP ott lesz az ESWC nagydöntőjében. Ha nem is teljesen egyértelműen ők a jelenlegi legjobbak a CSGO szcéna mezőnyében, az biztos, hogy ott vannak a trón közvetlen közelében. A DreamHack Valencia győzelmük is azt mutatja, hogy jó döntés volt keresztezni Counter-Strike 1.6 és Source játékosokat, szerény véleményem pedig az, hogy ők a legesélyesebbek a végső győzelemre.

Fifflaren, mint a csapat kapitánya és AWP-se, kitűnően olvassa a játékot, a f0rest – GeT_RiGhT páros ellenállhatatlanul játszik, „szájdonként” valamelyikük garantáltan 20+ fraget vállal. A Dánia fnatic-ből átcsábított Xizt is hozza a tőle vártakat, irányítás terén tökéletesen választott a NiP, legalábbis az eddigi eredményeik erről tanúskodnak, míg friberg, aki eleinte negatív irányban tűnt ki társai közül, hiszen előtte nem mondhatni, hogy szerepelt volna olyan szintet képviselő együttesekben, mint a többiek, ám mára már ott tartunk, hogy kulcsjátékosa lett CSGO-ban ennek a svéd csapatnak.

CS2HU tipp: 1. place

Franciaország Team VeryGames

Belgium Kévin „Ex6TenZ” Droolans
Franciaország Kenny „kennyS” Schrub
Franciaország Nathan „NBK” Schmitt
Franciaország Cédric „RpK” Guipouy
Franciaország Edouard „SmithZz” Dubourdeaux

Bár a francia ESWC-kvalifikáció csak holnap reggel veszi kezdetét (melyről egyébként a CS2HU hasábjain is kaphattok bővebb tájékoztatást), azért talán nem lőhetünk túlságosan mellé azzal, hogy melyik két csapat fog ott a döntőben szerepelni. Az egyik minden bizonnyal a Team VeryGames lesz, a másikról pedig egy csapattal lejjebb olvashattok – nem akarok nagyon mellélőni, így egyből górcső alá veszem mindkét francia sztárcsapatot.

A VeryGames meglepően rossz (?) játékkal rukkolt elő a DreamHack Valencia döntőjben a NiP ellen, nem igazán tudtak semmit kezdeni a svédek magabiztos támadó- és védőalakzatával sem. Régen láthattuk őket ilyen reménytelenül játszani – bár talán a két map végeredménye nem sima NiP győzelemről tanúskodik, a játék képe azért mégiscsak erre utalt (16-10 nuke-on, és 16-12 trainen).

Mindezek ellenére a VeryGames talán az egyedüli, aki felveheti a versenyt GeT_RiGhT-ékkal és letaszíthatja őket a trónról. Ex6TenZ még mindig a világ legjobb irányítója, ehhez kétség sem férhet, kennyS pedig minden bizonnyal a legdurvábban forgatja jelenleg az AWP-t, mellette pedig SmithZz is képes meglepő, ámde gyönyörű dolgokra az említett fegyverrel. NBK és RpK… Már-már indokolatlanul higgadt játékukkal bármelyik ellenfelet képesek a földbe döngölni. Az óraszámuk is arról tanúskodik, hogy bizony nem keveset készültek az első nagyobb CSGO megmérettetésre – ergo bizony a dobogó legfelső fokának nagy esélyesei ők, ám szerintem a NiP-et most sem fogják tudni elkapni…

CS2HU tipp: 2. place

Franciaország Millenium

Franciaország Arthur „h0rks” Moulet
Franciaország Steeve „Ozstrik3r” Flavini
Belgium Adil „ScreaM” Benrlitom
Franciaország Richard „shox” Papillon
Franciaország Kevin „Uzzziii” Vernel

Talán már sokan kitalálhattátok, hogy melyik az a másik francia alakulat, amely ha megnyeri hazája ESWC-kvalifikációját, akkor onnantól kezdve talán senki sem fogja megállítani. Ez bizony a Millenium, ami új név a színtéren, ám a név alatt játszó játékosok már kevésbé. Ozstrik3rről kell maximum kisebb tájékoztatást adnom az olvasóinknak, aki a Source-szcénában nem, ám az 1.6-ban annál inkább megfordult. A maga nevében egy legendának számít Franciaországban, az irányítói szerepkör az övé. Counter-Strike 1.6-ban is erősítette többek között a Millenium felállásait a már 30 fölött járó játékos.

A többieket szerintem kevésbé kell bemutatni, vagy akár jellemezni a játékukat, ám mégis illik megemlíteni a tavaly Counter-Strike: Source-ban az év legjobb aimerének választott shoxot és a szintén nagy aimer ScreaM-et, akik ketten együtt nagyon veszélyesek, ha elkapja őket a gépszíj. Ott van még a szintén nagyon tapasztalt Uzzziii, aki bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között meg tud fordítani bármilyen szituációt, hogy abból csapata pozitívan jöjjön ki. És ott van a fiatal, talán kevésbé ismert h0rks, akiről egyelőre kevesebbet tudunk, mint társairól, ám biztosra vehetjük, hogy nem véletlenül ő szerepel a Millenium felállásában, és nem más.

Ha a Millenium holnap képes legyűrni a VeryGames-t, akkor bizony van oka félni minden ’B’ csoportbéli együttesnek, és ezzel együtt a NiP-nek is. Még azt is meg merem kockáztatni innen a kényelmes székemből, hogy ha a Millenium jutna az ESWC döntőjébe és ott a NiP-pel találkozna… Akkor a franciák kerülnének ki győztesen, lévén talán kevesebbet tudnak a svédek shoxék játékáról, mint mondjuk Ex6TenZ-ékről. De azért félve írtam le ezeket a sorokat, őket is csak a második helyre tippelném előzetesen – ha ott lesznek a 10 résztvevő között persze.

CS2HU tipp: 2. place

Anglia fm! TOXiC

Svédország André „BARBARR” Möller
Anglia Neil „nEiLZiNHo” Finlay
Anglia Brandon „weber” Weber
#ir# Philip „Whindanski” Nicholas
Anglia George „zed” Bear

Akik képesek arra, hogy két vállra fektessék az angol ESWC-kvalifikáció döntőjében a Copenhagen Games győztest, azok bizony nem alkothatnak rossz csapatot. Márpedig az fm! TOXiC véghezvitte ezt a bravúrt és legyűrte a Anglia ex-mousesports-ot, akik ennek következtében le is maradtak az ESWC-ről, nem kis meglepetésre, teszem hozzá.

Ezek tudatában bátran kijelenthető, hogy ők jelenleg az angolok legjobbjai, megfűszerezve az ESWC idejére egy svéd legendával. BARBARR-ra és az ő AWP-jére lehet építkezni, weber pofátlanul jó aimjára szintén, és Whindanski is úgy fest, megtalálta a neki tökéletesen megfelelő játékot – talán az övé az eddigi legszebb jelenet, amit véghezvittek CSGO-ban. A másik két játékost sem nagyon kell bemutatni, nEiLZiNHo és zed is képes kiugró teljesítményre és ez el is fog kelleni tőlük is, ahogy a többiektől is.

Francia vetélytársuk mögött nagy valószínűséggel másodikként fognak továbbmasírozni a legjobb 4 közé, ahol aztán az aranyérem legnagyobb várományosával, a NiP-pel lesznek kénytelen farkasszemet nézni. Talán ők a legmagabiztosabb csapat az ESWC mezőnyében, ám a „pizsamás ninják” nagy falat lesznek számukra. Marad tehát a bronzmérkőzés, amit véleményem szerint meg fognak nyerni, tehát…

CS2HU tipp: 3. place

Germany mousesports

Germany Manuel „approx” Zeitz
Germany Johannes „nex” Maget
Görögország Dimitrios „stavros” Smoilis
Germany Hendrik „strux1” Goetzendorff
Germany Tobias „Troubley” Troubley

Az egykoron még Germany Team xXx néven futó alakulat jelenleg magabiztosan vezeti a német ESL Pro Series bajnokságát, az eddig eltelt 7 forduló alatt nem szenvedtek vereséget, 5 győzelmük mellett 2 döntetlen szerepel a nevük mellett – tehát ahogy az fm! TOXiC-ban az angolok, úgy a mouz-ban Németország legjobbjai játszanak. Még az EPS-ben rájuk szorosan tapadó Germany Team ALTERNATE-et is 16-7 arányban tudták felülmúlni, ami ahogy vesszük, egy sima győzelem volt.

Persze ezek egyelőre netes eredmények, de szerintem Troubley és társaik újra az őt megillető pozícióba fogják helyezni a német közösséget. Az említett játékos hű fegyverhordozója, approx, illetve a másik összeszokott páros, stavros és strux1, valamint az új arc, nex képesek lehetnek akár feljebb is kúszni a ranglétrán, de talán benne van a pakliban az is, hogy a németekhez híven pocsék offline szerepléssel fognak előrukkolni – de nem most!

A csoportból ők is 2. helyen fognak kijutni, a NiP-et nem fogják tudni elkapni, ám a többieket szerintem igen. Az ő águkon elődöntős francia együttessel szemben viszont nem valószínű, hogy lesz ellenszerük, így a bronzmérkőzésen még bebiztosíthatják a dobogó legalsó fokát, ám az fm! TOXiC – ha izzadtságcseppek árán is, de – megálljt fog nekik parancsolni.

CS2HU tipp: 4. hely

Lengyelország ESC-Gaming ICY BOX

Lengyelország Jakub „kuben” Gurczynski
Lengyelország Mariusz „Loord” Cybulski
Lengyelország Filip „Neo” Kubinski
Lengyelország Jaroslaw „pasha” Jarzabkowski
Lengyelország Wiktor „TaZ” Wojtas

A valaha volt talán legsikeresebb Counter-Strike 1.6 felállás is áttért CSGO-ra, ám eddig talán nem foglalkoztak eleget a játékkal, ami az eredményeiken is látszódik. A lengyeleknél is pörög az ESL Pro Series, ahol jelenleg az ESC csak a 3. helyen tanyázik, 4 forduló után 3 győzelmet és 1 vereséget számlálnak kubenék. Az előttük szereplő két csapat közül a Lengyelország Drunken Globus egy méretes zakót mért rájuk, hiszen 16-6 arányban vereséget szenvedett az ESC a második körben ellenük, akiket viszont a listavezető és ESL Major Series résztvevő Lengyelország MaxFloPlaY 16-9 arányban múlt felül. Lehet, hogy ebből körbeverés lesz…

Azzal a kijelentéssel most óvatosan bánnék, hogy az ESC jelenleg Lengyelország legjobb Global Offensive együttese, ám azzal már nem, hogy náluk minden benne van a pakliban. Ők köztudottan LAN-on tudják megvillantani foguk fehérjét, így az említett EPS szereplésükből talán nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni. A csoportból való kijutásukért, ha összejön, garantáltan vért fognak izzadni, aztán az elődöntőben már bármi megtörténhet, de maradva a realitás talaján, most inkább azt jósolnám nekik, hogy a franciák és az fm! TOXiC mögött a 3. helyen fogják zárni a csoportküzdelmeket.

Dánia Anexis eSports

Dánia René „cajunb” Borg
Dánia Mathias „MSL” Lauridsen
Dánia Nichlas „Nille” Busk
Dánia Jacob „Pimp” Winneche
Dánia Casper „ruggah” Due

Megérdemelten van ott ez a dán csapat az ESWC résztvevői között, hiszen szép játékkal jutottak egészen az északi ESWC-kvalifikáció döntőjéig, ahol azonban a NiP-pel már nem tudtak mit kezdeni. Ennek ellenére talán nem lövünk nagyon mellé azzal, ha a NiP mögé őket tesszük oda a képzeletbeli Nordic-dobogóra.

Az sem véletlen, hogy a HastaLaVista prefixet sikerült lecserélniük az Anexis-ére. Persze, nagy valószínűséggel ha nem lennének ott az ESWC-n, akkor az Anexis sem csapott volna le rájuk, de ott vannak, és ez már okot ad arra, hogy bármely velük szembe kerülő ellenfél óvatos legyen. Ez az ötös cajunbbal az élen akár még a csoportjából is kijuthat, ha olyan napot fog ki, ám ez CSGO, nem CSS, szóval itt bármi megtörténhet. Ahhoz persze kétség sem férhet, hogy MSL, Nille, Pimp és ruggah oda fogják tenni magukat cajunbbal együtt, hogy meglepetést okozzanak – és most jön a de -, de az ő felállásuk még túl „friss” ahhoz, hogy csapatmunkával legyűrjék a náluk sokkal esélyesebb vetélytársaikat. Márpedig azzal kell majd, hiszen egyénileg is vannak előttük bőven jobbak a dobogóra saccolt gárdák között.

USA Area51

USA Sam „DaZeD” Marine
USA Spencer „hiko” Martin
USA Kory „Semphis” Friesen
USA Sean „sgares” Gares
USA Trey „tck” Martin

Amerikából jöttem, mesterségem címere… Mindenki talán kívülről fújja ezt a játékot, amit az óvodától kezdve az általános iskola alsó tagozatáig szinte mindenütt megtalálhatunk még ma is (remélhetőleg). Az Area51 is átszelte az óceánt, köszönhetően annak, hogy talán meglepetésre diadalmaskodtak a USA Team Dynamic felett az észak-amerikai selejtező döntőjében.

Megmondom őszintén, nem mozgok túl otthonosan az amerikai közösségben, így csak DaZeD és tck nevét tudom elhelyezni valahova, a többiekről vajmi keveset tudok csak, így róluk kevesebbet is fogtok olvasni. Több kérdés is felmerülhet velük kapcsolatosan. Az egyik ilyen, hogy vajon meg tudják-e ismételni, le tudják-e kopírozni a Copenhagen Games-en kiválóan szereplő USA Fully Torqued máig érthetetlenül kimagasló teljesítményét. Persze az is kérdés, hogy mire lesznek képesek a csoportkörök során, a véleményem ezzel kapcsolatosan az, hogy nem fogják túlélni a 4 kört.

Brazília Team TargeTDown

Brazília Raphael „cogu” Camargo
Brazília Caio „Rkz” Sinigaglia
Brazília Lucas „Steel” Lopes
Brazília Rafael „zakk” Fernandes
Brazília Caio „zqk” Fonseca

A maradék… Érdekes kategória, de szerintem ide sorolható a brazil TargeTDown együttese is. Az igazság az, hogy róluk sem tudok túl sokat hasonlóan az Area51-hez, bár láthattuk őket játszani többször is Európában, persze akkor még Source-oztak a „gaúchok”, és cogu sem szerepelt a felállásukban…

Ám ahogy a mondás is tartja, egy fecske nem csinál nyarat, cogu kétségtelenül ott lenne a Counter-Strike 1.6-osok Hírességek Csarnokában, ha létezne ilyen, de azt még nem tudjuk, hogy Global Offensive-ben is olyan jó-e a „fickó”, mint volt 1.6-ban. Bizonyára ez szombatra kiderül, ahogy az is, hogy tényleg jogos volt-e a brazil csapat maradék kategóriába való besorolása.

Hollandia LowLandLions

Hollandia Chris „chrisJ” de Jong
Hollandia Ferdi „ferrid” van Leeuwen
Hollandia Jordy „gerrah” Haast
Hollandia Eli „spartacus” Van Bijnen
Hollandia Stefan „stefan” Hof

Érdekes helyzet az övék, hiszen még mindig nem tudjuk biztosra, hogy ott lesznek-e pénteken az ESWC-n, és ha ott lesznek, akkor milyen felállásban. A Gerrah-féle incidens miatt merültek fel ezek a kérdések, aki mint bizonyára tudjátok, kapott egy gyönyörű szép ban(s) on record feliratot a steam accountjára néhány nappal ezelőtt, a nemzetközi közösségben pedig a fejét vennék, ha szabad ilyen durván fogalmaznom.

Ahhoz viszont nem férhet kétség, hogy a LAN-on megvívott Benelux ESWC-kvalifikáció döntőjét jogosan nyerte meg a LowLandLions, abban viszont már vannak kétségeim, hogy az odáig vezető úton milyen eszközöket vetett be az említett játékos. Az Hollandia fnatic óta nem volt nemzetközi szinten is elismert felállása a hollandoknak, és elég bátornak kellene lenni ahhoz, hogy kijelentsük, hogy ez a csapat képes lehet olyan magasságokig eljutni, mint xertionék néhány évvel ezelőtt. Bokszzsákként fognak funkcionálni Párizsban…

Germany n!faculty

Germany Azmican „asmo” Berberoglu
Germany Christoph „disruptor” Dölger
Germany André „Kirby” Kempa
Germany Benjamin „qk-Mantis” Oberlein
Germany Simon „smn” Beck

Sokan még mindig a fejüket fogják, amiért a szervezők pont ezt a német alakulatot hívták be a Oroszország RuSh3D helyére, ám az mint utólag kiderült (legalábbis a bennfentesek ezeket az információkat szórták szét az éterben), több megkeresett csapat is megelőzte az n!faculty-t, akik vagy ezért, vagy azért nem tudták vállalni a részvételt. Tehát minden bizonnyal vészmegoldás volt az n!faculty ESWC-re való meghívása.

Nem véletlen többek felháborodása a fentiekkel kapcsolatosan, hiszen a német csapat hazájában sem sorolható a legjobbak között is legjobbak kategóriába, sőt… Az EPS-ben elég gyatrán szerepelnek ahhoz képest, hogy ott lehetnek az Electronic Sports World Cupon. Ha azt mondtam előbb, hogy az LLL bokszzsákként fog funkcionálni, akkor ezt a jelzőt bátran ráaggathatjuk disruptorékra is.

 

 
n0Rb1
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 3 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar
  Az ALTERNATEnak valószínűleg élőszerződése van a játékosaival illetve gondolom nem sok mindennel tudna többet adni a n1faculty, hogy érdemes legyen nekik a biztosról váltani.
 

halacska

nov. 02., 16:55
Sztem ő arra gondolt, hogy a faculty helyett az attax-ot kellet volna meghívni.
 
 
 
RuSTy  n1faculty...ha már egy német alakulatot választottak vész megoldás ként akkor inkább egy ALTERNATE.aTTax-ot választottam volna még is csak tapasztaltabb LAN-osok.
 

nov. 01., 05:11
Az ALTERNATEnak valószínűleg élőszerződése van a játékosaival illetve gondolom nem sok mindennel tudna többet adni a n1faculty, hogy érdemes legyen nekik a biztosról váltani.
 
 
 
 

RuSTy

okt. 31., 22:36
n1faculty...ha már egy német alakulatot választottak vész megoldás ként akkor inkább egy ALTERNATE.aTTax-ot választottam volna még is csak tapasztaltabb LAN-osok.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1365
 
1468
 
 
 
kép 5228
 
2242
 
 
kép 5099
 
2376
 
 
 
kép 3235
 
1601
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu