Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Steam 2006. február 01. 0 hozzászólás
 

Jó hír jó hír hátán. Mint, ahogy már beszámoltunk róla készül az új Steam Friends. Mi az hogy készül? Már béta változatban van és bárki ki is próbálhatja ehhez nem is kell mást tenni, csak a

Jó hír jó hír hátán. Mint, ahogy már beszámoltunk róla készül az új Steam Friends. Mi az hogy készül? Már béta változatban van és bárki ki is próbálhatja ehhez nem is kell mást tenni, csak a Steam parancsikonjába az alábbi pár kapcsolót beírni: „-clientbeta steam3friends -beta steam3friends”. Kipróbáltuk és mûködik! Sajnos a régi contactoknak úgy néz ki búcsút kell mondani,de legalább megy!

f3f3

Természetesen mivel béta fázisban van a fejlesztés lehetnek benne hibák! Ezeket a Friends Wiki oldalán lehet bejelenteni. A kibõvített részben találhattok egy interjút a készítõvel, az új Friends-el kapcsolatban. Interjú John Cook-al a Friends 3-ról
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Pár órája megjelent a Steam Friends 3.0 béta verziója ebbõl az alkalomból faggattuk a project felelõs vezetõjét John Cook-ot.

Akkor kezdjük is el. A Friends 3.0 tartogat számunkra újításokat, vagy minden maradt a régiben?

A most kiadásra kerülõ verzióban semmi újítás nem lesz, csak kijavítottuk azokat a hibákat, amik elõfordultak, a fõ funkciói tehát továbbra is a barátok felvétele, a chat és hogy ki mit játszik éppen. A közeljövõben a Steam 3 megjelenésével természetesen a Friends is bõvülni fog extra funkciókkal.

Tervezitek a hálózat kibõvítését olyan szinten, hogy ne csak egy-emberrel lehessen társalogni, hanem akár többel is?

Igen, terveztünk egy IRC-hez hasonló chat room funkciót is, amit majd az új Steam kiadásakor élesítünk. Emellett tervezzük, hogy a játékok és a Friends közti kapcsolatot még tovább fejlesszük, például azzal, hogy mindenki maga állíthassa, be hogyan látszódjon, amikor játszik.

Ezek igazán érdekes ötletek, többet is megtudhatunk róla?

Sajnálom, jelenleg nem.

A Friends mûködik az összes Steam-es játék alatt vagy kell hozzá a Source és/vagy  VGUI támogatás?

A Friends SDK a bétatesztelések után, amikor kész a végleges verzió bekerül az Source SDK-ba, így bármelyik fejlesztõ integrálhatja a játékába. Nem feltétlenül kell alá Source motor, de Source motorral lett megírva a program így azok alá könnyebb beintegrálni.

A közösség igen szívesen fogadná, ha lennének társasjátékok is a Friends-ben, terveztétek az ilyenek integrálkását?

Nagyon távoli jövõben igen.

Sikerült megoldani a „szellem” felhasználók problémáját (akik csúnya dolgokra (súgásra) használják a Friends-et - a szerk.)?

Egy megoldást láttunk erre, hogy a felhasználóknak kikapcsoljuk a chat-et bizonyos idõközökben. Például a Counter-Strike-ban, megfigyelõben lévõ játékosok üzeneteit,amit az élõknek írnak csak a kör végén kapják meg az élõk. Ez a bétában még nincs benne, mert ehhez nagyon sok mindent le kell majd még tesztelnünk.

A Friends mutatja, majd ha valaki sima Single Playeres játékkal játszik?

Nem ez nincs megoldva, erre nem gondoltunk. (Az interjú után bekerült ez a funkció a Friends-be)

A Steam 3.0 alapja a TCP kapcsolódás, ez a változás a Friend’s instabilitását okozhatja majd. Újra megjelentitek a Friends-et az új Steam-el együtt vagy már gondoltatok rá és készen van a támogatás?

A Steam 3.0 jelenleg UDP és TCP kapcsolatokat támogat.. UDP az egyik legjobb és legkönnyebben kezelhetõ protokoll, ez használjuk mi is ugyanúgy, mint a Steam authentikáció, a VAC és a Server Browser. TCP-t csak a keményebb estekben használunk például a letöltéseknél.

Tehát a Friends UDP csatornán kommunikál, a sávszélesség igénye pedig elhanyagolható. A TCP kapcsolatot inkább olyan másodlagos megoldásnak tartjuk, olyanok számára akik firewall vagy router mögött tartózkodnak.

Egy igen fontos kérdés: A chat peer-to-peer alapon mûködik, vagy a Valve szerverein keresztül?

A Chat üzenetek a Valve szerverein keresztül közlekednek. A NAT és a firewall-ok elterjedése miatt nem láttuk értelmét a direkt kapcsolatnak, hiszen nagyon ritkán mûködött. Jelenleg egy kódolón is dolgozunk, a titkosítás érdekében azonban ez a béta verzióban még nincs benne.

Hány ember dolgozik a projecten?

Mindenki a Steam csapatban beletesz egy kicsit, de általában olyan 10 fõ. Nem mindenki dolgozik a Friends Network-ön de, a sok közös funkció miatt mindenki kicsit bedolgozik.

Esetleg valami végszó?

Nagyon reméljük, hogy ez a verzió majd mindenkinek elnyeri a tetszését. Természetesen a béta verzió arra, van hogy teszteljék. A hibákat és az ötleteket a VDC oldalán várjuk.

Köszönjük az interjút!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1214
 
1277
 
 
 
kép 4082
 
1478
 
 
kép 5736
 
1671
 
 
 
kép 1216
 
1434
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu