Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Tesztek 2012. május 19. 2 hozzászólás
 

Eltelt lassan 15 év, mióta a Microsoft 1997-ben piacra dobta az IntelliMouse 1.1-es szériát. Az akkori összes kritériumnak megfelelt minden szempontból, majd miután a gamer szegmens is felfedezte magának ezt a kétkezes egeret, onnantól vált igazi legendává. Azóta számtalaszor próbálták meg letaszítani a trónjáról, de eddig senkinek sem sikerült. Mostani tesztünk alanya, a Roccat Kova [+] is megpróbálkozik a lehetetlennel, lássuk sikerül-e neki.

Azokban az időkben még nem volt ennyire kiélezett a verseny a gyártók között és nem számított a dpi, meg hogy mekkora gyorsulást bír az egér, csak az, hogy legyen kényelmes és a végletekig megbízható. Érdekes, hogy a mai palettát tekintve is, mikor már csak a játékosoknak készült egerekkel is Dunát lehetne rekeszteni, a legtöbb játékos, akivel beszéltem erről az utóbbi időben, - főleg azok közül, akik nemcsak tesztekből ismerték, hanem játszottak is vele- bármikor, kérdés nélkül tennék le a mostani egerüket, - legyen az bármilyen pro cucc- és váltanának újra MS 1.1-re, ha tehetnék. Magyar vonatkozása pedig ugyancsak van az egérnek, ugyanis Hungary KODIAK is ilyet használt évekig. Épp ezért volt nehéz a Roccat Kovának a 2010-es megjelenésekor. Nemcsak hogy egy ilyen ikon árnyékában született, még olyan versenytársai is akadtak, mint a Steelseries Kinzu vagy a Razer Lachesis. Ennek ellenére keményen veszi fel a versenyt, itt van, és azt kell hogy mondjam teljesen le vett a lábamról.

Mikor először megláttam, akaratlanul is az olaszok egyik büszkesége a Lamborghini jutott eszembe, ugyanis a design teljesen megegyezik a sportautó aktuális vonalvezetésével. Agresszív, időtálló és kényelmes. Ennél többet nem is kívánhatnánk egy kétkezes gamer egértől, persze mindez nem érne sz*rt se, ha a felhasználhatóság elvérezne az ergonómia és design oltárán. Esetünkben azonban szó sincs ilyesmiről. A Kova [+] ahogy a neve is mutatja, a Kova ráncfelvarrott verziója, egy újabb lépés a tökéletesség felé, amit a pofátlanul jó ár/érték arány már csak megkoronáz. Ha már a külsőnél tartottunk, nem lehet elmenni szó nélkül az egér nyújtotta LED-es fényorgia mellett, ami persze funkcióval ellátott, nem csupán arról van szó hogy villog az egész, te meg csak nyálzó szájjal zombulsz bele a fénybe.

Az egér egy kényelmes V alakú formát kapott hála a mérnököknek, biztosítva így a kétkezes felhasználhatóságot, azt pedig, hogy melyik kézre álljon, bedugásnál már be is tudjuk állítani. Az evidens, hogy a súlyozást nekünk tetszően állíthatjuk, emellett pedig két oldalt szimmetrikusan elhelyezve kapunk négy gombot, amikkel tudunk váltani a felbontás között - választható értékek a  400, 800, 1600 és a max 3200 dpi, köszönhető a Pro-Optic R2 Gaming szenzornak-, az aktuális beállításokhoz pedig külön szín tartozik, így segítve a váltást sötétben is. A gombok alatt a hüvelykujj csúszását akadályozni hivatott kis terület van, a "Griptech Side Area", ami nagyon kellemes tapintású, jó komfortérzetet ad, és tényleg biztosítja a szükséges tapadást.


Az egyik igazi újításnak az EASYSHIFT[+] gomb számit, aminek használatával, egyetlen lenyomással kapunk hozzáférést a hét egérgombhoz, (a görgőhöz is) és így a 16 egérfunkcióhoz. Használata a hagyományos SHIFT gombhoz hasonlít. Lenyomásával bármely standard egérgomb egy másik feladatot hajt végre, egyszóval nincs határa a beállítási lehetőségnek; emellett a mérnökök figyeltek arra, hogy játék közben ne lehessen egykönnyen véletlenül megnyomni azokat a gombokat, amik miatt káoszba fordulna a játékunk.

Egy apró furcsaság, hogy aki igényli, annak az egér dpi, vagy profil váltáskor egy hangjelzést hallat visszajelzés gyanánt. Én ezt már kicsit soknak tartom, főleg úgy, hogy már a színek elképesztő variálhatósága is teljesen hidegen hagy, viszont aki szeret az ilyenekkel szüttyögni annak maga lesz a Kánaán, mikor a végletekig személyre szabhatja a kis egerét. A termékhez az évek során letisztult, kiforrott drivert és szoftvert kapunk, szóval nem lesz baj az átláthatósággal. Az pedig, aki csak tényleg hentelésre akarja használni, és nem foglalkozik a külsőségekkel, mind a szín kavalkádot, mind a hangjelzést egy gombnyomással kikapcsolhatja. Itt említeném meg, hogy az egér a driver használata  nélkül, csupán parasztból képes bármilyen PC-re, laptopra sőt, akár MAC-re is csatlakozni, szóval nem érhet meglepetés sehol, csak simán bedugod azt' megy. Az USB lekérdezési frekvenciája 1000Hz, így biztosak lehetünk benne, hogy az egér teljesen laggmentes lesz. Aki szeretne belemélyülni, az részletes technikai adatokat ITT talál.

A csomagot szétszedve, az egéren magán kívül még találunk egy Roccat logóval nyomott borítékot, amiben három dolog kapott helyet: driver és egyéb cucc (ún. Roccat Stuff) CD, egy rövid tájékoztató és egy plasztik, egyedi sorszámú ID kártya. Talán egyetlen olyan dolgot említhetnék meg róla negatív irányban (bár sokaknak meg pont pozitív irányban), - ami tehát nekem zavaró lenne - mégpedig hogy az egér a "Fingertip grip" kategóriába sorolható; tekintve a 120x65 mm-es méreteit, azok fogják igazán szeretni, akiknek kis kezük van, vagy ha úgy szeretnek játszani, hogy a tenyerük nem fekszik fel az egéren.

Összegezve egy minden tekintetben kiváló egeret tisztelhetünk a Roccat Kova [+]-ban. Árát tekintve belőtték a középmezőnyt, ahol viszont ritka az a fajta konfigurálhatóság, és komfort, amivel felvértezve vehetjük kézbe, ha áldozunk rá 14 ezer forintot. (ITT válogathattok a Kovák közül.) Ez a fajta körültekintés, amivel a Roccat a Kovát tervezte, biztosíthat minket arról, hogy nem okoz majd csalódást, ha beruházunk erre a kis rágcsálóra, ugyanis sem ergonómia, sem pedig a játék közbeni megbízhatóság szempontjából sem érheti semmilyen negatív kritika és teljes mértékben tartja azt a szintet, amit egy ilyen kaliberű egértől joggal elvárunk. Persze megkell hagyni, hogy a kiváló csúszást és a maximumot hozzuk ki belőle, ne márt venni alá egy Roccat Sotát ami tényleg hozzá lett készítve. Aki tehát jó egeret akar megfizethető áron, és mondjuk szeret compo LAN-okra utazni annak szuper társa lehet ez a driverét magában hordozó egér a ROCCAT-tól.

 

 
иucleaя
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

davidsonn

máj. 28., 15:15
bár, több, mint  egy éve piacon van.
 
 
 
 

davidsonn

máj. 28., 15:14
en tuti fogok venni
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 33
 
1613
 
 
 
kép 1876
 
1869
 
 
kép 561
 
1313
 
 
 
kép 3774
 
1440
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu