Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
by sANtiaGo 2013. október 29. 39 hozzászólás
 

Elég sokszor látni hirdetéseket tőletek, miszerint játszani akartok. Napi szinten több ember írja ki, hogy csapatot keres, mint amennyien kommentelnétek ide a hírekhez. Érdekes ez a helyzet és meg kell valljam nem nagyon értem a közösséget jelen állásban.

Nem akarok én okoskodni, csupán megoldást erre a kialakult helyzetre. Csak gondoljatok bele. Számos offline és online verseny érhető el CSGO-ban, és nem csak külföldi kupák, ligák vannak, de magyar szinten az ESL is rendszeresen próbálkozik ezen versenyek szervezésével. De már most itt egy ICL, ahol összesen öt érdeklődő és két fizetett csapat van. Nem értem.

Miért van ennyi függő csapatra vágyó játékos és ennyire kevés csaapt nevezls kupákon, ligákon? Nem lehet az adott játékosoknak összefogni és játszani?

Ezek mind mind olyan kérdések, melyek nem csak bennem merülhettek már fel és ezzel szinte teljesen tisztában vagyok. Az elmúlt két hétben több, mint 13 ember keresett csapatot és több mint 4 hirdetés volt csapatrészről. Akárhogy számolok, az négy új csapat alakulását jelentené. IGEN!!! Meg kell próbálni, játszani kell és nem kell feladni az első kudarc után. A magyar támogatók szívesebben adnak pénzt, nyereményt olyan játékra, ahol van közösség, van tömeg. Szeretnétek nyerni és közbe játszani? Akkor ahhoz csapatok kellenek.

Időt és pénzt is igénybe vesz ez, de komolyan csak gondoljatok bele. Egy ICL-re legrosszabb esetben is legyen 12,000 Ft az utazás bárhonnan magyarországról. (Felnőtt ár) A nevezés legyen 5,000 Ft, a szállás és a kaja, pia megvan durván 15,000 Forintból. Ez azt jelentené, hogy egy embernek maximum és nagyon durván számolva 32,000 Ft-ba kerülne egy váci verseny. Így hirtelen nagyobb összegnek tűnik, ám gondolj bele. A versenyt előtte két-három hónappal meghirdetik. 3 hónappal számolva az durván 11,000 Ft-t kellene félre raknod havonta. Szerintem többet is alpazaroltok más más szórakozásra. És még ebben a megnyerhető összeg nem szerepel, később ha jobb vagy, online is nyerhetsz pénzt, tárgyat. És ezáltal ha fellendülne a közösség a magyar kupákon is tudnál, nyerni, így még azt sem kell mondano, hogy nincs esély külföldiek ellen.

Emellett még minig sok sok érv szól és ellenérv. Igen lehet másképpen is gondolkozni és hozzáállni. Lehet feleslegesen írtam ide sorokat, de már ez kikívánkozott belőlem. Várom az értelmes hozzászólásokat, meglátásokat!

 
 
Most itt vannak
 
Eddig 36 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

kalapacs

okt. 12., 18:45
Szerintem igazad van és én se értem miért nincs csapatom keressek de, senkit se érdekel :S 

nem tudom miért de remélem lesz mihamarabb csapatom .

 
 
 
 
noavatar

Imperator

nov. 07., 23:48
Eltelt egy kis idő, amióta nem vagyok aktív tagja a cs scene-nek, de ahogy látom semmi sem változott. Tudom, hogy a most következő végeláthatatlan betűhalmaz felesleges billentyűzetkoptatás csupán, hiszen oly sokan leírták már ezt előttem, de azért mégis megosztom veletek amit gondolok...

Kezdjük a "tévhitekkel", miszerint ilyen-olyan beállítással jobban lehet játszani. Nyilván vannak, olyan config-ok, amik jótékony hatása érthető, vagy legalábbis érthető úgy, ha a megfelelő kontextusba helyezzük őket. Vegyük például a 640x480-as "csoda" felbontást. Nyilván egy mai gépen hülyeség, hogy előnyt jelentene, de ha belegondolunk, hogy ez az urban legend az 1.6-os scene háza tájáról származik, akkor nem tart sokáig rájönni az eredetére. Egyszerűen, amikor a cs megjelent, ez volt az a felbontás, amiben a legtöbb ember játszani tudott. Aztán az emberek hozzászoktak, hogy akkora egy pixel, mint egy teniszlabda és később is megtartották ezt, vagy egy hasonlóan alacsony felbontást, annak ellenére, hogy idővel a gépük már röhögve bírt volna sokkal nagyobbat is. Persze a feltörekvő generáció másolta őket, különböző config-okat próbálgattak hátha jobban adja majd a játék. Persze az öregek is próbálkoztak más beállításokkal is az idők során, így aztán a legtöbb ember megtalálta a számára tuti config-ot, amire akár az élete árán is esküszik, hogy a legjobb. És igaza is van. Aki mást mondd, az nincs tisztában az emberi természettel. Ha elhiszi a szerencsétlen, hogy a config-ja skillt ad, akkor jobban fog játszani, mert ezzel egyszerűen motiválja saját magát. Ha jónak érzi magát, akkor akár elkezd csapatozni is és versenyekre járni.

És megérkeztünk a csapatok világához. Miért nincs több csapat, amikor mindenki csapatot keres? Összedobnálak téged 4 másik emberrel, aki jó eséllyel teljesen máshogy tekint a játékra, mint te, akkor lehet egy idő után te sem lennél, annyira lelkes. Miért akar minden csapat a saját szintjének megfelelő embert, amikor simán bevehetnének egy gyengébb ember és betaníthatnák? Próbáltuk már sokan, nem működik. Legalábbis, ha fejlődni akartok, akkor nem. Ha csak lövöldözni, akkor elmegy, de arra ott van a MM meg a community szerverek.

Itt jön egy újabb vesszőparipa, legalábbis a fiatalok részéről. Az öregek tanítsák őket játszani. Érthető gondolat, csak sajnos, pont annyira van elszakadva a realitás talajától, mint amennyire agresszívan ezt az újoncok hirdetik. Először is, sokszor még az aim is hiányzik, amikor az ifjú titán jelentkezik padawannak. Másodszor hiányzik a kellő rutin, ami ahhoz lenne szükséges, hogy az alapvető tanácsokat is felfogja. Ifjú padawanunk persze a nap minden órájában játszani hívna minket, vagy éppen arról kérdez hogy milyen célkereszttel játszunk. Lehet te, aki ezt olvasod, nem vagy ilyen, de ott van az a másik 19 is. Lehetetlen kiválogatni a csiszolatlan gyémántot a szemét közül. Most lehet azt gondolod, hogy akkor lehetetlen bejutni az "érinthetetlen" toppok közé. Ez nem így van. Ha kezded súrolni a szintet, akkor úgy fogsz bekerülni, hogy fel sem tűnik és már te is top vagy...

Itt most egy kicsit személyesre veszem a figurát, mert a történet, amit P4TR1K írt, most pont ide vág és rettenetesen tipikus is. Valószínű viszonylag jól tudsz lőni, és ezt észre is vetted magadon, de amit leírtál abból kitűnik, hogy a csapatjáték nem az erősséged. Nyilván sokat frageltél, mert biztonsági játékot játszottál, a többieknek meg csupán egy mix volt, szóval bevállaltak sok olyan dolgot is, amit tétmeccsen nem biztos, hogy megtettek volna. Te meg a kis biztos pozíciódból szedegetted le az embereket, csak sajnos ezzel nemigazán adtál semmi pluszt a csapatnak, ami őket bosszantotta (nyilván azzal együtt, hogy vissza is lőttel, de ez most részletkérdés). Idővel persze tapasztaltabb leszel (remélhetőleg), és kevésbé a fragelésre fogsz menni, de ez nem egy-két hetes folyamat...

Most persze sokan felkiálthatnak, hogy ha tud lőni a srác, akkor miért nem veszik gondozásukba a tapasztaltabb játékosok? Ha ők ezt nem mondják el neki, akkor honnan tudhatná? Hát pont onnan, ahonnan ők is tudják. A rutin meg az évek, meg a tömérdek mennyiségű anyag a neten. Lőni meg lehet tanulni botok ellen, a gránátok íveit el lehet lesni demókból, Youtube-ról. Amit nem lehet megtanulni az a csapatjáték és a szituációk megoldása. De ezek nem is olyan titkok, amiket csak a prok tudnak, és féltékenyen őrzik. Az összes elv, ami alapján érdemes felépíteni a játékot megtalálható a neten. Magyarul is számtalanszor le lett írva, ha nem is GO-hoz, de 1.6-hoz meg CSS-hez biztosan. Csak a feltörekvő játékosoknak ez kevés. Nincs meg a tapasztalatuk, hogy mindezt átültessék a saját játékukba. Sőt... nem is akarják. Minek is a társakra figyelni, gránátozni vagy gondolkozni ha az nem növeli a fragjeik számát?


Külföldön persze jobb a helyzet. Mert külföldön minden jobb, még a fű is zöldebb és a nap is szebben süt. Külföldön olyannyira jobb minden, hogy ott már a gyerek is skillesebbnek születik. A külföldiek szeretik egymást, nincs acsarkodás, anyázás, cheater-ezés, ott béke van és boldogság... Najó elég ennyi az álomvilágból. Külföldön is ott a rengeteg casual player, akinek az egyetlen célja az éltben, hogy minél magasabbra másszon valami teljesen jelentéktelen táblázaton. Külföldön is belterjes a top réteg és külföldön sincs az esport-ban olyan, hogy utánpótlásképzés. Viszont külföldön több az aktív játékos, amiből több csapat is lesz. Több hal közül, bizony több fog nagyra nőni...

A tanulság pedig az, hogy akkor lesz lanon sok csapat, ha neten is sok csapatunk lesz. Neten pedig akkor lesz sok csapat, ha van megfelelő méretű casual játékosállomány, amiből kikerülhetnek azok az emberek, akiknek nem elég, hogy valami public-on elbohóckodjanak esténként...
 
 
 
 
TWER  Nem hiszem azt, de most komolyan..Ti mindig egymást szapuljátok..mondj már egy másik embert.
 

M1LLR

nov. 05., 17:14
Nari, Newzoo, Sky. És akkor a más játékok adminjairól nem is volt szó
 
 
 
 
M1LLR  De most te tényleg azt hiszed hogy szoke=icl?
 

TWER

nov. 05., 17:10
Nem hiszem azt, de most komolyan..Ti mindig egymást szapuljátok..mondj már egy másik embert.
 
 
 
 
TWER  Igazad van, teljesen, mert tényleg kiborulna mindenki, de én úgy vagyok vele, hogy maradt már el ICL..ha most elmarad még1, fel se tűnik..(bocs, ez köcsög volt)
Próba szerencse, de úgyis Szoken múlik, mi hiába írunk ezzel kapcsolatban bármit. :)
 

M1LLR

nov. 05., 11:28
De most te tényleg azt hiszed hogy szoke=icl?
 
 
 
 
p*ityokA.!  Nem kicsi felháborodás lenne 1.6-os oldalról, jogosan(már mint abból a szempontból , h arra van igény) + még lehet, h be sem váltaná a hozzá fűzött reményeket, nem hiszem ,h aki eddig nem jött át 1.6 ból az valaha átjön-e(max akkor ha ez bekövetkezik).
 

TWER

nov. 05., 06:29
Igazad van, teljesen, mert tényleg kiborulna mindenki, de én úgy vagyok vele, hogy maradt már el ICL..ha most elmarad még1, fel se tűnik..(bocs, ez köcsög volt)
Próba szerencse, de úgyis Szoken múlik, mi hiába írunk ezzel kapcsolatban bármit. :)
 
 
 
 
Willpower  Ez elég nagy hülyeség, hogy nem lenne változás. Kezdetben az külföldi csgo közösség sem volt nagy. Ahogy vették ki a pénz az 1.6-ból és tették át Go-ba, úgy váltottak a csapatok is. Itthon nagyon sokan kirpróbálták illetve játszanak a GO-val azok közül, akik 1.6-ban indultak LAN-on és sokuk biztosan GO-ban indulna, ha nem lenne más, de amíg látják, hogy indulhatnak 1.6-ban, addig minek váltsanak? Külföldön kényszerítették úgymond a játékosokat, itthon nem. Sőt itthon valahol csak jobban megosztotta a közösséget. Továbbra is van az 1.6-nak egy weboldala, ami kiszolgálja őket, de ha a LAN-t és ezt a bizonyos oldalt is elvennék akkor máris változna a leányzó fekvése.
Ráadásul nagy csapatos LAN még nem volt GO-ból viszont talán az 1. LAN GO-ban igen szép felhozatallal villant meg. 3 külföldi csapat illetve a magyarok közül is volt 4 komoly team, ez 7 TOP/elit szintű csapatot jelent. Talán még 1.6-ban sem volt ilyen csak, amikor az Esuba lenézett és full külföldiek húzták be a top3-at LAN-on, de azután nem villogtak a külföldiek illetve ha jöttek akkor sem olyanok, akik tényleges eséllyel indultak volna. Viszont itt az US igen esélyes volt az első helyre. Sok 1.6-os sírna kezdetben illetve lehet, hogy tovább is, de ha nem kényszerítik a játékosokat akkor azt érik el, hogy normális GO közösség nem alakul ki, az 1.6 pedig folyamatosan csökken.

A beállításokhoz meg annyit, hogy 1.6-ban a 640*480, green large célkereszt igen meghatározó volt. Ilyen létezhet GO-ban is. (nem feltétlen ez, hanem egy ehhez hasonló séma, aminek van indoklása) Ahogy én vettem észre akkor GOban az 1024x768 és a 1280*960 dominál. (főként az 1024*768). Ráadásul ez 3:2 arányban található meg a NiP-nél. De ugye kizárásos alapon is megközelítheted. Az 1900x... és az 1600x... felbontások nagyok illetve eszik az FPS-t, így nem feltétlen tudja mindenki normálisabb FPS-sel elfuttatni. 640x... és 800x... felbontásokban elvileg nem sokat látni. Így kapásból leszűkítetted a megfelelő felbontások számát. De ugye minden attól függ, hogy kinek mi jön be. Nekem a fentebb említett beállításokkal ment a legjobban a CS (1.6). Azokkal éreztem legjobban a túrást, a burst-ot, a pontozást illetve a gépem abban adott a legtöbb FPS-t. (+ megeshet, hogy a kisebb felbontás miatt és ezáltal a nagyobb pixelek miatt nagyobbakká vállnak a dolgok, de ehhez nem értek, sajnálom)
Aztán nem értem mi a gondod a 4:3-mal? A fenti két felbontás is az. Amiben nem vagyok biztos viszont, ha a 4:3-ban eltünteted a Black Bars-t akkor szélesíted a képet, ergo nagyobbítod a képet. Kevesebbet látsz, mint 16:10-ben, de nagyobban és CS-ben az egy pontra való fókusz számít nem pedig az, hogy minél nagyobb teret láss egyszerre. Amennyiben ez igaz akkor megvan a válaszod.
A DPI-t nem tudom pontosan, de olvastam róla valamit, hogy a 800 lenne a legideálisabb, de a 400 is megfelelő (volt valami számolási cucc), de ebben az esetben akkor próbáljuk meg megközelíteni a másik oldalról. Mi előnyöd származik CS-ben az 3200 DPI-ből? Nekem kinzum volt és csak annyi változott a CS-ben, hogy nehezebben tudtam beállítani a sensimet. Mert ugye az in-game sensi 4-esen nem ugyan annyit jelent 400 DPI-n, mint 3200 DPI-n. Ha nem vagyok túl hülye akkor ebből a sebességkülönbségből az jön ki, hogy pontatlanabbul tudom beállítani a sensimet, mert míg +1 400-nál +1-et jelent, míg 3200-nál a +1 az igazából +8. Ide írnám ugye a Hz kérdést. Miért nem 1000 az 500 helyett? Erre általában a stabilitás a válasz. Az én példám, hogy 1000 Hz-en szaggatott az egerem, 500-on príma volt. Kitudja, hogy DPI-nél vagy vagy nincs.

Az eredeti témához pedig a legnagyobb gondot és az pedig helyes mentalitás teljes hiánya.
Itthon ugye ragaszkodunk mindenhez. Külföldön haladnak.
Itthon senki nem segít senkinek és senki nem fogad el semmit senkitől. Külföldön mindenki segít mindenkinek. Például a youtube-s videók. Taktikok, gránátozások, POV (nem tudom GO-ban mi az, talán VOD), célkereszt beállításoktól az in-game gondolkozásig. Minden fönt van szinte, de mi magyarok nem csinálunk ilyen videókat, hogy megosszuk a tudásunkat, hogy fejlesszünk másokat, de mint írtam ennek nem csak azaz oka, hogy nem adunk, hanem egyszerűen befogadni sem vagyunk képesek.
Külföldön rájöttek, hogy azok számítanak, akik nem az elit-be tartoznak, hisz ők nézik a streameket, ők mennek LAN-ra spectelni és belőlük van a pénzt. Itthon, ha nem vagy elit akkor egy senki vagy és mindenki által elvagy küldve melegebb éghajlatra.
Itthon mindenki fos. Külföldön nincs olyan interjú, amiben ne azt hallanád, hogy a másik milyen jó volt. 16:0, 16:0-nál is képesek azt nyilatkozni, hogy az ellenfél jó volt, de ők jobbak. Vagy, hogy az eredmény nem azt mutatja, de valójában egy szoros meccs volt. Itthon fosplayer van meg pro/csaló játékosok. Olyan nincs, hogy valaki szimplán jó játékos/velem egyszintű/egyszerűen jobb. Csak a két véglet van, de inkább mindig csak elnyomni próbáljuk egymást.
Azt nem is kell mondani, hogy külföldön szinte minden váltott GO-ra.
Aztán külföldön, ha költenek egy játékra akkor az rendjén van. Itthon rossz szemmel nézik azokat, akik képesek rá, mert, hogyan lehet egy számítógépes játékra költeni...(azon kívül, hogy megveszed, de ez az online stratégiai böngészős játékoknál is megfigyelhető).
Aztán ez a mentalitás elég tág fogalom, ez csak egy része volt. Sajnos én sem tudom pontosan meghatározni/kifejteni csak értem.
 

b05co

nov. 05., 01:09
Amiket írtál technikailag rendben van és igaz is, csak épp nem érsz vele semmit. Egész egyszerűen egy illúzió :) Ha a 4:3-as képet széthúzod annak még talán van értelme, de itt arról van szó, hogy 16:9-es monitoron egyszerűen nem használják ki a felületet és bekúrják középre a játékot, mert jobban adja, ami nem igaz.

Az egér egy érdekes dolog, napokig tudnék mesélni róla, egyébként minél magasabb a DPI, annál pontosabb, persze a HZ is számít ahogy írtad. A gagyibb egerek 125 vagy 250 HZ-en mennek 500-nál elvéreznek. A drágább jobb minőségű gamer egerek nagy része bírja az 1000 HZ-et amitől sokkal folyamatosabbnak és pontosabbnak érzed a mozgását. Ez abból fakad, hogy valójában folyamatosabb is, ugyanis ez nem más mint a firssítési sebesség, éppúgy mint monitornál. Minél nagyobb a DPI valójában annál pontosabb az egér, persze dukál alá egy minőségi egérpad is. A windowsban a csúszkát nem szabad állítani, amennyiben ezt bárki elmozdítja kukába dobhatja az egerét egérpadostól, mert halál pontatlan lesz minden. A win egyszerűen elcsalja a dolgokat így állítja az egér sebességét. Azt mindenképpen vissza kell állítani középre.

Egyetértek abban is, hogy mindenki mérje fel, hogy neki melyik beállítás a legjobb akár egérről van szó akár felbontásról. Azt meg hülyeség nézni szerintem, hogy hogy játszik a NIP, vagy bárki, egyszerűen nekik az fekszik és kész.

A lényeg, hogy a DPI-vel való szórakozással, a felbontással és minden egyéb fontos beállítással magadra szabhatod a játékot, de ettől "jobban" adni nem fogja a játék, ez urban legend. Nyilván ha eltalálod a neked megfelelő beállítást játszhatsz jobban, de ez nem egy csoda lesz, hanem annak a bizonyos hosszú útnak kábé az első métere :)
 
 
 
 
noavatar

Willpower

nov. 04., 23:54
Ez elég nagy hülyeség, hogy nem lenne változás. Kezdetben az külföldi csgo közösség sem volt nagy. Ahogy vették ki a pénz az 1.6-ból és tették át Go-ba, úgy váltottak a csapatok is. Itthon nagyon sokan kirpróbálták illetve játszanak a GO-val azok közül, akik 1.6-ban indultak LAN-on és sokuk biztosan GO-ban indulna, ha nem lenne más, de amíg látják, hogy indulhatnak 1.6-ban, addig minek váltsanak? Külföldön kényszerítették úgymond a játékosokat, itthon nem. Sőt itthon valahol csak jobban megosztotta a közösséget. Továbbra is van az 1.6-nak egy weboldala, ami kiszolgálja őket, de ha a LAN-t és ezt a bizonyos oldalt is elvennék akkor máris változna a leányzó fekvése.
Ráadásul nagy csapatos LAN még nem volt GO-ból viszont talán az 1. LAN GO-ban igen szép felhozatallal villant meg. 3 külföldi csapat illetve a magyarok közül is volt 4 komoly team, ez 7 TOP/elit szintű csapatot jelent. Talán még 1.6-ban sem volt ilyen csak, amikor az Esuba lenézett és full külföldiek húzták be a top3-at LAN-on, de azután nem villogtak a külföldiek illetve ha jöttek akkor sem olyanok, akik tényleges eséllyel indultak volna. Viszont itt az US igen esélyes volt az első helyre. Sok 1.6-os sírna kezdetben illetve lehet, hogy tovább is, de ha nem kényszerítik a játékosokat akkor azt érik el, hogy normális GO közösség nem alakul ki, az 1.6 pedig folyamatosan csökken.

A beállításokhoz meg annyit, hogy 1.6-ban a 640*480, green large célkereszt igen meghatározó volt. Ilyen létezhet GO-ban is. (nem feltétlen ez, hanem egy ehhez hasonló séma, aminek van indoklása) Ahogy én vettem észre akkor GOban az 1024x768 és a 1280*960 dominál. (főként az 1024*768). Ráadásul ez 3:2 arányban található meg a NiP-nél. De ugye kizárásos alapon is megközelítheted. Az 1900x... és az 1600x... felbontások nagyok illetve eszik az FPS-t, így nem feltétlen tudja mindenki normálisabb FPS-sel elfuttatni. 640x... és 800x... felbontásokban elvileg nem sokat látni. Így kapásból leszűkítetted a megfelelő felbontások számát. De ugye minden attól függ, hogy kinek mi jön be. Nekem a fentebb említett beállításokkal ment a legjobban a CS (1.6). Azokkal éreztem legjobban a túrást, a burst-ot, a pontozást illetve a gépem abban adott a legtöbb FPS-t. (+ megeshet, hogy a kisebb felbontás miatt és ezáltal a nagyobb pixelek miatt nagyobbakká vállnak a dolgok, de ehhez nem értek, sajnálom)
Aztán nem értem mi a gondod a 4:3-mal? A fenti két felbontás is az. Amiben nem vagyok biztos viszont, ha a 4:3-ban eltünteted a Black Bars-t akkor szélesíted a képet, ergo nagyobbítod a képet. Kevesebbet látsz, mint 16:10-ben, de nagyobban és CS-ben az egy pontra való fókusz számít nem pedig az, hogy minél nagyobb teret láss egyszerre. Amennyiben ez igaz akkor megvan a válaszod.
A DPI-t nem tudom pontosan, de olvastam róla valamit, hogy a 800 lenne a legideálisabb, de a 400 is megfelelő (volt valami számolási cucc), de ebben az esetben akkor próbáljuk meg megközelíteni a másik oldalról. Mi előnyöd származik CS-ben az 3200 DPI-ből? Nekem kinzum volt és csak annyi változott a CS-ben, hogy nehezebben tudtam beállítani a sensimet. Mert ugye az in-game sensi 4-esen nem ugyan annyit jelent 400 DPI-n, mint 3200 DPI-n. Ha nem vagyok túl hülye akkor ebből a sebességkülönbségből az jön ki, hogy pontatlanabbul tudom beállítani a sensimet, mert míg +1 400-nál +1-et jelent, míg 3200-nál a +1 az igazából +8. Ide írnám ugye a Hz kérdést. Miért nem 1000 az 500 helyett? Erre általában a stabilitás a válasz. Az én példám, hogy 1000 Hz-en szaggatott az egerem, 500-on príma volt. Kitudja, hogy DPI-nél vagy vagy nincs.

Az eredeti témához pedig a legnagyobb gondot és az pedig helyes mentalitás teljes hiánya.
Itthon ugye ragaszkodunk mindenhez. Külföldön haladnak.
Itthon senki nem segít senkinek és senki nem fogad el semmit senkitől. Külföldön mindenki segít mindenkinek. Például a youtube-s videók. Taktikok, gránátozások, POV (nem tudom GO-ban mi az, talán VOD), célkereszt beállításoktól az in-game gondolkozásig. Minden fönt van szinte, de mi magyarok nem csinálunk ilyen videókat, hogy megosszuk a tudásunkat, hogy fejlesszünk másokat, de mint írtam ennek nem csak azaz oka, hogy nem adunk, hanem egyszerűen befogadni sem vagyunk képesek.
Külföldön rájöttek, hogy azok számítanak, akik nem az elit-be tartoznak, hisz ők nézik a streameket, ők mennek LAN-ra spectelni és belőlük van a pénzt. Itthon, ha nem vagy elit akkor egy senki vagy és mindenki által elvagy küldve melegebb éghajlatra.
Itthon mindenki fos. Külföldön nincs olyan interjú, amiben ne azt hallanád, hogy a másik milyen jó volt. 16:0, 16:0-nál is képesek azt nyilatkozni, hogy az ellenfél jó volt, de ők jobbak. Vagy, hogy az eredmény nem azt mutatja, de valójában egy szoros meccs volt. Itthon fosplayer van meg pro/csaló játékosok. Olyan nincs, hogy valaki szimplán jó játékos/velem egyszintű/egyszerűen jobb. Csak a két véglet van, de inkább mindig csak elnyomni próbáljuk egymást.
Azt nem is kell mondani, hogy külföldön szinte minden váltott GO-ra.
Aztán külföldön, ha költenek egy játékra akkor az rendjén van. Itthon rossz szemmel nézik azokat, akik képesek rá, mert, hogyan lehet egy számítógépes játékra költeni...(azon kívül, hogy megveszed, de ez az online stratégiai böngészős játékoknál is megfigyelhető).
Aztán ez a mentalitás elég tág fogalom, ez csak egy része volt. Sajnos én sem tudom pontosan meghatározni/kifejteni csak értem.
 
 
 
 
noavatar
TWER  Egész jó kis ötletek , meglátások és tanácsok vannak, de az a baj,hogy ezek csak szavak, akiknek ez szólna, az még arra sem hajlandó, hogy végig olvassa ezt a sok szöveget, nem hogy tegyenek érte..
Szerintem egyszer Szoke kipróbálhatná, hogy 1 ICL-en nem lenne 1.6, hány GO csapi lenne..Ha nem lenne, 1.6 vissza a következőn, ha meg lenne, akkor örülne a fejem.:3 :)
 

p*ityokA.!

nov. 04., 21:09
Nem kicsi felháborodás lenne 1.6-os oldalról, jogosan(már mint abból a szempontból , h arra van igény) + még lehet, h be sem váltaná a hozzá fűzött reményeket, nem hiszem ,h aki eddig nem jött át 1.6 ból az valaha átjön-e(max akkor ha ez bekövetkezik).
 
 
 
 

TWER

nov. 04., 19:23
Egész jó kis ötletek , meglátások és tanácsok vannak, de az a baj,hogy ezek csak szavak, akiknek ez szólna, az még arra sem hajlandó, hogy végig olvassa ezt a sok szöveget, nem hogy tegyenek érte..
Szerintem egyszer Szoke kipróbálhatná, hogy 1 ICL-en nem lenne 1.6, hány GO csapi lenne..Ha nem lenne, 1.6 vissza a következőn, ha meg lenne, akkor örülne a fejem.:3 :)
 
 
 
 
sANtiaGo  "
 

b05co

nov. 04., 12:56
Sajnos nem látom mit válaszoltál :) Most vagy nagyon cúnyát és törölted vagy semmit :D

Amúgy az általam leírtakat még annyival egészíteném ki, hogy ennyi tévhitet még életemben nem hallottam mint itt a CS:GO-s közösségtől. Kicsit olyan ez az egész mint egy mikroközösség, ahol a hülyeség már - már vallási szintre emelkedett...

A kedvenceim:

- 800x600-ba kell játszani, mert az jobban adja
- 4:3-as képaránnyal kell játszani mert az jobban adja

- az egér 200 DPI-n a legjobb (ez a legjobb :D , mindenki veszi az 560000 DPI-s egereket, de ha cs-zik visszateszi 200-ra, ami kb a painthez kevés manapság)

Nekem ez a három a kedvencem de volt még több is :D Amikor ezeket a "trükköket" ecsetelték nekem, olykor hazai "top" (mid) playerek, sokszor nagyon nehéz volt visszatartanom a röhögést. Informatikus volnék, ezért mindig visszakérdeztem, hogy aha és ez mitől van? Válasz persze nem volt, így van és kész :D Természetesen egyik sem igaz, sőt kifejezetten nagy baromság az összes :D

 
 
 
 

P4TR1K

nov. 04., 11:26
Nem vagyok 25 éves csak 18 múltam, így érdekesen hangzik majd amit mondok. Mindennemű bántó szándék nélkül: a "közösség" egyik részét egy "TOP" részleg alkotja a másikat meg a 15-16 évesek. Ez sajnos egy k***ott körforgás.. A jobbak nem engednek be gyengébb játékosokat mert ők megvannak a maguk kis szokásos "topmix" játékával és nem kellenek a 15-16 évesek akik végig sírják a meccset. A fiatalabbak meg nem tudják, hogy valaki tényleg tud annyival jobban játszani náluk és  ezért folyamat rááll az agyuk meg a "virtuális viselkedésük" az anyázós stílusra. Csak azt már nem veszik észre, hogy már nem az enemyvel anyázik, hanem a saját csapatával... De nem csak nekik kellene változni, hanem az úgynevezett TOP magyar játékosoknak is. Nem mondok nevet, de annyira kétszínű némelyik, hogy az félelmetes.. 
Személyes tapasztalat: Volt 2-3 meccs amikor ellenük kerültünk össze egy kupán. Mindegyik meccsen egész jól ment a game a fix 25 frag megvolt. Ennek eredménye: felvett az illető friends-be. Mikor kérdeztem, hogy miben segíthetek, akkor csak annyit írt, hogy ügyesen játszol majd mixelgethetnénk. Majd mikor oda került a sor, akkor nem frag első voltam de olyan szinten lőttem mint ő is de elküldött az anyámba és letörölt, mert ő minden6ója úgy gondolta hogy máshol kellett volna lennem a pályán. 


No mind1 szóval ilyen dolgokon kéne változtatni. Nem ártana az sem, ha lenne legalább 4 olyan csapat amit mondjuk TOP-nak lehetne nevezni és őket lehetne nézni, ahogy mondjuk izgalmasabb meccseket játszanak egymás ellen. Nem csak az épít egy közösséget, hogy hűű ennyi kupát rendezünk meg húú ilyen olyan dolgokat szervezünk. Ez is jó mód szerintem. 


Ha ezek a dolgok jó irányba indulnak el és a jobbak is nyitnak a gyengébbek felé, akkor szerintem nem csak a közösség fejlődne, hanem a csapatok létszáma is és talán a tudásuk is egy picit.

 
 
 
 
b05co  Tényleg nem oltásnak szánom a következő sorokat de többnyire külsősként, mégis picit belelátva írom ezt:

1996 óta FPS-ezem online, tetszik tudni ekkor jött ki a Quake 1 és hála istennek a lehetőségeim adottak voltak... Megjártam az alábbi játékokat több kevesebb ideig: Quake 1, Quake 2, UT99, Quake III, UT2k4, MohAA, Cod2, Cod4, A.V.A., Warsow, Blacklight Retribution, CS:GO, Shootmania Storm, és nem véletlenül hagytam a végére a Call of Duty 1-et, melyet nyolc, igen NYOLC évig játszottam (játszom néha a mai napig előkapom), abból HAT évig ugyanazzal a felállással és emberekkel! Ezt ti így el tudjátok képzelni? Hat évig ugyanabban a klánban ugyanazokkal az arcokkal? Na most ebben a felsorolásban sok játék található, sokféle scene-el ismerkedtem meg, de kapaszkodjatok meg, ekkora undorító, kitaszító, nagyszájú, nagyképű, elszállt, gyökerekkel teli sz*rt, mint amit itt egyesek hazai közösségnek neveznek én még életemben nem láttam... Nem bántani akarok ezzel senkit, persze itt is vannak kivételek, csupán az általam igaznak vélt jelzőket véstem ide...

Itt általános az ha valaki kezdő és rosszul csinál valamit egy szerveren, vagy ne adj isten mer kérdezni akkor gyakorlatilag elküldik a ku**a annyába... És hangsúlyozom itt nem magamról beszélek, nekem kb két napomba telt kitanulni ezt a játékot mid szintre. Játszottam "top" hazai playerekkel, játszottam teljesen kezdőkkel és sajnos néha nehezen tudtam jól érezni magamat :( Voltam aktív játékos a gatheren amiben szintén csalódtam és érdekes mód szintén az ottani hangulat miatt... Az rendben van hogy nyerni akar mindenki, de miért kell anyázni? Itt a legnagyobb gond az, hogy valaki lő két fejest és elhiszi magáról hogy Ő "A" játékos, közben meg sz*rt sem tud az FPS-ek világáról. A CS:GO-t olyan beszűkült nagyszájú arcok játszák itthon többségében (és mondom még egyszer tisztelet a kivételnek, mert van az is), hogy egyszerűen rövid idő alatt hányingerem lett az egésztől... Nem akarok nagyképűsködni, de ha valaki csak a felét tapasztalta annak amit én, az tudja hogy igazam van.

Itt kérem szépen veletek van a baj. Veletek játékosokkal, olvasókkal, helyenként szerkesztőkkel, szervezőkkel, adminokkal, mindenkivel. Egy szó: TISZTELET! Nem ismeritek, nem tudjátok mit jelent. Nem veszitek figyelembe, hogy a másik is ember, ha gyengébben játszik, ha jobban, ha közepesen akkor is ember! Messze a legrosszabb társaság amit valaha láttam a hazai CS:GO... Akinek nem inge ne vegye magára, szurkolok, hogy helyrejöjjön ez az egész, én nem haragszom senkire, ez csupán egy őszinte vélemény egy közel 30 éves embertől aki 17 éve játszik a neten FPS-t...

ui.: változtassatok ezen! kezdjétek kicsiben! amikor legközelebb leültök játszani mondjátok magatokban, hogy tisztelem a társamat tisztelem az ellenfelet... ha csak minden 10. ember elkezdi fél év múlva öröm lesz ide visszanézni...

 

sANtiaGo

nov. 04., 10:43
"
 
 
 
 

tLK

nov. 04., 04:40
Teljesen egyet értek veled b05co. 10 pont
 
 
 
 

b05co

nov. 04., 03:47
Tényleg nem oltásnak szánom a következő sorokat de többnyire külsősként, mégis picit belelátva írom ezt:

1996 óta FPS-ezem online, tetszik tudni ekkor jött ki a Quake 1 és hála istennek a lehetőségeim adottak voltak... Megjártam az alábbi játékokat több kevesebb ideig: Quake 1, Quake 2, UT99, Quake III, UT2k4, MohAA, Cod2, Cod4, A.V.A., Warsow, Blacklight Retribution, CS:GO, Shootmania Storm, és nem véletlenül hagytam a végére a Call of Duty 1-et, melyet nyolc, igen NYOLC évig játszottam (játszom néha a mai napig előkapom), abból HAT évig ugyanazzal a felállással és emberekkel! Ezt ti így el tudjátok képzelni? Hat évig ugyanabban a klánban ugyanazokkal az arcokkal? Na most ebben a felsorolásban sok játék található, sokféle scene-el ismerkedtem meg, de kapaszkodjatok meg, ekkora undorító, kitaszító, nagyszájú, nagyképű, elszállt, gyökerekkel teli sz*rt, mint amit itt egyesek hazai közösségnek neveznek én még életemben nem láttam... Nem bántani akarok ezzel senkit, persze itt is vannak kivételek, csupán az általam igaznak vélt jelzőket véstem ide...

Itt általános az ha valaki kezdő és rosszul csinál valamit egy szerveren, vagy ne adj isten mer kérdezni akkor gyakorlatilag elküldik a ku**a annyába... És hangsúlyozom itt nem magamról beszélek, nekem kb két napomba telt kitanulni ezt a játékot mid szintre. Játszottam "top" hazai playerekkel, játszottam teljesen kezdőkkel és sajnos néha nehezen tudtam jól érezni magamat :( Voltam aktív játékos a gatheren amiben szintén csalódtam és érdekes mód szintén az ottani hangulat miatt... Az rendben van hogy nyerni akar mindenki, de miért kell anyázni? Itt a legnagyobb gond az, hogy valaki lő két fejest és elhiszi magáról hogy Ő "A" játékos, közben meg sz*rt sem tud az FPS-ek világáról. A CS:GO-t olyan beszűkült nagyszájú arcok játszák itthon többségében (és mondom még egyszer tisztelet a kivételnek, mert van az is), hogy egyszerűen rövid idő alatt hányingerem lett az egésztől... Nem akarok nagyképűsködni, de ha valaki csak a felét tapasztalta annak amit én, az tudja hogy igazam van.

Itt kérem szépen veletek van a baj. Veletek játékosokkal, olvasókkal, helyenként szerkesztőkkel, szervezőkkel, adminokkal, mindenkivel. Egy szó: TISZTELET! Nem ismeritek, nem tudjátok mit jelent. Nem veszitek figyelembe, hogy a másik is ember, ha gyengébben játszik, ha jobban, ha közepesen akkor is ember! Messze a legrosszabb társaság amit valaha láttam a hazai CS:GO... Akinek nem inge ne vegye magára, szurkolok, hogy helyrejöjjön ez az egész, én nem haragszom senkire, ez csupán egy őszinte vélemény egy közel 30 éves embertől aki 17 éve játszik a neten FPS-t...

ui.: változtassatok ezen! kezdjétek kicsiben! amikor legközelebb leültök játszani mondjátok magatokban, hogy tisztelem a társamat tisztelem az ellenfelet... ha csak minden 10. ember elkezdi fél év múlva öröm lesz ide visszanézni...

 
 
 
 
tLK  Jó kis téma ez, de szerintem nem lesz semmi belőle bármennyit is forgatjuk meg rángatjuk.


- Nincs időm

- Gépem se jó [20FPS low minden]

- De mennék lanra:

                 - Kivel, Kikkel, Ki ellen?


 Jártam pár lanon még anno 1.6 és Source. Már akkor is látni lehetett hogy haldoklik az egész. Vegyük az 1.6 sceen-t. Miért vannak ennyien? Mert elmegy a játék egy 486-os gépen. Ha vesszük a GO-t, 2 éve vettem a laposom 270k-ért. Szaggat rajta. Most jönne a kérdés: "Minek GO-zol? Menj DOOM98-zni!" Azért GO-zom mert én is tagja vagyok az _eXp. álltal megfogalmazott 3. csaoportnak, és akik miatt GO-zom azok ugyan így állnak hozzám a 20FPS-em ellenére.


ICL? Vicc. Szerettem őket nagyon még 4-5 idején. Mára?! -eXp. ötlete: 2. csoport. Pénzhajhász banda. Neveztünk ICL nemtudommennyire. 7 csapat volt bent, Beszéltem pár arcal 4et ki is húztunk kapásból. Maradtunk 3an. És megtartották a LAN-t úgy hogy mi nem mentünk le. 2db csapatnak. Hát GG. 

Ki akar lemenni egy olyan emberrel Lanra aki nem lő meg semmit, mivel szétszakad a gép egy ugrástól :D Compógép ugye drága pl nekem. Lakást fenntartani stb.. Másrészről pedig ha megnézik az accom van 20órám 2hétre és már nem is ismernek :D


Szerintem lehetne megoldást találni a dolgokra de ahhoz nagyon kicsik vagyunk mi.


Vélemény, ellenvélemény?

 

RuSTy

nov. 04., 01:58
Igen a gép is egy probléma ugyan is nem mindenkinek van pénze komolyabb pc-re (max. ha egész évben spórolgat, legalábbis ha én újat vennék min. 250-et belefektetnék..). Hozzáteszem nekem sincs egy hú de jó masinám pont játszható a játék vele, de van mikor meggyűlik vele a bajom. Az, hogy a gép miatt nem jönnének át sokan nem hinném (de egy része annak a sceennek biztosan erre hivatkozik) mások arra, hogy egyszerűen fos ez az egész GO menjünk inkabb vissza a megszokott 1.6-hoz és nem csak az átlag játékosok vannak így vele pl most is dEV-ék nyerték az 1.6-t icl-en, gondolom nem azért mennek oda játszani mert hú de élvezik, hanem mert NINCS go-ban elég team! Tudom már egy lerágott csont ez a "miért van 1.6 még mindíg icl-en" téma, hiszen ez egy biztos bevételi forrás akár csak a cod4...viszont onnantól, hogy levennék aki szeret lanozni valószinű úgy lenne vele, hogy akkor menjünk GO-ra és több csapat több embert vonzana és akkor már lenne miről beszélni. Az lehet h pozitív dolog lenne a sceen számára viszont félnek attól a szervezők, hogy ha még így sem jönnének GO-ra akkor bezárhatnák a kapukat max cod4 lenne. Szóval ez egy kétélű penge, ha a 1.6 marad hosszútávon soha nem lesz 5csapatnál több nevezve, de ha megszűnne megkockáztatom, hogy 1.6osok átmennének és ha már onnan legalább 4-5 csapat eljönne többen is felkapnák a fejüket így többen is lennének a évek alatt meg még többen, ez csak az én véleményem.
 
 
 
 

tLK

nov. 03., 20:30
Jó kis téma ez, de szerintem nem lesz semmi belőle bármennyit is forgatjuk meg rángatjuk.


- Nincs időm

- Gépem se jó [20FPS low minden]

- De mennék lanra:

                 - Kivel, Kikkel, Ki ellen?


 Jártam pár lanon még anno 1.6 és Source. Már akkor is látni lehetett hogy haldoklik az egész. Vegyük az 1.6 sceen-t. Miért vannak ennyien? Mert elmegy a játék egy 486-os gépen. Ha vesszük a GO-t, 2 éve vettem a laposom 270k-ért. Szaggat rajta. Most jönne a kérdés: "Minek GO-zol? Menj DOOM98-zni!" Azért GO-zom mert én is tagja vagyok az _eXp. álltal megfogalmazott 3. csaoportnak, és akik miatt GO-zom azok ugyan így állnak hozzám a 20FPS-em ellenére.


ICL? Vicc. Szerettem őket nagyon még 4-5 idején. Mára?! -eXp. ötlete: 2. csoport. Pénzhajhász banda. Neveztünk ICL nemtudommennyire. 7 csapat volt bent, Beszéltem pár arcal 4et ki is húztunk kapásból. Maradtunk 3an. És megtartották a LAN-t úgy hogy mi nem mentünk le. 2db csapatnak. Hát GG. 

Ki akar lemenni egy olyan emberrel Lanra aki nem lő meg semmit, mivel szétszakad a gép egy ugrástól :D Compógép ugye drága pl nekem. Lakást fenntartani stb.. Másrészről pedig ha megnézik az accom van 20órám 2hétre és már nem is ismernek :D


Szerintem lehetne megoldást találni a dolgokra de ahhoz nagyon kicsik vagyunk mi.


Vélemény, ellenvélemény?

 
 
 
 

sANtiaGo

nov. 03., 10:48
Annyi kupát tartunk, amennyit szeretnétek, csak legyenek csapatok!!!!
 
 
 
 
noavatar

qwert

okt. 31., 21:44
Ezek a Net Cupok mint a mostani is elég jók, remélem lesz majd mikulás, vagy téli cupa is, mert ez legalább ösztönzi a csapatokat az összeállásra, öszetartásra.
 
 
 
 
noavatar

Willpower

okt. 30., 11:48
A legnagyobb gond a mentalitással van és az összes többi gond ebből levezethető.

 
 
 
 

P4TR1K

okt. 30., 09:55
Még egy olyan észrevétel, hogy szerintem az valamilyen szinten közre játszhat ebben a csalózásos dologban, hogy valóban nagyon elszaporodtak a csalók. Lehet, hogy csak egy radar hack, de tegnap előtt pl 3 MM-en egymást után volt 5 csaló. Így nem csodálkozom, hogy ha valaki jobban játszik azt lecsalózzák sokan. Felhúzza magát suprembe csalással és akkor ő a jani.. És ez a nagy baj, hogy akik fiatalabbak (13-16 évesek) ebbe "tanulnak bele". 


De nehogy azt higgyétek, hogy mi vagyunk ám csak ilyenek:D A külföldi ezt nyomja csak szarabbul, mert nem tud olyan választékosan "kurvaanyázni" mint a magyar:D  

 
 
 
 
s3r14L  Teljesen egyetértek RuSTy hozzászólásával. Mikor én elkezdtem cs-zni (1.3 -al , 2000 környékén) akkor ha valaki jobb volt nálam, tiszteltem és tanulni akartam tőle. Aztán mikor már klánom volt, ott mindenkivel kellett játszanom egy 1on1-et, amit a csapat nézett spect-ből. Nincs anyázás, nincs sértődés. Egymás egy-egy jobb mozdulatát ellestük, megdicsértük, és segítettünk egymásnak tökéletesebben játszani. Ma ez az alázat hiányzik. Plusz mi sohasem cheatereztünk senkit. Annál kínosabbat, annál égőbbet nem tudtunk elképzelni, minthogy lecsiterezzünk valakit aki aztán megjegyzi a nevünket és lanon odajön évekkel később, hogy kezetrázzon, vigyorogva azon, hogy lecsitereztük. Sőt, alapszabály volt, hogy pcw-n nem írunk a közösbe. Maximum ha valaki az ellenfél csapatából beírt valamit akkor beírtuk hogy ts (teamsay) vagy azt, hogy nc (no comment). Mást soha, max a gl hf. Tiszteltük a német csapatokat amiért végigjátsszák a meccseket és nem lépnek ki, akkor sem ha vesztésre állnak. Ők is úgy álltak hozzá, hogyha nagyon elvertük őket, fixen felkerestek akár hetekkel később is, hogy újra megmérkőzzünk. Röviden összefoglalva : aki fejlődni akar a kihívást szereti. Aki a kihívást szereti az tud veszíteni. A magyar scene 88% -a (ha nem több) nem tud veszíteni és hisztizik ha kikap. Plusz az alázat a csapattársak felé. Szerintem ezek miatt nincs itt komoly cs.go közélet.
 

_eXp.

okt. 30., 09:43
Teljes mértékben egyetértek. Remélem mindenki aki most csapatot keres vagy alapítana, az elolvassa és végre felébred.
 
 
 
 
noavatar

s3r14L

okt. 30., 09:31
Teljesen egyetértek RuSTy hozzászólásával. Mikor én elkezdtem cs-zni (1.3 -al , 2000 környékén) akkor ha valaki jobb volt nálam, tiszteltem és tanulni akartam tőle. Aztán mikor már klánom volt, ott mindenkivel kellett játszanom egy 1on1-et, amit a csapat nézett spect-ből. Nincs anyázás, nincs sértődés. Egymás egy-egy jobb mozdulatát ellestük, megdicsértük, és segítettünk egymásnak tökéletesebben játszani. Ma ez az alázat hiányzik. Plusz mi sohasem cheatereztünk senkit. Annál kínosabbat, annál égőbbet nem tudtunk elképzelni, minthogy lecsiterezzünk valakit aki aztán megjegyzi a nevünket és lanon odajön évekkel később, hogy kezetrázzon, vigyorogva azon, hogy lecsitereztük. Sőt, alapszabály volt, hogy pcw-n nem írunk a közösbe. Maximum ha valaki az ellenfél csapatából beírt valamit akkor beírtuk hogy ts (teamsay) vagy azt, hogy nc (no comment). Mást soha, max a gl hf. Tiszteltük a német csapatokat amiért végigjátsszák a meccseket és nem lépnek ki, akkor sem ha vesztésre állnak. Ők is úgy álltak hozzá, hogyha nagyon elvertük őket, fixen felkerestek akár hetekkel később is, hogy újra megmérkőzzünk. Röviden összefoglalva : aki fejlődni akar a kihívást szereti. Aki a kihívást szereti az tud veszíteni. A magyar scene 88% -a (ha nem több) nem tud veszíteni és hisztizik ha kikap. Plusz az alázat a csapattársak felé. Szerintem ezek miatt nincs itt komoly cs.go közélet.
 
 
 
 

RuSTy

okt. 30., 02:22
Az a baj néha már alapból az emberek viszonyulása egymáshoz megöli az egészet és talán ez lenne a legfontosabb dolog az egészben! Nem azt kell nézni elsőnek, hogy ki hogyan játszik inkább azt, hogy a tisztelet egymásnak megadása és a bizalom úgy is, hogy nem ismered a másikat (persze az utóbbihoz kell elég sok idő). Voltam már olyan csapatban ahol alapból a játékkal nem lett volna baj mégis az egymás furkálása és sértése sok emberben gyűlöletet szül és úgy 100%, hogy nem lehet együtt játszani. Ebben a közösségben pedig nagy a széthúzás csak egy példa ami velem történt az elmúlt hónapban: játszok MM-en és az ellenfeleim magyar játékosok voltak, akik elején köszöntek és úgy látszott jó fejek, a meccs során viszont mivel vesztésre álltak és ebben nekem is nagyobb szerepem volt, elkezdtek k@rva anyázni meg csalózni! Megértem, ha random emberekkel játszol és néha odaszúrsz nekik egy-két bántó szóval de a saját nemzetiségedet is oltod ott már van egy kis baj.


És ezen, hogy nincsenek csapatok eléggé kiégek mivel nem régiben Makesz írt egy felhívást facebookon az esport gear által publikálva, hogy 5. játékost keresnek a csapatukba mint megtudtam én is majd 30 ember jelentkezett 1 helyere :D abból a 30emberből már legalább 2-3 team alakulhatnak és mégis mindenki a biztosat akarja, mert ugye mennyi vesződés van egy új csapattal...minden kezdet nehéz, de hát ha valakik/valakik elszántak akkor nem lehet baj amint elveszik vkiben az ambíció valószinű marad a szürkeségben még ha volna is benne potenciál...

 
 
 
 
noavatar

Elbandi

okt. 29., 23:41
"nem megyunk lanra mert ugyis kikapunk", bazki de olcso kifogas ez... ennyi erovel a minek van 11 csapat a forma1-ben? meg minek van 22 pilota? eleg lenne csak pl Vettel-Alonso-Kimi-Hamilton-Webber otos is, meg 3 istallo. oke hogy a tobbi csapatnak massziv rafizetes a buli, de valahol csak megeri nekik, kulonben nem csinalnak... szal nem ugy kene felfogni hogy mindig $$-ban pozitivan jojjunk ki. 3 honap az ~12 het, ha a hetvegi ordasbeb*szas helyett csak kicsit lightosabban nyomja, akkor a felrerakott 2-3k-bol siman osszejon a koltseg...


Ami meg a jatekoso reszerol kene: alazat a jatek es a tobbiek (csapat+ellenfelek) irant. a csapatnak nem a legf*szabb jatekost kene keresnie, es az elso nagyobb kudarc utan kirugni. a jatekosoknak meg nem kene istenkiralynak erezni magukat, a tobbieket meg lek*anyazni...

lattam mar sok lanvideot, kb egyiket sem tudom joszivvel megmutatni ertelmes embernek, hogy na ilyen egy lan feeling, mert mindben van jopar resz amikor valakik orditva k*rvaanyaznak meg elkuldik a masikat anyjukba. en meg nemfogok ott pironkodva ulni, hogy "hat...ooo... ilyen az amikor kijon belolul az allat...".

a legviccesebb az amikor lehet olyat szid, akivel 2 honap mulva egyutt jatszanak. :D


nab*sszameg sokat irtam errol, es elfelejtettem mit akartam meg :)

 
 
 
 
P4TR1K  Igazándiból nekem volt egy ötletem anno, de úgy voltam vele, hogy a jelenlegi hozzáállás formájában nem hiszem, hogy nagy lenne rá az érdeklődés, de hát, ha már így állunk megosztom veletek, max valaki mulat egy jót estére. 


Én is nagyon sokáig gondolkoztam azon, hogy ha ez a sok ember mind összeállna és egyszer megjelennének LAN-on, akkor lenne egy jóféle 64 csapatos lanocskánk, amire bármi legyen én lemennénk. Majd elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi lenne ha...


Picit komplexebb a dolog, de nem lenne olyan rossz szerintem. Kéne csinálni egy rendszert ahova be lehet regisztrálni úgy, hogy meg kell adnod, hogy milyen fegyverrel szeretsz játszani, meg mondjuk azt, hogy milyen stílusban (agresszív-passzív). Ezek alapján szépen lenne x10 ember és ezekből az emberekből a rendszer összesorsolna 5fős csapatokat, akiknek rendeznének kupasorozatot. A csapat felállása nem változhatna csak az alap felállással lehetne menni. Tudom, hogy az esély nagy arra, hogy a csapatok nagy része a szájalás miatt gyorsan oszlana, de ha nem próbálják meg akkor sosem tudják meg azt a bizonyosat, hogy "mi lenne ha.?". Nem igazán tudom, hogy megvalósítható-e ilyen rendszer, mert a programozás meg ilyenek nem az én világom, de szerintem nem sok dolog van, ami jelenleg mondjuk lehetetlen:D. Ezzel valamilyen szinten ki lehetne zárni azt az ovis felfogást, hogy "én a barátaimmal akarok lenni". Ha ezt akarod, akkor menj és játssz velük együtt. Érdemes úgy jelentkezni egy ilyenre (ha megvalósulna), hogy szoktam mixelgetni, vagy mm-ezni, de szeretnék egy csapatot magamnak. Egyedül vagy mint a kisujjad aztán fogod magad, beregelsz és várod, hogy kikkel sorsol össze. Az adatlapon, mindenkinek meg van adva a steam neve, ott szépen felveszik egymást és elindulnak a ligán. Ha már csak 1-2 csapat létrejön ezzel, akik legalább megpróbálják, már nem volt hiábavaló.


#Okolcsi:

Az item droppok, nekem is fontosak, mivel én is szoktam így játékot venni, hogy eladott cuccok árából, amiért viszont valós pénzt kapok. Az nem rossz dolog:) Abban viszont igazad van, hogy ezt nem feltétlen MM-en kellene szereznie. 


Megenni a fejemet nem ér, csak egy vélemény volt :) 

 

_eXp.

okt. 29., 22:51
A probléma nem a rendszerrel és nem a játékkal van. A probléma az emberekkel van.

Azoknak akik nem értik meg miként jön létre illetve miként marad életképes egy csapat, azoknak készíthetsz bármilyen rendszert az eredmény nem fog változni.

A koncepció egyébként sem olyan komplikált, hogy ennyire le kéne egyszerűsíteni.

Illetve az is egy fontos kérdés, hogy valójában van-e szükség a közösségben olyan játékosokra / csapatokra akiknek mindent a szájába kell rágni és a kezüket kell fogni minden percben?

 
 
 
 
noavatar

Rootshunterz

okt. 29., 22:19
Na végre itt legalább elindult valami féle értelmes kommunikációba burkolt tenni akarás féleség.

Nem akarok úgy tenni mintha "1000 éves cimborák" cimborák lennénk,de /jó nevessen az aki nem veszi a lapot/ mi lenne ha valamit megpróbálnánk tenni?! :D

 
 
 
 

P4TR1K

okt. 29., 22:14
Igazándiból nekem volt egy ötletem anno, de úgy voltam vele, hogy a jelenlegi hozzáállás formájában nem hiszem, hogy nagy lenne rá az érdeklődés, de hát, ha már így állunk megosztom veletek, max valaki mulat egy jót estére. 


Én is nagyon sokáig gondolkoztam azon, hogy ha ez a sok ember mind összeállna és egyszer megjelennének LAN-on, akkor lenne egy jóféle 64 csapatos lanocskánk, amire bármi legyen én lemennénk. Majd elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi lenne ha...


Picit komplexebb a dolog, de nem lenne olyan rossz szerintem. Kéne csinálni egy rendszert ahova be lehet regisztrálni úgy, hogy meg kell adnod, hogy milyen fegyverrel szeretsz játszani, meg mondjuk azt, hogy milyen stílusban (agresszív-passzív). Ezek alapján szépen lenne x10 ember és ezekből az emberekből a rendszer összesorsolna 5fős csapatokat, akiknek rendeznének kupasorozatot. A csapat felállása nem változhatna csak az alap felállással lehetne menni. Tudom, hogy az esély nagy arra, hogy a csapatok nagy része a szájalás miatt gyorsan oszlana, de ha nem próbálják meg akkor sosem tudják meg azt a bizonyosat, hogy "mi lenne ha.?". Nem igazán tudom, hogy megvalósítható-e ilyen rendszer, mert a programozás meg ilyenek nem az én világom, de szerintem nem sok dolog van, ami jelenleg mondjuk lehetetlen:D. Ezzel valamilyen szinten ki lehetne zárni azt az ovis felfogást, hogy "én a barátaimmal akarok lenni". Ha ezt akarod, akkor menj és játssz velük együtt. Érdemes úgy jelentkezni egy ilyenre (ha megvalósulna), hogy szoktam mixelgetni, vagy mm-ezni, de szeretnék egy csapatot magamnak. Egyedül vagy mint a kisujjad aztán fogod magad, beregelsz és várod, hogy kikkel sorsol össze. Az adatlapon, mindenkinek meg van adva a steam neve, ott szépen felveszik egymást és elindulnak a ligán. Ha már csak 1-2 csapat létrejön ezzel, akik legalább megpróbálják, már nem volt hiábavaló.


#Okolcsi:

Az item droppok, nekem is fontosak, mivel én is szoktam így játékot venni, hogy eladott cuccok árából, amiért viszont valós pénzt kapok. Az nem rossz dolog:) Abban viszont igazad van, hogy ezt nem feltétlen MM-en kellene szereznie. 


Megenni a fejemet nem ér, csak egy vélemény volt :) 

 
 
 
 

_eXp.

okt. 29., 20:33

Ma Magyarországon háromféle játékost lehet megkülönböztetni a CS közösségen belül:


1. Az ébren álmodó.

Ő az akinek fogalma nincs arról, hogy a matchmaking-en kívül is van "élet" és elhiszi magáról, hogy Gold Nova II-ként ő már PROFI.

Ha veszít, az egyértelműen a társai vagy a játék hibája.


2. A pénz hajhász.

Ez a fajta játékos minden egyes megmozdulásáért jutalmat szeretne és persze támogatókat.


3. A hétköznapi játékos.

Ők azok aki a játékkal azért foglalkoznak mert szeretik. Nincsenek hamis illúzióik a képességeikkel kapcsolatban. Megértik, hogy egy csapat többről szól mint egy steam csoport. 


Nem rohannak különböző cégekhez/üzletekhez támogatásért azért mert kifolyt két csepp nyáluk. - Kihalóban lévő faj.


Peace

 
 
 
 

Okoolics

okt. 29., 19:19
Az ESL is fejlődhetne, ha kicsivel nagyobb lenne a látogatottság és az érdeklődés a kupák/rendezvények iránt. Sajnos egyenlőre a mostani scene nem tudja azt a lehetőséget magának biztosítani, hogy mindig ugyanabban a csapatban játsszon fixen. 

A legnagyobb probléma mégpedig a Valve csodálatos MM rendszere, amelyre más jelzőt nem tudok mondani, hogy IGÉNYTELEN! 


Sajnos ki kell, hogy mondjam, de a játékosok nagy része igénytelen...!

Egy fontos, hogy minél előbb global elite legyél! Ez fontos! Kurvára...! 

Minden második (ha nem minden) meccsen az MM rendszer bedob csalókat és már ki is lehet égni teljesen. 


A mai CSGO fejlődő korosztálynak fogalma nincs arról ,hogy mi az a PCW. Lövése nincs!

Elvakult és elkötelezett az itemdropnak és a rankosztásnak, ami sztem egy hatalmas random, pont ugyanúgy, ahogy a 64tickes, laggos valve szerverek, a csodálatos VAC2 anticheattal. 


Miért nem lenne jó egy normális 128as szerón játszani? 

Miért nem lenne jó ellenőrzött körülmények között játszani? 

Miért nem lehetne ez az egész magyar? 


Bocsánatot kérek mindenkitől, ha sértő voltam, de most már kezdett kifakadni bennem a dolog és erre a hírre nem tudtam máshogy reagálni. 


pussz!


 
 
 
 
noavatar

qwert

okt. 29., 18:41
Szerintem egyszerűen itthon nincs meg a kellő marketing a CS-nek.
Senkinek sem kell arról mesélni, hogy amit sokat reklámoznak, futtatnak arra nőni fog az igény.
Meg lehet nézni a LOL (én nem játszom vele), az utóbbi időben a csapból is LOL folyt, a legtöbb gamer sajtóban lehetett olvasni róla, és ennek hatására mekkora játékos álomanyák örvend. Össze lehet hasonlítani a LOL magyar rajongó tábort és a CS rajongó tábort. (nem kicsi az eltérés.) Még a VB vetítésére is rekord számú néző ment el  MAGYARORSZÁGON!
És mégis ha valakinek azt mondod, ohgy Counter Strike akkor tudni fogja, hogy mi az.. csak lehet, hogy azt kérdezi majd vissza, hogy az a játék még létezik?
Úgy vélem az átlag játékost nem érdeklik a LAN, net cup körülmények amíg "trendi amit csinál".
Biztos vagyok benne, hogy ha születnek egy nagyobb magyar CSGO eredmény és ez megfelelően lenne tálalva a játékosoknak a sajtóban, akkor ugrásszerűen megnőne a net cupra nevező csapatok száma, mindenféle támogatás nélkül. Ebből adódóan pedig a LAN-ra nevezettek száma.


 
 
 
 

TORIAK

okt. 29., 18:01
Szerintem a közösségnek és a csapatoknak jót tenne, ha nagyobb csapatok, akik ténylegesen aktívak nem csak 2-3 havonta lejátszanak egy meccset, azok összehoznának ilyen kisebb béta csapatokat. Mint egy multigaming, de azért eltérőbben, és ők tudnák felkészíteni azokat, akik tényleg fejlődni szeretnének. Mondjuk olyanokból állna a csapat, akit éppen összeszednek valahonnan, vagy észrevették, hogy nincs csapata de egész jó vagy bármi. Ilyen alapokból pedig egy tapasztalt csapat már tudna építkezni. :) Lenne annak a bizonyos csapatnak utánpótlása. Legalább is én ezt így jó koncepciónak tekintem, bár kétségtelen, hogy ehhez kellenek olyan csapatok, akik ezt meg tudnák oldani. Ha valaki nem ért ezzel egyet, az nem érdekel, szerintem ez korrekt így, csak a részleteken kellene gondolkodni... :) Ezzel pedig akár 4-5 olyan béta csapat is lehetne, akik neten helyt tudnak állni, míg az elsődleges csapat megy lanokra, aztán fordítva is működhet ez. Mint mondottam ezt én gondolom így, bármi nemű eltérésem lehet mások gondolkodásával.
 
 
 
 
noavatar

Rootshunterz

okt. 29., 17:35
Épp innen ered a fő probléma ami snowy írt :).

"Szóval: Elkényelmesedtünk, Nincs önbizalom és ambíció, Nincs pénz"

3-4 alkalommal próbáltam csapatozni,és a csapatban mindig azt a terkót hallottam,hogy minek menjünk ESL cupra?Kikapni..pontosan itt a baj.Nincs kitartás a játékosokban,és nincs akarat,elszántság a fasorban SINCS...

A többi helyen meg a fő probléma a skill különbség,például valaki nagyon lőtte és a társak nem akkor elkezdte beloltani a társait..

Meg igen az is általános probléma,hogy a csapat 2-3 vereség után /amit nem előz meg általában gyakorlás/ besír,hogy nincs értelme kikapunk azt sziasztok bomlunk :)..

Szóval furi ez a helyze..kevés csapat van/lesz itthon akik tényleg patentra odateszik magukat és nem sírnak. /ez az én meglátásom /.

 
 
 
 

sANtiaGo

okt. 29., 17:14
Megint csak az ICL-re fókuszáltok :) Itt pont nem az ICL-ről lenne szó, hanem magáról a csapatokról. Az ICL csak egy példa volt. Online kupákra sincs meg 8 csapat......
 
 
 
 

snowy

okt. 29., 16:24
Szerintem: 1. 32000 ft akármennyi ideig is tart összegyűjteni, sok! Főleg annak tudatában, hogy mit kapsz cserébe. 2. Már nincs akkora érdeklődés az fps iránt olyan emberek részéről akik ezt komolyan is gondolják, a sok csapatkereső ember is csak rövid távra gondol. 3. Sok az online liga és kupa. Épen ezért sokkal kényelmesebb összerakni 1-2 hónapos csapatokat, kicsit elkupázgatni otthonról a fotelből amíg valaki meg nem unja és oszlik a csapat, mint egy csomó lóvét költeni arra, hogy lemenjenek valahova (ezt mondjuk érthető). 4. A legtöbben úgy gondolkoznak, hogy csak akkor értelmes lemenni a lanra, ha legalább helyezést elérnek, a vereségekért minek dobjanak bele ennyi pénzt? Éppen ebből kifolyólag kevés a csapat mert az a mentalitás, hogy úgysem lesz belőlünk semmi, minek kezdjünk bele? Akik meg régebb óta együtt vannak nem mennek le mert ők meg azt mondják, hogy ezért a kevés csapatért minek menjünk? Szóval ez ilyen ördögi kör. Régen én is mondogattam ismerőseimnek hogy menjünk, de a válasz mindíg az volt, hogy kikapni nem megyünk ennyiért. Szóval: Elkényelmesedtünk, Nincs önbizalom és ambíció, Nincs pénz


 
 
 
 

sANtiaGo

okt. 29., 14:45
Várom :)
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 

Counter-Strike videók

 

Ajánló

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1228
 
1499
 
 
 
kép 4461
 
4014
 
 
kép 5448
 
2327
 
 
 
kép 118
 
1631
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu