Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. június 29. 0 hozzászólás
 

Nem rozsdásodik a CSHU interjúgépezete és nincs probléma a szerkesztõk billentyûzetével sem, errõl Titoka biztosította az olvasókat egy újabb kérdezz-felelekkel, mely mindkét közösség számára komoly

newspic
Nem rozsdásodik a CSHU interjúgépezete és nincs probléma a szerkesztõk billentyûzetével sem, errõl Titoka biztosította az olvasókat egy újabb kérdezz-felelekkel, mely mindkét közösség számára komoly információkkal, és nem utolsósorban beleszólással bír. Az utóbbi természetesen a szó lehetõ legpozitívabb értelmében, mivel most BugBeaR került a másik oldalra, aki feladta a CS2HU-n a nõi csés játékosok diszkrét molesztálását és bevette a T-Online PG Cyber Café lerakóját. A géppuskaszájú neogeek-Einstein gémer fõleg a magyar esport jövõjérõl és a lehetséges, kisikálandó sárgaköves útjáról beszél, valamint arról a küzdõtérrõl, melyet mindenki PGCC néven ismer. Kellemes Bogarászást és ésszel igyunk a Medve bõrére! Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: bazsowicz


Titoka: Hali BugBeaR, milyen érzés interjút adni ezen a szép kegyetlen meleg napon?

[OBi]BugBeaR[m]: Én teljesen kellemesen élem meg ezeket a napokat. A hideget nem kedvelem, így most kicsit bágyattabban, de gondtalanul dolgozhatom. Interjút adni pedig mindig jó dolog legyen nyár tél hideg avagy meleg. ;]

Titoka. Majd kiderül a végén is így érzed-e! ;] Mi a hír a pgcc háza táján?

[OBi]BugBeaR[m]: Hír az mindig van. Zajlik az élet, pörög a WCG kvali, szervezzük a jövõt és fürkésszük a lehetõségeket, hogy segítsük a cybersport fejlõdését kicsiny hazánkban.

Titoka: Ha ennyire szervezitek és próbáltok segíteni kis hazánk fejlõdésén (legalábbis az e-sport terén) akkor kicsit fejtsd ki hogyan is néz ki ez?

[OBi]BugBeaR[m]: Természetesen. A PGCC alapvetõen cseh rendszer szerint mûködött, de mivel ott már 3 éve nyílt az elsõ egység, kicsit más vezetést kíván mint a miénk. Kicsiny hazánknak nagy elõrelépés lenne, ha a közösség megértené, hogy neki éppen annyira fontos szerepe van a fejlõdési folyamatban, mint bármely szervezõnek. Amikor felmerült a nevem, mint a PGCC egyik alkalmazottja, már elkezdtem tervezgetni, miként fogok versenyeket szervezni és hogyan szeretném ezeket egymásra építeni. Az elméletem szerint, komoly rendezvényekkel motiválhatjuk a csapatokat arra, hogy komoly célokat tûzzenek ki maguk elé ezzel együtt pedig stabilak maradjanak, hiszen hosszútávon csak ez garantálja az eredményt. Ha megjelentek a stabil csapatok, onnantól kiélezõdik a verseny. Mindenki kötõdhet valamelyik alakulathoz, szimpatizálhat velük és egyre érdekesebb lesz XY játéka, valamint nagy rivalizálásokra is számítani lehet. Én nem állítom, hogy ebbe nincs üzlet, de azt tisztán látom, hogy nagyon sok munka minõségi rendezvényeket és fõleg rendezvény sorozatokat létrehozni és üzemeltetni. A csapatok viszont Magyarországon kb. 0 érdemleges visszajelzést adnak, többnyire értelmetlen és már általam is ismert kritikákat hallok vissza. Erre az elméletem: Ha 50 játékos részt vesz egy ligában, 50 játékos ismer 2 embert, akit érdekel ez a "sport" s azok is ismernek még 1 embert akkor 150 emberhez jut el egy pozitív információ. Ha 150 emberbõl 10-et meggyõz a közösség, hogy igen ebbe van értelme befektetni, keresd fel ezt és ezt majd adj bele mondjuk 5000 Ft-t, akkor máris 50000 Ft díjazás növekedést könyvelhetünk el. Természetesen ezt a fajta aktivitást a játékosok nem gyakorolják, hiszen ez nagyobb felelõség, több munka és hát egyszerûbb kritizálni. Így hát marad a versenyszervezõk, más internet kávézók felkeresése és bátorítása valamint segítése minden fronton annak érdekében, hogy a globális minõség javulás több komolyabb csapat megszületéséhez vezethessen.

Titoka: Ez mind szép és jó, de itt van Gody aki elindította a GPS sorozatot. Õ is így gondolkodhatott és mégis felkellett adnia, pedig azért a rendezvényei szinte "minden" igényt kielégítettek. Te mégis bízol még a javulásban?

[OBi]BugBeaR[m]: Nézd, Én alapvetõen mindig ezt az elvet követtem. Nem igazán érdekel, ki mit csinált és hol adta fel. Ha probléma adódik, akkor meg kell oldani nem pedig azon keseregni, hogy jaj baj van. Gody a CS.hu hasábjain egyértelmûen befejezte, többször szóba került a PGCC is kimondva kimondatlanul, de ezzel nem vagyunk elõrébb. Aztán mégis lett GPS, minden megy tovább. Kérdem én, erre feltétlen szükség volt akkor, hozzátett ez bármit ahhoz, hogy elõrébb lendüljön a cybersport és ezzel több játékost foglalkoztasson a CS avagy a többi játék? Node, visszatérve, amikor RTCW-vel játszottam és már válogatott szinten ûztem a játékot, akkor is fontosnak tartottam, hogy a csapataimba újoncokat játszassak. Rendre próbáltam minden fiatalnak és általam tehetségesnek vélt játékosnak minden kérdésére higgadtan és érthetõen válaszolni legyen az bármi. Úgy gondolom, ha én eljutok egy szintre és ennek minden buktatóját, elméleti elõnyét át tudom adni majd Õ jobb lesz mint én, az csak jó. Neki azért, mert ügyes játékos lesz, aki késõbb tán komoly keretek közt kamatoztathatja tudását, nekem pedig tapasztalat mind emberek kezelésében, mind pedig abban, hogy jó úton haladok a célom elérése felé. A kérdésedre válaszolva pedig IGEN, hiszek a javulásba. Nézd, ezen a piacon még bõven van hely, nem beszélhetünk komoly konkurencia harcról. Az elmélet pedig itt változik a többi piaci modellhez képest, lévén nincs komoly játékos kultúra. Ha összefognak a nagyobb szervezõk, a PGCC adja például a gépeket a GPS vagy bármely más eseményre, majd közös média kapcsolat alakul ki valamint kölcsönös technikai segítés a végén olyan projectek jöhetnek létre, ami eddig elképzelhetetlen volt nálunk. Felkelthetjük a külföld figyelmét, behozhatunk külföldi alakulatokat a versenyekre, a Magyar csapatok komolyabban vehetik a játékot lévén több perspektívát kínálhatunk EGYÜTT nekik, mint külön-külön. Tehát rengeteg a kiaknázatlan terület és én személy szerint, amíg itt tevékenykedem az E-Sport-ban, sohasem fogom konkurencia harcként felfogni és sohasem fogok érdemben reagálni egyik fél mellett sem. Amíg a cél közös, addig gördítjük a szekeret, ha rajtam múlik, akkor együtt.

Titoka: Személy szerint tetszetõs amit leírtál. Hajrá! ;] Említetted a társulás lehetõségét a GPS team-el. Volt valamilyen kis affér úgy tudom köztetek. Valamilyen szponzor kapcsán. Mit lehet errõl tudni?

[OBi]BugBeaR[m]: Én késõbb lettem menedzser, minthogy ezek a viták elkezdõdtek volna. Nem is látok mögé teljesen, nem is beszélgettem a felekrõl ezzel, így nem szeretném kommentálni. Aki érintett biztos tudja, milyen formában egyezzen meg a dolgokról. A társulásra terelve a szót: nem csak a GPS-teammel, hanem bármely szervezõ gárdával szívesen mûködöm együtt, ha a tervezet életképes és át tudunk beszélni mindent. A Steam license program kapcsán minden ezzel rendelkezõ egységet egybõl bevontunk a ligánkba, tehát aki mondjuk a GAMERSNET helyiségébõl szeretne részt venni a PGCC bajnokságán, gond nélkül megteheti. Ez minden csatlakozó egység számára nyitott. A versenyekre visszatérve, ha a közösség növekszik és fejlõdik, evidens módon több játékos gondol lanos készülésre és többen fogják az egységet választani, ha kellõen minõségi szolgáltatást nyújt. Amíg a szervezõknek segíthetünk akár a kapcsolatokkal akár szervezéssel és kölcsönösen "jövedelmezõ" tapasztalat cserével, addig Õk segíthetnek a minõség növelésében, az igények felmérésében. Ilyen egyszerû az együttmûködés, ahol minden a játékosért zajlik, akár elhiszi ezt akár nem. Az Õ igényeiket keresi mind a szervezõ, mind Mi és majd az idõ eldönti, hogy jó irányba terelgeti e magát a közösség, helyes igényeket táplált avagy csak sokat akart és képtelen megfelelni idõvel pl. egy 64 fõs rendezvény 100%-s részvételi arányának.

Titoka: Evezzünk át arra, hogy mikorra várható a következõ PGCC Lan?

[OBi]BugBeaR[m]: Kicsit átrendezõdött a cseh szervezõ gárda, ezért bizonytalanok voltak az idõpontok eddig. A WCG lefedte a júliusi a programot, e mellett egy CoD2 és talán egy Enemy Territory verseny van kilátásba, ami "CZ/SK/HU" jelleggel zajlik. Ez az a verseny fajta, amikor nagyobb a díjazás viszont mindhárom nemzet fiai játszanak a végsõ gyõzelemért. CS 1.6 lett volna júliusban, de így augusztusra tolódik, ahol semmiképpen sem szeretnénk a BECUP versenyét zavarni, így próbálom a hónap elejére osztani az eseményt, akárcsak a Source-t. Így aki kihasználja ezt, repülõ rajttal indulhat az augusztus végi, általam is várt, rendezvényen. Pontos dátumok minden hónap 20. körül kerülnek az www.pgcc.hu oldalra.

Titoka: Rendben. Mit lehet tudni a Steel ligáról?

[OBi]BugBeaR[m]: A steelseries.liga egy kezdeményezés a részünkrõl, ahol már elõvettük a kapcsolatokat is. Sok komoly hardware és egyéb érdekeltségû cég vesz részt folyamatosan az e-sport fejlõdésében, ahol egyelõre kis hazánk nem játszik nagy szerepet. Ezen szeretnénk változtatni, így a steelseries-el felvettük a kapcsolatot és közös eseményt szerveztünk, ennek az eredménye a liga. Számunkra komoly tapasztalat szerzés, hiszen egyértelmûen folytatásra számíthat mindenki, ha ez a liga jól sül el. A díjazást egyelõre a steelseries vállalta magára, de tervezünk késõbb több partnert is a liga köré fonni, akár komoly selejtezõs online/offline eseményt szervezni. Eddig nemigen zajlott hazánkban online/offline esemény, így kicsit úttörõ jelleggel vágtunk bele. Másrészrõl a nevezés ingyenességével szerettük volna a lehetõ legmagasabb csapatszámot elérni, ez így elsõre nem is sikerült rosszul. A cél szerintem tisztán kivehetõ, komoly díjazással motiválni a csapatokat arra, hogy egyre több stabil alakulatot láthassunk viszont, egyre több fiatal avagy vén róka számára kínáljon tényleges versenyt ez a játék. A verseny lebonyolításában peza is segédkezik, de a fõ részt Timos viszi el, aki egyben a fõ versenyszervezõ is a csapatban. Még egy fórum ez a liga arra, hogy összehozza azokat az embereket, akik tevékenyen tesznek az elõrehaladásért.

Titoka: Sok sikert mindehhez. Nos rengeteg elképzelés látott napvilágot tõled. Ha csak a fele megvalósul már sokat fejlõdik a scene. Van esetleg még valami terved/tervetek a jövõre nézve?

[OBi]BugBeaR[m]: Tervekbõl kifogyhatatlan vagyok. A PGCC remek táptalajt ad a játékosoknak és szervezõknek egyaránt. Számomra ez a cég kiválló lehetõség, hogy végre komolyabb léptékekben haladjak. Nem szeretnék viszont álszent maradni, átlépni a pénz felett, ez egy ilyen világ. Nem lenne fair veletek szemben azt hangsúlyozni, hogy "közösség jövõje" oh nagy epikus célok, majd elfeledkezni arról, mibe kerül ez mindenkinek. A megannyi lehetõség a megannyi LAN, rendezvény, hardware, software bizony anyagi vonzattal rendelkezik, amit közösen kell vállalnunk. Ahogy nem minden focistából lesz milliomos, de mindenki megfizeti a tagdíjat, így nem minden CS vagy más esport játékosból lesz sztár vagy éppen a játékból jövedelmet realizáló személy. Igen, ebbõl meg lehet élni, igen ebbõl valaki, aki felvállalja a sok konfliktust, felvállalja azt a szervezõ, dirigáló sokszor veszekedésekkel teli munkát nagyon megfogja magát szedni. Összefoglalva: Terv nagyon sok van és egyre több lesz, ahogy haladunk elõre és nyílik ki az emberek szeme. Konkrétumok pedig akkor, ha minden már papíron van. Nem szokásom ígérgetni, sõt kifejezetten utálom, hogyha saját hibámon kívül képtelen vagyok betartani bármit, ha pedig hibáznék, el fogom ismerni és haladunk tovább.

Titoka: Reméljük tovább jutsz majd, mint hogy csak ezeket ismertetted velünk. Szeretnél még esetleg valamit megemlíteni avagy üzenni?

[OBi]BugBeaR[m]: Üzenni szeretnék minden srácnak, aki érzi magában a motivációt és mer nagyot álmodni, hogy tartson ki a tervek mellett és hátha egyszer minden valóra válik. Köszönöm Jab-En-nek a lehetõséget, mivel nem csak én dolgozom a PGCC-ben, hanem csapatként mûködünk, köszönnöm az eddigi és jövõbeli tevékenységét Bejja-nak, Akeem-nak és Timosnak. Természetesen köszönöm a lehetõséget Neked, hogy ezeket elmondhattam.
Thx to : OBi.css - OBiNET - source.obinet.hu

Titoka: Köszönöm ezt a tartalmas és sokat mondó interjút és ismét csak sok sikert kívánok. Cháó.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1555
 
1420
 
 
 
kép 3187
 
1481
 
 
kép 3062
 
1548
 
 
 
kép 503
 
1381
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu