Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2007. január 19. 0 hozzászólás
 

Készítettem egy nagyobb hangvételû interjút KODIAK-al, az ancients`css oszlopos tagjával. Talán beszélgetésnek is nevezhetnénk, hiszen nem csak kérdések-válaszok követik egymást a megszokott

newspic

Készítettem egy nagyobb hangvételû interjút KODIAK-al, az ancients`css oszlopos tagjával. Talán beszélgetésnek is nevezhetnénk, hiszen nem csak kérdések-válaszok követik egymást a megszokott sablonos módon, hanem néhol merészeltem egy véleményt/kiinduló pontot is felvázolni, ezzel sarkalva bõvebb és érdekesebb okfejtésekre a társalgópartneremet. Szó esett a 2006-os év eseményeirõl és elõkerültek kényesebb témák is a közelmúltból. Megpróbáltam a lehetõ legkevésbé diplomatikus válaszokat kicsikarni, reméljük néhol sikerült is. Jó szórakozást! KODIAK Interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Grifter


newspic

Grifter: Szia kedves KODIAK, örülök hogy ismét nekem lehet szerencsém meginterjúvolni. Hogy-smint vagy, hogy teltek az ünnepek (annyira unatkoztál, hogy csináltál egy videót? :P) és milyen volt január elseje?

a`KODIAK: Hello! Az ünnepek nagyon kellemesen teltek és megleptem magam egy kis szabadidõvel, hogy összedobjam a múvimat. A január meg nem is kezdõdött olyan másnaposan, mint gondoltam, hogy fog :)

Grifter: Gondolom akkor az ünnepek alatt CS közelébe se mentél, már ha a múvi készítéstõl eltekintünk. Belevágott már az ancients`css az újévi elõkészületekbe?

a`KODIAK: Szerdán lett volna az elsõ hivatalos meccsünk külföldi ellenfél ellen, de az Auxilia nem állt ki ellenünk... Jövõ hét hétfõn és kedden két létfontosságú meccset játszunk a Logitech.fi ellen, az elsõ az EuroCup csoportból való kijutásért, a másik pedig az SGL liga elsõ helyéért megy. Ezekre készülünk amennyire erõnkbõl telik.

Grifter: Most egy kicsit kiforgatnám a szavaidat: Azt írtad, hogy "összedobtad" a filmet az ünnepek alatt. Érték is kritikák a filmet, bár a nagyközönségnek természetesen tetszett, valóban nem volt annyira nagy durranás. Köszönhetõ ez annak, hogy el kellett készülnie az ancients.hu debütjére?

a`KODIAK: Ez az ami szerintem a vol2-ben sokaknak tetszett, hogy az sokkal letisztultabb volt. A vol3-ban inkább a fragekre és a pörgésre tettem a hangsúlyt, nem a csapat bemutatására, mint a vol2-ben. Szerintem jó lett, én elégedett vagyok vele, mert bár kicsit más, mint az elõdjei, ettõl is megjön az ember kedve egy kis CS-hez. A múvi majdnem egy héttel az ancients.hu indulása elõtt megvolt már, de így legalább kisebb hibákat tudtam javítani még a végleges premierig. Az adatok szerint pedig a vol3-at egy hét alatt szedték le körülbelül annyian, mint a vol2-t egy év alatt :)

Grifter: Szerintem a letöltések száma azért elég félrevezetõ adat, hiszen utána nézik meg ugye. Szóval a 3. letöltései elsõ sorban az elsõ kettõ sikerének köszönhetõ és majd, ha a 4. filmet nem töltik le annyian, az a 3. miatt lesz :P Lesz negyedik?:)

a`KODIAK: Negyedik múvit nem tervezek egyelõre, de az ancients.css-rõl olyan múvi fog majd napvilágot látni, ami szerintem bármely KODIAK múvinál jobb lesz. Részben, mert a legjobb fragjei lesznek benne ennek a lu-nak, részben mert az egyik legjobb magyar múvi készítõ csinálja. ;)

Grifter: ...és gondolom errõl most ne is kérdezzek többet ^^

a`KODIAK: Jaja :) Februárig valószínûleg várni kell erre a remekmûre, de szerintem megéri.

Grifter: A 2006-os év elég sok mindent tartogatott mind számodra, mint a csapat számára, amiben melletted szinte csak Flavius bizonyult stabil embernek. Most a negatívumokról szeretnénk hallani :)

a`KODIAK: Nincs negatívum :) Stawros is végig velünk maradt az n6 szétbombázása után. Én úgy gondolom 2006-ban jó munkát végeztem/tünk, kicsit helyreráztuk az ancients-t, megnyertük a CAL-Euro Open keleti fõcsoportját és CAL-Main-ben döntõt játszottunk. Ezzel eredményesebben szerepeltünk neten, mint a régebbi ancients lu. Még a lanos teljesítményünkön kell javítani :)

Grifter: Azért történtek meglepõ dolgok, ezt nem tagadhatod. A veled készült interjúban pár hónapja éppen az n6-os srácokról beszélgettünk, mire egy hétre rá oszlott a banda és új emberek érkeztek.

a`KODIAK: Ez így igaz, de abban az interjúban is taglaltam a nézeteltéréseinket és játékhoz való hozzáállásbeli különbségeket, amik a változáshoz vezettek. Én úgy gondolom jó döntés volt váltani, mert mi így tudtunk fejlõdni a nézõk meg így kaptak olyan meccseket, amiken top csapatok ellen álltuk meg a helyünket. Hozzáteszem, Flegby és az új n6 lu most sem szerepel rosszul, hiszen felküzdötték magukat a CAL-Main-be és igaz csöndben vannak, szerintem Magyarország egyik legjobb csapata az n6 most is, készülés nélkül is.

Grifter: Mint említetted, akadtak problémáitok LAN-os szerepléseknél, mind a korábbi lu-val sikerült egy talán csúfosnak nevezhetõ PGCC eredményt elérni, majd most az év elején ismét nem sikerült a csúcsig jutni. Bár mondhatnánk azt is, hogy a PGCC nem hoz nektek szerencsét, hiszen a D-Lant megnyertétek?!

a`KODIAK: Ez ilyen... Én nem találom, hogy hol a hiba... Vagy csak nem akarom beismerni, hogy az OBi-sok tényleg ilyen jók :) Mindenesetre gratulálok nekik és bármit hõbörgök, úgy gondolom, hogy amit csinálnak az példa értékû és ez azaz út, ami vezet valahova... és ezt õk bizonyítják is, stabil line-up, nem inognak meg, ha kikapnak véletlenül, elszántak és nagyon profin állnak az egészhez... csak dhizzyt visszaadhatnák nekünk hatodiknak :)

Grifter: Ha már szóba kerültek, felhoznám a kényes témát: Az Insignia Cadre oldalára kikerült PGCC hír tényleg ennyire kellemetlen volt a számotokra?

a`KODIAK: Nagyon rosszul jött ki az a hír, még ha bazso nem is akart rosszat... a kommentek miatt is meg az egész fura volt... Mintha az Obi-sok a mi kárunkra reklámoznák magukat... Bár lehet csak mi voltunk kicsit érzékenyebbek a kelleténél.

Grifter: Ne is tépkedjük akkor a sebeket, váltsunk témát. A 2006-os év pozitívumai? Mondjuk a három legemlékezetesebb számodra?

a`KODIAK: ECG Hannoverben... három hét lakásfelújítás a nyáron net nélkül... Cadre ellen 4 emberrel 9 támadókör a CAL Main döntõjében...

Grifter: Az elsõt és a harmadikat mindenki megérti szerintem, de a középsõ egy kis magyarázatra szorul talán, miért is szeretsz ennyire festeni és parkettát csiszolni :)

a`KODIAK: Nem szeretek, de nem árt ha az ember néha kicsit mást is csinál CS-n kívül, mindegy mit, csak legyen valami kézzel fogható eredménye :)

Grifter: A következõ 1-2 hét tervei elég egyértelmûek, szeretnétek továbbjutni.(EC) Utána? Mik a tervek a jövõre nézve és feloszlotok-e a mostani interjú után egy héttel?

a`KODIAK: Nem hiszem, hogy váltás lesz a csapatban, hiszen hozzuk az eredményeket és úgy érzem fejlõdõ képesek vagyunk, ráadásul elég régóta együtt van a csapat, úgyhogy szerintem minden jó úton halad. Kérdés mi lesz, ha az 1.6-osok elözönlik a scene-t, akkor tudjuk e tartani majd a tempót :)

Grifter: Szerinted ez hamarosan bekövetkezhet? Mármint az 1.6-osok Biblia vándorlása?

a`KODIAK: Tegnap d$t ellen 2v2ztem. Ma XploD keresett meg, hogy milyen konfigot használjon... aztán hívtak mixelni source-ban... a jelek nagyon baljósak... de lehet, hogy ez csak kósza szeszély...

Grifter: Amennyiben a két világvallás egyesül, mennyire fogja ez az itthoni és a külföldi viszonyokat felborítani szerinted?

a`KODIAK: Teljesen. A WCG elõtti állapot csak ízelítõ volt ahhoz képest, ha az összes nagyobb verseny source-ra áll át, (remélem arra és nem a csúf kopasz promodra) mert akkor mindenki duplán felkötheti a gatyát. Deep barátom New York-ból jelentette, hogy sourcemixelt a 3D ellen (akik ugye átálltak) és hogy azok a srácok nem viccelnek (mondjuk WCG gyõzelem után nem is csodálkozik ezen senki szerintem). A lényeg, hogy olyan szinten megnõ a versengés, hogy azt kevés csapat fogja tudni bírni.

Grifter: Most pedig elõ fogok rántani pár kényes kérdést a tarsolyomból, felkészültél?:)

a`KODIAK: Ne kímélj.

Grifter: Elsõként a magyar válogatottra térjünk ki egy picit. Nagyon sok kritikai éri az lu-t, ezáltal a menedzsmentet. Sokan azt sem tudják ki válogatja össze a csapatot, vagy egyáltalán melyik végén is kell ezt megfogni. Nagyáltalánosságban mi errõl a véleményed és ebbe belefoglalhatod a korábbi válogatottak szerepléseit is.

a`KODIAK: Flegby áll az NT háta mögött és õ minden támogatásunkat élvezi. Flegby nevezi meg ki fog játszani az adott meccsen, õ válogatta a keretet is nagyjából, azért körül szimatolva. Kétlem, hogy a kritikáknak bármi helye lenne, hiszen a magyar válogatott veretlenül csoportelsõként jutott tovább és ha még egy meccset nyer már túlszárnyalta az ezelõtti felállások eredményeit. De persze nem ez a cél, hanem az elsõ hely.
Összefoglalva, szerintem nagyon szép munkát végez mind a válogatott mind a vezetõsége.

Grifter: Jöjjön most két kérdés, ami végülis lehetne egy is, de így izgalmasabb. Mit gondolsz a cshu nemrégiben elõadott elfuserált hattyúhaláláról? Nem is, mint érintett, inkább, mint õshonos CS-s érdekelne a véleményed.

a`KODIAK: Hmm - Én csak azt tudom leírni, amit már leírtam a cshu-n is és azt kaptam cserébe, hogy egy beképzelt **sz vagyok. De mivel így gondolom, leírom újra. Nekem személy szerint mindegy, hogy hol olvasok híreket arról, ami érdekel, jelen esetben a CS-rõl. Nem érdekel, hogy az egy klánoldal vagy egy közösségi portál, ha érdekes jó cikkek vannak és új infók, akkor elolvasom... Engem hidegen hagyott volna az, hogy nem lesz többé cshu, pedig mióta játszom cshu volt, de azt hiszem az alternatíva amit akira kínált valahogy elõre mozdíthatta volna a CS scene-t egy kicsit profibb világ felé, ahol nem csak arról lehet hírt adni, hogy kikaptunk mert nincs pénz gyakorolni menni külföldi lanokra, hanem arról hogy jól szerepeltünk valahol, mert nem az elsõ külföldi lanján volt kint egy csapat.

Grifter: Ennek fényében a másik kérdés már jóval érdekesebb, de persze erre amúgy sem várhatunk igazán földbedöngölõ választ: Mi a véleményed az ancients.hu oldalról és arról a tagadhatatlan pofáraesésrõl amivel a kezdetek jártak? (Bár azért az egyértelmû, hogy a pofára esés részben a cshu stábjának köszönhetõ, akik enyhén lejáratták magukat, de ezzel titeket is valahol.)

a`KODIAK: Sajnálom, hogy a cshu-sok, akiknek sokszor nem értek egyet a módszereivel, végül visszaléptek, mert szerintem valami olyantól álltak el, ami mindenképp a magyar CS fejlõdéséhez vezetett volna vagy fog is, csak így lassabban. És igaz, hogy sajnos az indulás nem úgy sikerült, ahogyan azt mi terveztük, az indulást követõen azonban gyorsan javítottuk a problémákat, így aki a korábbi napokban ellátogatott az oldalra, észrevehette, hogy gõzerõvel folyik a munka, mind a frissebbnél frissebb hírek, és bennfentes információk olvasókhoz juttatásában, mind az esetleges javításokban. A cs.hu valóban abban a pillanatban menekült vissza jól megszokott vackába és hagyott faképnél minket, amint nyilvánvaló lett számukra, hogy tenni is kell majd azért, hogy elfogadják az olvasók az új rendszert, amit mint már fentebb említettem napok alatt megtettek volna.

Grifter: Nekem nem tetszik az új dizájn, neked?:)

a`KODIAK: Nekem nincs bajom vele.. mondom, ha jó a tartalom akkor mindegy a design szinte... aki ismerte a sogamed-et az tudja mirõl beszélek :) De egy fórumozótól olvastam ami meglepett, hogy õ észre vette hogy nem véletlen a design, nem véletlen a színhasználat, semmi sem véletlen ennek így kell lennie... szóval jó ez így babakéken :)

Grifter: Köszönöm válaszaidat és akira-nak üzenem, hogy nem, ebbe most nem szólhat bele :P

a`KODIAK: ;) én köszi és ancients.hu !

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5206
 
2335
 
 
 
kép 1508
 
1478
 
 
kép 781
 
1569
 
 
 
kép 4134
 
1642
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu