Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Hazai scene 2013. január 13. 9 hozzászólás
 

Call of Duty 4-ben megjárták a világ trónját is – sőt, jó ideig meg is tartották pozíciójukat. Most újfent ez a céljuk, ám már egy másik versenyszámban igyekeznek legyűrni aktuális ellenfeleiket. Globális támadás az Anexis.CoD4-től.

A Counter-Strike: Global Offensive augusztus végi megjelenése óta eltelt cirka 4 és fél hónap, de még mindig vannak olyan csapatok, akik mostanság jutnak el odáig, hogy komolyabban is elkezdjenek foglalkozni a játékkal. Ez a helyzet az Hungary Anexis eSports Call of Duty 4 együttesével is, akik bár a megjelenése óta játszanak a játékkal, az energiájukat csak mostanság kezdték a CSGO-ra összpontosítani.

Természetesen nincs egyszerű dolga az együttesnek, akik közül szinte senkinek sincs Counter-Strike-béli tapasztalata – kivéve persze 1-2 korábbi Source-mixet, ami azért valljuk be, nem túl sok. A srácok persze nem fogják egyhamar feladni, legmerészebb álmuk felérni CoD4-es szereplésük legemlékezetesebb időszakáig, amikor is a világ legjobbjaiként voltak számon tartva. Azzal, hogy gyakorlatilag a nemzetközi porondról eltűntek a Call of Duty 4 rendezvények, a csapatnak nem is igazán maradt más választása, mint a váltás – ami Fézler „Stormy” Dáviddal folytatott beszélgetésünk alapján nem is esett nagyon nehezére a német szervezetben hivatalos keretek között játszó gárdának.

A 2011-es és a 2012-es évben összesen 15 offline rendezvényen jelent meg az Anexis – ebből 12-t meg is nyertek, ami nem egy rossz arány. Többek között a SAGE, az MSI Grunex European LAN, a Helsinki CoD Challange 2 és a Gamersject BUNNY Challenge elnevezésű tornákon is begyűjtötték az aranyérmeket, amely versenyek a legjobb CoD4 együttesket vonultatták fel.

Minden kezdet nehéz – tartja a mondás, a Hungary HELLO KITTY esetében sem lesz ez másként, ezt támasztja alá Stormy is, aki szerint az elsődleges céljuk az, „hogy behozzuk azt a lemaradást amivel hátrébb vagyunk, ez eléggé nehéz lesz, elejét nagyon meg kell nyomnunk ezért”. Elsődlegesen a hazai színtéren szeretnének megjelenni, mondván „itt nincs olyan támogatásunk, mint CoDban volt Anexisnél”, saját zsebből pedig nem egyszerű 1-1 külföldi kiruccanást finanszírozni. Vízválasztóként is tökéletes lesz az első magyar CSGO LAN, amely reményeink szerint az ICL theSPRING lesz március 29-31. időpontban, ahol „kiderül, hogy lehet később valami keresnivalónk vagy sem” – fogalmazta meg Stormy. Segítségük persze akad, néhány korábbi Source és 1.6 játékos is igyekszik egyengetni a csapat útját.

A továbbiakban a Stormy-val folytatott beszélgetésből kiragadott részeket olvashatjátok:

Ha jól tudom, márpedig jól tudom, akkor az Anexis-nek már van egy nem is akármilyen felállással rendelkező CSGO együttese. Ti a váltás után is az Anexis kötelékeihez tartoztok, a támogatásukat továbbra is élvezitek CSGO-ban is? Egyáltalán a váltásotoknak köszönhetően a CoD4-et teljes mértékben hátrahagytátok?

Igen, eléggé jó lineuppal rendelkező dán csapata van Anexis-nek. Ezek után mi is érdeklődtünk, hogy mi lenne, ha... De csak, ha maradt. Nem kapunk semmi fajta támogatást CSGO-ban. Ezek mellett még mindig mi vagyunk Anexis CoD csapata, mert természetesen, ha úgy alakulna, hogy bejelentenek egy egész jó offline versenyt, arra kivisznek minket. Ez mellett a magyar versenyeket támogatják folyamatosan, ha a csapatból legalább 3-4 ember megjelenik az eventen.

Tehát ezek tudatában tervben van, hogy esetleg cségóban, ha olyan alkalom adódik, akkor egy másik szervezet színeiben tűnjetek fel? És ha már tervek, akkor a cségót tekintve külföldben is gondolkoztak? Ha igen, akkor milyen LAN-okon jelenhet meg a HELLO KITTY?

Természetesen, ha úgy alakul, hogy van valami keresnivalónk, akkor minden elképzelhető. Anno CoD elején se gondolta egyikünk se, hogy sikerül mindent elérni, amit lehet. Szóval megpróbálunk megtenni majd mindent, és ha lesz olyan, aki "megszán" minket, állunk elébe. :)

Természetesen agyaltunk ezeken, mint említettem már, hogy elsőre magyar lanon szeretnénk megnézni magunkat. Utána, ha minden jól megy, akkor esetleg a nyár folyamán talán egy eu offline versenyre is ki tudunk jutni. Elsőre ezek a távoli tervek számunkra.

Hogy érzitek belülről, milyen szinten álltok jelenleg a cségóval? Sikerült már hozzászokni CoD-tól való eltérésekhez, a játékmenethez? Mit gondolsz, mi lehet az, amiben esetleg jobbak lehettek a korábbi csé verziókból, vagy esetleg egy teljesen más játékból a CSGO-ra váltó csapatnál?

Nagyon kezdetlegesnek érzem még magunkat, most még csak ismerkedünk a játékkal. Azért az látszik, hogy tudunk fejlődni, visszaemlékezve egy fél éve még tényleg csak néztük, hogy lesz ebből valami. Most már azért kezdenek kialakulni, hogy ki merre, mit, mikor, hogyan csináljon. De azért még szokni kell sok mindent; movement, fegyverekkel normálisan bánni, taktikákat csinálni, majd begyakorolni. Tehát lesz dolgunk, az biztos. Én azért bízok benne, hogy tudunk újat hozni ebbe a játékba így, hogy CoD-dal sikerült valamit elérni. Ez arra értendő, hogy sokszor csinálunk olyat ami szokatlan a cséseknek. Talán ez válhat a hasznunkra később? Majd meglátjuk. :)

A CSGO megjelenését követően egyértelmű volt, hogy váltotok? És egyáltalán az, hogy az Anexis.CoD4 az aktuális felállásával jelenik meg a jövőben a CSGO versenyeken?

Igen, ez eléggé egyértelmű volt, hogy váltunk, ha kell. Szerencsére a csapatunkban mindenki eredményekre éhes, ezért is sikerült elérni azt, amit elértünk. A lehetetlenből is sikerült felállni nem egyszer. Természetesen a felállás nem fog változni. Három éve együtt vagyunk már "jóban-rosszban". :)

Milyen ütemben halad a készülésetek, a játékkal való ismerkedésetek?  Mennyi időt tudtok hetente együtt tölteni gyakorlás gyanánt?

Mindig akad valami, ami miatt nem úgy megy minden, de azért lehetőleg próbálunk kihasználni minden időt, mikor együtt vagyunk öten. Most már azért ott tartunk, hogy vannak warokon normális elképzeléseink, hogy mikor mit kellene csinálni vagy kellett volna csinálni. Azt veszem észre, hogy fejlődünk szépen lassan. Gyakorlásra heti szinten átlagosan 4 napot vagyunk gépnél együtt. Ez alatt 4-5 óra játék meg szokott lenni.

Érdekes lesz látni egy teljesen Call of Duty játékosokból álló csapatot Global Offensive versenyeken. Reméljük, hogy sikerül itt is megtalálniuk számításaikat, a CS2HU stábja nevében sok sikert kívánok nekik!

A HELLO KITTY felállása a következő:

Szlovákia Árvai „boco” Attila
Hungary Beder „FUTUREEE” Csongor
Hungary Ádámszky „kZstaR” Tamás
Hungary Fézler „Stormy” Dávid
Hungary Kosztyu „z1koX” Roland

 

 
HeNtEs
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 9 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

SULTINO

jan. 15., 10:42
verd ki boco! :D
 
 
 
 
SancheZsnz  tudtommal van, de aztan lehet levagyok maradva:D majkl,hsp,pdz,kik es talan chris a felallas, mert diki nem akart gozni, de lehet nagy fassagot hordtam ossze:D
 

Berényi Miklós

jan. 14., 17:42
Hónapok óta nincs inc.
 
 
 
 

daee

jan. 14., 16:30
de ha most írod, hogy diki nem akar gozni ez a felállás, akkor miért írtad, hogy több éve fix ? :D, am szerintem apacs sincs már benne
 
 
 
 
daee  több éve fix? már nincs is inc, vagy van?
 

SancheZsnz

jan. 14., 16:24
tudtommal van, de aztan lehet levagyok maradva:D majkl,hsp,pdz,kik es talan chris a felallas, mert diki nem akart gozni, de lehet nagy fassagot hordtam ossze:D
 
 
 
 

daee

jan. 14., 16:18
több éve fix? már nincs is inc, vagy van?
 
 
 
 

SancheZsnz

jan. 14., 15:14
gl, mar azzal ujat hoztatok, hogy fix felallassal jottetek .. :D es regota egyutt vagytok, 1.6ban ill css-ben talan az incentive, ami szinte tobb eve fix
 
 
 
 

phobiq

jan. 14., 02:30
gl
 
 
 
 
noavatar

JKZ

jan. 13., 23:20
gl srácok
 
 
 
 
noavatar

HsP[A]

jan. 13., 19:43
a boco az gay
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4570
 
1387
 
 
 
kép 5782
 
1847
 
 
kép 4547
 
1461
 
 
 
kép 3937
 
1433
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu