Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Tesztek 2012. május 01. 18 hozzászólás
 

Nem egyszerű soha egy olyan PC-s kiegészítőröl irni, ami az egyik nélkülözhetetlen, játékosoknál pedig A legfontosabb eleme a szettünknek. Persze ez nézőpont kérdése, mert el lehet bohóckodni anya 2 ezer forintos Tescos egerével dust2-n, még ne adj Isten fragelni is tudsz vele, csupán meg kell szoknod a szutykot. A most bemutatásra kerülő MadCatz sorozatról szóló cikket csak azok olvassák el akik komolyan gondolják a játékot...

Ha már csak egy kicsit is igényesebb vagy a játékodra, sőt tovább megyek, van egy húzos csapatod és a cél igenis a LAN győzelem, akkor bizony szó nélkül ki kell vágni az ablakon a Tesco prémium márkáját, és hagyni, hogy a gravitáció megoldja a többit. Választható opció még, hogy odaadod a hugodnak, mert a Sims-ben úgysem számit a dpi.

Namost. Nincs egerünk, mehetünk a szponzort keresni, aki majd anyagilag támogatja új kis kedvencünk beszerzését. Szerencsés esetben van keresetünk és megoldjuk a fizetésből, ha viszont nincs, számoljunk azzal, hogy ha odaállunk anya elé, hogy "Figy muter, van ez az egér 18 ezerért..." már itt kapjuk is a nemleges választ, jobb esetben el lesz intézve ennyivel: "Mi a francnak neked olyan drága sz*r?" De tegyük fel, hogy ezek a problémák nem állnak fent, és megvan a sok színes papír, amit az egérre cserélhetünk.
A "sok" persze relatív, most azonban úgy álltunk neki keresgélni, hogy igenis gamer egérre van szükségünk megfizethető áron. Sok ismerősöm esküszik a Razer termékeire, vagy a SteelSeries cuccaira, jómagam Microsoft egérrel nyomom, de volt már a kezemben jó sokáig Logitech is. Szóval ahány ember annyi egér. Azonban találkoztam a Mad Catz-es srácok fejlesztésével, a R.A.T. családdal, és komolyan elgondolkoztam, hogyha megjelenik a GO, a későbbiekben be kellene ruháznom az egyik egerükre. Hogy miért is? A bemutatóból kiderül.

A Mad Catz 2010-ben dobta piacra a R.A.T. gameregér-almot, azóta a termék stabilan tarja magát az 5. helyen a legtöbbet eladott egerek Top 10-es listáján. Nem is csoda, hisz már maga a megjelenése olyan brutális, hogy nem sokan mernek a közelébe menni. Ez is az egyik oka annak, ami vonzóvá tette számomra, ugyanis a designerek szakitottak a jol megszokott sémával és egy igen futurisztikus terméket tettek le az asztalra. Szögletes élek jellemzik, mégis rendkívül kézre áll, ha pedig mégis finomítani szeretnénk és növelni a komfortérzetet, van erre lehetőségünk a külső elemek pozicionálásával. És igen, itt jön elő az egyik legérezhetőbb innováció, ugyanis az egér fontosabb részei -mint pl. a hátsó traktus a tenyér alatt, a bal oldali kitámasztó dőlésszöge vagy akár az egér szélessége- mind külön-külön személyre szabható a saját igényeink szerint. Itt jegyezném meg, hogy a R.A.T. széria 4 egérből áll (3, 5, 7, 9), viszont a bal oldali panel csak a 7-esnél és a 9-esnél állítható.

Mivel négy modell van, ez ugye négy különböző szintet képvisel.

A R.A.T.3 az alap, ezen a panelek nem állíthatóak, ellenben a programozható gombok funkciója valós időben változtatható; ez az ún. Cyborg mód. Arról, hogy aktuálisan melyik módot használjuk, az egéren elhelyezett Cyborg logó színének változása informál. Ez a funkció jelen van a többi egéren is. A 3-as széria dpi felbontása 400 és 3200 között állítható, a gyorsulást pedig 10 g-ig követi le. Ára jelenleg 39 dollár az Amazon.com-on ami kb.8.200.-magyar forint.

A R.A.T.5 már több módosítási lehetőséggel rendelkezik, úgy, mint a hátsó tenyér alatti panel mozgatásának lehetősége, így pl. ha mi a Claw grip játékosok vagyunk - ahol a nagyobb mozgások a csuklóból indulnak és végül az ujjak pozícionálnak, tehát nem fogjuk teljes tenyérbe az egeret-, és Palm grip stílusú ember után vesszük át azt -ők ugye szorosan fogják, és könyökből mozdítanak- számukra a legfontosabb, hogy tökéletesen illeszkedjen a kezükbe-, két mozdulatból bentebb tolhatjuk a hátsó panelt, és máris kényelmesebb a hentelés. Emellett lehetőségünk van az egér súlyának az állítására is ami ugyancsak a játékélmény és a pontosság növelését szolgálja. Megjelenik itt már egy második görgő is, amivel a vízszintes navigálásra van lehetőségünk és egy piros gomb a bal oldali panelen a nagyujjnál - az Aim gomb-, ami a percízebb célzást teszi lehetővé a sniperek számára. Ezzel az egérrel kapcsolatban kikértem Pinyesz kollégánk véleményét is -Őt itt elérhetitek a CS2HU tagjai között-, ugyanis ő ilyet használ. A tapasztalatairól, véleményéről pár mondatban a cikk végén olvashattok. A R.A.T.5 érzékenysége 125 és 4000 dpi között állítható -bal oldalt 4 LED jelzi, hogy épp mennyire magas, vagy alacsony a beállítás, ezek között az egér mögötti kétirányú gombbal válthatunk-, a gyorsulást pedig 30 g-ig kezeli. Ára újonnan 43 Euro (62 USD) ami 11 ezer forintocska mindössze. Pinyesz alig használtan vette 35 Euróért, ami 9.600 forintot jelent, így már nem is olyan húzós, bár egy új Razer Deathadder is 31 Eurót kóstál, úgyhogy nagy különbség nincs.

A R.A.T.7 következik a sorban, az ő funkciója kiegészül már a fentiek mellett a hüvelykujj támasztókonzolja állításának lehetőségével is. Ehhez az egérbe építve kapunk egy kicsi kulcsot, mellyel forgatva a kis pöcköt, tudunk állítani mindent úgy, hogy számunkra a legjobban kézre essen. (folymatában ez ÍGY néz ki) Az egér teteje és oldalborítása lecserélhető. A szett tartalma két különböző hátlap (egy magasított és egy gumírozott), két pinky grip (egy gumis és egy széles szárnyú), és egy kis konténer a nem használatban lévő súlyoknak, amikből 5 db van. A felbontást 25 és 5600 dpi között változtathatjuk a gyorsulást pedig 50 g-ig birja. Ára az Amazonon 77 USD (53 Euro), ami 14 ezrest ér. Szívem szerint én erre adnék ki pénzt, még ha mondjuk gyűjteni is kell rá, mivel ez a fajta konfigurálhatóság számomra teljes mértékben kielégítő.

A patkányvezér pedig a R.A.T.9, a csúcsmodell, ő csupán annyiban különbözik a többiektől, hogy itt már megjelenik a vezeték nélküli kommunikáció, ami 2,4 GHz-es frekvencián zajlik. A Mad Catz-es fiuk kifejlesztettek hozzá egy külön vevőegységet, mely biztosítja a lehető leggyorsabb reagálást a felhasználó parancsaira. Szóval nem kell parázni a vezeték nélküli rágcsálótól sem; bár az ára is a felső kategóriát képviseli a maga 136 dolláros értékével. (102 Euro = 29 ezer forint)

Az egérhez kapott driver igen könnyen kezelhető, az is boldogulhat vele, aki most csinál ilyet életében először. Külön fülön találhatjuk a dpi beállításokat, melyet 4 fokozatban állíthatunk a dpi értékekhez. Az Aim gombot is programozhatjuk, mennyire vegye le a felbontást százalékokban. A profilok száma végtelen lehet, kis fájlokban menti el őket, egy profilhoz 3 mód tartozhat, melyeket szabadon szerkeszthetünk, vagy akár le is tölthetünk különböző játékosok által készített változatokat is. Az egér 5600dpi felbontású dupla lézerrel operál, amit egy teflonkeret vesz körül, az USB kábele harisnyázott, mellesleg alapból jó vastag, megtöréstől nem kell tartani; a váz pedig alumíniumból készült, így igen stabil keretet ad a cuccnak. A csomag tartalma még két kézikönyv a driver CD mellett, egy kis fémdoboz benne a kiegészítő motyókkal és a dobozon rengeteg információ még 5 nyelven. A vezetékes kommunikáció pedig USB 2.0-ás porttal megy végbe.

Ennek fényében elég valószínűnek tartom, hogyha a Global Offensive megjelenik, és úgy érzem hogy kell egy új egér  márpedig kelleni fog-, akkor a R.A.T. széria egerei közül fogok választani. Leszögezném azonban, hogy mindez szubjektív vélemény, és biztos vagyok benne, hogy aki egérvásárlásra szánja el magát, az mindenképp a neves gyártók főbb termékeit szépen átnyálazza, és több teszt függvényében választja ki a neki megfelelőt. Fogunk még írni egerekről, amik lehet jobbak lesznek a patkányoknál, de az a szint, amit most a Mad Catz termékei képviselnek, teljes mértékben kielégiti a fejlődni akaró public láma és persze a hardcore játékosok igényeit is.

Most pedig a végén lássuk Pinyesz milyen véleménnyel van legújabb szerzeményéről. Ha esetleg kérdésetek lenne, bátran forduljatok hozzá, szívesen fog segíteni. Eléritek a közösben is, ha itt van, vagy csak simán dobjatok neki egy üzit.

"Nemrég vettem, alig használtan 35 euróért, de teljesen megérte. Kényelem szempontjából 10-es, akárcsak stabilitásból. Az aim gomb számomra nem valami értékes, de nem is haszontalan: pl d2-n fellövésnél ct-ről wp-vel simán adott meglepetés fejest; ha nyomod a gombot,akkor tapasztalataim szerint lassul az célkereszt mozgása és csak akkor ér valamit, ha nem nyomod sokáig.. A mod-gomb azok számára ideális, akik többféle játékkal játszanak, és gyorsan elérhető csakúgy, mint a dpi-mod gomb,ami szerintem nagyon jó elhelyezést kapott; tetszik az állítható kéztámasz,gondoltak minden kézméretre. A külső egy kicsit kényes a fekete miatt a redvára (mondjuk az egerek nagy része az),de mivel ilyen "laza a szerkezet",könnyen is tisztítható.
Az egérméret állítógombja a panel alatt van, ami mondjuk nem adja könnyen magát,de szokható. Jelenleg az 5-ből három súlyt használok, de ez is személyfüggő. Szerintem a sok Razer meg Roccat cucc mellett lehet ideális,akár versenyre alkalmas egeret is találni,és ez lehet egy jó példa. Hogy mennyire kényelmes?Az egér maga nagyon az,nekem a bal oldali része meg az állítható háta miatt, a gombok pedig jol el vannak osztva amik hasznosak lehetnek a gránát vagy az előző fegyver bind-re."

 

 
иucleaя
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 18 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Szykla

febr. 27., 17:27
Relatív dolog, kinek ez, kinek az :) Nálam a N1, minden tekintetben... ;)
 
 
 
 

nasiB

febr. 27., 16:46
pfúúújjj de csúnya ez nem egér, hanem patkány
maradok a jó kis öreg kinzunál
 
 
 
 

Szykla

febr. 27., 16:33
Nemrég jött meg a kicsike... (RAT7) ééésss.... valami iszonyat durva. Részemről minden forintját megéri, nagyon egyben van, mind minőségileg, mint dizájnra... Baromi kényelmes, súlya is van, ami nálam jó pont... Élmény vele játszani!
 
 
 
 

Horasz

máj. 15., 19:47
haveromnak rat 7 van, egyszer kipróbáltam, háát az aim gombnak nem láttam értelmét, viszont elég kényelmes "kis" egér
 
 
 
 
GODLESS  Az egér.

Ez a parasztvakítás csúcsa már

 

иucleaя

máj. 04., 13:08
:DD
 
 
 
 

GODLESS

máj. 04., 10:00
Az egér.

Ez a parasztvakítás csúcsa már

 
 
 
 
noavatar

Dave

máj. 03., 07:07
elég robosztikus... :)
 
 
 
 
GODLESS  Ez már ultragáz..
 

иucleaя

máj. 02., 13:28
a cikk, vagy az egér?
 
 
 
 

GODLESS

máj. 01., 23:33
Ez már ultragáz..
 
 
 
 
GoldBalls  http://www.argep.hu/trend/CYBO/Cyborg-eger.html

Itt össze van gyűjtve rendesen pár bolt.
Üdv
 

иucleaя

máj. 01., 21:40
köszi a segitséget
 
 
 
 

br1Koo

máj. 01., 21:23
Brutálisan néz ki, annyi szent.. Elsőre tényleg kényelmetlennek tűnik, de ha jobban megnézitek a rétegek direkt úgy vannak kialakítva, hogy a tenyér ne érezze a "lyukakat". Én egy ideje szarteszkós cumót használok, Roccat egeren gondolkoztam, ha majd nagyon el leszek eresztve kessel, de így ezt a gonoszságot elnézve, akár ez is szóba jöhet.
 
 
 
 
bNc  Hol lehet MO-on kapni ezeket?
 

GoldBalls

máj. 01., 21:12
http://www.argep.hu/trend/CYBO/Cyborg-eger.html

Itt össze van gyűjtve rendesen pár bolt.
Üdv
 
 
 
 

bNc

máj. 01., 21:10
Hol lehet MO-on kapni ezeket?
 
 
 
 

иucleaя

máj. 01., 20:04
az árakért bocs, az Amazonról váltottam át őket.
 
 
 
 

GoldBalls

máj. 01., 20:02
Fuuu én nekem volt lehetőségem egyszer kipróbálni, az egyik bevásárló központban asszem talán Saturnban kivolt rakva, és azt kell mondjam tényleg csak a külseje zord, egyáltalán nem volt kényelmetlen. Else hittem. De úgy vannak összerakva a cuccok hogy kézre áll, noha tényleg iszonyat formabontó és vagány a kinézete. Árak tekintetében igy állunk itthon kb:
RAT 3 - 11-13 000
RAT 5 - 13-15 000
RAT 7 - 18-22 000
RAT 9 - 25-28 000
Így lehet kapni. Nem olyan vészes.
 
 
 
 

bNc

máj. 01., 19:49
Viszont ha lesz rá "felesleges" pénzem akkor lehet beruháznék. De mindenképp kellene előtte egy fogás teszt.
 
 
 
 

HeNtEs

máj. 01., 19:35
Én kipróbálnám kézben... szponzor kerestetik :D:D láttam már olyan rágcsálót, ami nagyon kényelmetlennek tánt látásra de kézben nagyon fasaz volt ..lehet ez is olyan nem tudom... irány a .... őő hol lehet megnézni média mark? saturn? Valaki?
 
 
 
 

bNc

máj. 01., 19:08
Kinézetre nem tűnik túl kényelmesnek a rágcsáló.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3073
 
1764
 
 
 
kép 918
 
1978
 
 
kép 5619
 
1615
 
 
 
kép 1189
 
1495
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu