Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2007. január 27. 0 hozzászólás
 

A Skype alkotói nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor elhatározták, hogy létrehozzák a világ elsõ internetes tévéjét, mely kiváló minõségben és gyönyörû felhasználói felülettel, ingyenesen

newspic

A Skype alkotói nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor elhatározták, hogy létrehozzák a világ elsõ internetes tévéjét, mely kiváló minõségben és gyönyörû felhasználói felülettel, ingyenesen vehetõ igénybe. Janus Friis és Niklas Zennström körülbelül fél éve kezdett bele a fejlesztésbe, melyet The Venice Project néven indítottak, azonban nemrég közölték, hogy a program neve Joost lesz. Mivel az alkotók nevéhez fûzõdik a KaZaa, mely a világ egyik legnépszerûbb fájlcserélõje és a Skype, mely világ legnépszerûbb internetes telefonja. Már akkor sejthettük, hogy ismét valami nagy dobásra készülnek. A fejlesztõk meg szeretnék reformálni az internetez tévénézés szokásait, melynek technológiai alapjául a fájlcserélõt veszik. A lényeg: a YouTube-on megszokott miniatûr videók helyett a hagyományos tévén megszokott minõségben juttatnak el mûsorokat az internetezõkhöz, amihez csak egy letölthetõ kliensszoftver és széles sávú internet kell.

Mi is ez a program?......
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Izsu


Teljesen legális és ingyenes lesz:

A Joost már jelenleg is ingyenes, azonban azt csak a kisorsolt tesztelõ felhasználók használhatják, mivel még fejlesztési fázisban van. Friis és Zennström egy olyan rendszert szeretne alkotni, mellyel jog tisztán folyhatna a videók cseréje, ezzel elkerülhetnék a korábban sok fejfájást okozott KaZaa esetét. Másrészt szeretné megcélozni a tévétársaságok, illetve filmstúdiókat is, hátha látnának benne fantáziát és elnyerné a tetszésüket.
A Joost nem tölti le a videót, mint a KaZaa, vagy egyéb filmnézõ programok, hanem csak egy stream-et, azaz adatfolyamatot juttat el a felhasználók számítógépére, ennek köszönhetõen nem lehet lementeni a pillanatnyilag nézett videókat. Bár a rendelkezésre álló mûsorokat csatornák szerint lehet böngészni és a kiválasztott mûsorfolyamot egyben játssza le a rendszer, ezek egyelõre mind archív anyagok. A tévétársaságokat azért szeretnék maguk mellé állítani, hogy ne csak archív anyag lehessen nézhetõ, hanem élõ adás is. Már tárgyalnak az amerikai Warner stúdióval (jelenleg zenei, sport, szórakoztató és ismeretterjesztõ mûsorok érhetõk el a Jooston, fõleg Amerikából) Ami mégis a legvonzóbb lehet majd, hogy bármennyi tévécsatorna is csatlakozik a rendszerhez, mindig ingyenes fog maradni, ugyanis reklámokból fogják fenntartani és bárki feltöltheti majd rá saját felvételeit is.

Különbségek és hasonlóságok:

Elsõ pillantásra azonban nem sok különbség van a Joost és a webes videomegosztók vagy -lejátszók között, hiszen azokat is egyre több tévétársaság használja arra, hogy közzétegye legnépszerûbb mûsorait, és az ingyenes tartalmakat ott is reklámok kísérik. A lényeg az átlag felhasználók részére láthatatlan. Az új szoftver a fájlcserélõk alapelvén mûködik, vagyis a felhasználó által éppen lejátszott mûsorfolyam bitjei azonnal visszakerülnek az online vérkeringésbe és elérhetõvé válnak mások számára is. Így létrejöhet egy felhasználó takarékos módszer, melynek köszönhetõen takarékosan bánnak a sávszélességgel és az adatokat nem egy központi szerverrõl kapják majd a felhasználók, hanem „egymástól”. A BitTorrent óta tudjuk, hogy a nagyméretû állományok cseréje ezen az elven a leghatékonyabb. Ennek csak az a hátránya, hogy a Joost így csak egy letölthetõ kliensprogrammal használható (bár ez a Skype vagy a KaZaa esetében sem volt nagy akadály) és mint arra a fejlesztõk figyelmeztetnek, jócskán zabálja a sávszélességet: egy óra "tévézés" 320 megabájt letöltésével és 105 megabájt feltöltésével jár, ráadásul a feltöltés akkor is megy, amikor a felhasználó nem nézi az adást - de persze a programot teljesen le is lehet lõni. A készítõk legalább 1 megabites ADSL-vonalat ajánlanak a Joost használatához és a nagy adatforgalom miatt csak a fix díjas elõfizetés ajánlott.

Hardverigény:


A program használatához legalább 1 GHz-s Pentium PC kell fél gigabájt memóriával és DirectX 9-es videokártyával, amelyben legalább 32 megabájt memória van. A lemezterületre is figyelnünk kell, ugyanis míg maga a kliens csak 40 MB-ot foglal, az adatforgalomhoz 500 MB szabad felületre van szükségünk. Ennek köszönhetõen más folyamatot nem ajánlott futtatni mellette. A Joost azonban tele van extrákkal, melyet a felhasználók kedvükre bõvíthetnek majd. Jelenleg hírolvasó, óra és a Google Talkkal kompatibilis csevegõkliens is van, amelyek mind használhatók mûsornézés közben. A felhasználók saját mûsor- vagy csatornalistát állíthatnak össze a rendszerben, amelyet meg is oszthatnak másokkal és osztályozhatják is a látottakat. Ez a program legfõbbképpen a felhasználói élmény terén szeretne újat mutatni, ugyanis felülete olyan, mintha egy profi médialejátszó programot alkalmaznánk. Az egyes menüelemek és kezelõfelületek az aktív mûsor fölé úsznak be. A lejátszó ablakban a hangerõ szabályozása mellett az elõre kiválasztott csatornák és mûsorok között is váltogatni lehet, nem kell visszalépni hozzá a fõmenübe, és ha a mûsorszolgáltató leírást is mellékelt az adáshoz, akkor arról egy mûsorújságszerû képes információ is megtekinthetõ.

A kalózkodás végét jelentheti?:

Az adás képminõségi hibátlan és bár a rendszert még viszonylag kevesen használják, vagyis kevesen osztják meg saját adatfolyamukat, javítva ezzel a minõséget, csak ritkán lesz zajos. Ha valaki egy hibás stream-et fogna ki, akkor a lejátszó ablak átméretezésével orvosolhatja a problémát, bár még így is nagyságrendekkel jobb minõséget produkál bármely internetes videó nézõ programmal szemben. Egyetlen különbség a tévézés és a Joost között, hogy itt egy picit várnunk kell, mikor csatornát, vagy adást váltunk.

Nincs más hátra, mint hogy bemutassuk a program mûködésé egy rövidke filmecske keretében, melyet a mellékelt linken letölthettek!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1278
 
1427
 
 
 
kép 1459
 
1406
 
 
 
kép 5486
 
2753
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu