Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2008. január 09. 0 hozzászólás
 

A tegnapi nap folyamán kikerült az oldalra egy Resist interjú, ami valamelyest eloszlatta az emberek fejében az NT körül terjengõ sûrû ködöt, ám néhány új kérdést is felvetett. Ennek orvoslása képpen,

newspicA tegnapi nap folyamán kikerült az oldalra egy Resist interjú, ami valamelyest eloszlatta az emberek fejében az NT körül terjengõ sûrû ködöt, ám néhány új kérdést is felvetett. Ennek orvoslása képpen, Szega készített a válogatott másik vezetõjével, Raullal is egy igen részletes interjút, amiben minden további kérdésre választ kapunk. Így, ezzel a két, egymáshoz szorosan kapcsolódó interjúval remélem még a legkíváncsibb olvasók tudásszomját is sikerült kielégítenünk. Jó olvasgatást, következzen az interjú.
newspic Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Cumbee


Szega: Szia Raul, kérlek mutatkozz be az olvasóknak!

Raul: Üdvözlök minden kedves olvasót, Póczak Balázsnak hívnak, 19 éves zalaegerszegi lakos vagyok, jelenleg a Széchenyi István Szki technikusi szakán tanulok. 2005 szeptemberében kezdtem el foglalkozni a játékkal, akkoriban a dalay lamas tagjaként.

Szega: Sokakat foglalkoztat a kérdés miként és hogyan lesz valaki válogatott kerettag. Nyílván kapcsolatok és tehetség hiánya nélkül senki sem kerülhet szóba. Ezért elösször járjuk körbe alaposan a témát mielõtt pontos választ adnál! Mi a szerepe a nemzeti együttesünk menedzsereinek? Névszerint Varia,N3ro,Taiko és Micimackó? Te személyszerint mit tudsz róluk?

Raul: Mind Varia, N3ro és MiciMacko `ugyancsak tagja a dalay lamas-nak is, ezáltal elég szoros kapcsolatban álltam/állok velük, habár Variát és N3rot már csak hébe-hóba látom msn-en. Taikot ugyancsak ismerem, ennek története még a régi MoH:AA-s korszakra nyúlik vissza, hisz õ maga is MoH:AA játékos volt, de mikor én elkezdtem komolyabban foglalkozni a CS:S-el elváltak útjaink. A 4 név közül leginkább már csak MiciMacko` és Taiko tevékenykedik a csapat körül tudtommal, próbálják egyengeti a Team Hungary játékosait, illetve felkeresik a különbözõ játékok nemzeti válogatottjának vezetõjét.

Szega: Minden Squadban van egy csapatkapitány, téged felkértek vagy jelentkeztél a posztra? Esetleg örökölted e a tisztséget? Mert ha jól emlékszem anno stawros is és Flegby is úgy örökölte meg elõdjétõl.

Raul: Elõször is szeretném leszögezni, hogy nem egyedül csinálom ezt az egészet, ugyan úgy, mint a tavalyi szezonban, Res1st és én csináljuk. Úgy vélem az teljesen lényegtelen, hogy a CB oldalán az én nevem van feltüntetve, mert ugyanennyi erõvel az övé is ott lehetne. Öröklésrõl sem hiszem, hogy kéne szót ejteni, mivel a tavalyi szezonban is mi csináltuk. A CB oldalán volt kint hír a kapitányi posztra való jelentkezésrõl, oda küldtem egy e-mailt, illetve MiciMackóval is konzultáltam msn-en a dologgal kapcsolatosan.

Szega: Mindezek után térjünk vissza az eredeti kérdésemhez. Hogy lesz valakibõl kerettag a válogatottban?

Raul: Leginkább a tehetség illetve a tapasztalat, ami mérvadó, ugyanakkor, mint ahogy Te is írtad, a jó kapcsolatok sem elhanyagolhatóak. Nyilván kell egy bizonyos idõ, hogy ez kialakuljon, nem pedig egyik pillanatról a másikra lesz valakibõl kerettag/kezdõ játékos (pl. esti mixelgetések, 10esmix).

Szega: A cs2hu és OBI hasábjain is eltérõ LU jelent meg a válogatottal kapcsolatban. Kérlek írd le a fix LU-t és indokold is hogy kire miért esett a választás?!

Raul: A fix lineup: Res1st, Eszi, Beny, zebra, Ricchi, smiLEN, Moltes, Raul illetve Pigstick a taktikai leader <3 Nem hiszem, hogy új és más indokokat tudnék kitalálni, mint amiket Res1st már leírt az oldalunkon, ezért én inkább csak kimásolnám, illetve kiegészíteném a hiányosságokat abban:
Eszi: Magyarország egyik legnagyobb tehetségének tartom, nagyon lelkiismeretes és motivált játékos. A mostani kerettagok közül az egyik legnagyobb aim gép, egyetlen probléma vele, hogy rutintalan, de hát valahol el kell kezdeni.
Moltes: 1.6ból nagyon jól sikerült átállnia a sourcera, nem annyira nagy lövõ, de vannak nagyon jó megmozdulásai, amik képesek meccseket eldönteni. A mostani ancients legjobb játékosa.
smiLeN: Az rmt lelke, õt nevezném a mostani css dhizzyének, mert nagyon jól airmove-ol és ezzel képes nagyon nagy elõnyt kicsikarni magának (pl trainen). Sajnos az én keretemben õ már csak a cserepadra fér be, de ha képes számomra bizonyítani valahol, nem leszek ellene az biztos.
zebra: Hasonlóképpen, mint Eszi õ is nagyon jól lõ bár szerintem gyengébb, mint fentebb említett csapattársa, õ az én figyelmemet a mozgásával hívta fel és gondolkodás módjával. Ügyesen csinálja, amit bizonyított már a pg2k5 kupán is (demo katt)
?Raul: Egy szóval jellemezném: beast. Magyarország jelenlegi egyik legjobb játékosa, tapasztalt, nagyon jól lõ, tudja a dolgát és megbízható minden helyzetben.? ? Res1st
Beny: Az OBi egyik meghatározó játékosa, nagyon okos húzásai vannak, amivel képes meccseket eldönteni. Egyáltalán nem hangulat ember, mindig meglövi, amit megkell, ilyen ember mindig el kell a csapatba.
Ricchi: A gránátok nagymestere. Õ igazából a kiélezett szituációk megoldója, amikor 1vx-eket kell lõni valahogy neki mindig sikerül. Nem tartom nagy lövõ játékosnak, fregger állatnak sem, de nagyon fontos eleme a csapatnak tapasztalatával és megoldásaival.
Res1st: Elég régóta Magyarország egyik meghatározó játékosaként tartjuk számon, szinte bármilyen szituációt képes megoldani, mindemellett nagyon jó aimes.

Szega:Valamilyen szinten ismerned kell a beválogatott játékosokat ha felkérted
õket. Miben látod az erõsségüket és gyengeségüket!?!?

Raul: Természetesen, mindegyikõjükkel volt már nekem vagy Res1stnek szerencséje egy-egy (vagy több) mix erejéig összeülni, tehát nagyjából tisztában vagyunk a képességeikkel. Alaposabb ismeret nélkül nehéz megmondani kinek mi az erõssége illetve gyengesége, de nyilván akik még nem voltak kerettagok tapasztalatlanabbak azoknál akik már voltak, szerintem ez megpecsételheti a teljesítményüket, de valahol el kell indulni.

Szega: Csak az NC-s meccsekre gyûltök össze vagy lesznek közös pcw-k és gyakorlások? Ha igen akkor mikortól és heti szinten mennyi?

Raul: Minden héten az adott pályára való gyakorlással töltünk majd el legalább heti egy napot. Nyilván ez attól is függ, hogy milyen kaliberû az ellenfél, aki ellen az adott héten játszunk.

Szega: Rotációs rendszer vagy fix 5ös? Indokold válaszodat!

Raul: Valószínûleg most lesz egy fix 5-ös, mindamellett akik ebben az 5-ben nem szerepelnek, azok is fognak lehetõséget kapni. Az SGL ligában a másik módszert választottuk, ami szintén nem volt eredménytelen, hiszen az Angoloktól nem szégyen kikapni, viszont most mégis emellett döntöttünk Res1stel.

Szega: Ki felel a válogatott taktikájáért?

Raul: Az ingame irányító Res1st lesz, de szerintem ? mivel eléggé mix jellegûen lesz felfogva a dolog ? mindenki hozzátesz majd egy keveset. Ha pedig netán Péter is tanácstalan lenne, akkor Pigstick kollega kintrõl majd bele-bele szólogat :p

Szega: Kik azok akik névként felmerültek a válogatottnál, de nem kerültek be végül?

Raul: Ha emlékeim nem csalnak nem volt ilyen játékos.

Szega: Resistel nehéz volt megegyezni vagy egyhangú döntések voltak?

Raul: Mivel csapattársak vagyunk, ezért teljes az összhang köztünk, szóval most sem jelentett semmi problémát megbeszélni, hogy kik is legyenek azok, akik képviselik kis hazánkat az elkövetkezendõ NC-n.

Szega: Elõzõ évek tapasztalatai alapján mik voltak a hibák?

Raul: Nem emlékszem semmi olyan hatalmas hibára, amit orvosolni lehetne/kéne. Többnyire azon mentek el a dolgok, hogy ezt az egészet mixként fogja/fogta fel mindenki, ezáltal a taktikai dolgok nem mindig voltak a helyükön, de ki tudja, talán jobb is ez így, mintha kötött taktikák szerint támadnánk és senki se tudna semmit hozzátenni a saját skilljébõl.

Szega: Mi lehet majd idén a kulcs?

Raul: Mint észrevehettétek, Res1st-et és jómagamat kivéve senki sem számít túl tapasztaltnak NC terén (mármint ami a részvételek számát illeti), Benynek és Ricchinek ez lesz a második szezonja, illetve az összes többi tag is újnak számít. Bízunk az új tagok illetve a saját magunk motiváltságában, lõni mindenki tud, a tapasztalat pedig majd jön a meccsek során erfreut

Szega: Milyen csoportbeosztásnak örülnél szívesen?

Raul: Hogy teljesen õszinte legyek, nagyon nehéz lenne olyan csoportbeosztást találni, aminek igazán örülni tudnék, hiszen nagyon sok erõs csapat van, és biztos vagyok benne, hogy minden csoportban lesz X erõs csapat és Y gyengébb, tehát valamely országgal, - vagy ha a gyengébbek közé sorolnak minket ? országokkal mindenképpen meg kell majd mérkõznünk a csoportmeccsek során.

Szega: Mely válogatottakat kerülnéd el szívesen a tornán?

Raul: Mint már írtam, nagyon sok erõs nemzet fogja képviseltetni magát a kupán, csak említésképpen: Anglia, Finnország, Németország, Csehország, Svédország, Dánia, Franciaország. Ha választanom kéne, akkor a németeket, a franciákat és a cseheket is szívesen elkerülném, de mivel ez nem kívánságmûsor ezért biztos vagyok benne, hogy valamelyik csapattal ezek közül össze fogunk kerülni, akár már a csoportküzdelmek során.

Szega: Mely válogatott vagy válogatottak lehetnek idén meglepetések?

Raul: Szerintem az Észt válogatottat nem igen tartja senki számon, pedig tudtommal hatalmas erõbedobással gyakorolnak, hogy ne csak egy mixként tudják képviselni hazájukat. Úgy gondolom, hogy õk fognak meglepetéseket okozni!

Szega: Böngészgettem a CB válogatottak CB-s oldalait és sehol nem láttam olyan szép bannert és rendezettséget, mint nálunk. Lehet, hogy elfogult vagyok, de te hogy látod?

Raul: Õszinte leszek, én nem szoktam más válogatottak CB-s oldalait nézegetni, elõször a saját házunk táján kéne rendet tenni, amit szerencsére MiciMacko` és Taiko elég sikeresen intéz, illetve tegnapra már sikerült Beny-t is a CB-s Team Hungary csapatban tudnom az egyik CB adminnal való konzultálás után. Most, hogy így elõjött ez a kérdés bátorkodtam megnézni néhány más válogatottat, többnyire rendezettek voltak, bár nem sok helyen véltem logót felfedezni :p

Szega: Sok sikert az NC-hez.Kösz az interview-t. Kívánsz valamit üzenni a végén a nagyérdemûnek?

Raul: Elõször is köszönöm szépen a lehetõséget, másodszor pedig szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni a csütörtöki Obi kvízhez ( bõvebb információ @ source.obinet.hu )!
newspic

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szerintünk ezek a legjobb CS2 pályák
A Counter-Strike-sorozat pályái több mint 20 év távlatából a videojátékok ikonikus helyszíneivé váltak, nem is beszélve a versenysport történelméről. Ma az 5 legjobb CS2-es pályát vesszük sorra.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3258
 
1689
 
 
 
kép 962
 
1307
 
 
kép 38
 
1635
 
 
 
kép 1017
 
1519
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu