Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Általános 2010. október 29. 0 hozzászólás
 

A napokban kaptam a kezembe egy Razer Megalodon játékos headset-et és azon nyomban le is teszteltem, hogy mit bír. A termék nem egy mai darab, hiszen tavaly nyáron debütált a piacon, de bátran mondhatom



A napokban kaptam a kezembe egy Razer Megalodon játékos headset-et és azon nyomban le is teszteltem, hogy mit bír. A termék nem egy mai darab, hiszen tavaly nyáron debütált a piacon, de bátran mondhatom jelenleg se sok ellenfele van a játékos fülesek körében. Én megdöbbenve tapasztaltam a minőséget, amit persze az ára is sejtetett már, de lássuk milyen benyomást is tett rám a Megalodon. Razer Megalodon teszt + akciós ár!
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


Amikor az ember elgondolkodik azon, hogy mostantól hogyan is szeretné hallgatni játékát, elgondolkodik rajta, hogy fejhallgatóba vagy hang szettben szeretné a hangokat visszakapni. Az persze nyilvánvaló, hogy a fejhallgatók sokkal jobban fogynak, hiszen kis helyet foglalnak és a szomszédot sem kell mindig levakarni a csengőről. A játékosoknak szánt fejhallgatók is két nagy csoportra bonthatóak az egyik a nagyobb stereo fejhallgatók csoportja, amelyek általában kisebb hangszórókkal vannak ellátva, van rajtuk egy jó mikrofon és elég jól lehet velük játszani. A másik kisebb csoport a professzionális fülesek csoportja, amely fülesek már 5.1-es hangzásra vannak felkészítve, minimum! Természetesen ezek a fülesek már jóval nagyobbak is és áruk is súlyosabb, de vajon megéri?


Nos, a Razer Megalodon ez utóbbi csoportba sorolható, azonban az 5.1 helyett itt már 7.1-es térhangzást kapunk a gyártótól. A surround hangzás ennél a fülesnél sem azt jelenti, hogy minden egyes hangszórót külön vezérelnek drótokon, mert azért ezt kevés fülesnél teszik meg a gyártók, hanem itt egy fantasztikus szimulált surround-ról van szó természetesen. Ennyire azonban ne is szaladjunk, előre lássuk mit is tartalmazott maga a csomag.

Mi van a dobozban?

A doboz elég nagyra sikeredett és megemelve a súlya is komoly, nem hinné az ember a fenyőfa alatt, hogy fülest kapott, mert nem ez a standard méret egy headset-nél. A doboz design már magával ragadó, hiszen hozz a szokásos fekete zöld árnyalatokat, ahogy a Razer-től megszoktuk. Kibontva a csomagot találhatunk benne egy kinyitható dobozkát, amelyben ismét van egy kis tartó.



Ez a zip-zar-as keményfedelű hordozó rejti magában a fülesünket. A dobozban ezen kívül már csak papírokat találunk, azokhoz igazából hozzá se kell nyúlnunk, mert teljesen feleslegesek. CD-t NE keressünk (erről később)

A fekete kemény tartó teljesen ideális lehet olyanok számára, akik olykor elmennek LAN-ra és nem szeretnék, ha kedvenc fülesüknek baja esne az úton elegáns szövetből készült tartó, teljesen rendben van hozza az exkluzív érzést.

Nézzük csak közelebbről miről is van szó

Először is ne keressük a Jack csatlakozókat a fejhallgató USB-s csatlakozást kapott, amely csatlakozó a 3,3 méteres vezeték (a Razertől megszokott szövettel bevont vezeték) végén csüng és természetesen arany bevonatú, ahogy a minőségibb termékeknél ez lenni szokott. Az USB-re azért volt szükség, mert a Megalodon saját hangkártyával rendelkezik, és azt is valahogy meg kell hajtani.




A vezérlő egység az, amely tartalmazza a már említett USB-s hangkártyát, ez a súlyán is érződik, ez persze nem is baj legalább nem csúszkál az asztalon, ezt pedig segíti az alján található csúszásgátló tappancs is. A hangkártya a Razer Maelstorm audió motorját használja, ez az a rendszer, amely egy olyan katonai hangrendszerből merített ötleteket, amelyet a légierőnél a vadászpilóták tesztelésére alkalmaztak, hogy meg tudják állapítani honnét, jön egy rakéta.

Az egység tetején található egy nagy tekerő gomb, amelynek a közepét megnyomva egyesével állítgathatjuk a hangszórópárok hangerejét. A gomb tekerhető és állapotát egy mellette található LED-sor jelzi, így biztosan tudjuk, hogy meddig van még kakaó a rendszerben. Itt jegyezném meg hogy a tekerő nem jár elég lazán ezért olyan DJ-en nem lehet tekergetni két új kell hozzá lévén a fényes fekete anyag csúszik. A tárcsán kívül található még három gomb a vezérlőn az első lenémítja, a mikrofont a másodikkal a mikrofon szenzitivitását állíthatjuk úgy, hogy megnyomjuk, majd a tárcsával beállítjuk a kívánt értéket a harmadik gomb pedig hasonló módon, de a mikrofon érzékenységét hivatott állítani. Folyamatosan nyomva tartva a középső nagy gombot a Megalodon visszaáll a gyári alapértelmezett beállításokra. Mindezeken túl még van egy Malestorm gomb is, amivel válthatunk a STEREO és a 7.1-es hangzás között.




Most viszont még beszéljünk a hangrendszerről a Malestorm-ról. Az alapvetően katonai technológiát alkalmazó rendszert több ezer órán át tesztelték, hogy meglegyen a tökéletes hatás. A kutatás tárgya egy olyan virtuális környezet létrehozása volt, amely maga alá utasíthatja a már megszokott hagyományos virtualizációs módszereket (HRTF - Head Related Transfer Function). Ez a módszer nem új, hiszen a 80-as évek óta próbálkoznak vele, hogy kidolgozzák miként is reagálhat agyunk a más irányból érkező hangokra, és hogyan lehet elérni a tökéletes térhatást. Általában sikerül is a gyártóknak azonban nagyon sok múlik azon, hogy a hangszórók miként helyezkednek el.

A Malestorm rendszer megalkotásakor a Razer megtalálta azt az optimális felépítést, ahol mindenre sikerült figyelni. A fülek távolságától kezdve a visszaverődéseken és visszhangokon át a fejünk tetejéig minden paramétert belevettek, hogy sikerüljön úgy összehozni a hangzást, hogy agyunk képes legyen felfogni nem csak a jobbról balra kontrasztokat, hanem 8 irányba mindent.

Mindezen számításokat pedig a Razer nem akarta akármilyen hangkártyára bízni, bár nyilván azok is elboldogulhattak volna egy jó driverrel, de inkább úgy döntött a gyártó, hogy saját hangkártyát csomagolnak a Megalodon mellé. Ezzel a CPU-nkat és a pénztárcánkat is kímélik, hiszen nem kell profi hangkártyát vennünk. Aki pedig nem hisz, hogy egy ilyen füles képes lenne megfogni egy processzort, annak eláruljuk, hogy a rendszer a tökéletes hangzás érdekében 500 millió utasítást küld másodpercenként füleink felé, amely megközelítőleg 400-500%-al több egy átlagos processzoros hangzásnál.

A fejhallgatón található baloldalt egy mikrofon, amely egy irányba van pozícionálva és 180 fokban képes pörögni, tehát valóban minket fog hallani mindenki nem mást a környékről. Frekvencia tartományát tekintve 50-16000Hz-ig képes felfogni a hangokat, érzékenység tekintetében -37 ± 4dB @1kHz, 1V/Pa besorolásba került, amit természetesen mi szabályozhatunk a már említett módon. A jel zaj arány 50dB, és mindezen adatokkal bátran mondhatjuk, hogy az egyik legjobb mikrofonnal ellátott fülessel van dolgunk, amely nem csak hogy felveszi a hangokat, de szépen meg is erősíti így még a légy fingását is hallani fogja aki a vonal másik végén van. Itt jegyezném meg, hogy a teszt alatt volt némi sistergés néha a beszélgető partnerem szerint, de nagyon minimális egyébként kristálytiszta volt a hang. A zúgásról más blogok is szót említenek amolyan Windows driver probléma, ami megoldható, de mondom helyes beállításokkal a vezérlővel kiküszöbölhető a dolog. A mikorofon szára nem teljesen kemény egy részén flexibilis, de nem állítható viszont nem merev tehát odacsapva a földhöz nem fog letörni a kar.




A füleinkre két körkörös felépítésű kagyló tapad oldalanként 40mm-es neodímium mágneses hangszóróval. A kagylók egy fémdróthálóból kialakított kúpból és egy műanyag karimából van összerakva. Mindkét oldalán a Razer logója világít szép kéken. Természetesen maguk a kagylók beállíthatóak egy vezetőn így nem fog leesni a fejünkről a szerkezet. A fejpánt párnázott habbal van ellátva, míg a kagylók puha bélelt borítást kaptak, és lévén igen könnyű az egész füles nagyon kényelmes viselni. Nem nyom, nem szorít szépen elnyeli a fület igen kényelmes viselni, akár hosszabb időn át is. Aki nem bírja annyira a bezártságot annak jó hír lehet, hogy nem teljesen szűri ki a zajokat a Razer, hanem azért nagyon kicsit halljuk a környezetet is, ami szerintem például nagyon jó, de van, aki a teljes elzártságra esküszik inkább. A füles alatt nem lesz annyira melegünk volt már rosszabb is a fejemen nem mondom hogy megélne alatta egy jeges medve de bőven az elviselhető kategória, télen meg pláne jól jön.


A Razernél gondolva arra, hogy úgyis mindenkinek más a fej felépítése arra törekedtek, hogy a füllel együtt generálódjon a hangtér és a dobhártya komolya szerepet játsszon a hanghatásokban. Bárki bármit mond, szerintem sikerült is nekik nagyon szép hangja van az egésznek. A specifikációk szerint 20-20000Hz-ig képes átadni a hangokat 320 Ohmos impedanciával 1kHz-en. Az érzékenysége 102dB 1kHz 1V/Pa-n a maximális bemeneti teljesítmény pedig 200mW.

Teljesítmény teszt

Elérkeztünk a kipróbáláshoz miután végig vergődtük magunkon ezen a csodás felépítésen. Először az egyik kedvencemet kaptam elő a Call of Duty World at War-t, amely támogatja a 8 csatornás hangkiadást és valóban. Aztán jött a Battlefield Bad Company 2 és szinte éreztem, hogy ott vagyok a csatatéren, valóban egészen más érzés több irányból hallani a Stereo hangzás után, viszont egyúttal nagyon szokatlan is. Aki hozzászokott a kétirányú hallgatózáshoz, annak lehet picit megfájdul a feje a játékban hiszen pontosan hat iránnyal többől fogod hallani a játékot. Ha megszokod, akkor viszont már nem lesz baj. A Left 4 Dead sem jelentett akadályt a fülesnek bár bevallom igen félelmetes volt tudni, hogy honnét jönnek az élő halottak, tényleg egészen más érzés.
A hang minőségére nem lehet panasz fantasztikusan tiszta hangok minden ott van ahol kell a basszus leszakít a magas cicereg nagyon szépen szól az egész. Zenékkel sincs gondja a kicsinek, szép dinamikusan szólnak a hangok még az én botfülemnek is.




Filmekkel sincs probléma, aki leül végignézni egy Megalodonban mondjuk egy 5.1-es filmet az bizony úgy fogja érezni hogy ott ül a moziban. Igen szépen szólnak bár kár, hogy a 7.1 itt nem tud életbe lépni hiába a technológia, csak 5.1-ben repkednek a golyók. Ajánlott filmek a Mátrix vagy mondjuk a Transformers.
A hangerőt szépen fel lehet tekerni és a már említett külső zajok ezzel szépen ki is küszöbölhető. Ha akarod ordít ha akarod halkan szól ,de nem torzít és mindig tiszta a hangzás.

Egyszerű telepítés


Arról már volt szó, hogy a Razer Megalodon saját hangkártyával érkezik, de vajon miért nincs hozzá driver lemez. Az ok igen egyszerű teljes egészében Plug And Play a cucc nincs szükség telepítésre, bedugod és működik. Kompatibilitás tekintetében persze vannak néhol gondok XP alatt több teszt csalódottan számolt be hogy nem mennek bizonyos játékokban a surround hangzások, de szerintem ez inkább a játékok régiségének tudható föl. A 2009 óta megjelent játékokban biztosan megy teszteltem Windows 7 alatt még Counter-Strike: Source-ban és a Team Fortress 2-ben sem voltak gondok. (nem kell XP-t használni már ennyi. :D)


Zárszó és értékelés

Nehéz lenne tovább húzni ezt a tesztet, úgy vagyok vele, hogy ezt az élményt egyszer mindenkinek át kell élnie hasonlóan mondjuk egy Logitech G35-höz csak exkluzívabb kivitelben. Alapvetően tehát annyira jó hang élményt nyújt a termék, hogy nehéz lerakni legyen szó játékokról, filmről vagy zenéről, ráadásul nagyon szépre sikerült a design, ahogy a Razertől már megszokhattuk. A gyártási minőség hibátlan nem recseg nem ropog érzi az ember, hogy dolgozott vele a gyártósor rendesen, nincsenek csiszolatlan élek Pazar anyag választás szép illesztések, egyedül a fényes felület olyan, amit mindig takarítani kell, hogy ne legyen lenyomatos a drága, de akinek volt valaha Razer terméke az tudja hogy is van ez.
Eddig még az árról nem ejtettem szót lévén ez a legsarkalatosabb kérdés. Az tény hogy az egyik legdrágább asztali audioeszközről beszélhetünk a Megalodon személyében lévén nagyjából 34-36000Ft-ba kerül, ami első és második hangzásra is húzós lehet viszont egyet nem szabad elfeledni, ezt legalább 5-8 évre veszi az ember, nem egyre így leosztva talán már nem is olyan drága, hiszen más ennyi idő alatt 2-3 fülest is elhasznál.
Megpróbáltam összeszedni pontokba egy két mellette és ellene szóló érvet:

Előnyei

  • Ahhoz képest, hogy mit tud igen könnyű
  • Kényelmes
  • Könnyű telepíthetőség kompatibilitás
  • Minden csatorna állítható, saját vezérlő
  • Saját hangkártya
  • Kemény tok a cipeléshez
  • Kiváló hangok, 7.1-es hangzás
  • Remek anyagválasztás szép design
  • Szép
Hátrányai

  • Magas ár
  • Windows XP alatti kompatibilitási problémák
  • Mikro zaj a mikrofonon néha
  • Nem tekerhető egy újjal a hangerő szabályzó

Összességében tehát az erősen ajánlott kategóriába lehetne befoglalni a Razer Megalodon-t, amely a 10-ből 9-et kapna, bár az is igaz hogy kimondottan játékosoknak szánt fülesek között talán az egyik legjobb, amit volt alkalmam kipróbálni.

Kiemelt ajánlat: A tesztben résztvevő darab, amit csak a teszt alatt használtam 29 000 Ft-ért elvihető. Érdeklődni info@totalgaming.hu

 

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3890
 
1472
 
 
 
kép 3417
 
1516
 
 
kép 466
 
1400
 
 
 
kép 326
 
2140
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu