Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2007. január 21. 0 hozzászólás
 

Az egyik legkényesebb téma az egér vásárlása. Fõleg akkor, ha professzionális és teljesítményorientált kritériumoknak megfelelõ terméket szeretnénk. Mostantól minden nap egy játékosoknak

newspic

Az egyik legkényesebb téma az egér vásárlása. Fõleg akkor, ha professzionális és teljesítményorientált kritériumoknak megfelelõ terméket szeretnénk. Mostantól minden nap egy játékosoknak gyártott, vagy játékosok által igen kedvelten használt rágcsálókat fogunk tesztelni. Mi értelme van az egérteszteknek? Hát pont annyi, mint egy videó kártya tesztnek. Választ kapunk rá, hogy melyik egér az, amely az általunk kívánt feladatra legkiválóbban megfelel. Minden egyes terméket ugyan azok a szempontok szerint vizsgálunk és végül egy nagy összehasonlítást követõen kiderül, hogy mi is az egerek királya. A teszteket elnézve bizony rá fogunk jönni, hogy az ár-érték arány nem mindig úgy alakul, mint azt gondolnánk. Vágjunk bele és nézzük meg minek is kell megfelelnie kiszemelt rágcsálónknak.

Tesztek:

Microsoft Wheel Optical 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0
Microsoft LM 6000
Microsoft Habu
Razer Krait
Razer Diamondback
Razer Copperhead
Logitech MX 300
Logitech MX 500
Logitech MX 518
Logitech G1
Logitech G3
Creative 1010

Creative 2020
A4tech X7

Tesztelési szempontok
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: Izsu


Az általam említett 3 szempont a következõ:

Tökéletes irányzék:
FPS játékokban az általunk valamely irályban elmozdított egér a képernyõn is mozgást eredményez. A tökéletes pontosságra azért van szükségünk, hogy a perifériánk mindig az igénybevételnek megfelelõen reagáljon. Ha lassú, finom mozgást szeretnénk vele végezni, akkor az valóban lassú és pontos legyen. Ha viszont hirtelen egy gyorsabb irányváltást szeretnénk tenni (pl: ha lõnek hátba és gyorsan meg szeretnél fordulni), akkor az valóban azonnali irányváltoztatást eredményezzen és ne az legyen, hogy az egerünk egy helyben maradjon, avagy értelmetlen forgásba kezdjen.

Hibázási sebesség:
Azt hívom így amikor az egér felmondja a szolgálatot, azaz a fellépõ sebesség olyan magas, hogy azt már nem tudja lereagálni. Ha ezt a sebességet átléped, akkor bármi megtörténhet játék közben. Nem tudod, hogy fog reagálni erre az egered. Hozzátenném, hogy minden egyes rágcsáló rendelkezik olyan maximális sebességgel, mely felett nem képes dolgozni!

Dots-per-inch:
Mint a nyomtatónál, a DPI megmondja, hogy a nyomtató és a számítógép milyen átviteli sebességgel dolgozik, azaz milyen minõséget fog produkálni a lapon. Az egérnél ugyan ez a helyzet. A kéz mozgása által kreált információkat milyen sebességgel és pontossággal jutatja el a számítógépnek. Ebbõl arra következtethetünk, hogy a nagyobb DPI felbontással rendelkezõ rágcsálók jobbak. Még mielõtt elindulna bárki a boltba megvenni a legnagyobb felbontással rendelkezõ egeret, elõször tisztázzuk le mire is van egyáltalán szükségünk, mi az amit ki tudunk használni.

Ezek után mindenkiben felmerül a kérdés, hogy akkor most milyen minõségû, és sebességû egérre lehet szüksége. A következõkben ismertetjük mi az, ami mindenki számára (profi játékosokat is beleértve) elegendõ.

Ha a profiknál tartunk. Nézzük megnewspic Mew kis videóját, amint „körbeszalad” a pályán. KATT! A videóból láthatjuk, hogy a monitoron végzett mozgáshoz képest milyen gyors fizikai mozgást kell produkálnia a játékosnak. A felvételen látható Mew Logitech MX 300-at használ 500Hz-en, amivel 55cm futófelületre van szüksége ahhoz, hogy 360°-os fordulást produkáljon a játékban.

Maximális sebesség:
Ha a játékos mozgatja a kezét, mozdul vele az egere is. Az egér mozgása pedig helyzetváltoztatást eszközöl a monitoron. Sokaknak felmerülhet a kérdés, hogy mi az a beállítás, ami jó a játékban. Itt három féle kategóriát különböztetünk meg. A low sense (lassú mozgás), medium sense (közepes sebességû mozgás), high sense (gyors mozgás).

Low sense: maximális sebesség 2 m/s
Aki ezt a beállítást alkalmazza, annak extra nagy egérpadra van szüksége. A kéz által végzett mozgás többszöröse a képernyõn bekövetkezõ elmozdulásnak. Ha ilyen sebességen játszunk, a kezünk nagy igénybevételével kell számolnunk. Az összes profi Counter-Strike játékos extra alacsony érzékenységen játszik. Ennek következtében ha szeretne egy 180°-os irányváltást, akár két húzást is kell csinálnia az egérrel.

Medium sense: maximális sebesség 1 m/s
A közepes beállításokat alkalmazó játékosok valahol középúton vannak a lassú és a gyors beállítások között. Ennek következtében nincs szükségük asztal méretû egérpadra, de egy kis méretû padon sem tudnak játszani. Ezen a beállításon játszó emberek nem tudnak olyan pontosan és gyorsan reagálni a dolgokra, mint a low sense-n játszó társaik.

High sense: maximális sebesség 0.5 m/s
A magas érzékenységen játszó játékosoknak nem kell az egéren figyelemre méltó mozgatást végezni, azaz nincsen szükségük csak egy egészen kicsi egérpadra. Azonban a nagyobb padok kényelmesebb játékot biztosítanak.

Felbontás (DPI):
A technika fejlõdésével folyton nagyobb felbontású egerekkel találkozhatunk. De felmerülhet a kérdés bennünk, hogy mennyi DPI-re is van szükségünk a profi játékhoz? Az egér felbontása összefügg a játékban használt képernyõfelbontással. Ha például 1024*768-as beállítást használunk 360°-os fordulás esetén 4-el kell megszorozni a szélességben használt pixelek számát, azaz 1024*4=4096 pixelt eredményez. Mindenki próbálja ki, hogy milyen energiával tud 360°-ot fordulni a játékban, de a standard értékek szerint a következõ DPI felbontás szükséges az általunk választott érzékenységhez:

High Sens: 360°, 0.1 méteren (4"), ajánlottan 1000 DPI szükséges

Medium Sens: 360°, 0.25 méteren (10"), ajánlottan 400 DPI szükséges

Low Sens: 360°, 0.50 méteren (20"), ajánlottan 200 DPI szükséges


Tehát ebbõl választ kaptunk arra, hogy ha alacsony érzékenységen játszunk, akkor egy átlagos 400 DPI felbontású egérrel is elboldogulunk. Ha viszont magas érzékenységen szeretnél játszani és képernyõfelbontásod mondjuk 2560*1600, akkor 2500 DPI-s egérre lesz szükséged!

Kinézet:
Az egyik legfontosabb dolog a belsõ paraméterek mellett. Ha egeret vásárolunk fõ szempont, hogy az miként illeszkedik a tenyerünkbe, azaz hosszú távon is mennyi nyújt kényelmes, avagy kényelmetlen használatot. Ezen tényezõk mellett abban is nagy szerepet játszik, hogy a külsõ kialakítás ne húzza vissza a belsõ teljesítményt. Ezzel arra célzok, hogyha van egy remek optikával megáldott egerünk, de a „háza” nem alkalmas arra, hogy hirtelen irányváltoztatásra, vagy extra igénybevételre reagáljon, akkor ez súlyos hátrányt okozhat a felhasználó számára.

A maximális sebességét meghatározó szerkezet:
Mint a korábbiakban említettem, minden egér rendelkezik olyan maximális sebességgel, melyet túllépve váratlan és extrém dolgok történhetnek a monitoron. A tesztet egy bakelit lejátszó segítségével hajtottuk végre, melyre egy Steelpad Qck-t terítettünk. A rágcsálót egy állvánnyal stabilan egyhelyben tartottuk, a lemezlejátszóra pedig egy fordulatszámot mérõ eszközt szereltünk. Az álltalunk használt szerkezet 33, 45 és 78 rpm-et volt képes produkálni, azonban hogy kiderüljön a legjobb egerek maximális sebessége ez kevésnek bizonyult. Egy kisebb fajta változtatást végrehajtva 300 rpm körüli teljesítményt értünk el, melynek köszönhetõen közelebb kerülhettünk a hibázási küszöbhöz. Minden egeret 10 másodpercig vizsgáltunk igénybevétel alatt. Ezen idõtartamon belül minden esetben sikerült meghatározni a maximális sebességet, amelyet már az egér nem volt képes kezelni.
newspicnewspicnewspicnewspic







Hát ezek lettek volna azok a tények, melyeket közölni kellett veletek mielõtt a teszteknek nekilátnánk. A folytatásban mindenre választ kaptok kedvenc rágcsálótokkal kapcsolatban.

Jó olvasgatást!

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Lehet-e CS2-t játszani MAC-en?
Míg a legtöbb játékos Windowson fogja megtapasztalni a CS2-t, sok játékosnak lehet, hogy a CS2-t Macen szeretné játszani. Korábban a CS:GO natívan támogatta a Mac-et, bár az új játékban ez nem ilyen egyszerű.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 2681
 
2416
 
 
 
kép 3963
 
1478
 
 
kép 3533
 
1455
 
 
 
kép 4043
 
1609
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu