Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. szeptember 05. 0 hozzászólás
 

Martin Otten. Eme név hallatán nem hiszem, hogy sokan kapnák fel a fejüket, pedig talán neki van a legnagyobb érdeme a Counter-Strike és az esport népszerűségének ily mértékű










Martin Otten. Eme név hallatán nem hiszem, hogy sokan kapnák fel a fejüket, pedig talán neki van a legnagyobb érdeme a Counter-Strike és az esport népszerűségének ily mértékű növekedésében. Ő azaz ember, akinek jóvoltából figyelemmel követhetünk megannyi counter-strike mérkőzést. Ez a rendkívüli német fiatalember, aki egy dortmundi egyetemen tanult 1999-ben kezdett a játékiparban foglalatoskodni a Quake3 megjelenésekor, amikor is az „Arguson” kezdett dolgozni (ez volt az első jelentősebb program, mely lehetővé tette a mérkőzések figyelemmel követését). Ennek ez egyedi, rendkívüli programnak a híre eljutott Gabe Newellhez is, aki Angel Munoz kérésére felvette Martinnal a kapcsolatot, és felvetette egy az Argus-hoz hasonló program megalkotását a Half-Life számára. Az ötlettől annyira el volt ragadtatva Martin, hogy tanulmányait félbehagyva rögtön el is kezdett dolgozni a Valve-nak 2000 júniusában. Az első igazi teszt a 2001-es Dallasban rendezett nyári CPL volt, amikor is meg kezdte hódítóhadjáratát a CPL és az eSport, mely ennek az Martin Otten által kreált programnak volt köszönhető. Most pedig egy a gotfrag által készített interjút olvashattok el. Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: GrassRoot


Milyen közeli kapcsolatban vagy a Valve embereivel, és hogyan jellemeznéd az ő prioritásukat, illetve a munkához való hozzáállásukat?


Igazán jó kapcsolatban vagyok velük. Jelen pillanatban pedig teljes erőmmel a SourceTV-n és a source motor hálózati kódján dolgozom.


A SourceTV jelen pillanatban sokak számára csak egy félresikerült bughalmaz. Mit gondolsz erről?


Technikaliga a SourceTV és HLTV közt nincs nagy különbség. Egyes dolgokat kivettünk, míg másokat hozzáadtunk. Az egész SourceTV-t legjobb lenne újraírni a legelejéről, de most már teljes mértékben a Source motorba van beleágyazva. A javításokról indítottam egy levelezőlistát, melyen minden újítást feltüntetek, továbbá az eddigi változások is felelhetők itt.


Felmerültek valaha is olyan ötletek a HLTV-vel kapcsolatban, mint például a pause, tekerés, zoom, illetve a slow-motion opciók hozzáadása?


A HLTV fejlesztésével már leálltam, és immáron csak a megjelenő bugokat javítgatom rajta.


És mi a helyzet a SourceTV-vel?


Itt most leginkább a kamera javításán továbbá a kezelés leegyszerűsítésén dolgozunk.


A HLTV és SourceTV is vitathatatlanul fontos szerepet játszik a nagyobb eSport rendezvényeken, mint például a CPL. Milyen a kapcsolatod Angel Munozzal és a Cyberathlete Professional League-el?


Jó kapcsolatban vagyok a CPL el, habár Angel Monuzzal személyesen még nem találkoztam, nem ismerem. Inkább a technikai csapattal tartom a kapcsolatot.


Egy korábban a clanbase.com-on megjelent interjúdban ezt nyilatkoztad:

„Riporter: Szükség van e a Half-Life-ra illetve a Counter-Strike-ra az események figyelemmel követéséhez?

Martin: Egyenlőre igen, de talán idővel a Valve kiad egy ingyenes HL/CS verziót kifejezetten a nézők részére. (mint a CPL-en)”


Rá kellett jönnöm, hogy a kritikus hibák javításától eltekintve a HLTV fejlesztése már leállt. Mekkora az esélye hogy ugyanez hamarosan bekövetkezik a SourceTV esetében is? Biztos vagyok benne, hogy tudatában vagy annak, mekkora segítség ez a TV a Counter-Strike közösség számára, de esetlegesen van rá reális esély?


Egy igazi online közvetítéshez szükséges technikai eszközök még nem elérhetők az interneten, (via IGMP) és amennyire tudom, ezeket egyelőre egyik internetszolgáltató sem fogja engedélyezni. Pedig ez nagy előnyt jelentene minden a steam-en keresztül történő szolgáltatás számára, ennek azonban túlságosan nagy anyagi vonzata lenne. Továbbá ebben az esetben nehéz lenne megmondani, hogy ki milyen sávszélességért mennyit fizessen. Egy szimpla szerver-játékos kapcsolódásnál még egyszerű lenne, hisz ott leginkább az fizet ,aki kapcsolódik


Te és a Valve emberei szoktátok olvasni a gotfrag.com-ot?


Én személy szerint leginkább a német scene híreket szoktam elolvasni, és a honlapon kiemelt helyen szereplő cikkeket. De mivel az eSport társadalom hatalmasat változott öt év alatt, ezért kicsit elvesztettem a fonalat. A scene növekvő tendenciája pedig gondolom folytatódni fog.


A CS:S megjelenésekor és fejlesztése alatt is nyomatékosan felhívtátok mindenki figyelmét, hogy a Counter-Strike: Source nem azonos a Counter-Strike2-vel. Pedig a Source engine a HL2-re épül, így joggal gondolhatta mindenki, hogy megkapja a Counter-Strike2 nevet. Azonban ez nem így történt. Mondanál erről valamit, hogy ez miért is így történt? Vagy ez egy utalás volt valamire?


Erről nem mondhatok semmit.


Te ugyebár a fejlesztések mellett, ha már nem is, de valamikor játékos is voltál. Milyen nickel játszottál régen, és ha mostanában játszol, akkor milyen nevet használsz? Milyen játékokat szeretsz még?


Nincs igazi becenevem, hacsak nem az a „Turbo” jelző, ami itt a Valve-nél ragadt rám a fantasztikus képességeim révén, haha. Régebb sokat játszottam a quake1-el és 3-al, de már nem vagyok tagja semmilyen klánnak. Mostanság ha játszom, akkor leginkább valamilyen online fps-t nyúzok, főképp DoDozom vagy a Sourczom, ezeken kívül még a GTA4-el játszogatom PS2-n.


Ilyen nagy Quake fan lévén muszáj megkérdeznem, mit gondolsz a Quake4-ről.


Igazság szerint nem követtem nyomon a fejlesztéseket, mindössze néhány képet láttam belőle, de remélem, hogy méltó folytatása lesz a quake sorozatnak. Kíváncsian várom, hogy miképp fognak beleilleszkedni a járművek ebbe a quake-féle pörgős játékmenetbe. Az Enemy Territory: Quake Wars elég figyelemfelkeltő volt az E3-n.


Köszönöm hogy rámszántad ezt a kis időt. Öröm volt veled interjút készíteni. Kívánsz valamit mondani az utolsó szó jogán?


Ha bárkinek bárminemű hozzászólása, kérdése vagy ötlete lenne a SourceTV-vel kapcsolatban, ne habozzon, vegye fel velem a kapcsolatot. Mindennemű építő megjegyzés nagy segítséget jelent számunkra.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 3928
 
1432
 
 
 
kép 1486
 
1377
 
 
kép 5172
 
2109
 
 
 
kép 1009
 
1630
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu