Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. augusztus 09. 0 hozzászólás
 

Nem véletlen a fejcím, sokak kritikáját szem előtt tartva próbáltam újítani a dolgokon, majd az idő igazolja, hogy döntésem helyes volt-e vagy sem. Ezért már régebben tervbe vettem, hogy keresek egy

Nem véletlen a fejcím, sokak kritikáját szem előtt tartva próbáltam újítani a dolgokon, majd az idő igazolja, hogy döntésem helyes volt-e vagy sem. Ezért már régebben tervbe vettem, hogy keresek egy lányt, aki más szemszögből is rálát a dolgokra. p3z4 barátom révén ismertem meg őt és azt kell mondjam a beszélgetés minden percét élveztem, hiszen annyira összetett és jó gondolatok merültek fel végig ráadásul egy kitűnő előadásban. Nézzük szemezgetve miket érint a cikk: GPS-en rendezett Source verseny, alanyom álláspontja lányok helyzetéről és tanácsai a lányoknak, az áttérés és így tovább. Jó olvasást! Interjú Anee-vel
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: BugBeaR


Riporter
Sokan mondtátok, hogy az interjúk kezdenek egy kicsit egysikúvá vállni ezért most kicsi újítunk. Vendégem ezúttal Anee, aki azon kívül, hogy 1.6os játékos egyben a GPS team egyik szervezője is már az alapoktól. Kérlek mutatkozz be nekünk!

Anee
Szia Bug. Brózik Anna vagyok, immáron 4 napja 24 éves és 1.5 kezdete óta játszom CS-vel.


Riporter
Ezúttal is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ! Hogy kerültél kapcsolatba a játékkal és mik voltak az első benyomások, célkitűzések ?

Anee
Köszönöm szépen. Az öcsém kezdett el annó elég aktívan CS-ozni, nekem megtetszett, hogy sok emberrel lehet beszélgetni és jókat nevetni, így először csak mellette ülve követtem az eseményeket, aztán később én is leültem játszani. Az első élményeim elég vegyesek voltak, hiszem lányként kezdőnek lenni elég nehéz dolog, pláne, hogy tapasztalataim szerint elég hosszú idő elfogadtatni magát az embernek egy adott szerveren. Viszont a játék maga nagyon megtetszett, a mai napig aktívan játszom és nagyon élvezem. Sosem akartam konkrétan a játékkal kapcsolatban eredményt elérni, én a társaság és az élvezet miatt játszom inkább.


Riporter
Azt mondod, tehát, hogy sohasem voltak komoly céljaid. Nos így szerintem sokkal jobban ráláttál arra, miként kezelik a lányokat ezen játékban. Milyenek a benyomásaid a fiúkkal teli 1.5-ös 1.6-os időkből? Nehéz lehet egy lánynak újoncként vagy azért felkarolják őket ?

Anee
Tulajdonképpen közösség függő, az első időkben sokkal több volt az elutasítás, nem nagyon hitték el, hogy lány vagyok, ha igen akkor nem akarták, hogy játszak velük, ha meg lelőttem őket akkor teljesen megalázónak érezték ezt. Szerencsére egyre több lány kezd el játszani, így kevésbé számít kuriózumnak, ha megjelenik egy "női hang" a szerveren. Persze a másik végelt, amikor az ismerkedési ajánlatok tömkellegét kapja az ember és elő fordult már, hogy konkrétan játszani se hagytak csak azért, mert lány vagyok. Egyébként meg, ha ki tudod vívni a fiúk tiszteletét, esetleg elnyerni a barátságukat, akkor onnantól semmi komolyabb probléma nincsen, nekem nagyon sok kedves ember segített, mind játékban, mind lelkileg hogy eljussak oda, ahol már tudom kezelni a negatív benyomásokat és mégis élvezni tudom a játékot.


Riporter
Gondolom, ez nem olyan egyszerű, mármint elnyerni a tiszteletet. Ez egy kicsit csúnya kérdés, de van különbség a gyengébb csapatok és az erősebb csapatok fiú tagjai közt, ha az elfogadásról van szó ?

Anee
Tulajdonképpen azt hiszem ez nem csapat, hanem egyén függő. Alapjában véve a tapasztalatom az, hogy a lányok nagyobb része igényli, hogy támogassák, tehát csatlakozik egy fiú csapathoz, ahol reményei szerint támogatást, segítséget kaphat. Az hogy ez a fiú csapat erősebb, vagy gyengébb, nem nagyon befolyásolja a döntést, hiszen, úgyis a személyiség dönt. Én személy szerint sosem voltam híve ennek az erősebb gyengébb összehasonlításnak, persze természetes, hogy vannak rangsorolások, amit mindenki figyelembe vesz, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy lány csapatot csak akkor lehet össze rakni hosszabb időre, ha a csapattagok jól megvannak együtt és eléggé szeretik ezt a játékot ahhoz, hogy képesek legyenek eltekinteni néhány olyan női tulajdonságuktól, ami egyébként akadályozza a csapat játékot és a jó morál kialakulását.


Riporter
Haladjunk akkor tovább ezen a fonalon, mivel tökéletesen felvezetted a következő kérdést. A magyar lan rendezvényeket elnézve a lány csapatok nálunk inkább reprezentatív jellegűek, mintsem komoly vetélytársak. Persze azt tudjuk és többen mondták, hogy idő és akarat kérdése, hogy mit érnek el, de a te véleményed szerint képes lehet egy lány csapat felvenni a legjobbakkal a versenyt? Nem túl érzelemdús játék ez az érzékenyebb nőknek?

Anee
Azt hiszem, hogyha több lány csapat is képes lenne fennmaradni hosszabb időre (2-3 hónap), akkor sokkal nagyobb esély lenne arra, hoyg fejlődjenek. Így, mint "kuriózum" arra jók, hogy megmutassák hogy ők is léteznek, de nem igazán komolyak az eredményeik. Azt hiszem, hogy nem is igazán az érzelmekkel van a gond, tulajdonképpen ez két részre bontható szerintem. Az egyik oldalon ott áll a játék szeretete, de társul a női gondolkodással, ami nem feltétlen kedvez a csapatjátéknak. A másik oldalon a többség, hol elutasító, hol lenéző véleménye elleni küzdés párba áll a bizonyítani akarás érzésével. Sajnos ezek együttesen egy olyan keveréket produkálnak főleg LAN-on, ami szinte lehetetlenné teszi a jobb eredményt. Kétlem, hogy fordított esetben bármelyik fiú csapat képes lenne jobban teljesíteni.


Riporter
Ezt a női gondolkodást már kétszer is említetted. Elmondanád, hogy ez mit takar ? Az tény, hogy a fiúkkal ellentétben van egy hét minden hónapban, mikor nem állnék ki a lány csapat ellen :) , de a viccet félretéve mi okozza a különbséget ? Hiúság vagy mire gondolsz elsősorban?

Anee
Ezt nagyon nehéz megfogalmazni. Egyrészt a lányok nem tudják eléggé komolyan venni a játékot, mert mindig is fontosabb lesz a szórakozás, a tanulás, a barátok stb., másrészt ha csak lányok vannak a csapatban, akkor az egymással való versengés óriási ellentéteket tud szülni, amit a fiúkkal ellentétben a lányok nem tudnak kezelni játékon belül. Ez alatt azt értem, hogy ha megkérdezel egy lányt, akkor általában a problémái ugyanúgy megjelennek a játék közben, mint a játékon kívül, mert az érzelmeit nem képest "kikapcsolni" olyan szinten, hogy a játék legyen a legfontosabb és csak azzal tudjon foglalkozni. Ezért jó ha viszont például egy lány és 4 fiú van a csapatban, mert akkor támogatják, elismerik, segítséget kap, és kiegyensúlyozottabban tud játszani az illető, valamint a fiú és lány gondolkodás eltérései miatt szinte csak megoldható és könnyen kezelhető problémákkal találkozik. Ez tulajdonképpen az "egyformák taszítják, ellentétek vonzzák egymást ..." törvény örök igazsága.


Riporter
Komolyan mondom jó veled beszélgetni, mert teljesen egységesek a gondolatmenetek és szinte egyből adja magát a következő kérdés. Ezekszerint a női gondolkodás és némileg a bizonyítási vágy akadályozó tényező. Most a GPS6-on láttam először, hogy az X-P Girlz egyik tagjához meglepően sok srác verődött, valószínüsíthetően nem csak a játéktudása miatt. Az ilyen jellegű dolgok befolyásolnak valamit a virtuláis világban? Össze lehet egyeztetni a való világ történéseivel?

Anee
Tulajdoképpen neten az egyetlen mérvadó a hangod, sokan először azért kezdtek el velem beszélgetni, mert megtetszett neki a hangom. Persze a netes benyomás sokszor nem takarja a valóságot, még a fényképek és egyebek után sem. Én azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, nem nagyon volt olyan ember, aki az élő találkozás után azt mondta volna, hogy nem óhajt velem többet beszélni. A való világtól való eltérést vagy hasonlóságot pedig azt hiszem mindenki magának tartja fel és szabályozza. Én szeretem a két dolgot a lehető legjobban külön kezelni, noha a baráti köröm 90%-a neten is jelen van, mégis előbb találkozunk élőben mint mondjuk játék közben. Az ismerkedési rész ( már, ha erre céloztál a kérdésben) mindenkinek szive joga, én ismerek olyan fiút, aki határozottan ellenzi, hogy CS-t ismerő és ezzel játszó barátnője legyen, van aki mindegynek tartja, van aki meg csak neten ismerkedik elvből. Én azt hiszem, hogy a játékot annyiban befolyásolja, hogyha olyan emberrel vagy huzamosabban együtt aki nem érti vagy nem akarja megérteni a játékot, akkor ez komoly plussz ellentéteket szülhet, de persze ezeket is le lehet küzdeni.


Riporter
Körüljártuk szerintem elég jól és teljesen új szempontból a lány - fiú - CS relációt és annyira összeszedetten írtad, bevallom nem tudok mit kérdezni, hiszen mindenre fény derült. Kérdezlek inkább a Source-ról, láttad e már, milyen erről a véleményed ?

Anee
Igen láttam, itthon is, hiszen a barátom többek között Source-al is játszik ( bár ezt te úgyis tudod ;) ), meg természetesen most GPS6on is megnéztem, hogy hogyan játszanak az emberkék. Sikerült néha játszani is vele, de mivel az én gépem nem elég erős, azért még hosszabb ideig nem tudtam kipróbálni. Első benyomásra nagyon szépnek találtam a játékot, ez máig nem múlt el, bár néha teljesen feleslegesújításokat fedezek fel. Szerintem még igazán versenyzésre nem alkalmas a dolog, egyrészt a modellek egyformasága miatt, másrészt a verseny pályák hiánya miatt. Egyébként nagyon tetszik, de azt hiszem csak akkor fogok áttérni részben, ha már lesz új gépem is hozzá.


Riporter
Ezekszerint te is tervezed az áttérést. Csapjunk akkor kicsit át az aktuál helyzetbe és engedd meg, hogy most kicsit magáról a rendezvényről és a Source-ról is kérdezzelek. Hogyan sikerült a 8 csapatos Source verseny számotokra? Úgyértem mint vélemények, esetleg jövőbeli tervek.

Anee
Most jöhetne az a rész, hogy én kérdezlek téged . Noh de akkor válszolnék is. Amikor először felmerül egy új játék bevezetése, mindig szkeptikusak vagyunk, hiszen egy általunk kevésbé vagy egyáltalán nem ismert scene feltérképezése elég nehéz és körülményes feladat. Mégis úgy döntöttünk kisebb kérdezősködések után, hogy neki fogunk a source versenynek egyenlőre 8 csapttal. Az én tapasztalataim alapján a verseny jól sikerült, a csapatok jól érezték magukat, a meccsek is jól sikerültek, de még van mit javítani mindkét oldalon. Sajnos a compo gépes LAN ma Magyarországon elég szokatlan, így sok tapasztalatot szereztünk mi is és a játékosok is a beállítások, bemelegítés és egyéb dolgok kezelésével kapcsolatban. A jövőbeli tervekről egyenlőre nem tudok nyilatkozni, ha lezárult a GPS6 végelgesen, akkor össze ül a szervező gárda és akkor születik majd szerintem döntés többek között erről is.


Riporter
Sokak véleménye volt, hogy az 1.6 a GPS6-on lesz utoljára fő versenyszám és szépen fokozatosan a Source veszi át az uralmat, ezt alátámasztja az is, hogy eléggé sok 1.6 játékossal találkoztam a mai és tegnapi napon is már a public szervereken. Többen azt is mondták viszont, hogy ez más játék már. Mi a meglátásod erről?

Anee
Azt hiszem, hogy az áttérést a versenyeken elsősorban a nagyobb rendezvények ( CPL, ESWC, stb.) fogják befolyásolni. Azt, hogy a GPS-en mikor lesz több Source játékos, mint 1.6 nem tudom neked megmondani, majd az idő eldönti . Azt hiszem, hogy egyre többen próbálják ki az újdonságnak számító Soourceot, ami szerintem nem baj, hiszem mindig jó ha van újdonság, de emellett sokan ragaszkodnak a megszokotthoz. Biztos vagyok benne, hogy más a játék kezelése, noha a taktikai és kommunikációs rész ugyanúgy átvihető 1.6-ból, hiszen a pályák nagyrésze alapjaiban nem sokat változott. Talán ezért van az, hogy a most sikeres source csapatok egyenlőre 1.6 játékosokból állnak nagyobb részt, hiszen nekik több évnyi tapasztalati előnyük van. Emellett azt hiszem, hogy a Source scene azon része, akiezzel a játékkal kezdte meg úgymondd CS-s pályafutását, lassan el fog jutni arra a szintre, hogy felvehetik érdemlegesen a versenyt ezekkel a régi játékosokkal és akkor már érdemes lesz elgondolkodni az igények és esélyek új felálllásán.


Riporter
Hát bevallom őszintén, nemtudok mit kérdezni. Nagyon eltaláltad az összefoglalást és érzésem szerint semmi sem maradt ki, így mindenki megtudhatta a számára érdekes információkat a jövőre nézve is, mégha leány is az illető. Tényleg, mit ajánlanál egy lánynak, aki a Source-al szeretné kezdeni pályafutását ? Mire figyeljen, mitől tartson ?

Anee
A legfontosabb tanácsom az lenne, hogy ne adja fel, és ne hagyja magát befolyásolni. Ha télleg játszani szeretne, akkor élvezze a játékot és ne foglalkozzon rosszmájú megjegyzésekkel. Ami talán még fontos lehet, hogy próbáljon meg olyan embereket találni akik főleg az elején tudnak segíteni és az alapvető dolgokat megmutatják. Aztán pedig csak élvezni kell a játékot és rengeteg olyan élménnyel fog gazdagodni, amit kár lenne kihagyni. :)


Riporter
Nagyon köszönöm neked ezt a remek beszélgetést. Szeretnél még valamit üzenni a Magyar Source közösségnek?

Anee
Én is köszönöm, hogy beszélhettünk. Üdvözlök mindenkit és szeretném, ha ugyanannyira támogatnák a lányokat is a játékban, mint ahogyan egymást.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 4056
 
1688
 
 
 
kép 5602
 
1709
 
 
kép 3769
 
1474
 
 
 
kép 5725
 
1734
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu