Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
CS2HU 2005. szeptember 04. 0 hozzászólás
 

Miközben a hírverések és a felajánlások még tartottak arra vonatkozóan, hogy ki rendezhesse a 2012-es olimpia játékokat, egy nemes város behozhatatlan előnyt szerzett magának, olyan metropoliszokkal

Miközben a hírverések és a felajánlások még tartottak arra vonatkozóan, hogy ki rendezhesse a 2012-es olimpia játékokat, egy nemes város behozhatatlan előnyt szerzett magának, olyan metropoliszokkal szemben, mint Madrid, Párizs és New York. Ez a nemes város nem más mint... ...a Hatalmas London...
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: gabona


Mikor London megkapta a jogokat arra vonatkozóan, hogy számukra adatott meg a lehetőség, hogy lebonyolítsák az olimpiai játékokat, a munkálatok azon nyomban meg is kezdődtek, hogy hét évvel az esemény előtt minden tökéletes legyen. De én most azt kérdezem magamtól, mint tudjuk az e-sportok manapság már a sportokhoz tartoznak de ez elég-e ahhoz, hogy a 2012-es olimpián választható sportág legyen?

Hallhattunk róla, hogy a Holland kormány az elektronikus sportokat végül a hivatalos sportesemények közzé emelte fel. Vajon számíthatunk arra, hogy más európai kormány követi a példájukat? Én most az angol kormányra szeretnék összpontosítani, egy olyan országban, ahol az elektronikus sportágban nagyon sok egyéni játékos tálható, ahol eme sportnak az újraszervezése sokat jelentene azoknak a játékosoknak, akik éveket öltek bele ebbe a virtuális életbe, hogy tökéletesítsék a tudásukat, másrészt arról, hogy a kormány támogathatná azokat a projecteket ahol az egyéni tehetségeket támogatni tudják, mivel jelen esetben ezt nem teszi lehetővé a jelenlegi rendszer.

Mint tudjuk a játékok elég aktivitást biztosítanak a gyerekeknek téli hónapokban, amikor lecsökkennek az szabadidős programlehetőségek, azonban a fiatalok ezekben az időkben betompulnak és szociálisan ingataggá válnak, azonban ha ezt a helyzetet a játékok szemszögéből vizsgáljuk akkor pont fordított a helyzet, mivel a fiatalokat nem teszi unottá és szociálisan elesetté a téli hónapok alatt. Azonban a tényeket figyelembe véve az Egyesült Királyságban számos olyan hely van, amely nem képes kielégíteni a fiatalok szórakozási és szabadidős igényeit és emiatt nem csoportosan vagy többen együtt fognak elmenni valahova, hanem inkább egyedül maradnak, ami már veszélyhelyzet, mivel ebben az esetben sokkal inkább megmutatkoznak a fiatalokon az egyedüllét romboló hatásai.

Úgy gondolom hogyha Holland kormány megtette az első lépést az elektronikus sportok hivatalos elfogadtatása ügyében, akkor a többi kormánynak is követnie kéne a kezdeményezésüket. A kormányok részéről egy ilyen döntés meghozatala igen nehéz, de ha a póker hivatalos sporttá válhatott, akkor ugyanezt az e-sportokkal miért ne lehetne megoldani? Miért ne lehetne átugrani a szabadidős tevékenységek és a sportok közötti láthatatlan határvonalat?


A cikk fő témája továbbra is az, a jelen pillanatban még elképzelhetetlen gondolat, hogy az elektronikus sportok helyet kapjanak a 2012-es olimpián. Tudom egy kicsit már eltértem ez eredeti témától, de mégis a kulcsfontosságú pont a már fentebb említett Holland kormány általi kezdeményezés és nyitottság ahol meghallgatják az emberek véleményét és adnak is rá, ezt a felső vezetési magatartást az Egyesült Királyságban vagy akár Amerikában nem lehet felfedezni, mivel itt a Holland példával ellentétben nem igazán figyelnek az emberek véleményére.

Mindannyian tudjuk, hogy az e-sportokat nagyon nehéz, akár lehetetlen is egy kormánynak szárnyai alá vennie, de a Holland scene tagjai megmutatták nekünk, hogy erőfeszítésekkel és egységességgel el lehet érni kiemelkedő eredményeket. Az egyetlen probléma, hogy a Hollandok igen egységesek, eme egységesség elérése nélkül a többi nemzet nem fogja tudni követni a Holland példát.

Mi most nem abba az irányba haladunk az e-sportokkal, ami elegendő lenne, ahhoz hogy hivatalos olimpia sporttá nyilvánítsák. Sőt még a közelében sem vagyunk. Úgy gondolom, ha a különböző nemzetek közösségeinek a meghatározó alakjai csoportokba tudnának tömörülni, és együtt tudnának működni valamint megteremteni az egységet a scene-en belül akkor hihetetlen esélyekkel lehetne pályázni arra, hogy az elektronikus sportok helyet kapjanak a 2012-es londoni olimpián.

Az egyetlen dolog, ami meggátolhat bennünket az Olimpiára kijutásban az már a fentebb említett szétesettség, sajnos nem vagyunk egységesek és nincs olyan szervezet, amely képes lenne irányítani ez e-sportokat. Nekünk egy olyan világméretű intézményre van szükségünk, mint a FIFA, vagy az egyes nemzeteken belül olyan szervezetre, mint az Angol FA szövetség, akik felügyelik a csapatokat és a játékosokat.

A kérdés most már adott: képes erre a játékos közösség?

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5495
 
2659
 
 
 
kép 3582
 
1592
 
 
kép 3001
 
1557
 
 
 
kép 894
 
1582
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu